Pady a zranenia
Moderátor: Moderators
V dnesnej dobe cloveka zabije auto ked ide cez prechod pre chodcov. Mama mi stale hovory ze motorka/scoot je masina smrti ale ja jej vzdy na to odpoviem nie moto ale motorkar. Ak je clovek agresivny jazdec padne castejsie alebo musi mat vela stastia ako napr. aj ja. Ja by som nikomu nezakazoval jazdit suhlasim s tím ak na to mas tak si to kup.
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
pripadne kto pada, nevie odhadnut svoje schopnosti spravne.Crossbiker napísal:a kto padá jazdi nad svoje schopnostitheruck napísal:kto nepada jazdi pod svoje schopnosti
Ale suhlasim s Vladym, radsej budem pod svoje schopnosti jazdit cely zivot, ako nad a padat 2x za sezonu.
Ale zas niekedy mozes ist najopatrnejsie a nejake hovado to neubrzdi a bum ho zozadu...
Ja hlasim ku dnesnemu dnu 13 tisic km absolvovanych na 3 scootoch/Piagio, Gilera, Honda/ bez nehody.
... klop klop klop ...
PS. pozorne sledujem sposob jazdy starsich a skusenejsich vodicov /Vlady, Bacil, Keeway.../ aby som sa priucil a odpozoroval techniku. A budem to robit do smrti, ktora snad nenastane na scoote...
podpis som si este nenastavil
mozem sa spytat, kolko mas rokov? ze ti to rodicia zakazali.. ehm, ak mam byt uprimny - ja som doniesol scooter rovno domov, matka sa so mnou doteraz nebavi (cca pred tyzdnom). ale vravel som si, ze je to uz moje rozhodnutie a predavat ho nebudem, pretoze ja jazdenie po meste (spotreba, parkovanie) je to idealne.. len si treba davat hrozne hrozne pozor a stale, nech mas najazdenych kolko chces km.. mam na aute najazdenych nieco vyse 70tis km a az teraz som sa odhodlal na scooter. priznavam, zeby som sa bal osobne sadnut co len za 125ku, nieto este 600ku ako vravis. trocha racionalneho uvazovania - zivot je cennejsi ako pocit z jazdy.Plexxak napísal:Dnesne rozhodnutie mojich nadriadenych znie... skuter nebude, lebo je strasne, strasne, strasne nebezpecny, lebo sa na nom zabijem a pretoze sa na nom vraj v Blave neda jazdit... argumentoval som touto temou, argumentoval som tym ze si ho kupim sam a pod. nemalo zmysel ...viete co, ja nemam slov, ja nemam silu presviedcat ich furt o niecom...
Ale nechapem,a to nikdy nepochopim naco som tych bastardskych 5 000korun "vyhodil" za vodicak![]()
![]()
![]()
![]()
Zatial sa majte a budte radi ze aspon nieco mate.... ja vyuzivam a nadalej vyuzivat budem hlupu MHD, no tentokrat len zadarmo...![]()
dik setkym co sa snazili...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
JAk sa má brzdiť v zákrute ak treba ??? kto ví odpoví a kto neví KUK sem:http:http://www.moto-bar.cz/samozrejme nie na šutroch 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

...chlapec má pravdu(vlastná skusenost), pre mna to skončilo štastneVLADY napísal:JAk sa má brzdiť v zákrute ak treba ??? kto ví odpoví a kto neví KUK sem:http:http://www.moto-bar.cz/samozrejme nie na šutroch
- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Fúha díki vlady
lebo ja som si výdy myslel že prednou za žiadnu cenu brzdiť v zákrute
lebo už sa mi pár krát stalo že mi predné koleso skĺzlo po vozovke ale zatiaľ som mal vždy štastie a udržal som to iba raz nie
...ale tak keď ja mám vzadu bubon tak by to mohlo byť ok ?

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nošak ale musíš mať istotu že asfalt je asfalt a nie nejaký posyp čo tam ostal od zimy ...tam hodíš tlamu aj bez brzdenia...Ale aj tak je vždy lepšie ísť do zákruty tak aby ta niečo neprekvapilo..ale vždy sa to nedáJostobb napísal:Fúha díki vladylebo ja som si výdy myslel že prednou za žiadnu cenu brzdiť v zákrute
lebo už sa mi pár krát stalo že mi predné koleso skĺzlo po vozovke ale zatiaľ som mal vždy štastie a udržal som to iba raz nie
...ale tak keď ja mám vzadu bubon tak by to mohlo byť ok ?

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Plexxak
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
- Kontaktovať užívateľa:
no tak pani, nechcem obnovovat staru temu, neviem ci si ma tu este podaktori pamatate, ale sem som pisal ze mi skutra fotrovci nedovolili (pred rokom)... no, taha mi na 17 situacia sa trochu zmenila a skutra mam povoleneho, ale len pod jedinou podmienkou ze vsetko, uplne vsetko si platim sam (od skutra az po prilbu a poistku)... takze, v zime, alebo zaciatkom jari, ked este nazbieram nejake prachy, si asi kupim nejaku novucicku Yamahu a konecne budem skutrista...
... a o rok motorista...

