Poradte pri vybere maxiskutra

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
bruno62tuci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 18, 2014 11:36 am
Skúter: SYM Joyride 125 Evo

Re: Poradte pri vybere maxiskutra

#26 Príspevok od užívateľa bruno62tuci » So Máj 23, 2015 8:14 am

Rider vsetky stroje su ok.Ja osobne by som isiel do Sym 300.Cenovo ti ti vyhovuje
No musis si to rohodnut sam .Ja stale tvrdim ze moto ti musi sadnut do ruky a aj do oka ,musis sa snim
vzit a hlasvne si ho tat ludovo pevedane omacat.No bolo by ok keby si sa mohol ona tych skutrikoch aj previest
nech to dopadne ako kolvek tak ti drzim palec aby si bol spokojny. :Yahoo!:
P.S.nezabudaj na jedno kazdy si chvali svoje,tak daj na svoj usudok.
Pokial mi chutna je to O.K

potapac
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 15, 2014 11:35 am
Skúter: Honda GW1800

#27 Príspevok od užívateľa potapac » So Máj 23, 2015 8:19 am

Nemam sice skusenost zo SYM skutrami, ale ak chces maxaca tak s cca. 4l spotrebou musis ratat... Start-stop ti pomoze so spotrebou ak 90% jazdis v meste (ja ho mam skoro stale vypnuty). Al zasa trpi baterka.. tak ak ti po dvoch rokoch odide a kupujes novu kvalitnu, tak je to to co usetris na STart-stope...

SW-T 400 - Obrázok

Čeme
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Jún 04, 2014 9:41 am
Skúter: Ziaden

#28 Príspevok od užívateľa Čeme » So Máj 23, 2015 8:42 am

SYM co si vybral je krasny stroj. A urcite budes spokojny.

Tak ako pise Bruno hlavne nech sa tebe paci a ty budes na nom jazdit a ono je jasne ze ti radia ludia kup si co mam ja lebo vieš ak je človek spokojny tak ti chce dobre poradit. A potom to vyzera ze kup to co mam ja ale nakolko tu viacero z nas skutre nestrieda tak to tak je. Skor Bruno nech ti napise ako je spokojny ci je bez poruch jeho model a tak.

Ale ako pisem tento tvoj model som na vystave poobzeral poriadne :) je krasny
Naposledy upravil/-a Čeme v So Máj 23, 2015 10:00 am, upravené celkom 1 krát.

Jágo

#29 Príspevok od užívateľa Jágo » So Máj 23, 2015 9:25 am

Za seba poviem a napíšem takto , nič proti žiadnej značke , ale načo preplácť a priplacáť za značku. ? Stredná cenová hladina kde bojujú už nejaký ten čas Taiwanské značky ako Sym ,alebo Kymco sa určite neľutostne a doťahuju konkurenčne nielen cenou ale aj kvalitou na značkove stroje , a na margo toho práve tie Taiwanske značky čo spomínam ,vôbec niesu krokom vedľa naopak práve oni vyrabajú a dodavajú diely a komponenty aj pre také svetové jednotky ako je aj BMW .
Nech už si vyberieš čokoľvek preklepni si predajcu a hlavne jeho servis , ja som z PU a skúter som radšej zobral až v TT

Prajem šťastnú ruku pri výbere.

PS: jazdenku žiadnu bez servisky a uz vúbec ne zo zahraničia! Raz či dva krát za rok sa odvezieš k moru aj na kolobežke za 4000euro :friends:

Čeme
st. skútrista
st. skútrista

#30 Príspevok od užívateľa Čeme » So Máj 23, 2015 10:03 am

Jago ved preto je toľko značiek lebo 100 ľudí 100 chutí. A každy nech si ma to čo chce a na čo má. ;)

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#31 Príspevok od užívateľa potapac » So Máj 23, 2015 12:11 pm

Jago ze by bolo BMW svetovou jednotkou prave v scootroch by som asi nepovedal... neviem ci je v prvej desiatke :-) jednotkou je urcite v cenach...
Ale samozrejme nech si kazdy vyberie co chce... a s tou jazdenkou... asi si sa velmi sklamal, alebo sa k svojmu stroju spravas tak ze by si nikomu neodporucil ho od Teba kupit?.. tomu som celkom neporozumel... Jazdeny moze byt uplne spolahlivy dalsich x rokov... ja si tiez nemyslim ze budem mat tento skuter dlhsie ako 4 roky a potom asi pojdem do jazdenky.. Novy stroj + garancky u autorizovanych servisov je velmi vazna polozka...

