Načo rozbroje medzi čínou a značkou, aj tak sme scootraci
Moderátor: Moderators
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Načo rozbroje medzi čínou a značkou, aj tak sme scootraci
Ahojte všetci, priaznivci scootrov, scootristi, motorkari a tak dalej...
Uz dlhsiu dobu si tu vsimam tie odveke rozbroje medzi cinou a znackou alebo medzi scootrami znackovymi a neznackovymi. Nerozumiem tomu a ani nechapem, preco je tomu tak. Preco sa niekto povysuje, za to, ze ma znacku a druheho ponizuje za to, ze ju nemam. Pritom som si myslel, ze sme tu za spolocnu vec a to je mat scooter, vozit sa na nom a uzivat si ho. Nie na to, ze niekto tu v kuse opovrhuje ineho, len za nieco uplne bezvyznamne. Mozno teraz co napisem, poburi vela ludi, ale je mi to je jedno. Je sloboda, je demokracia, nazor si mozem povedat.
Dam priklad: Vcera sa jeden nas clen nasho fora (on vie ktory to je) povysoval nad to, ze co moja polly voci jeho piaggio, ze co to je, ze ako mozem povedat, ze je rovnako dobra moja cina ako jeho znacka. A ja som mu na to napisal do SS, ze to moze kludne byt tak, ze jeho znacka je na suciastky vyrobena v Cine a poskladana v taliansku a je z toho Made In Italy a moja cina je vyrobena na suciastky v Cine a je poskladana na Slovensku.
A vobec mi to nevadi a hlavny dovod mojej radosti je to, ze mam scooter a ze sa mozem vozit a vobec ma netrapi, ze nemam na sccotri nalepku mena nejakej zvucnej a znamej moto firmy.
Tak co keby ste sa uz na to vykaslali a zacali sme sa spravat tak, ze sme tu za spolocnu vec.
Uz dlhsiu dobu si tu vsimam tie odveke rozbroje medzi cinou a znackou alebo medzi scootrami znackovymi a neznackovymi. Nerozumiem tomu a ani nechapem, preco je tomu tak. Preco sa niekto povysuje, za to, ze ma znacku a druheho ponizuje za to, ze ju nemam. Pritom som si myslel, ze sme tu za spolocnu vec a to je mat scooter, vozit sa na nom a uzivat si ho. Nie na to, ze niekto tu v kuse opovrhuje ineho, len za nieco uplne bezvyznamne. Mozno teraz co napisem, poburi vela ludi, ale je mi to je jedno. Je sloboda, je demokracia, nazor si mozem povedat.
Dam priklad: Vcera sa jeden nas clen nasho fora (on vie ktory to je) povysoval nad to, ze co moja polly voci jeho piaggio, ze co to je, ze ako mozem povedat, ze je rovnako dobra moja cina ako jeho znacka. A ja som mu na to napisal do SS, ze to moze kludne byt tak, ze jeho znacka je na suciastky vyrobena v Cine a poskladana v taliansku a je z toho Made In Italy a moja cina je vyrobena na suciastky v Cine a je poskladana na Slovensku.
A vobec mi to nevadi a hlavny dovod mojej radosti je to, ze mam scooter a ze sa mozem vozit a vobec ma netrapi, ze nemam na sccotri nalepku mena nejakej zvucnej a znamej moto firmy.
Tak co keby ste sa uz na to vykaslali a zacali sme sa spravat tak, ze sme tu za spolocnu vec.
podpis som si este nenastavil
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
přesně tak to je i muj názor někdo musí mít značku aby dokázal že na ni má, někdo prostě nemá tolik peněz a rodiče mu to nekoupí tak si koupí čínu,pro někoho zase pokud jezdí jen do práce 3 km a není to jeho koníček tak je ta čína mnohem výhodnější než značka nekdo jezdí na delší výlety a má to tak je lepší ta značka ale podstatné je pokud je majitel spokojenej a stačí mu to a pokud to někdo nechápe nevadí at si klidně jezdí na tom svém značkovém i když teda z poloviny made in honkong a neshazuje druhé.Je samozřejmě jasné že pokud si někdo koupí skutra za 30 tak by musel bejt blb pokud si myslí že je stejně kvalitní jak ten za 90.Polovina značkového zboží je stejně vyrobena v číně podívejte se na své fotáky a pod.
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Ja tiez neodsudzujem nikoho za to aky ma scoot. Ked berem do uvahy teoriu, ze znacka je len Japan/Utaly, tak potom na spolocnych vyjazdoch mam jedine ja znacku. Ostatny maju Keeway, kymco, Yuki...
Mne je jedno kto ma aky scoot. Ja som si dal poradit a preto som kupil Hondu. Ja sa do motorov nechapem a keby si mam nejake male upravy robit sam, tak to nezvladnem, preto som kupil sice drahsi ale zas dufam menej poruchovejsi scoot. A je mi jedno ci sa vola Honda, alebo Kymco, keby mi niekto odporucil Yuki, ze su dobre stroje, zoberem ten...
Ale zas musis uznat, ze znackove su lepsie ako china - to je as bez diskusie. Aj spracovanim, aj vykonom...
Ja povazujem za scootristu aj chalana na babete a ked idem oproti, rad mu kyvnem na pozdrav. Scooter je podla mna cosi, co je male, ma variator a kapotaz. Cize od 50 do 250 ccm. Napr. Kymco Xcityng 500 povazujem uz za motorku.
a btw ja posudzujem ludi, nie moto. My sme kamarati, my sme partia, nie scootre. Keby mame traktory, sme rovnaka partia, ako s moto. A moze prist clovek na GoldWingu, ked je ko*ot, lepsie sa budem citit s clovekom co ma scoot Yuki za 20tis.
Mne je jedno kto ma aky scoot. Ja som si dal poradit a preto som kupil Hondu. Ja sa do motorov nechapem a keby si mam nejake male upravy robit sam, tak to nezvladnem, preto som kupil sice drahsi ale zas dufam menej poruchovejsi scoot. A je mi jedno ci sa vola Honda, alebo Kymco, keby mi niekto odporucil Yuki, ze su dobre stroje, zoberem ten...
Ale zas musis uznat, ze znackove su lepsie ako china - to je as bez diskusie. Aj spracovanim, aj vykonom...
Ja povazujem za scootristu aj chalana na babete a ked idem oproti, rad mu kyvnem na pozdrav. Scooter je podla mna cosi, co je male, ma variator a kapotaz. Cize od 50 do 250 ccm. Napr. Kymco Xcityng 500 povazujem uz za motorku.
a btw ja posudzujem ludi, nie moto. My sme kamarati, my sme partia, nie scootre. Keby mame traktory, sme rovnaka partia, ako s moto. A moze prist clovek na GoldWingu, ked je ko*ot, lepsie sa budem citit s clovekom co ma scoot Yuki za 20tis.
pravdu mas ale aj tak s tim nic nezmenis stale tu budu taky ktory ssi to bud mozu dovolit alebo maju dobreho sponzora doma. Ja mam cinu som spokojny bez vyhrad viem ze znacky honda . yamaha ... su rychlejsie mozno lepsie ale vobec ma to netrapi pokial sa navyvysuju nad nas
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Pi Máj 11, 2007 10:22 pm
No tak s tymto sa musis iba zmierit. Zijeme v takej dobe a s tym nic nespravis. Komercia nas ovlada. Ved uz maly parchanti v skole sa obliekaju do znackovych veci a vysmievaju tym, co maju boty z trhu... Co uz. Ked dospeju, tak si uvedomia pozadie (niektory si to neuvedomia, lebo nikdy nedospeju). Jedine riesenie je velke
I_G_N_O_R_E a samozrejme pochopenie. Amen