... a o rok motorista...
- M4rekX
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 24, 2008 1:37 pm
- Kontaktovať užívateľa:
hmm ja robím blbosti len tam kde viem že sa mi nič stat nemôže ... napr v meste na kruhačoch klopím ,,,
A inak ked napr idem a vidím štrk tak ja si ho nejak nevšímam ... ved ked ideš rychlo tak ti nič nespraví ak nezmeníš smer jazdy alebo ak trochu nezatočíte... a v zatačke ked vidím štrk tam to si pred ním dobrzdím a kludne to prejdem ...
ale raz sa mi stalo že mi pošmeklo koleso lebo som na štrku musel trochu priklopit lebo bola križovatka v tvare T a ja som potreboval odbočit na bočnu cestu lenže ta prudko stúpala nejak 12% stúpanie .. a dolu bol štrk tak som to chcel nechať rozbehnute tak som tam vletel do toho v 50 tke trochu priklopeny apošmeklo my zadne kolo ... to som ešte usedel nejako
Inak čo sa tyka padov tak ja som zatim padol len na crose a endure ...
ja som mal staru Yamahu TT 350 V terene na našej enduro drahe som šiel dole kopcom a pod kopcom bola zatačka a pod zatačkou haluze ako zabrana a za nimi potok, a za potokom stromy... no a ja som tam jazdil s pokazenou zadnou brzdou lebo ved som mal prednu a ja som zo zadnou malo brzdieval ... takže idem dolu kopcom, a teraz ze si pribzdim do tej zatačky a naraz nič magam brzdu a ani mierny naznak pribrzdenia tak som chcel ešte nejako v rychlosti vybrať zatačku no nevyšlo a ponad haluze som preskočil potok a pacol rovno do stromu od toho ma odrazilo a smotorkou do potoku ... motorka rozbite svetlo,masku,predny blatnik ... (naštastie...) a mne sa nič nestalo len som tem ležal na kraji pri potoku s jednou nohou vo vode a motorka položena v potoku
ale to sme už zrepasovali..
ale stawalo sa mi napriklad že išiel som hore kopcom a potom mi ju tak postawilo že mi vystrelila s pod riti tak som ju len odklopil nabok aby ma neprvivalila ..
na fotríkovej Suzuki RM-Z 25O som šiel dolu takym strmym kopcom a bolo tam vela nastruhanej hliny akože prachu... a ako som si chcel pribrzdit prednou len ma zviezlo a položil som to na zem len ohnuta pačka RSV nezlomitelna
takže som ohol naspet a fičal dalej ...
Potom ked mal druhu motorku KTM EXC 400 tak v takom dvoj kopci prudkom sa mi tež postawila na zadne a ma vykotilo do krikov
a motorka pacla vedla mna chvilu som sa trapil kym som ju postawil doproti toho svahu ... toš asi všetko moje pad take zaujímavejšie 
A inak ked napr idem a vidím štrk tak ja si ho nejak nevšímam ... ved ked ideš rychlo tak ti nič nespraví ak nezmeníš smer jazdy alebo ak trochu nezatočíte... a v zatačke ked vidím štrk tam to si pred ním dobrzdím a kludne to prejdem ...
ale raz sa mi stalo že mi pošmeklo koleso lebo som na štrku musel trochu priklopit lebo bola križovatka v tvare T a ja som potreboval odbočit na bočnu cestu lenže ta prudko stúpala nejak 12% stúpanie .. a dolu bol štrk tak som to chcel nechať rozbehnute tak som tam vletel do toho v 50 tke trochu priklopeny apošmeklo my zadne kolo ... to som ešte usedel nejako

Inak čo sa tyka padov tak ja som zatim padol len na crose a endure ...
ja som mal staru Yamahu TT 350 V terene na našej enduro drahe som šiel dole kopcom a pod kopcom bola zatačka a pod zatačkou haluze ako zabrana a za nimi potok, a za potokom stromy... no a ja som tam jazdil s pokazenou zadnou brzdou lebo ved som mal prednu a ja som zo zadnou malo brzdieval ... takže idem dolu kopcom, a teraz ze si pribzdim do tej zatačky a naraz nič magam brzdu a ani mierny naznak pribrzdenia tak som chcel ešte nejako v rychlosti vybrať zatačku no nevyšlo a ponad haluze som preskočil potok a pacol rovno do stromu od toho ma odrazilo a smotorkou do potoku ... motorka rozbite svetlo,masku,predny blatnik ... (naštastie...) a mne sa nič nestalo len som tem ležal na kraji pri potoku s jednou nohou vo vode a motorka položena v potoku

ale stawalo sa mi napriklad že išiel som hore kopcom a potom mi ju tak postawilo že mi vystrelila s pod riti tak som ju len odklopil nabok aby ma neprvivalila ..
na fotríkovej Suzuki RM-Z 25O som šiel dolu takym strmym kopcom a bolo tam vela nastruhanej hliny akože prachu... a ako som si chcel pribrzdit prednou len ma zviezlo a položil som to na zem len ohnuta pačka RSV nezlomitelna

Potom ked mal druhu motorku KTM EXC 400 tak v takom dvoj kopci prudkom sa mi tež postawila na zadne a ma vykotilo do krikov