Ja: Chlapaci furt mi nieco zapiska pri prudkom rozbiehani zo strany variatora. Myslel som si ze je to najprv tym, ze je suchy valcek, potom zas tym ze je namasteny a zasrany, tak som to dnes vystriekal cisticom na brzdy, poskladal na sucho a zas to zapisti. Pride mi to taky zvuk ako kov o kov.. Uz neviem cim to moze byt. Moze sa stat ze polremenica ktora je osadena na hriadeli sa zacne ocit a ta druha chvilu "postoji"? Lebo aj samotny valce je trocha zosuchany na tej hrane kde je pritlaceny polremenicou z hriadele. Myslim tou, co ma ozubenie. Fakt s tym uz neviem pohnut.. Skoda ze to nemam nafotene..
Stanley: Vodítka variátora si kontroloval?
Ja: Tie su cele, neposkodene, nijak extra zosuchane.. Este som rozmyslal ci to nieje remen. Ale ten zvuk je taky plechovy.
Stanley: Skúšal si to tak, že si do tela varia vložil prítlacny tanier a pozrel na tie vodítka mimo hriadel klukovky? Tak sa najlepšie presvedcis, že tam nie je moc velká vola. Ked to má taký zvuk, remenom to nebude.
Ja: Tak som to neskusal.. Ale tie voditka to nemali byt. Tie su plastove a neviem ci by vydavali taky zvuk. A ten variator ma tak 3000km tak myslim ze tie by mali byt ok..
Stanley: Nikde si nenašiel nejaké náznaky trenia, kovové piliny? Na variátore, poloremenici, spojkovom zvone atd.?
Ja: A piska to len ked mu dam hned plny kotel. Ked sa rozbieham plynulo tak je ticho. Piliny absolutne ziadne.. Nelubi sa mi ten zosuchany valcek. Ta hrana. Ten by sa mal tocit spolu s oboma polremenicami, nie? Este jedna vec, valcek je trochu vysuchany aj zvnutra, ako je nasadeny na hriadeli. Ako keby ta hriadel vnutri presmykovala. To som neskusal mazat a ani neviem ci sa to ma vobec mazat.
Stanley: Tak, tak. Valček/púzdro variátora by sa na hriadeli kluky pretáčat nemal! Dokonca nic sa nemá na kluke pretáčat, len samotné telo variátora sa má volne pohybovat od kluky k matke a naspat!
Skopcil som to sem len kvoli nejakym otazkam a odpovediam k nim.
Nestretli ste sa niekedy s podobnym problemom? Dakujem vopred za kazdu radu. Teda ak sa nejaka najde, kedze nemam ziadne fotky a ani video..

Sent from my iPhone using Tapatalk 2