SPZ na skuter ?
Moderátor: Moderators
SPZ
Zdravim. Vcera som si kupil skuter. Chcem sa opytat ako to je s SPZ. Ten co mi ho predaval mi vravel ze bol na DI a tam mu povedali ze na tento konkretny model nemusi byt EC, stacia len doklady a zaplatena poistka. Je to kupene v TESCU a je to cina JBW 50QT-3. Viete mi niekto poradit ci to tak skutocne je, alebo tam mam zajst znovu? Diky
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
mas k tomu taky mini technicak take biele leporelo? je tam ze technicky preukaz a su tam zakl. udaje o skute? ak to mas spz netreba...ak nie tak treba...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak musis mat spz!!!
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: SPZ
to bolo že nepotrebovali špz....Mr_kuj napísal:To iste som si myslel aj ja, ale na DP povedali ze nie a po internete co vidim tieto iste skutre, v inzeratoch a podobne, vsade je pisane ze nepotrebuju SPZ, uz som z toho jelen...
podpis som si este nenastavil
- Tomek
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Sep 05, 2006 6:18 pm
- Kontaktovať užívateľa:
100% treba nato ŠPZ...a podla mna uz aj v roku 2004 potreboval lebo aj ja som vtedy kupil a hned povedali ze nato treba ŠPZ...ze kolko stoji to neviem ale ked k tomu mas vsetky papiere tak nie vela...(podla mna)No a v sucasnosti teda uz potrebuju alebo ako? Scooter bol kupeny v r. 2004, uz vtedy mal TP, ale SPZ nepotreboval. Dnes uz potrebuje? A v pripade ze ano, kolko cca ma vyjde to vyjde financne? Diky
podpis som si este nenastavil
- konti
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Tak toto mi dali na odbore dopravy....
Žiadosť o uznanie typového schválenia ES jednotlivo dovezeného vozidla. (formulár z odboru dopravy)
Prílohy:
- doklad o nadobudnutí vozidla (faktúra, kúpna zmluva, darovacia zmluva)
- doklad o prepustení vozidla do voľného obehu (v prípade tretích krajín)
- osvedčenie o zhode vozidla COC
- protokol o pravidelnej technickej kontrole vozidla
- platný protokol o emisnej kontrole motorového vozidla, ak vozidlo takejto kontrole podlieha
- osvedčenie o evidencii alebo doklad o vyradení vozdla v štáte, v ktorom bolo evidované
- kolková námka v hodnote 2.000 Sk
- doklad o zaplatení poplatku do Recyklačného fondu
- úradný preklad dokladov, ktoré sú v inom než slovenskom alebo českom jazyku.
Prílohy:
- platný protokol o emisnej kontrole motorového vozidla, ak vozidlo takejto kontrole podlieha
- osvedčenie o evidencii alebo doklad o vyradení vozdla v štáte, v ktorom bolo evidované
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ano + vozidlo musi byt novsie ako rv 98 a na musi plnit normy brzdy,hluk emisie (byva vyznacene na stitku)
- konti
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
++ k predošlej správe
- doklad o nadobudnutí vozidla (faktúra, kúpna zmluva, darovacia zmluva) /// podľa Vás stačí kúpna zmluva od osoby, od ktorej to kúpim na Slovensku (on ho doviezol zo zahr.)??
- osvedčenie o evidencii alebo doklad o vyradení vozdla v štáte, v ktorom bolo evidované (ak tomu správne rozumiem, treba TP zo zahr, prípadne vyradenie, či?)
Dúfam, že mi v tom poradíte... Vďaka za reakcie a názory
- osvedčenie o evidencii alebo doklad o vyradení vozdla v štáte, v ktorom bolo evidované (ak tomu správne rozumiem, treba TP zo zahr, prípadne vyradenie, či?)
Dúfam, že mi v tom poradíte... Vďaka za reakcie a názory
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
musis mat doklad (alebo zapisane v tp ze je vozidlo vyradene v krajine povodu) ak to ma maly tp z it kde je uvedene ze do 45km/h tak netreba...
ludia
som tu sice novy, ale vsimol som si zetu niektori tvrdo presviiecaju o tom ze musi byt SPZ. Nebudete nahodou nejaky danovnici ktori sem chodia presviecat ludi aby si dali SPZ? Nech kazdy robi tak ako uzna za vhodne, ja napriklad si SPZ urcite nedam, lebo ci bolo alebo ci je, nevie nikto. Nejazdim denne 10hodin 365dni v roku. Skooter je len bicykel s motorom, je to pravda, aj ked ma kazdy rad svoju masinu ale to motorka nieje. Scooter ktory ma do 50cm je podla euro max. rychlost iba 45km/h( to ze vytiahne 100km/h uz vasa starost nieje) sa rata ako moped, a moped nepotrebuje spz, staci papier o evidenci, poistku a prilbu. Co si myslite ze budu robit z toho taku vedu ked uvidia ze mate vsetko v poriadku? Na vasu psz sa vy*eru. Ked nebudete robit somariny, tak vas stopovat nebudu a nebudete mat ziadne problemy.
peace
peace
Re: ludia
shortis, prepac, ale kecas... nestaci papier o evidencii s poistkou a prilbou, potrebujes aj SPZ. a ci z toho budu robit vedu? spytaj sa policajtov, ktori ma stopli ked som isiel na scootri sa povozit prvy den, ked som este nemal SPZshortis napísal:som tu sice novy, ale vsimol som si zetu niektori tvrdo presviiecaju o tom ze musi byt SPZ. Nebudete nahodou nejaky danovnici ktori sem chodia presviecat ludi aby si dali SPZ? Nech kazdy robi tak ako uzna za vhodne, ja napriklad si SPZ urcite nedam, lebo ci bolo alebo ci je, nevie nikto. Nejazdim denne 10hodin 365dni v roku. Skooter je len bicykel s motorom, je to pravda, aj ked ma kazdy rad svoju masinu ale to motorka nieje. Scooter ktory ma do 50cm je podla euro max. rychlost iba 45km/h( to ze vytiahne 100km/h uz vasa starost nieje) sa rata ako moped, a moped nepotrebuje spz, staci papier o evidenci, poistku a prilbu. Co si myslite ze budu robit z toho taku vedu ked uvidia ze mate vsetko v poriadku? Na vasu psz sa vy*eru. Ked nebudete robit somariny, tak vas stopovat nebudu a nebudete mat ziadne problemy.
peace

