Kde nosíte osobné veci?
Moderátor: Moderators
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Kde nosíte osobné veci?
No napadla ma takáto vec. Doteraz som chodil na scoote vzdu v nohaviciach/rifle/ a kozennej bunde. Cize veci ako kluce, mobil, doklady, penazenka, cigarety... som vzdy mal kam dat - do daktoreho vrecka.
Kedze je vonku krasne pocasie, chodim v tricku a kratasoch. Nohavice maju dve vrecka, ale nie zatvaratelne, teda hrozi, ze co je tam vypadne.
Kam davas ty vsetky taketo drobnosti pri jazde na scoote?
Kedze je vonku krasne pocasie, chodim v tricku a kratasoch. Nohavice maju dve vrecka, ale nie zatvaratelne, teda hrozi, ze co je tam vypadne.
Kam davas ty vsetky taketo drobnosti pri jazde na scoote?
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Na scootroch špekulovať kam z vecami???? najlepšie je niečo ako ladvinka dá sa to dať na seba alebo pod sedadlo....
do vrecka najlepšie nič a ak tak len klúče a ešte pozichrovať pripnutím nejakou karabínkou o pútko... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- owwidius
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
- Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
- Kontaktovať užívateľa:
sorry za OT, ale videl som aj super bundy na leto. je z takeho divneho matrosu, akoby sietovina, ale vyzera pevna, ze sa neroztrhne len tak (snad..). vyslovene perforovana bunda, len zas kto ma mat na to vsetko $$.
ehm, aby som bol k veci, tak myslim ze ta bunda mala aj nejake vrecko
ehm, aby som bol k veci, tak myslim ze ta bunda mala aj nejake vrecko

- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Ja davam taketo veci pod sedadlo alebo do kufrika alebo do batohu, co taky maly nosim vacsinou. Vo vackoch sa to neda nosit, mna to tlaci a vadi mi to a este to moze aj vypadnut.
OT: Inak dneska bolo take dusno, ze som musel ist v tricku a kratasoch, kua, ak spadnem, to bude boliet
posli daky link na tu letnu bundu ... len ci v tom nebudem vyzerat ako teplos v sietovinke ...
OT: Inak dneska bolo take dusno, ze som musel ist v tricku a kratasoch, kua, ak spadnem, to bude boliet

- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
chlapci, neviem ako vy jazdite v lete, ale ja som za dva roky nauceny behat bez tricka len v kratasocha slapkach... Na dlhsiu cestu davam aj tricko a tenisky...
moc to prehanate s tym obliekanim sa... tak sa neblaznite a budte ludia!
btw fakticky by ma zaujimali nejake testy, ze ked idem 90 mestom a padnem bez tricka, aky je to rozdiel padnut v letnej bunde...
no a uz neviem kto, ale dakto tu vyprava o rukaviciach? Mozem si niekoho z vas v 40 stupnovom teple odfotit, ako ste obleceny a ako idete mestom na rozpalenom asfalte? fakt... lebo su na to specializovane funny stranky...
btw fakticky by ma zaujimali nejake testy, ze ked idem 90 mestom a padnem bez tricka, aky je to rozdiel padnut v letnej bunde...
no a uz neviem kto, ale dakto tu vyprava o rukaviciach? Mozem si niekoho z vas v 40 stupnovom teple odfotit, ako ste obleceny a ako idete mestom na rozpalenom asfalte? fakt... lebo su na to specializovane funny stranky...
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
u mna su rukavice zaklad...a samo prilba...snazim sa mat vzdy aj bundu na sebe len na kratsie trasy nenosim...a v lete sa aspon nespalim ked som naobliekany...kto bol min. rok v brne vie o com hovorim 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- kika
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 ST
tak ja nosim bundu aj v horucavach - normalne si ju hore zapnem na suchy zips, aby mi neplachtila a zips si rozopnem tak aby mi prijemne prefukovalo.inak na doklady mam na hurikankovi perfektne miesto - spredu ma pod riaditkami odkladaci, uzamykatelny (vyklapaci) priestor.tam si davam vsetky doklady, ak nemam ziaden ruksak a tak 

- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
kuko, ja som padol na bicykli zopar krat v rychlosti mozno 10kmh, a zodrane dlane od kamienkov je tak na <> vec.. by si neveril. odvtedy bajkovacie rukavice vzdy.
nikto sa neblazni a vsetci sme ludia, akurat niektori sa snazime viac a niektori menej predchadzat neprijemnostiam.
edit: aha, a poznam zopar vaznejsich bicyklistov co jazdia viac ako 10 rokov seriozne na bajku (stale kratke gate a 'tricka'-dresy..) a oni maju problemy s klbami, ladvinami, atd. a to su rychlosti priemerne 30 kmh.. na takom skutri ta ofuckne, ani nevies jak.
nikto sa neblazni a vsetci sme ludia, akurat niektori sa snazime viac a niektori menej predchadzat neprijemnostiam.
edit: aha, a poznam zopar vaznejsich bicyklistov co jazdia viac ako 10 rokov seriozne na bajku (stale kratke gate a 'tricka'-dresy..) a oni maju problemy s klbami, ladvinami, atd. a to su rychlosti priemerne 30 kmh.. na takom skutri ta ofuckne, ani nevies jak.
- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
matio>> ta letna bunda, neni to taka sietkovina ako mal v jednom klipe freddy mercury
to len zblizka vidno, ze je to dost perforovane. videl som to v honde, ale bola celkom mastna ($$) ak si dobre pamatam. ale tak sak snad su aj nejake pristupnejsie. ale do mesta na leto sa mi to zdalo ideal.
theruck>> a ty co mas za 'bumbajku'??

theruck>> a ty co mas za 'bumbajku'??
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
no ked padnes v 90 bez tricka tak to bude fakt rozdiel aj pri 10 km/h to bude rozdiel ked budes mat bundu a ked nekukolarik napísal:chlapci, neviem ako vy jazdite v lete, ale ja som za dva roky nauceny behat bez tricka len v kratasocha slapkach... Na dlhsiu cestu davam aj tricko a tenisky...
a rukavice si mozes kupit letne. rukavice niesu kvoli zime ale kvoli ochrane a ajtak sa mi to zda divne drzat tie gripy holou rukou
- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
re: oblečenie na skúter
Ahojte, mal som presne ten istý problém, ako sa obliecť do horúčavy. Jazdil som bez trička a rukavíc. Potom som si však takto oblečený ustlal v cca 50 km/hod na hrubozrnom asfalte. Môžem vám povedať, že to nebolo nijak príjemné. Odniesla si to ľavá ruka od dlane komlet až po plece + celý ľavý bok. Dva týždne driemania posediačky na posteli, nadýchnuť sa na "pol plynu", rukou ani pohnúť a pod. No nič moc. Odvtedy mám problém s oblečením vyriešený - kožená bunda (nemusí byť celkom zapnutá), dlhé nohavice, tenké kožené rukavice a samozrejme prilba. Viem, že to niekomu môže pripadať zbytočné, ale netúžim si to zopakovať. Záleží samozrejme od každého ako sa oblečie. Záleží to aj od toho, koľko mu ide skúter, ako ďaleko ide a pod. Mne ide 130 a to asi nie je na trenky bez trička. 

KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja viem ze sa to tu v tejto diskusii uz riesilo a preto som dal nazov temy uplne iny, no co narobis, ked sa diskusia rozvynula tymto smerom...mPershing napísal:No ja tam vpredu uz miesto nemam, je tam nahradny remen, pollitrovka benzinu, nejake naradie, sviecka, ziarovky a este trochu pucvoly...kika napísal:...na hurikankovi perfektne miesto - spredu ma pod riaditkami odkladaci, uzamykatelny (vyklapaci) priestor.tam si davam vsetky doklady, ak nemam ziaden ruksak a tak
Ad Kuko - uz sme to tu raz s tebou rozoberali, to oblecenie-neoblecenie...
Naposledy upravil/-a kukolarik v Pi Máj 25, 2007 11:56 am, upravené celkom 7 krát.
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
- ak idem len tak, kluce a penazenka v malej kapsiecke okolo pasa
- ak idem na dlhsie a mam viac veci aj na prezlecenie, tak ruksak
uz sa tesim ked budem mat skuter a vsetko si supnem pod sedlo, pripadne si dokupim kufor
k tomu obleceniu:
zaklad je helma, slnecne brile, rukavice (kozene z posilky, ale nevadi
)
ked je pod 20°C - tazke topanky, dlhe gate s kolenackami, motobunda (+ termovlozka)
nad 20°C - bud znesiem este gate a motobundu bez vlozky - to jevacsinou ked sa idem iba vozit a cez otvory v bunde sa stacim chladit
- ale ked idem iba tak do mesta, alebo nieco vybavit, kupko...tak idem na lahko. kratasy, tricko, tenisky - neviem si predstavit ist taky premoceny z motooblecenia pri 30°C na kopcianksu a nieco v plnej polnej vybavovat....
som za poriadne motooblecenie, ale niekedy je pohodlnejsie si ho nedat - v kozenej kombineze by som asi nesiel kupovat rozky 5 km od domu a pritom pri takychto jazdach hrozi vacsie riziko havarky a pri vyjazde.
dalsia vec je, ze ak pojdem v strasnej horucave v plnom motoobleceni, budem pre seba nebezpecnejsi ako ked pojdem iba na lahko v tricku a kratasoch. v motoobleceni by som sa prehrieval, potil, nestacil by som doplnat tekutiny a celkova nepohoda by negativne ovplyvnovala riadenie, reflexy atd...oproti pohodlnej jazde nalahko
a este nieco - motooblecenie nie je 100% ochrana ! fajn, ak padnes v 90 km/h, tak ta zachrani pre lysajmi a nejakymi zlomeninami, ALE ked pojdes 60-70 v meste a nejaky kreten si ta nevsimne a neda prednost, prip. z protismeru prekrizi cestu, mas to jedno v com si obleceny, nalepis sa na auto (pokial nemas stastie a nepreletis) a uz ta iba pozbieraju a pozametaju bordel zo zeme....
- ak idem na dlhsie a mam viac veci aj na prezlecenie, tak ruksak
uz sa tesim ked budem mat skuter a vsetko si supnem pod sedlo, pripadne si dokupim kufor

k tomu obleceniu:
zaklad je helma, slnecne brile, rukavice (kozene z posilky, ale nevadi

ked je pod 20°C - tazke topanky, dlhe gate s kolenackami, motobunda (+ termovlozka)
nad 20°C - bud znesiem este gate a motobundu bez vlozky - to jevacsinou ked sa idem iba vozit a cez otvory v bunde sa stacim chladit
- ale ked idem iba tak do mesta, alebo nieco vybavit, kupko...tak idem na lahko. kratasy, tricko, tenisky - neviem si predstavit ist taky premoceny z motooblecenia pri 30°C na kopcianksu a nieco v plnej polnej vybavovat....
som za poriadne motooblecenie, ale niekedy je pohodlnejsie si ho nedat - v kozenej kombineze by som asi nesiel kupovat rozky 5 km od domu a pritom pri takychto jazdach hrozi vacsie riziko havarky a pri vyjazde.
dalsia vec je, ze ak pojdem v strasnej horucave v plnom motoobleceni, budem pre seba nebezpecnejsi ako ked pojdem iba na lahko v tricku a kratasoch. v motoobleceni by som sa prehrieval, potil, nestacil by som doplnat tekutiny a celkova nepohoda by negativne ovplyvnovala riadenie, reflexy atd...oproti pohodlnej jazde nalahko
a este nieco - motooblecenie nie je 100% ochrana ! fajn, ak padnes v 90 km/h, tak ta zachrani pre lysajmi a nejakymi zlomeninami, ALE ked pojdes 60-70 v meste a nejaky kreten si ta nevsimne a neda prednost, prip. z protismeru prekrizi cestu, mas to jedno v com si obleceny, nalepis sa na auto (pokial nemas stastie a nepreletis) a uz ta iba pozbieraju a pozametaju bordel zo zeme....