Co je to vlastne to "CDI"???
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
to je elektronika co odpaluje iskru na sviecke...urcuje spravny moment...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A čože ja viem??, čo to tam mám v tom mojom PCčku?? viem že je napísané CD.....
ale asi by sa patrilo skorej o tom CDIčku popísať toho viacej.....nech chlapec vie čo to je zač a že toto fórum nieje pre srandu ale aj pre poučenie.Takže CDI je elektronická zapalovacia jednotka ktorá riadi zapalovanie a teda aj predstih podla otáčok a na väčších scootroch aj podla otvorenia škrtiacej klapky na karburátore. Takže ako snímač hornej úvrate sa používa impulzná cievka ktorá býva umiestnená v alternátore .A ako snímač otvorenia klapky sa používa odporový potenciometer ktorý býva zas namontovaný na škrtiacej klapke karburátora. Videl som už aj nejakú el schému kde tam bol ešte aj privedený signál od teplotného snímača ale to nieje celkom bežné. Na malých scootroch to je uplne jednoduché a malé a niekedy je to v spoločnej krabičke aj z regulátorom napätia alternátora alebo ešte k tomu je pridaná aj samotná indukčná zapalovacia cievka a potom z toho trčí rovno VN kábel čo ide na fajku a sviečku. Zväčša to býva neopravitelné pretože sa to v samotnej platovej krabičke zalieva nejakou hmotou podobnou epoxidu takže sa to bez mechanického poškodenia nedá vybrať. A ak by sa to aj náhodou podarilo tak je kopec dalších prekážok kvôli ktorým je to neopravitelné..... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.