Všetko o Yamaha 125 Cygnus X 2007 sem
Moderátor: Moderators
Všetko o Yamaha 125 Cygnus X 2007 sem
Caute vsetci. Ak by ste niečo vedeli o tomto skútri tak mi napíšte alebo najdite mi nejake stránky o tomto skútri. Bol by som vám velmi vdačný. Dakujem
asi som takisto zmenil nazor ako ty ked si si išiel kupit yuki či keeway. Dnes som sa na nom vozil a vozil som sa aj na PS-ku. Yamaha ma dostala. Vybavil som cenu taku jak pre PS-ko a pritom stoji 83500,- Sk. A este mi k tomu dal kufrik 35l Givi. Aj ked ma mensie kolesa ale má väčší úložný priestor a bočný stojan, vstrekovanie podobne ako na PS-ku len pomocou dvoch ventilov, rozvod SOHC, slabsi motor ale ide o dusu a spotreba taka ista ako na PS-ku. Zaruka a servis taka ako pri honde a viac sa mi páči.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
GEORGE má tiež a ide to dobre za mnou stíhal... akurát je tam ešte jedna neviem či výhoda alebo nevýhoda je to vzducháč a tým pádom sa na chladení nemá čo pokaziť. Tak nech Ti slúži k spokojnosti. Mne osobne sa ten scooter viac páči ako PSko . ja tiež retro moc ééééé 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- george
- st. cyklista
- Dátum registrácie: St Jan 11, 2006 8:57 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
ide o toto:
jak píše VLADY. Mam cygnusa ale nie je to ten novy model. Mam stary r.v.2004 co je este s karburatorom. Ten novy ma menši vykon koli tomu že chlapci v yamahe ho museli znižit ževraj koli Euro 3 norme pokial mi vraveli a osobne som sa pytal...
Takže ten novy je striekačka, ma da sa povedať že všetko v elektrike... novy dizajn...atd
otazka je ako jazdi to neviem... Ten moj s karbecom šlape super ako, neviem čo je takisto zmenene na motory.
Ale ak je tam menši vykon da sa očakavať že bude menšia spotreba( to bude robit to vstrekovanie) a slabši vykon bude citiť určite.
Inak super scooter čo sa tyka mesto -dedina pripadne do prace po meste sa nestratíš... otázky typu kolko to ide a podobne neviem... zaležo od zabehu niektory vravia atd...
Je to novinka takže kup, vyskušaj a napiš ako šlape sam som zvedavy

jak píše VLADY. Mam cygnusa ale nie je to ten novy model. Mam stary r.v.2004 co je este s karburatorom. Ten novy ma menši vykon koli tomu že chlapci v yamahe ho museli znižit ževraj koli Euro 3 norme pokial mi vraveli a osobne som sa pytal...
Takže ten novy je striekačka, ma da sa povedať že všetko v elektrike... novy dizajn...atd
otazka je ako jazdi to neviem... Ten moj s karbecom šlape super ako, neviem čo je takisto zmenene na motory.
Ale ak je tam menši vykon da sa očakavať že bude menšia spotreba( to bude robit to vstrekovanie) a slabši vykon bude citiť určite.
Inak super scooter čo sa tyka mesto -dedina pripadne do prace po meste sa nestratíš... otázky typu kolko to ide a podobne neviem... zaležo od zabehu niektory vravia atd...
Je to novinka takže kup, vyskušaj a napiš ako šlape sam som zvedavy

podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
...ja som taký možno trocha spiatočník ale do scootra by som striekačku moc nechcel... nieje nad klasický karbec nemá sa tam moc čo pokaziť maximálne nejaké tesnenie alebo membrána a to je asi tak všetko....Striekačka je dobrá len na to že s karbecom sa nedá splniť velmi prísna emisná norma euro3....takže časom všetko bude striekačka...Pánboh ochraňuj...Ale netvrdím že to je nejak moc poruchové..viď autá.....dokial sa do toho dakto nehrabe,.ale ak sa nahodou dačo pototo tak to bez diagnostiky nikto neopraví. :shock:Scooter má byť jednoduchý a nenáročný na údržbu a to Ičko mi do toho nejak nepasuje.

- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Ja by som to zhrunul asi malym porovnanim zakladnych rozdielov:
- Dizajn
- H=vodnik Y=vzduchac
- vykon
H=10,1kw-9000
Y=8,2kw-8500
- krutiaci moment
H=11,5-7000
Y=9,6-7500
- nadrz
H=8L
Y=7,1L
- pneu predne a zadne
H= 110/90-13 56L a 130/70-13 57L
Y= 110/70-12 47L a 120/70-12 58L
- rozmery dxsxv
H= 1990 x 700 x 1150
Y= 1855 x 685 x 1110
- vyska sedadla
H= 800mm
Y= 770mm
- brzdy
H= predna 220mm kotúčová dvojpiestiková CBS
zadna 130mm bubnová
Y= predna Kotoučová, Ø 220 mm
zadna Bubnová, Ø 150 mm
Presne stranku yamaha:
http://www.yamaha-motor.cz/products/sco ... w=techinfo
Presne stranka Honda:
http://moto.honda.sk/motosalon.asp?id=90&s=1
Ked sa rozhodujes medzi modelmi, takto porovnanie je povinnost
Moj nazor a nie preto ze mam hondu, cygnus je tiez fajn
Pre Hondu hra najma vykon a kolesa, a mnozstvo detailov-v porovnani kazde cislo je vacsie
Pre Yamahu hra najma modernejsi dizajn a vkus. Mozno konstrukcia, aj ked mne vyhovuje viac Hondacka... z technologickeho hladiska, ci viac verit honde ci yamahe, tazko povedat...
- Dizajn
- H=vodnik Y=vzduchac
- vykon
H=10,1kw-9000
Y=8,2kw-8500
- krutiaci moment
H=11,5-7000
Y=9,6-7500
- nadrz
H=8L
Y=7,1L
- pneu predne a zadne
H= 110/90-13 56L a 130/70-13 57L
Y= 110/70-12 47L a 120/70-12 58L
- rozmery dxsxv
H= 1990 x 700 x 1150
Y= 1855 x 685 x 1110
- vyska sedadla
H= 800mm
Y= 770mm
- brzdy
H= predna 220mm kotúčová dvojpiestiková CBS
zadna 130mm bubnová
Y= predna Kotoučová, Ø 220 mm
zadna Bubnová, Ø 150 mm
Presne stranku yamaha:
http://www.yamaha-motor.cz/products/sco ... w=techinfo
Presne stranka Honda:
http://moto.honda.sk/motosalon.asp?id=90&s=1
Ked sa rozhodujes medzi modelmi, takto porovnanie je povinnost
Moj nazor a nie preto ze mam hondu, cygnus je tiez fajn
Pre Hondu hra najma vykon a kolesa, a mnozstvo detailov-v porovnani kazde cislo je vacsie
Pre Yamahu hra najma modernejsi dizajn a vkus. Mozno konstrukcia, aj ked mne vyhovuje viac Hondacka... z technologickeho hladiska, ci viac verit honde ci yamahe, tazko povedat...
Naposledy upravil/-a kukolarik v Pi Apr 13, 2007 9:30 am, upravené celkom 1 krát.
Kuko ako som si vsimol dal si si na tom porovnávaní záležať, lenže bol som v Honde v Košiciach a v Prešove a neviem ako na západe ale tu dost neochotný ludia. V Honde nič sa nedá vybaviť: ani kufrík ,ani nižšia cena a ešte vela iných faktorov a v yamahe ihned skúšobná jazda, cenu som zbil z 83500-, na 80000-, Sk a este aj kufrík Givi 35l mi dal zdarma. Ano PS-ko je trochu väčšie ale sedel som na obidvoch a celkom som sa na cygnusa zmestil a este som mal aj volný priestor na nohy a to mám 193 cm, na yamahe sa dajú trochu aj vystriet nôžky, da sa dat motorka na bočák, na PS-ku bude slabá baterka a nenastartujes a cygnus ma aj nakopávačku a digi budík, má väčší úložný priestor atd. Ja nechcem aby si si o mne myslel že som urobil urýchlený krok, všetko to bolo rozumne uvážené a dal som si poradit aj od iných chalanov, ktorý majú väčšie motorky. Už som ho objednal v striebornom prevedení a vo štvrtok by som ho mal mat.
Zároven dakujem vsetkým ktorý prispeli na túto tému
THANKS all :notworthy:
Zároven dakujem vsetkým ktorý prispeli na túto tému
THANKS all :notworthy:
CO ja viem o striekackach na moto od kamarata co ma motoservis u nas a robi najmodernejsie motorky bol by osm verlmi stastny keby som ju mal kvoli nastavovani paliva staci kupit programovatelnu riadiacu jednotku a uz len tukat do bedne a nastavovat ziedne srouby nic len kabel k PC nadhera
- VLADY
- spammer
To áno nastavovacia jednotka a samozrejme PC plus nejaký soft k tomu kábel a kopec iných potrebných vecí.... aj tak to nieje investícia na domáce použitie... ja sa potrebujem voziť a v prípade poruchy lahko pomôcť a opraviť a nie zhánať servis a potom sa nedoplaťiť.... a tak isto mi je šumafuk či mi to zrýchli na 100vku za 10 alebo 12 sekúnd.
Naposledy upravil/-a VLADY v Ut Apr 17, 2007 1:01 pm, upravené celkom 2 krát.

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
nove je nove...kupis nove a tym ze si to kupil si stratil 1/3 ceny...ked kupis nove pouzite (staci ze to ma tyzden a 5km nabehane) kupis to o 1/3 lacnejsie a o mesiac to predas za to co si kupil...tot moj nazor...nove je zbytocny luxus pre tych co nevedia co s prachmy...alebo jedine ked si to nechas az do vtedy ze to odnesies po 20rokoch na srotovisko...ked ratas do buducna s inou tak by som nove nekupil...janykaj napísal:ale nové je nové a to ma neprehovoríš
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov