Mensi problem

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
ACL

Mensi problem

#1 Príspevok od užívateľa ACL » Št Máj 10, 2007 10:16 pm

Robim si vodicak na 125cm a mam taky blby pocit ze sa nenaucim robit so spojkou uz som zvyknuty na skutra.
Bude to moj prvy vodicsky kurz ma prepada pocit ze nespravim jazdy. :(

Užívateľov profilový obrázok
m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2007 1:26 pm
Skúter: Vespa GTS 250

#2 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Št Máj 10, 2007 10:19 pm

casom si zvyknes, uz som jazdil na 125 a nieje to ziaden problem,,,, lenze s vynimkou ze ja som jazdil na croske kde sa hadzala rychlost na tvrdo bez spojky :D
Vespič.

ripper

#3 Príspevok od užívateľa ripper » Št Máj 10, 2007 10:25 pm

bratranec bol posraty a bal sa chodit na jazdy tak mu odlozili testy a teraz si bucha hlavu o stol

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 10, 2007 10:27 pm

Jasné že je to o zvyku sa naučíš ..ono pri rozbehu ju musíš použiť tak či tak a okrem toho nahor sa dajú kvalty hádzať aj bez nej ak vieš jak na to. :lol:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa kukolarik » Št Máj 10, 2007 11:13 pm

Blbost, kazdy normalny clovek sa na 5ty raz rozbehne a po dvojhodinovej jazdesa uz aj s moto zoznami a "trafi" vzdy co treba...

Len aby si robil na tej/takej istej moto ako bezne jazdy
podpis som si este nenastavil

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Máj 10, 2007 11:25 pm

cela moja autoskola na velku moto bolo pol hodky na parkovisku na 350ke...a to som v zivote nesiel na moto s radenim...a nazad krizom cez blavu so 120kg instruktorom (jediny problem ze neskoro mi povedal ze na 350ke sa neda vyradit rychlost ked moto stoji...povedal mi to ked som zastal na krizovatke so zaradenou 4kou :lol: )...ved instruktor vsetko vysvetli a na to tam ma zdvojene ovladanie aby mu pomohol :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#7 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 10, 2007 11:50 pm

no ono na motorce ta spojka je stejně jen na rozjezd pak už se nepoužívá je tam poloautomat ale podle mne se ty rychlosti daj vyřadit a i házet když moto stojí pokud si to teda pamatuji jo a ted si vzpomínám že to jde nebot motorka mela 2 neutráli takže jsem kolikrát hledal na křižovatce ten pravej

janykaj

#8 Príspevok od užívateľa janykaj » Pi Máj 11, 2007 1:25 pm

Ja som tiez robil na JAWE 350 a bola celkom novučičká. Kamoš predomnou bol prvý jazdec na nej v autoškole a hned mu aj ušla lebo skoro pustil spojku a motorka išla rovno rovno zrazu kopček , rozbehla sa, až narazila do betonovej steny (čudné bolo že nespadla, asi na nej sedel nejaký GHOST RIDER). Skúšky som musel robit potom až o dva týždne, lebo museli kupovat novú moto lebo tá predtým bola totálka.

Zoidberg
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Feb 02, 2007 5:40 pm

#9 Príspevok od užívateľa Zoidberg » Pi Máj 11, 2007 2:09 pm

Já jsem kdysi dávno trénoval řazení rychlostí na starém Pionýru 555. Ten zkusil :-) Po pár hodinách takové jízdy se to naučíš. Je dobré trénovat na etapy, třeba po půl hodině denně. Na začátku je to dost stres, takže je lepší si odpočinout.

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#10 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Máj 11, 2007 2:14 pm

Ja mam odjazdene 2 sezony na upravenej Aprilii 125 okruhovke 6 rychlostna a nic na tom nieje je to pohoda a autoskola tobola len formalita bo uz ked som tam nastupoval na velku moto som mal odjazdene pekne kilometre . Neboj cvikom ziskas cit po par jazdach

ACL

#11 Príspevok od užívateľa ACL » Pi Máj 11, 2007 6:52 pm

Tak ja dufam ze to nejako zvladnem...ale myslim ze mi to daju aspon na ten druhy pokus keby mi nahodou nevyslo...a neviete ako prebiehaju tie skusky?