SW-T 400 - Obrázok

BacaNR
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 01, 2012 11:10 pm
Skúter: Keeway Matrix , Malaguti Madison RS250 , Yamaha T-max 500i

#32 Príspevok od užívateľa BacaNR » So Máj 23, 2015 12:34 pm

Ja co mam info priamo od majitela tak downtown mu berie 3,5 litra , mimo mesto myslim ze aj menej :) Zalezi aj ako na tom chodis ja mam na 250ke karb spotrebu cisto po meste aj cez 5 litrov ale to chodim furt plny z miesta a tak. Mimo mesto sa da aj za 3,5 ked sa krotim :)
Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#33 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 23, 2015 12:52 pm

Ozaj treba rátať rozdiel spotreby po meste a mimo mesta možno aj liter aspoň u mňa je taký rozdiel ak to beriem ako priemer. Možno že menšia kubatúra má v meste niečo menej lebo je ľahšia ale zas väčší je pohodlnejší mimo mesta a na dlhšie výjazdy. Takže ideál nejestvuje vždy je všetko o kompromise.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Jágo

#34 Príspevok od užívateľa Jágo » So Máj 23, 2015 12:58 pm

Presne , kazdý nech má svoje podľa možnosti a chuti .

Jágo

#35 Príspevok od užívateľa Jágo » So Máj 23, 2015 1:07 pm

potapac napísal:Jago ze by bolo BMW svetovou jednotkou prave v scootroch by som asi nepovedal... neviem ci je v prvej desiatke :-) jednotkou je urcite v cenach...
Ale samozrejme nech si kazdy vyberie co chce... a s tou jazdenkou... asi si sa velmi sklamal, alebo sa k svojmu stroju spravas tak ze by si nikomu neodporucil ho od Teba kupit?.. tomu som celkom neporozumel... Jazdeny moze byt uplne spolahlivy dalsich x rokov... ja si tiez nemyslim ze budem mat tento skuter dlhsie ako 4 roky a potom asi pojdem do jazdenky.. Novy stroj + garancky u autorizovanych servisov je velmi vazna polozka...
Priklad Kymco vyrába dodáva motori pre niektore BMW motocykle , no a ktej jazdenke " bez servisky je to lotéria a hlavne stočenky polepené za učelom predaja dovezené po "dôchodcoch" zo zahraniča ktorý najazdili ledva 16 000 km . Tomu snád neverí už nik tu s prítomných .
Samozrejme, že existujú aj seriózny predajcovia takže česť výnimkám !

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#36 Príspevok od užívateľa potapac » So Máj 23, 2015 2:05 pm

OK.. myslim ze otazku ci novu alebo jazdenu si kazdy vyriesi sam :-) ... Moje uvazovanie je take, ze za rozdiel medzi novou a jazdenou si mozem urobit niekolko tuningov a generaliek :-) ale tu by som uz asi volil znacku nech je aspon karter a klukovka dobra :-)

SW-T 400 - Obrázok

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#37 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 23, 2015 3:04 pm

