Jelikož mi před pár lety nevyšly papíry na velkou motorku, vymyslel jsem si, že kompletně přestavím svoje staré CPI. Zárověň jsem nechtěl shánět 125cc skútra, protože to jsou buď velký a těžký mašiny nebo zkříženia bicyklu se skútrem. (samo až na pár vyjímek jako runner, GP1 apod.) Vize byla postavit motor, který bude mít výkon, dlouhou životnost a zároveň využít výhod malých rozměrů padesátky. Nakonec jsem v inzerci našel pána, který prodával kompletního Keeway motor včetně CPI plastů, tak jsem neváhal a jel pro něj.
Fotky bohužel nemám, ale byl v celkem žalostným stavu - totál zoxidovaný, gumové věci zpuchřelé a ocelové orezlé. Vše jsem do šroubku rozebral, kartery obrousil od oxidace a vyfrézoval pro lepší proudění směsi. To samé i na válci - veškeré přechody zarovnal. Plánovaný setup:
Válec: S6 streetrace AC
Klika: Naraku HPC (RMS Racing), ložiska NTN
Výfuk: S6 Pro Replica nebo Tecnigas NextR
Variátor: Malossi Multivar nebo S6 Sport
Karburátor: Naraku PHBG 19mm (replika Dellorto)
Zadní řemenice: série
Prední polořemenice: S6 CNC nebo Ventilvar
Řemen: S6/Malossi
Spojka: série
Kontrastka: Malossi - žlutá
Zvon: série
CDI : série
Převody: Stage6 Sport
Mezi tím uplynul nějaký čas, vše jsem poskládal a kartery nalakoval.. Všechny šrouby, ložiska, matky, silentbloky nahrazeny novými. Jelikož mi všichni říkali, že to neuchladím, vyrobil jsem oversize náhon vzduchu podle Janovo Keewaye a časem i vylaminoval nádech přímo na břicho. Vše se nahodilo do rámu a začalo se zajíždět. Oproti padesátce to byla fakt paráda, raketa.. dokud jsem nepřidřel.
Nejdřív jsem si myslel, že byla chyba ve směsi, ale jak se později ukázalo, bylo to vysokýma otáčkama a teplotou, ale nepředbíhejme.. Takže proběhl výbrus a následně asi 3x .... Vše vygradovalo letos na jaře, kdy už jsem to nevyržel a sehnal vodní pumpu a chladiče. Problém ale nastal v umisťování chladičů - CPI je prostě tak malý, že se mi nikam nepodařilo umístit chladič z SRky (velikostně tuším stejný jako Aerox) a tak přišly na řadu chladiče Piaggio, kterým jsem se chtěl vyvarovat kvůli jinýmu průměru hadic. Ale jelikož byly výškou poloviční, rozměrově vyšli celkem pěkně do kapotáže (aspoň už má nějakou funkci, žádný fake žebra

Pumpu jsem použil originál minarelli a vodní pumpu S6 SSP (údajně mezi origo a SSP takový rozdíl není, ale co už..) Unašeče jsem vyřešil podle Alciho - šrouby skrz hadici našroubované v zapalku. Mezi tím vším samozřejmě přibyla spousta blbostí jako Malossi TC unit, zadní tlumič Aprilia Racing by Paioli, Pirelli EVO, S6 multimeter apod..
Takže nynější setup:
Válec: S6 streetrace LC
Klika: Naraku HPC (RMS Racing), ložiska NTN Japan
Výfuk: S6 Pro Replica
Variátor: S6 Sport, 5,75g válečky
Zadní řemenice: série
Prední polořemenice: S6 CNC
Řemen: Malossi (tuším X-Speciál) nastřídačku se S6 Sport belt
Spojka: S6 Torque control MKII, červené pružinky
Kontrastka: S6 tvrdá plus Malossi podložka
Zvon: S6 R/T WingCooler
CDI : Malossi TC unit
Převody: Stage6 Sport
Karburátor: replika Dellorto PHBG 21mm s open filterem, tryska 90
Sání + Klapky: příruba série, klapky S6 NBR - sklolaminátové lístky (0,3 nebo 0,35mm)
Vzduchový filtr: No name open filter
Tlumič: Aprilia Racing - Paioli
Brzdy v předu: 220mm kotouč, destičky Galfer
Brzdy vzadu: pakny Malossi
Spotřeba: raději to neměřím

Maximálka: 45km/h
Najeté km (celkovo): nevím
Najeté km (na aktuálním setupu): 350km a víc
Teplota se v normálním provozu pohybuje mezi 60-70st. (max bylo 73st. po delší době na plný plyn do mírného stoupání)
To by mohla trochu napravit širší hadice mezi válcem a pumpou, zatím tam mám provizorní úzkou.
Po motorový stránce doufám, že mám pro zatím vystaráno a budu se moct podívat na styling - v plánu je kompletní nalakování druhých plastů a výroba polepů podle Hondy RC212V Marca Simoncelliho a nějaký ty hovadinky jako gripy, páčky apod.