Spotreba
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Blbina to stál minulý rok tuším..... ja kupujem teda snažím sa vždy tam kde je lacnejší z principu ignorujem Slovnaft a pod nenažraté benzínky kde býva bežne aj o 1,5-2 Skk drahší ako inde... a čo som minule bral tak bol cca 37 aj niečo....matio napísal:v Blave stoji liter benzinu viac ako 43sk??duky5 napísal: cena za liter 43,2 Skto co vam davaju nejaky specialny?? v Ziline stoji 36sk liter

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
niekde bola aplikacia JAVA na tieto ucely... o dva prispevky nizsie to uz MP pridal, diki. http://www.phonesoft.cz/detail.php?sekc ... 22&s=1&k=8
Naposledy upravil/-a kukolarik v Ne Jún 17, 2007 1:10 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
Pretože LEBO SLOVNAFT.....nechápem prečo by som mal dať na Slovnaft pumpe za 95ku o cca 1,5 až 2 Sk viac ako inde za to isté????
ak si všímam ceny tak JETKA ESSO alebo SHELL majú lacnejší jak Slovnaft minimálne o tú korunu..a samozrejme ako kde ??? ale ja idem podla ceny volakedy som brával na JURKY a v živote som nemal jediný problém z autom alebo scootrom....
A čo si všímam tak majú pumpy aspoň tu v BA dosť prázdne. chodia tam ak tak šoféri na služobákoch čo majú tie ich tankovacie karty a Fa zmluvu alebo ludia čo im je šumafuk kolko stojí on to má najbližšie tak ide tam...... ja zas nejdem z princípu a radšej to ušetrené prevezem cestou na tú lacnejšiu pumpu!!!!!
:oops:Majú ceny jak keby nemali konkurenciu.... skrátka je to tovar jak každý iný a jednoducho tú ich cenu neakceptujem... a je mi jedno kam všade Slovnaft dodáva benzín...mne ide v prvom rade o cenu!!!! a aj trocha o princip.

tak ako marko pise, je to drviva vecsina benziniek, okrem specialnych paliv a okrem celej cerpacej siete JET, ktora si vozi benzin sama (pretoze je vecsinou najlacnejsi).. a preco je rozdiel v cenach? mno, na toto ti odpovedat neviem, na marketingu tychto firiem pracu ini ludiamPershing napísal:Toto je uz zase OT:
Vlady ma moje symfonie - jedneho casu aj shell mal namiesto cien benzinu vycapeneho toho vyskereneho trpaka MSch, tak ked nechceli ukazat ceny, tak som ich ignoroval...
Ak slovnat dodava inym, preco maju nizsie ceny ako on? A menuj aj konkretne, komu.

ale jasne, ak je to kvoli cene, tak myslim, ze sme na tom vsetci podobne.. teda ak zmyslame vsetci rovnako ekonomickyVLADY napísal:Pretože LEBO SLOVNAFT.....nechápem prečo by som mal dať na Slovnaft pumpe za 95ku o cca 1,5 až 2 Sk viac ako inde za to isté????![]()
ak si všímam ceny tak JETKA ESSO alebo SHELL majú lacnejší jak Slovnaft minimálne o tú korunu..a samozrejme ako kde ??? ale ja idem podla ceny volakedy som brával na JURKY a v živote som nemal jediný problém z autom alebo scootrom....
A čo si všímam tak majú pumpy aspoň tu v BA dosť prázdne. chodia tam ak tak šoféri na služobákoch čo majú tie ich tankovacie karty a Fa zmluvu alebo ludia čo im je šumafuk kolko stojí on to má najbližšie tak ide tam...... ja zas nejdem z princípu a radšej to ušetrené prevezem cestou na tú lacnejšiu pumpu!!!!!
:oops:Majú ceny jak keby nemali konkurenciu.... skrátka je to tovar jak každý iný a jednoducho tú ich cenu neakceptujem... a je mi jedno kam všade Slovnaft dodáva benzín...mne ide v prvom rade o cenu!!!! a aj trocha o princip.

ale na jednom mieste pises, ze kvoli cene a na druhom, ze kvoli principu.. tak som sa preto pytal, ze aky princip si myslel

btw, v petrzke su tie ceny pomerne vyrovnane, ked jazdim autom (mam LPG), tak nemam inu moznost ako JET, Slovnaft a OMV.. a najlacnejsi plyn ma Slovnaft.. aspon v petrzke. a aj tie ceny benzinu su pomerne vyrovnane, aj ked najme Esso je vecsinou lepsie

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
tak by som svoj prispevok doplnil, moj skuter je momentalne jawa 350 
k tej priemernej cene za 1 l. je v tom ratany aj olej, ktory primiesavam do benzinu a ten priemer ovplynili vysoke ceny benzinu minule leto.
celu statistiku mi hodil ten program, na ktory je aj v tejto teme link, sikovna vecicka, pouzivam uz dost dlho...

k tej priemernej cene za 1 l. je v tom ratany aj olej, ktory primiesavam do benzinu a ten priemer ovplynili vysoke ceny benzinu minule leto.
celu statistiku mi hodil ten program, na ktory je aj v tejto teme link, sikovna vecicka, pouzivam uz dost dlho...
takto ked som to pocital tak bol benzin este zadarmo a vychadzalo to na 60halierov na 100km, pezot ma 7,5l udajne nadrz a nezral skoro nic vdaka 12mm karbduky5 napísal:statistika behom cca 4 800 km :
spotreba 4,3 l/100 km
cena za liter 43,2 Sk
cena za km 1,85 Sk
km na liter 23,36 km/l
dojazd na plnu nadrz 300 km

Tesco, Hypernova a Metro benzin dotuju zo svojich ziskov.. z marketingoveho hladiska nie je benzin to, na com robia zisk, na tom robia stratu, ale ziskaju na tom zakaznikov. Neviem ci to tak este funguje, ale napriklad na Metre sa dalo tankovat iba vtedy, ked si mal tu ich karticku. A ide o to - na jednom mieste si nakupis vsetko - od potravin az po benzin. Takze Tesco, Hypernova a Metro su vseko dumpingove ceny, ako vravis..mPershing napísal:Orgi - Tesco, Hypernova, Metro maju niekde aj o vyse korunu lacnejsi benzin, tak mi vysvetli, preco, ak ho odoberaju zo slovnaftu, nejako mi to nejde do palice podla logiky... Preco by predaval slovnaft benzin svojim konkurentom, hlavne ked maju oproti nemu 'dumpingove' ceny a ten isty benzin moze predat u seba drahsie?
a druha vec, ze preco by slovnaft predaval benzin svojim konkurentom, ked ho moze predat u seba drahsie - za prve by musel mat sirsiu siet cerpaciek, lebo sam neobsluzi tolko co konkurencia. a za druhe treba rozlisovat medzi slovnaftom (cerpackami) a slovnaftom (rafinerkou), su to dve pravne samostatne firmy, ktorych spaja tak akurat nazov a vlastnicke pozadie. a slovnaft (rafinerka) predava ten benzin dalej.. a preco ho predava konkurentom? lebo biznis

- VLADY
- spammer
neviem neviem že by dotovali TESCO METRO HYPERNOVA benzín asi sotva to by ho museli predávať za nákup a réžia na prevádzku čerpačky by išla zo zisku z klasického tovaru a to neje tá cena za kolko som ho videl u nich....bol cca za cenu o 0,5-1 sk lacnejší ako na najlacnejšej čerpačke v meste...ale ide o to že nemusia mať na ňom takú maržu ako inde ale nikdy ma žiadny obchodník nepresvedčí že ak mi dá neviem akú zlavu tak mi to predáva pod cenu!!!! to by nebol dobrý obchodník ...a samozrejme viem trocha ako to chodí v obchode . manželka robí biznis z kaderníckymi prípravkami....
Ak sa aj na jednom dvoch troch dá zlava aj tak to nieje uplne za nákupnúcenu a dotiahne sa to na inom tovare respektíve si toho zlacneného ludia zoberú viacej ako by kúpili normálne takže v konečnom dôsledku sa to aj tak oplatí....pre obe strany. 

- Speedfight
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 10:10 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
kolko ti to islo km/h s tym 12mm karbomgeetee napísal:takto ked som to pocital tak bol benzin este zadarmo a vychadzalo to na 60halierov na 100km, pezot ma 7,5l udajne nadrz a nezral skoro nic vdaka 12mm karbduky5 napísal:statistika behom cca 4 800 km :
spotreba 4,3 l/100 km
cena za liter 43,2 Sk
cena za km 1,85 Sk
km na liter 23,36 km/l
dojazd na plnu nadrz 300 km
- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
a mne sa vždy zdalo že benzín na jurky a tesco a podobné pumpy .... miešajú už neviem s čím ale som si myslel že to miešajú s niečím ......alebo natankujem 8litrov a v skutočnosti mám 7,5 .... ja si myslým že takto osierajú ľudíVLADY napísal:neviem neviem že by dotovali TESCO METRO HYPERNOVA benzín asi sotva to by ho museli predávať za nákup a réžia na prevádzku čerpačky by išla zo zisku z klasického tovaru a to neje tá cena za kolko som ho videl u nich....bol cca za cenu o 0,5-1 sk lacnejší ako na najlacnejšej čerpačke v meste...ale ide o to že nemusia mať na ňom takú maržu ako inde ale nikdy ma žiadny obchodník nepresvedčí že ak mi dá neviem akú zlavu tak mi to predáva pod cenu!!!! to by nebol dobrý obchodník ...a samozrejme viem trocha ako to chodí v obchode . manželka robí biznis z kaderníckymi prípravkami....Ak sa aj na jednom dvoch troch dá zlava aj tak to nieje uplne za nákupnúcenu a dotiahne sa to na inom tovare respektíve si toho zlacneného ludia zoberú viacej ako by kúpili normálne takže v konečnom dôsledku sa to aj tak oplatí....pre obe strany.

- VLADY
- spammer
Za prvé... na za druhé asi pred cca 10 rokmi som čítal nejaký test kde kontrolovali benzínky na to ako sa dodržuje miera natankovaného paliva alebo aj to či to nieje krstené ten benzín nejakým iným sajrajtom napríklad naftou alebo pod a čuduj sa svete najhoršie na tom teste doapdlo OMV !!!!Takže tak....a ja mám názor že aj celý V-POWER je len reklamný ... na zákazníkov!!!! 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
tak s tym v-powerom si tu teraz rozburcoval peknu debatuVLADY napísal:Za prvé... na za druhé asi pred cca 10 rokmi som čítal nejaký test kde kontrolovali benzínky na to ako sa dodržuje miera natankovaného paliva alebo aj to či to nieje krstené ten benzín nejakým iným sajrajtom napríklad naftou alebo pod a čuduj sa svete najhoršie na tom teste doapdlo OMV !!!!Takže tak....a ja mám názor že aj celý V-POWER je len reklamný ... na zákazníkov!!!!

- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Mna len zaraza, ze Slovnaft aj benzinky aj rafinerka koncom roka vykazuju milardove zisky...
Ked ich vykazuju operatiri Orange ci Tecko, pohoda, mobil mat nemusis, mozes nim setrit a ked si zavolas, tak je to na tebe kam a kedy a za kolko.
lenze benzin je ine caffe, ten sa premieta do vsetkych ostatnych cien. Takze stat by mohol zasiahnut v tomto pripade dost radikalne... nehovorim, nech slovnaft ma zisk, ale preco 4 miliardy? mohol by mat len dve a to uz bude benzin lacnejsi aj o 10sk. A ked si popocitas nuly v miliarde, aj tak je to mrte vela...
ryzuju na nas a nam neostava nic ine...
Ked ich vykazuju operatiri Orange ci Tecko, pohoda, mobil mat nemusis, mozes nim setrit a ked si zavolas, tak je to na tebe kam a kedy a za kolko.
lenze benzin je ine caffe, ten sa premieta do vsetkych ostatnych cien. Takze stat by mohol zasiahnut v tomto pripade dost radikalne... nehovorim, nech slovnaft ma zisk, ale preco 4 miliardy? mohol by mat len dve a to uz bude benzin lacnejsi aj o 10sk. A ked si popocitas nuly v miliarde, aj tak je to mrte vela...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ved mozes jazdit na bicygli jak v cinekukolarik napísal:Mna len zaraza, ze Slovnaft aj benzinky aj rafinerka koncom roka vykazuju milardove zisky...
myslis ze cena za telefony sa nepremieta do ceny vyrobkov? kazdy naklad sa premieta do ceny vyrobkov. keby neboli naklady bolo by secko za jednotnu vyrobnu cenu ale to uz tu raz bolo a nikomu sa to nepacilo. sice si mal mlieko za 2 Sk ale nemal si ho vo farebnom obale za navrh ktoreho zobral nejaky trtko odmeny niekolko tisic