Všetko je o cene .....nikto normálne zmýšľajúci nemôže predsa čakať že 10+ ročný scooter predávaný za tisícku dovlečený ešte k tomu z vonka bude v poriadku a bez potreby investície. Z vonka sa vozia haraburdy aby sa na tom zarobilo či autá či moto . Ale ak kúpim niečo čo má dva-tri roky, a bolo kupované ako nové na Sk, tak je malá šanca že to nebude v poriadku nakoľko tu sa ozaj zväčša poctivo jazdí tak 4-5 mesiacov v roku .Lenže taký scooter nikto nepredá za tisícku, ak dal za nový 4-5000 také sa zväčša predajú po rodine alebo známych a pod. Alebo to je každý 259ty inzerát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

bruno62tuci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 18, 2014 11:36 am
Skúter: SYM Joyride 125 Evo

#38 Príspevok od užívateľa bruno62tuci » So Máj 23, 2015 3:44 pm

VLADY stvojim nazorom sa da len suhlasit.Je to pravda. :pardon:
Pokial mi chutna je to O.K

Jágo

#39 Príspevok od užívateľa Jágo » So Máj 23, 2015 8:24 pm

súhlasím s Vladym 8) aj s Brunom a aj zo sebou :D

hipi
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Mar 17, 2008 7:10 pm
Skúter: Kymco downtown 300i-predane, honda integra 750

#40 Príspevok od užívateľa hipi » Ne Máj 24, 2015 3:50 pm

ahoj, z toho vberu na prvej tranky by som jednoznacne bral kymco downtown 300i. Uz len koli vydarenemu motoru. V podstate treba nan k plnej spkojnosti ale dve veci a to turisticke plexi(150eur od givi) a dr puley valceky, aby drzali motor nad 6000rpm pri rozjazde.
spotrebu som mal s origo valcekmi 3,2l/100km a s dr puley to stuplo na 3,5l, este nikdy som nedosiahol vyssiu spotrebu ako 3,6l.
Zive to je asi ako burgman 400. Pouvazuj aj o burgmane, aj ked ten je o malicko tazsi (dt300 ma 180kg, burgman 220).

a ist do moto? Ja neviem, mne praveze moto nevyhovuje, koli moto budes musiet kupovat oblecenie, nebudes mat taku ochranu pred pocasim, kratsiu sezonu, mensiu praktickost. Nevyhovuje mi ani filozofia, ze sa musim obliect cely do koze v 36stupnoch snad aj koli tomu, ze idem 5km do obhcodu.

Čeme
st. skútrista
st. skútrista

#41 Príspevok od užívateľa Čeme » Ne Máj 24, 2015 4:12 pm

Hipi ja idem obleceny aj ked idem do obchodu ako skus padnut v 90tke na zem. Pre mna je blecenie prvorade. Zdravie mame len jedno. :beer: vieš machrovat v tričku a kratasch vie asi každý ale jazdiť s rozumom to nevie veru každy palechovkár :%)

scooter_rider
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Jún 24, 2014 9:33 am
Skúter: žiadny
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa scooter_rider » Ne Máj 24, 2015 4:25 pm

Daju sa na downtown-e vystret nohy dopredu? Myslim, ze nedaju... je to tam tak divne urobene ta kapotaz. A s oblecenim suhlasim, netreba byt lenivy a vzdy sa obliect. Obliekam sa aj na PCX-ku. A ked nahodou lenivy som, tak ale vzdy mam aspon rukavice a ladvinovy pas... :) ale to len do mesta na nakup. Mimo mesta som vzdy obleceny ako ma byt.
Rozhodnuty nie som ani pre SYM, ani pre nic zatial... cim viac hladam a vyberam, tym mam z toho vacsi galimatias a neviem sa rozhodnut... ci skuter, ci moto, aky skuter, aku moto. Motoriek a skutrov je ako maku, ako maku...len najst tu spravnu pre seba... nerad by som to zase musel predavat.
Dnes som nasiel napr. toto, celkom ma to zaujalo http://motoride.sk/?P=inzDetail&ID=245086 alebo toto Kymco skoro nove http://motocykle.bazos.sk/inzerat/49868 ... 0i-ABS.php ale ta palubovka ako z hrackarstva, fuj :-)
Celkom sa mi pozdava dizajnovo aj tento sportovy SYM 300i http://www.superstvorkolky.sk/skutre/44 ... sport.html

hipi
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Mar 17, 2008 7:10 pm
Skúter: Kymco downtown 300i-predane, honda integra 750

