nasledky jazdy bez tp a spz?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
FastHaly

#26 Príspevok od užívateľa FastHaly » So Apr 14, 2007 10:19 pm

heh dnes som zistil ze co by som dal keby som tak mal SPZ lebo som daval dole zadny blatnik a nemam tam podsedlak cize tam vytrcaju take hluposti ale keby som mal spz strcil by som ju tam a bolo by super a teraz tam mam ten blatnik no aspon trochu som ho skratil

Užívateľov profilový obrázok
dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Apr 15, 2007 9:03 am

alcatelko napísal:urob si z vykresu maly tp co sa kedysi daval mopedom a po znamosti aj skutrom...nemusis mat spz... :D
aj ja taky mam... :D aj poistku ....aj vsetko :D
podpis som si este nenastavil

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Apr 16, 2007 9:26 am

troska od veci, ale k tym policajtom, ked ta zastavia a nemas papiere, alebo ich mas nejake zvlastne a dlho im trva, kym to overia... proste chcem povedat, ze raz sa mi stalo cosi podoben, zmoknuty TP a teda rozmazane vsetko, po pol hodine statia, uz ani fajcit mi nechutilo, hovorim policajtovi, ze ci by sa to nedalo urychlit, lebo mam aj inu pracu...

Na to policajt na mna pozre akoby som mu povedal, ze jeho matka je kua a povie mi mlady pan, toto je urazka verejneho cinitela, mate to za 500, ze to nebola hlboka urazka... Ja vyvalim oci a on na to, ze teda tvrdim, ze neivie pracovat, ze je pomaly a odmietam mu poskytnut nevyhnutny priestor na presetrenie... proste to takto prekrutil, ja somsa odvolal a co ja viem co, tahalo sa to asi 2 roky a nakoniec som musel 500sk + 63 za neviem co zaplatit...

To je pi*ovina co?

Teda len tym vsetkym chcem potvrdit, ze zalezi na akeho fizla narazis, ci na chlpateho ci mudreho, ci na toho co vie citat, to je pohode, pokutu neda lebo pisat nevie, ked na toho co vie pisat, pohoda, lebo nezisti, ze nejaky TP treba mat, ked su spolu je to v prdeli

janykaj

#29 Príspevok od užívateľa janykaj » Po Apr 16, 2007 10:00 am

Ked som mal este skútrik, nemal som spz-ku len poistku a talianský techničák a prešiel som okolo štyroch policajných hliadok a verte alebo neverte cítil som sa ako duch. Ani jeden z tých policajtov sa ani len neobzrel. Asi sa im nepáčil lak :wink:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Apr 16, 2007 11:08 am

ten maly vykres nema sancu overit pretoze original ma akurat vytlacene cislo tp a je v nom peciatka importera a cislo schvalovacieho konania na dany typ moto...a je vypisany rukou...cize ak nebude volat importerovi ktory je uvedeny v tp ci vydal dany doklad alebo nebude volat na min dopravy ci to schvalovacie cislo sedi s danym typom asi nepride na to co to sedi....nie su tam ziadne ochranne prvky...skrakta karticka vytlacena na vykres...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#31 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 11:35 am

alcatelko napísal:ten maly vykres nema sancu overit pretoze original ma akurat vytlacene cislo tp a je v nom peciatka importera a cislo schvalovacieho konania na dany typ moto...a je vypisany rukou...cize ak nebude volat importerovi ktory je uvedeny v tp ci vydal dany doklad alebo nebude volat na min dopravy ci to schvalovacie cislo sedi s danym typom asi nepride na to co to sedi....nie su tam ziadne ochranne prvky...skrakta karticka vytlacena na vykres...
nevím kde bereš tu jistotu že nemá šanci to oveřit nevím jak u vás ale u nás prostě sedne do auta a podívá se do počitače a během pár minut ví vše o tobě i vozidle do uplných detailu a pokud má pochybnosti předvolá si tě a tam už nemáš šanci vubec

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa theruck » Po Apr 16, 2007 11:41 am

aumirek napísal:
alcatelko napísal:ten maly vykres nema sancu overit pretoze original ma akurat vytlacene cislo tp a je v nom peciatka importera a cislo schvalovacieho konania na dany typ moto...a je vypisany rukou...cize ak nebude volat importerovi ktory je uvedeny v tp ci vydal dany doklad alebo nebude volat na min dopravy ci to schvalovacie cislo sedi s danym typom asi nepride na to co to sedi....nie su tam ziadne ochranne prvky...skrakta karticka vytlacena na vykres...
nevím kde bereš tu jistotu že nemá šanci to oveřit nevím jak u vás ale u nás prostě sedne do auta a podívá se do počitače a během pár minut ví vše o tobě i vozidle do uplných detailu a pokud má pochybnosti předvolá si tě a tam už nemáš šanci vubec
tak to u nas nieje
a fakt existuju karticky na ktorej je napisane ze si to kupil a je tam jedno razitko a konec. davalo sa to tak do roku 1998 tusim alebo tak nejak

