Jedného dňa v Tv dávali dokument o Vojenskom múzeu vo Svidníku a bojoch, ktoré prebehli počas druhej svetovej vojny v Duklianskom priesmyku. Ešte som tam nebol a práve preto vo mne skrsla myšlienka návštevy tejto lokality. O tejto mojej myšlienke som sa zmienil pred pár nadšencami jednej stopy a čuduj sa svete, vznikol veľký záujem túto lokalitu navštíviť. Preto padlo rozhodnutie „Pôjdeme na Duklu“. Postupom času sa začal rysovať aj konkrétny dátum a trasa ktorou by sa jazda realizovala.
Dopredu ale upozorňujem, nejedná sa o žiadnu organizovanú akciu. Jazda je len pre malú skupinku zo stredu Slovenska. ALE, kto sa spontánne čisto náhodou k jazde pripojí, nikto mu v tom brániť nebude. Každý teda pôjde samostatne na vlastnú zodpovednosť a bude dodržiavať všetky ustanovenia cestnej premávky.
Výjazd sa uskutoční zo Zvolena a samotná cesta bude viesť kľukatými cestami, ktoré vedú vo väčšej miere v horských pohoriach čiže – do kopca, s kopca a veľa menších a aj väčších zákrut. Po trase bude aj zopár zastavení. Vynútených jednak veľkosťou nádrže jednotlivých približovadiel a výdržou ich majiteľov. Po dosiahnutí cieľa plánujem navštíviť múzeum zaplniť obsah žalúdka nejakou dobrotkou (bryndzové halušky ... mňam), doplniť dobrou kávou a potom už ostáva návrat domov. Ten povedie cez pýchu Slovenska Tatry.
Termín : 19.7. 2014 - sobota
Čas výjazdu : bude určený dodatočne
Predpokladaná trasa : http://goo.gl/maps/6bX5z