#43 Príspevok od užívateľa hipi » Ne Máj 24, 2015 5:55 pm

nie nedaju, ale ja som este nenasiel skuter, kde by sa dali (mam 196cm), ale ked si sadnem na zadne sedadlo, tak daju:-)
ten sym ma celkom prekvapil, myslel som ze ich 300vka dava len nejakych 18kw, 22 uz je celkom ok. Ale co si matne pamatam, tak na joymax som sa nezmestil, kopal som kolenami do palubovky,joyride daval viac miesta.

scooter_rider
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa scooter_rider » Ne Máj 24, 2015 6:22 pm

Nemyslel som uplne vystriet nohy, ale tak dat si ich dopredu na ten sikmy priestor... Kymco to tam ma tak divne vykrojene , ze sa na to asi nohy nedaju dat.
Starsie SYM Joymax EVO 300i mali motor o vykone nejakych 17kW, tieto NEW Joymax 300i maju novy motor o vyssom vykone 22kW. Cez tyzden planujem ze sa preveziem do Kosece a vyskusam na ten sportovy sadnut, ci sa zmestim, mam 187cm :-)

Čeme
st. skútrista
st. skútrista

#45 Príspevok od užívateľa Čeme » Ne Máj 24, 2015 6:33 pm

Na Burmane 400 sa da. Na mojej SW-T400 tiez ale to je mimo tvojej vahovej kategorie. Tak skus toho Burgera 400.

BacaNR
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 01, 2012 11:10 pm
Skúter: Keeway Matrix , Malaguti Madison RS250 , Yamaha T-max 500i

#46 Príspevok od užívateľa BacaNR » Ne Máj 24, 2015 8:47 pm

na downtowne na fotke to tak sice nevyzera ale nazivo mas moznost dvoch poloh na nohy a veruze tam hore ked som si ich dal aj s mojou vyskou sa mi sedlo super. Mam 194cm :wink: Na burgmane si nohy neviem uplne vystriet ale s tvojou vyskou myslim ze nebude problem. Inak pre vysokych ludi sa este dobre sedi na tej honde co ma čeme alebo na silverwingu 600 pripadne GP800 tamje tiez vynikajuci posed na moju vyšku. Pripadne pozri aj ten madison 3 co ti radil Vlady :wink:
ps: ten k-xct 300 som skusal na vystave a subjektivne sa mi zdal este zivsi ako downtown :good:
Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm

scooter_rider
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa scooter_rider » Po Máj 25, 2015 6:45 am

Jasne, teraz som pozeral Jagove fotky jeho downtownu a ten to ma na nohy vpredu OK. Pomylil som si to s inym Kymcom - K-XCT, ten to ma vpredu tak divne vykrojene, ze sa na to nohy asi nedaju polozit...

scooter_rider
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa scooter_rider » Pi Máj 29, 2015 4:55 pm

Takze Vazení a milí, dnes som kupil Piaggio X10 350 ccm, rok vyroby 2013, najazdenych 900km :) Foto pridam nabuduce. Uzivat si ho zatial nemozem, kezde policajti mi stale neposlali sms, ze si mam prist po vodicak... :-/

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Máj 29, 2015 6:12 pm

hiii, po waikikovi ďalšia x10 350ccm na fóre, prajem veľa šťastných kilometrov, je to dobrý moderný stroj :good:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

scooter_rider
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa scooter_rider » Pi Máj 29, 2015 6:15 pm

Dakujem. So Zdenom sa sa trocha radil pred kupou, takze vdaka velka aj jemu za rady.
Prve foto, trocha od much, ale da sa... :-)
Vdaka patri vsetkym, ktori prispeli do tohoto vlakna a radili co a ako...
Prílohy
IMG_20150529_162956.jpg
IMG_20150529_163020.jpg
IMG_20150529_163032.jpg

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"