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#33 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 11:51 am

jo samozřejmě souhlasím sám ji mám na babetě ale i když pominu fakt že pokud si ji uděláš tak přeci jen je rozdíl mezi 20 let starým papírem a písmem tak možná to stačí pokud máš štěstí ale pokud narazíš na někoho komu se to nezdá de to snadno odhalit a navíc je to potom ještě falšování uřední listiny.A s tím že u vás nemaj poliši počítač budte rádi osobně jsem jel s autem co mělo propadlou STK asi tejden a i když na známce je jen měsíc přišli na to a zaplatil jsem.A ono to přijde i k vám a bude ještě huř budem montovat nazpátek i to omezení u 50 tek no ale doufám že tak brzo to nebude.Ve světe je běžné že máš nehodu pojištovna ti to rozebere a zjistí třeba že máš jinou trysku a dá od toho ruce pryč a platíš vše.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Apr 16, 2007 12:03 pm

nie davali sa do minuleho roku...ja ju mam z 2001...ta karticka nie je nikde evidovana pokial viem (iba u dovozcu...asi...policajt to len kukol a mavol rukou...)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa theruck » Po Apr 16, 2007 12:07 pm

aumirek napísal:jo samozřejmě souhlasím sám ji mám na babetě ale i když pominu fakt že pokud si ji uděláš tak přeci jen je rozdíl mezi 20 let starým papírem a písmem tak možná to stačí pokud máš štěstí ale pokud narazíš na někoho komu se to nezdá de to snadno odhalit a navíc je to potom ještě falšování uřední listiny.A s tím že u vás nemaj poliši počítač budte rádi osobně jsem jel s autem co mělo propadlou STK asi tejden a i když na známce je jen měsíc přišli na to a zaplatil jsem.A ono to přijde i k vám a bude ještě huř budem montovat nazpátek i to omezení u 50 tek no ale doufám že tak brzo to nebude.Ve světe je běžné že máš nehodu pojištovna ti to rozebere a zjistí třeba že máš jinou trysku a dá od toho ruce pryč a platíš vše.
to ze platis vsetko ti musi byt jasne uz aj teraz. positka nieje pre teba ale pre niekoho uplne ineho kto na tom zarobi.

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa struter » Po Apr 16, 2007 12:09 pm

myslim,že kým u nás každý ringel bude mať laptop v aute,tak to už budem dôchodca so sclerosis a nebudem ani pamätať že som niekedy vôbec mal nejaký scoot :gt1: :gt2: a myslim že aj keby si mal tu kartičku falšovanu,tak keď ju trošku pokrčiš,pripadne oleješ vodou a nechaš vyschnuť,tak ti to zhltne každy policajt :wink: myslim že sa im nebude chcieť sa tym zaoberať.... :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#37 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 12:12 pm

nevím jestli jsi mne pochopil samozřejmě pojištovna vydělává vždy mám na mysli pokud udělám škodu druhému vozidlu pojištovna to zaplatí za mne pokud tam mám nějaké upravy tak se zřekne odpovědnosti a patím to já.

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa struter » Po Apr 16, 2007 12:36 pm

mPershing napísal:To je trochu pritiahnute za vlasy, ze ked na skute sposobis nehodu, tak ti ho poistovna zacne rozoberat... to by si musel na crepy rozbit vladne bmw s tymi 50ccm... :lol:
Poistovni je jedno, ci tam mas trysku 47,5 alebo 53,8 - aj tak to zacvakas a ked nie a chces sa s nou sudit a hadat, potom radsej zacni zhanat tu staru trysku... :D
mam podobny názor

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#39 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 1:11 pm

mluvíš hovadiny jen nevím jestli vědome nebo nevědomě něco si o tom přečti a pak mluv navíc já neřek že to je u nás ale třeba rakousko německo tam už to je celkem běžné zastaví te policie dá ti to na válce a není se o čem bavit no a u nás je to jen otázka času i když teda budu rád pokud to bude trvat dlouho

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#40 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 1:15 pm

alcatelko napísal:nie davali sa do minuleho roku...ja ju mam z 2001...ta karticka nie je nikde evidovana pokial viem (iba u dovozcu...asi...policajt to len kukol a mavol rukou...)

mám za to že se to dává i ted ale na babety že to má nějakej skutr je jen vyjímka a nedopatření případně po známosti ale mám za to netvrdím sice že skutrum se to nedává už dlouho osobně neznám nikoho kdo to má