napisal som tu nieco ale vymazal som to ale len k tomu ze nikdy som sa nenavysil ze pia je neviem co ale proste pia a impexta porovnavat no chcem vidiet keby si dal hlasovanie ze ktora znacka by vysla lepsie a o tom ze mam doma sponzora abo tak tak to ani nahodou lebo tiez som mal navyber bud nove CPI alebo stare pia no vybral som si pia ale ziadne rozbroje tu nechcem hrotit
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
- Skúter: yamaha tdm 900
No ono je to niekedy aj vekom.ked som bol som sopliak tak bipolarne videnie bolo fasa.depesaci-metalisti,sedlaci a mi z mesta.apod.to prejde casom.mimochodom.cina je 3tia krajina co vystrelila kozmonauta na vlastnej rakete.oni technologiu maju a su uz fakt vymakany,len mi na nich pozerame cez prsty.ps:videl som hondu cbf 250 mnam ale v krabici a made in brazil,japan?iba nalepka znacky.nehadajme sa
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Vekom jak vekom.... niečo na tom pravdy je pozorujem to už aj sám na sebe..ale zas ak dakto nemá takú danosť od prírody a poprípade do toho zasahujú aj iné okolnosti, tak skrátka jeho názor sa nezmení a furt si bude na tom že len to jeho značkové je super lebo to stálo 10krát viac ako to Tvoje čínske.....
Ja napríklad určité veci kupujem v LIDLI iné zas v Čínskom velkosklade ale napríklad niečo si kupujem vyhradne len značkové... a to preto lebo už mám nejaké životné skúsenosti nerád platím viac ako je rozumné a viem rozlíšiť čo budem na čo používať....napríklad keď som volakedy chodil robievať sadrokarton tak som si kúpil akušroubovačku za 7litrov vtedy strašná cena...teraz na to že ju použijem leda raz dvakrát za rok by mi stačila aj čínska za 1500,-