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#12 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Máj 11, 2007 6:54 pm

ACL napísal:Tak ja dufam ze to nejako zvladnem...ale myslim ze mi to daju aspon na ten druhy pokus keby mi nahodou nevyslo...a neviete ako prebiehaju tie skusky?
Takisto ako na auto najskor robis tsty ak spravis ides dalej ak nie domov , potom konstrukcia to bolo fakt na smiech tam sa ta nema velmi co spytat to je primitivizmus 1 triedy a potom jazda neviem ci je to vsade rovnako ale ja som jazdil okolo kuzeliek ot iste ako na malu moto prejdes kuzelky otocis sa potom po rovnej paske zabrzdis a vyradis rychlost to je vsetko ja som siel 3 krat otocil ma ze daj si este jedno kim dofajcim :D inak bol cely cas chrbom a asi 30 m odo mna ani ma nevydel proste mal na pake

FastHaly

#13 Príspevok od užívateľa FastHaly » Pi Máj 11, 2007 7:38 pm

autoskola je nato aby ta tam naucili jazdit cize toho sa neboj ja som mal tez problemy na krizovatkach ked mi nepomohol spojkou vzdy som to trochu zdvihol ale ne narokom a ide aj od instruktora najprv som mal takeho ktory len vriekal to bola haluz a potm taky co mi len raz povedal na stopke treba zastat a jazdu som spravil az na druhy raz :oops: lebo som jak debil suchol kolik a to preto lebo som sa bal ze nespravim cely roztraseny som sadol na nu a dalo sa to cakat no druhy krat som uz j*bal nato co ked nespravim pojdem zase o tyzden dva a pohoda spravil som a isiel som svalom osmicku svalom spet a na stoj heh a najlepsie bolo ze na strane kde sa preraduje odpadavala stupacka

janykaj

#14 Príspevok od užívateľa janykaj » Pi Máj 11, 2007 7:48 pm

Scarp napísal: Takisto ako na auto najskor robis tsty ak spravis ides dalej ak nie domov , potom konstrukcia to bolo fakt na smiech tam sa ta nema velmi co spytat to je primitivizmus 1 triedy a potom jazda neviem ci je to vsade rovnako ale ja som jazdil okolo kuzeliek ot iste ako na malu moto prejdes kuzelky otocis sa potom po rovnej paske zabrzdis a vyradis rychlost to je vsetko ja som siel 3 krat otocil ma ze daj si este jedno kim dofajcim :D inak bol cely cas chrbom a asi 30 m odo mna ani ma nevydel proste mal na pake

presne taká istá skúsenost aj u mna. Mal ma v trubke. Som sa tam predvádzal pred ním jak debil a on ani okom nemrkol. Hlavne že som urobil 8)

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa Jostobb » Pi Máj 11, 2007 7:49 pm

jasné netreba sa báť :) ono v autoškole sú tie motorky na to aby sa človek naučil :) ..aj ja som nevedel nič keď som mal prvú jazdu ale skúšal som skúšal som až napokon som sa to naučil a teraz už v pohodičke si jazdím po meste a inštruktor sa ani nedrží tých riadítok on sa drží vzadu a len vraví doprava a doľava :wink: a aj mi poveedal že mne ani netreba jazdy že ja jazdiť viem :) a pritom som sedel na motorke čo má spojku a 5 rýchlostí asi 4 krát :wink: ..len treba chcieť a skúšať :)

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 11, 2007 9:53 pm

To je tak jak zo všetkým ,dakto má na to talent a ide mu to viacmenej hneď a v pohode dakto sa musí naučiť a dakto sa naučí len tak tak v podstate z nejakého donútenia a aj tak sa to v podstate poriadne nenaučí až do konca života!!! a taký šoféri sú najhorší...ale to je skorej na plechovkách ...na moto takých nepoznám :roll:

Tomino115
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 30, 2007 10:39 pm

