hlavny vs bocny stojan
Moderátor: Moderators
hlavny vs bocny stojan
nenasiel som to nikde pri hladani, len info pre zaujimavos - je lepsie parkovat na noc skuter na hlavnom alebo bocnom stojane? resp. inak - tam kde parkujem, je kahlickova dlazba, takze kym dam skuter na hlavny stojan, ma skoro slaktrafi a ide mi to nesmierne tazko. moze nieco negativne ovplyvnit, ak bude skuter oprety celu dobu na bocnom stojane?
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Re: hlavny vs bocny stojan
mas asi problem to postavit na hlavny stojan, lebo sa ti to smyka? nenapadlo ti si spravit nejaku stvorcovu gumenu podlozku napr 30x30cm ktoru by si daval pod stojan?orgi napísal:nenasiel som to nikde pri hladani, len info pre zaujimavos - je lepsie parkovat na noc skuter na hlavnom alebo bocnom stojane? resp. inak - tam kde parkujem, je kahlickova dlazba, takze kym dam skuter na hlavny stojan, ma skoro slaktrafi a ide mi to nesmierne tazko. moze nieco negativne ovplyvnit, ak bude skuter oprety celu dobu na bocnom stojane?
ja parkujem skuter v garazi a viem, ze tam chodi len otec a stara mama a prave kvoli nej ho davam na hlavny stojan. Z bozcneho ti to spadne, ani nevies ako

podpis som si este nenastavil
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Kedze mam len hlavny, bocny nie je ani len v ako prislusenstvo, tuto dilemu neriesim.
Parkujem tiez na kachlickach a fakt bol maly problem, lebo sa to smyka, ale naucil som sa ako na to a uz je to v pohode. Ale som rozmyslal ze nejaky gumu na dve miesta priamo nalepim alebo telovzdusnou pistolou napeciem na stojan z dola a to by to vyriesilo
Parkujem tiez na kachlickach a fakt bol maly problem, lebo sa to smyka, ale naucil som sa ako na to a uz je to v pohode. Ale som rozmyslal ze nejaky gumu na dve miesta priamo nalepim alebo telovzdusnou pistolou napeciem na stojan z dola a to by to vyriesilo
- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
vyhoda je že ked ideš na kofolu alebo nekam na kratko a vidiš na neho, tak ho iba opreš a nemusiš sa nadrapovať a davať to hl.stojan.bulldogshop.sk napísal:ja mam na Vespe len hlavny ale pozeral som na tie bocne co predavaju a rozmyslal som ho tam supnut. Ale neviem aku to ma vyhodu, ako citam skor ziadnu
a na bočaku to vyzerá coooooooolovo...
jak nemecky styling.... tam im tie scootre pomaly ležia....
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Apr 14, 2007 8:27 am
- Skúter: Yamaha BWs
- Kontaktovať užívateľa:
tak toto je prravda....ja som mal na typhoone a tak to vyzerralo husto....lil_B napísal:vyhoda je že ked ideš na kofolu alebo nekam na kratko a vidiš na neho, tak ho iba opreš a nemusiš sa nadrapovať a davať to hl.stojan.bulldogshop.sk napísal:ja mam na Vespe len hlavny ale pozeral som na tie bocne co predavaju a rozmyslal som ho tam supnut. Ale neviem aku to ma vyhodu, ako citam skor ziadnu
a na bočaku to vyzerá coooooooolovo...
jak nemecky styling.... tam im tie scootre pomaly ležia....
- kika
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 ST
tak kvalitny bocny stojan urcite stoji za to, ale ja mam obycajny - seriovy
a moc mu neverim, vyuzivam ho len ked skuter odstavim na par sekund, trebars kym si otvorim branu, takze urcite davat na hlavny.by som mala stresy ci mi ho niekto z toho bocaka len tak zo srandy nezhodi, teda netukne do neho

- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
tak to by som sa ani ja asi nespoliehal na seriovy tak ale buzzetti je znacka
a ozaj ja parkujem tiez na dlazbe .. na terase a nemam problem nic sa mi nesmyka neviem ako vydavate na stojan ale na roxovi je to urobene super vobec netreba sa s tym nadrapovat dokazem to dat na hlavny iba nohou ... vobec nemusim chytit za rukoviatka a nadrapovat sa s tym .. pochvalujem si co sa tyka hlavneho ale je uz poohinany takze mi to tam rezonuje tak ide prec
a ozaj ja parkujem tiez na dlazbe .. na terase a nemam problem nic sa mi nesmyka neviem ako vydavate na stojan ale na roxovi je to urobene super vobec netreba sa s tym nadrapovat dokazem to dat na hlavny iba nohou ... vobec nemusim chytit za rukoviatka a nadrapovat sa s tym .. pochvalujem si co sa tyka hlavneho ale je uz poohinany takze mi to tam rezonuje tak ide prec
Tak ako asi som sprosty, ale moj iba nohou nedam na hlavny ani keby som co robil.. Ok, podme na to z inej strany - aku taktiku pouzivate na 'odparkovanie'. Bo ja ked davam hlavny a dotkne sa zeme a chcem ho za riaditka vytiahnut, tak moja chrbtica nadava, pretoze su tie riaditka trocha daleko. Skuste nejaku fintu navrhnut.. A btw - gumennu podlozku vyskusam hned ako to pojde, dikes za radumomoo napísal:tak to by som sa ani ja asi nespoliehal na seriovy tak ale buzzetti je znacka
mne bocny stojan vydrzal 5 rokov staleho parkovania. Mal som originalne prislusenstvo. Teraz som nahodil Buzetti a verim, ze to vydrzi minimalne 3 roky. Hlavne stojany na skutroch nemam, lebo mne to prekaza.
Na hlavny stojan to ide lahko, len v tom treba najst system. Doteraz som mal skutre s madlami pre spolujazdca a ked som to daval na hlavny stojan, tak to islo lahucko. Chytil som za madlo spolujazdca a trosicku potiahol dozadu. Ak nemate madlo, tak ho trosku potiahni dozadu a nohou podloz hlavny stojan - akoby si ho chcel podkopnut a v pohode to skoci......to vsetko chce len prax a najst si vyhovujuci system
Na hlavny stojan to ide lahko, len v tom treba najst system. Doteraz som mal skutre s madlami pre spolujazdca a ked som to daval na hlavny stojan, tak to islo lahucko. Chytil som za madlo spolujazdca a trosicku potiahol dozadu. Ak nemate madlo, tak ho trosku potiahni dozadu a nohou podloz hlavny stojan - akoby si ho chcel podkopnut a v pohode to skoci......to vsetko chce len prax a najst si vyhovujuci system
- matio
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
ved je to easy, podla mna kazdy hlavny stojan na kazdom skutri je spraveny rovnako ... ja taktiez postavim skuter len nohou a rukou ho len pridrzujem, aby sa neprevratil .. proste dam stojan k zemi a postavym sa celou vahou na tu zadnu cast a on sa len preklopi cez predne nozicky stojana a vulaaaa a skuter stoji .. skusaj, mne to tiez hned neslo a tiez som ho ako debil vytahoval rukamiorgi napísal:Tak ako asi som sprosty, ale moj iba nohou nedam na hlavny ani keby som co robil.. Ok, podme na to z inej strany - aku taktiku pouzivate na 'odparkovanie'. Bo ja ked davam hlavny a dotkne sa zeme a chcem ho za riaditka vytiahnut, tak moja chrbtica nadava, pretoze su tie riaditka trocha daleko. Skuste nejaku fintu navrhnut.. A btw - gumennu podlozku vyskusam hned ako to pojde, dikes za radumomoo napísal:tak to by som sa ani ja asi nespoliehal na seriovy tak ale buzzetti je znacka
- momoo
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
presne tak treba sa nato postavit celou vahou konkretne na tuto cast stojanamatio napísal:ved je to easy, podla mna kazdy hlavny stojan na kazdom skutri je spraveny rovnako ... ja taktiez postavim skuter len nohou a rukou ho len pridrzujem, aby sa neprevratil .. proste dam stojan k zemi a postavym sa celou vahou na tu zadnu cast a on sa len preklopi cez predne nozicky stojana a vulaaaa a skuter stoji .. skusaj, mne to tiez hned neslo a tiez som ho ako debil vytahoval rukamiorgi napísal: Tak ako asi som sprosty, ale moj iba nohou nedam na hlavny ani keby som co robil.. Ok, podme na to z inej strany - aku taktiku pouzivate na 'odparkovanie'. Bo ja ked davam hlavny a dotkne sa zeme a chcem ho za riaditka vytiahnut, tak moja chrbtica nadava, pretoze su tie riaditka trocha daleko. Skuste nejaku fintu navrhnut.. A btw - gumennu podlozku vyskusam hned ako to pojde, dikes za radu

mam aj to video ale je to take ze v papuciach

mozno ti to pomoze http://www.youtube.com/watch?v=wmYwSuJ8ECw
Ja mam aj bocak aj hlavny, hlavny pouzivam iba ked som doma a viem ze budem startovat na dialku lebo na bocnom mam blokovanie ale inak vzdy len bocak uplna zbatocnost dat na hlavny ked je dost pevny a hlavne to neni tak debilne ako na keeway-och neni samozasuvaci a co sa tyka veci ako ze niekto omylom narazi alebo podobne odskusane nespadne ani pri dobrom naraze
- matio
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
to momoo jezisi, skoro som sa postal, ked som videl to video :gt2: :gt2: :gt2: a tie zvuky a suchanie papuc
nejako ti ten stojan vrzga, ci to tak kazdemu? ale ako ilustracia super, xvalim. inak kolko vazi tvoj skuter? si ho ako pierko zdvihol. ten moj ma skoro 90kg a mam s nim co robit, aj ked ho davam ako ty na stojan a to nevravim predtym, ked som ho rukami vytahoval
som mal takto vyspuslene oci

- momoo
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
akozee teraz si ma pekne nastvalmatio napísal:to momoo jezisi, skoro som sa postal, ked som videl to video :gt2: :gt2: :gt2: a tie zvuky a suchanie papucnejako ti ten stojan vrzga, ci to tak kazdemu? ale ako ilustracia super, xvalim. inak kolko vazi tvoj skuter? si ho ako pierko zdvihol. ten moj ma skoro 90kg a mam s nim co robit, aj ked ho davam ako ty na stojan a to nevravim predtym, ked som ho rukami vytahoval
som mal takto vyspuslene oci
![]()

.....
teraz sa ukludnujem
.....
ma podla TP 88kg a no problemo