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
no aj ja mam cinu a aj ine by som ani nechcel
Preco ?
co stoji nova smerovka na aeroxa ?
no na cinu 200
sice to neni tak spracovane do detailu ale sluzi to ucelu
sak zoberme si naco je skuter? na premiestnovanie po meste
no a cinske tenisky si ale urcite nekupim a preco ?
LEBO sa to rozpadne a znicim si nohy ale teraz som presiel z stabilov
na asics lebo su lacnejsie na jeden par o 1000SK a este stale na takej urovni ako stabili
a preco ten rozdiel v cene? zeby adidas daval do reklami miliardy?
a inac vyrobna cena znackovych tenisiek stoji max 60SK ostatne je iba za znacku
Preco ?
no na cinu 200
na asics lebo su lacnejsie na jeden par o 1000SK a este stale na takej urovni ako stabili
-
- st. skútrista
mám čínu a troufnu si tvrdit že mi bez větších oprav vydrží jezdit 10 roku což je mnohem více než většina teda skoro každej značkovej.Samozřejmě ne proto že je lepší ale proto že za těch 10 let na něm manželka najede zhruba 15 tisíc km.Což mnozí z vás stihnou i za 2 roky.Vždy záleží na tom na co ten stroj vlastně chci a u mne by byli vyhozené peníze koupit ji novej značkovej.
vsetko je vec pohladu.. svoje zohrava vek, vychova, priority, pristup k zivotu. kazdy to vnimame inak..
mne sa napriklad hrozne paci, ked ide clovek niekde na scootri (motorke) a scootristi (motorkari) sa pozdravia.. na plechovke som to nikdy nezazil (jasne, je ich viacej), ale ked som sa trepkal do Senca 40kou a oproti prefrcal najskor harley a potom nejaky supersport a obidvaja kyvli, tak som sa hned usmial, ze jakeee pekne
mne sa napriklad hrozne paci, ked ide clovek niekde na scootri (motorke) a scootristi (motorkari) sa pozdravia.. na plechovke som to nikdy nezazil (jasne, je ich viacej), ale ked som sa trepkal do Senca 40kou a oproti prefrcal najskor harley a potom nejaky supersport a obidvaja kyvli, tak som sa hned usmial, ze jakeee pekne

-
- st. skútrista
jedna věc je že je trochu lepší druhá že i ta čína 4 takt by měl bez problému najet těch 15 tisíc a to manželka najede za těch 10 let a pokud by měla značku tak bude akorát dobře zajetá ale morálně zastaralá takže pro ni je to blbostScarp napísal:ja si tiez myslim ze cina uz nieje to co byvala tz. ze uz to aj vydrzi .
zatial je to tu bez hadok dufam ze to tak aj bude nadalej
suhlasim.. je to aj otazka ucelu pouzitia.aumirek napísal:jedna věc je že je trochu lepší druhá že i ta čína 4 takt by měl bez problému najet těch 15 tisíc a to manželka najede za těch 10 let a pokud by měla značku tak bude akorát dobře zajetá ale morálně zastaralá takže pro ni je to blbostScarp napísal:ja si tiez myslim ze cina uz nieje to co byvala tz. ze uz to aj vydrzi .
zatial je to tu bez hadok dufam ze to tak aj bude nadalej
- VLADY
- spammer
Tak to máš teda pravdu a vo všetkom ....inak reklama ide už aj mne hore krkom v Tv skoro furt len ORANGE alebo Tčko .....a zopár finančných ale aj tak si myslím že človek to už ani nevníma a riadi sa aj tak niečim iným... v podstate mám dojem že tá reklama je už nejaká samoúčelná a mna osobne vôbec neovplyvní....Lebo aj tak realita ak sa človek ide na nejaký produkt poinformovať je o niečom inommarko358 napísal:no aj ja mam cinu a aj ine by som ani nechcel
Preco ?
no na cinu 200

- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Som poteseny niektorymi odpovedami a vidim, ze sa medzi nami najde stale aj charakter. Dokonca som si vsimol, ze jeden z nas si aj zmenil popisok pod ciarou, tak neviem, ci to bolo touto temou sposobene
Inak dneska som videl v meste takeho mladeho chalana, ked som cakal na bus na zastavke, ako si prdkal cez mesto na starucickom piaggiu alebo niecom podobnom, motoricky to uz bol dedusko, ale jemu to nevadilo a frcal si, aj ked len pomaly. Som sa musel nad tym usmiat, lebo to je presne ten scootracky duch. No a kusok dalej, ked som uz sedel v buse, som zazrel dalsieho chalana na kymcu, cerveny a nabliskany. Cely pysny sa na krizovatke predral az do predu a si tam tak pysne stal. Sice ho plechovkari hned trhli po zelenej, ale jemu to ocividne nevadilo 

- VLADY
- spammer
KUA už som sa zlakol že som to bol JAmatio napísal:...... No a kusok dalej, ked som uz sedel v buse, som zazrel dalsieho chalana na kymcu, cerveny a nabliskany. Cely pysny sa na krizovatke predral az do predu a si tam tak pysne stal. Sice ho plechovkari hned trhli po zelenej, ale jemu to ocividne nevadilo