#17 Príspevok od užívateľa Tomino115 » Pi Máj 11, 2007 10:36 pm

Neboj sa toho, par krat ti to asi skape, ale dostanes sa do toho...a ked sa to raz naucis tak mozes aj 5 rokov jazdit na skutri a ked sadnes na moto neni problem.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Máj 12, 2007 12:15 am

ja som pocul, ze kto nespravi test, tomu pozastavia aj vodicak na auto (ak ma)... to sa mi nelubi. Teda nie ze by to clovek nezvladol, ale predsalen je tam stres navyse, ze cloveku siahnu aj na to, co uz ma, ak to poserie.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Máj 12, 2007 12:22 am

jj je to pravda...mi tiez redlo ked som dorabal na velku moto...ale zas motivacia navyse aby si sa pripravil...skratka treba si to prestudovat aj ak si clovek mysli ze predpisy ovlada... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#20 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 12, 2007 8:36 am

THeBaNDiT napísal:ja som pocul, ze kto nespravi test, tomu pozastavia aj vodicak na auto (ak ma)... to sa mi nelubi. Teda nie ze by to clovek nezvladol, ale predsalen je tam stres navyse, ze cloveku siahnu aj na to, co uz ma, ak to poserie.
trochu tě opravím nevím teda jestli ti pozastaví ten řidičák na auto ale to je jedno ale řidičák nikdy nemáš navěky máš ho jen propujčenej a kdykoliv ti ho mohou odebrat samozřejmě pokud je duvod

VLADY
spammer
spammer

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 12, 2007 9:08 am

Veru tak...na tomto svete je všetko len na dobu určitú :D :D :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Máj 12, 2007 12:17 pm

aumirek napísal:
THeBaNDiT napísal:ja som pocul, ze kto nespravi test, tomu pozastavia aj vodicak na auto (ak ma)... to sa mi nelubi. Teda nie ze by to clovek nezvladol, ale predsalen je tam stres navyse, ze cloveku siahnu aj na to, co uz ma, ak to poserie.
trochu tě opravím nevím teda jestli ti pozastaví ten řidičák na auto ale to je jedno ale řidičák nikdy nemáš navěky máš ho jen propujčenej a kdykoliv ti ho mohou odebrat samozřejmě pokud je duvod
ano, ja viem, ale chcel som tym povedat, ze nielenze Ti pri pokazeni testu nedaju vodicak na moto, ale pozastavia aj ten na auto... ano, ono je to spravne, ze nemas pravo na vodicak, ked nie si schopny spravit ten test, ale budme uprimni: kolki z nas by teraz v tomto okamziku spravili ten test? Tym chcem povedat, ze 98% vodicov (podla mna) ten test len tak z fleku nespravi a na vodicak teda nema pravo, ak sme dosledni...

Predstavme si situaciu, ze by pri cestnej kontrole daval policajt aj zo 3 kontrolne otazky na predpisy a pri ich nespravnom zodpovedani by na mieste bral vodicak... ;)

EDIT: no ja som ten test uz davno nevidel, tak tych 98% beriem spat, ale snad nieco pravdy na tom bude... ;)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

janykaj

#23 Príspevok od užívateľa janykaj » So Máj 12, 2007 12:50 pm

Len tak čisto teoreticky: Ked ta zastavia poliši tak ti skontrolujú či máš vodičak, občianky, papiere od auta a povinnú výbavu. Otázky ti nebudú dávať žiadne lebo oni sami na ne nevedia odpovedat(česť vínimkám) :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#24 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 12, 2007 12:53 pm

janykaj napísal:Len tak čisto teoreticky: Ked ta zastavia poliši tak ti skontrolujú či máš vodičak, občianky, papiere od auta a povinnú výbavu. Otázky ti nebudú dávať žiadne lebo oni sami na ne nevedia odpovedat(česť vínimkám) :D
A kde bereš tu jistotu že oni sami se nechcou něco přiučit a dozvědět a proto se tě na něco zeptaj

janykaj

#25 Príspevok od užívateľa janykaj » So Máj 12, 2007 12:55 pm

:roll: neviem neviem?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"