Páni, vrátil som sa z týždennej dovolenky v Paríži a poviem Vám, scooter kultúra tam je úplne inde ako u nás, vodiči na križovatkách púšťali skútre pred seba, skrátka ich tam akceptujú ako rovnocenných. Bol som prekvapený, že aj napriek výrazne teplejšiemu počasu malo 90% skútrov tucano urbano (resp. iný klon scooterdeky) a takisto som bol prekvapený z pomeru trojkoliek (MP3, Quadro....) a klasických scootrov, teda 50:50 !!!
Prevažovala trieda maxíkov, najviac snáď Piaggo x8+9+Xevo + MP3 na všetky spôsoby, potom X-max + T-max (väčšina Tmaxov mala akrapovič výfuk a naozaj famózne zrýchlenie), nasledovali hondy SW, peugeoty satelis, a kopec malých burgmanov. Sem tam Vespa. Paradox... PCX som videl asi 4. Donáškari sushi lietali hlavne na kymco agility, hondách vison a podobných malých spotrebákoch s obrovskými boxmi miesto kufra. Zima/teplo/noc/deň v kuse nonstop a extrémne rýchlo.
Na scootroch tam jazdia všetci, riaditeľ banky, donáškar, čašník, modelka, dôchodkyne.....moto oblečenie neriešia, zväčša ani prilby nemali pripnuté, iba nasadené na hlave, počas jazdy fačili, telefonovali....

MASAKER.
Idem si svoje.