a scooter ako bicykel s motorom - mno, vjes, podaktori z nas to pouzivaju ako alternativu k autu (napriklad ako ekonomickejsie priblizovadlo) a netreba na tom jazdit 10hodin denne, aj pri 50-60km denne behaciek si vjes cca zratat, kolko sa na tom najazdi, usetri, atd.. takze niektori maju scooter na zabavu, ini ako bicykel s motorom, ini ako priblizovadlo

shortis
precitaj si vyhlasku, co je moped. moped je motorove vozidlo do 50cm3 s rychlostou do 50km/h. to je napr, moja. ja chodim na nom iba do 50km/h. takze ja nemusim mat. apropo, ja spz mam:)
a ako si dopadol? platil si pokutu alebo ti azda zobrali vodicak?
co robia v nemecku? bud si isty ze radsej by som sa vozil po nemeckych cestach ako po slovenskych
a ako si dopadol? platil si pokutu alebo ti azda zobrali vodicak?
co robia v nemecku? bud si isty ze radsej by som sa vozil po nemeckych cestach ako po slovenskych

Re: Tak toto mi dali na odbore dopravy....
cize ked donesiem nieco s ceska nepotrebujem preklad ano???k_o_nti napísal:Žiadosť o uznanie typového schválenia ES jednotlivo dovezeného vozidla. (formulár z odboru dopravy)
Prílohy: