Kde platí "B"cko
Moderátor: Moderators
Kde platí "B"cko
Ahojte, kde všade do okolitých štátov sa dá isť so skupinou B na skútri do 125cm?
V ďaka
V ďaka
-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ut Jún 24, 2014 9:33 am
- Skúter: žiadny
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Kde platí "B"cko
Malo by to byt Polsko, a CR. Ale vzdy je to trocha risk ak by sa nieco stalo, hlavne vztah poistovne k danej situacii, ako sa k tomu postavi. Vzdy je tu moznost urobit si velke A
a mozes kam len chces bez rizika.

Na Ačko sa chystam až po skuskovom
, ale ďakujem za odpoveď

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Jaký risk a jaká poisťovňa čo ho zas strašíš....ak je oficiálne a legálne možné jazdenie s Bčkom v týchto krajinách, tak aký problém? PZP má, zelenú kartu ktorá je potrebná v zahraničí tiež, a neviem o tom , že tam je výluka že platí len na SK. Ale pre pokoj duše nech si to overí na svojej poisťovni.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Egres na motoride to vysvetloval, a totiz jadro pudla je v tom, ze Slovenska republika da svojmu obcanovi s B moznost riadit scooter do 125ccm, ale len na uzemi SR. A ak obcan SR bude viest scooter na uzemi ineho statu, a zapletie sa do dopr. nehody, dobry pravnik by ho na sude vraj zodral z koze, pretoze jeho opravnenie riadit scooter do 125ccm plati len na uzemi SR.
Ja som oponoval, ze kazdy stat sa riadi svojimi zakonmi, a ak niekde pre vedenie scootra do 125ccm staci dvojrocny vodicak B, tak sa to vztahuje na kazdeho vodica vlastniaceho vodicak B dva roky a viac... a je jedno, ci je to miestny alebo cudzinec.
No oni sa tam v diskusii svatosvate drzali tej formulky, ze stat SR vydava toto opravnenie len pre uzemie SR.
Ja som oponoval, ze kazdy stat sa riadi svojimi zakonmi, a ak niekde pre vedenie scootra do 125ccm staci dvojrocny vodicak B, tak sa to vztahuje na kazdeho vodica vlastniaceho vodicak B dva roky a viac... a je jedno, ci je to miestny alebo cudzinec.
No oni sa tam v diskusii svatosvate drzali tej formulky, ze stat SR vydava toto opravnenie len pre uzemie SR.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tak potom jasné...Nikdy som to moc neriešil nakoľko mám plné A-čko. A aké znenie zákonov je v ostatných krajinách to nevieme či to všade majú hentak ošetrené?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Povinnosťou každého je riadiť sa miestnymi zákonmi... resp. na území štátu platia jeho zákony. Policajt daného štátu je povinný poznať zákony svojho štátu, isto nebude poznať zákony cudzieho štátu...
Právnik si samozrejme môže naštudovať i cudzie zákony, ale i tak som toho názoru, že zákony platia len na území štátu, ktorý si ich uzákonnil.
Ja mám tiež plné A, takže nemám problém... to je asi najistejšie riešenie.
Právnik si samozrejme môže naštudovať i cudzie zákony, ale i tak som toho názoru, že zákony platia len na území štátu, ktorý si ich uzákonnil.
Ja mám tiež plné A, takže nemám problém... to je asi najistejšie riešenie.

- Miky1
- motorkár
- Dátum registrácie: St Aug 28, 2013 6:01 am
- Skúter: Piaggio Fly 125, Piaggio MP3 500 LT SPORT ABS/ASR 2014
Európska smernica 2006/126ES umožňuje držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B viesť motocykel s automatickou prevodovkou so zdvihovým objemom do 125 cm3 s výkonom 11 kW. Pozor – je to len smernica, ktorú si krajiny EU musia implementovať do svojich zákonov. Z našich susedov je to zatiaľ Česká republika a Poľsko. V tejto súvislosti dávam do pozornosti tento link
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... B&start=50
Treba si pozrieť hlavne prílohu. Čo sa týka poistenia netreba robiť z toho strašiaka. Presne tak ako píše Vlady. Zelená karta a basta fidli. Tam kde smernica platí, žiadny problém. Mám vodičák „B“ a v ČR som bol na 125 – ke nespočetne krát, hneď ako Poľsko schválilo smernicu krížom cez celé Poľsko. Boli aj policajné kontroly a všetko bez problémov.
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... B&start=50
Treba si pozrieť hlavne prílohu. Čo sa týka poistenia netreba robiť z toho strašiaka. Presne tak ako píše Vlady. Zelená karta a basta fidli. Tam kde smernica platí, žiadny problém. Mám vodičák „B“ a v ČR som bol na 125 – ke nespočetne krát, hneď ako Poľsko schválilo smernicu krížom cez celé Poľsko. Boli aj policajné kontroly a všetko bez problémov.
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Egres nie je neomylný, nevie si priznať chybu