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Apr 16, 2007 1:58 pm

taky babetacky idem aj ja vybavit na tri skutre :D mas pokoj..seres na stk a znacku..kazdy ti moze do riti celkom fukat

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#42 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 2:08 pm

dr.snake napísal:taky babetacky idem aj ja vybavit na tri skutre :D mas pokoj..seres na stk a znacku..kazdy ti moze do riti celkom fukat
pokud to jde proč ne dej vědět jak jsi dopad u nás je to teda absolutně nemožné i když někteří starší to možná maj ale ted už to nejde

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa theruck » Po Apr 16, 2007 2:16 pm

aumirek napísal:nevím jestli jsi mne pochopil samozřejmě pojištovna vydělává vždy mám na mysli pokud udělám škodu druhému vozidlu pojištovna to zaplatí za mne pokud tam mám nějaké upravy tak se zřekne odpovědnosti a patím to já.
no ja som skor mal na mysli toto
http://www.motoride.sk/?ID=1544
ale to co pises ty je samozrejme tiez realne v blizkej dobe ale podla toho clanku sa vlastne mozes zachovat tak ako poistovna - das pisomne stanovisko ze nehoda sa nestala tak ako bolo napisane :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#44 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 4:45 pm

jo samozřejmě měl jsem na mysli jen to že pokud uděláš na tom nějakou upravu tak to je vlastně neschválené a pojištovna od toho muže dát ruce pryč u nás se to zatím chválabohu neděje ale není psané že to někdy nezačne a jak víš pojištovna nerada něco platí a pokud má oporu v zákonech tak by byla hloupá pokud to nevyužije

ripper

#45 Príspevok od užívateľa ripper » Po Apr 16, 2007 10:04 pm

jeden starsi pan chodi na starom motocykli a ma prilbu dobre upevnenu na zadnom sedadle. Ked ho zastavia zeleny on ukaze vyhlasku kde je napisane ze prilba musi byt dobre upenena pri jazde na motocykli oni sa zacuduju a idu dalej.JE TO TAM!! ak nahodou budem mat este skuter tak si zaplatim poistku kupim vyhlasku dam si ju do kufru a ked budu mat zeleny pindy ukazem im ze skuter co ma konstrucnu rychlost max 45 sa nemusy prihlasovat a fine

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Apr 16, 2007 10:07 pm

je tu jeden problem ze musis mat TP ktory vydal OU a tam musis mat napisane ze mas kuter do 50ccm s konstr rychlostou do 45km/h...ktory nepodlieha evidencii na DI...cize nemusi mat SPZ :D

ripper

#47 Príspevok od užívateľa ripper » Po Apr 16, 2007 10:09 pm

ty mas taky TP?? to som este nevidel

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#48 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 10:09 pm

ripper napísal:jeden starsi pan chodi na starom motocykli a ma prilbu dobre upevnenu na zadnom sedadle. Ked ho zastavia zeleny on ukaze vyhlasku kde je napisane ze prilba musi byt dobre upenena pri jazde na motocykli oni sa zacuduju a idu dalej.JE TO TAM!! ak nahodou budem mat este skuter tak si zaplatim poistku kupim vyhlasku dam si ju do kufru a ked budu mat zeleny pindy ukazem im ze skuter co ma konstrucnu rychlost max 45 sa nemusy prihlasovat a fine
no možná máš pravdu u nás to také bylo že musíš mít přilbu a stačilo říct ano mám ji doma v kredenci ale v nové vyhlášce je jasně napsané musíš mít schválenou a řádne upevněnou na hlavě i když teda osobně přilbu mám k vuli sobě a ne policajtum a ono s tím přihlašováním není až tak jisté jak to je neb ani jeden asi nevíme jak přesně a co tam je

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#49 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Apr 16, 2007 10:13 pm

dr.snake napísal:je tu jeden problem ze musis mat TP ktory vydal OU a tam musis mat napisane ze mas kuter do 50ccm s konstr rychlostou do 45km/h...ktory nepodlieha evidencii na DI...cize nemusi mat SPZ :D
problém je že to má každej skutr napsané tu rychlost a přesto musí mít značku ono je tam napsáno asi něco jiného ale nevím přesně a další věc jak si to kterej policajt teda navíc u nás už to nedělaj policajti ale uřad vysvětlí

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa struter » Po Apr 16, 2007 11:12 pm

dr.snake napísal:je tu jeden problem ze musis mat TP ktory vydal OU a tam musis mat napisane ze mas kuter do 50ccm s konstr rychlostou do 45km/h...ktory nepodlieha evidencii na DI...cize nemusi mat SPZ :D
hmm a na základe čoho ti vydá OU ten TP?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"