Čistenie plexi - vrstva antifog

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#26 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Aug 21, 2007 10:16 pm

theruck napísal:
marko358 napísal:a neda sa mahodou zohnat nieco take ako maju v F1 jazdci na plexi s tym ze by to bolo bud cierne alebo strieborne take nejake folie ako su tam original len nepopisane lebo aj ja som rozmyslal nad tym tmavym ale v noci to neni med lizat
takze ak niekto nieco take ma nech sa ozve
a v com ti vadi cire plexi?
Ver tomu ci nie uz mi to par krat zachranilo krk ked som mal stret s plechovkarom kedze nevidel do prilby nedovolil si viac ako hukat a to bol iny nervak sice on do mna skoro nabural ale nasr.. ho to ze som mu chcel odkopnut spetak co sa tyka problemov nedam na cierne sklo dopustit :lol:
podpis som si este nenastavil

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Aug 22, 2007 12:39 am

inac preco nik nema v ponuke take sklo ako byva v okuliaroch to samostmavovacie....bolo by to velmi prakticke...kludne by som zan dal aj dvojnasobok beznej ceny nakolko by clovek nemusel nosit dve zo sebou a vkuse ich prehadzovat... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa kukolarik » St Aug 22, 2007 8:00 am

alcatelko napísal:inac preco nik nema v ponuke take sklo ako byva v okuliaroch to samostmavovacie....bolo by to velmi prakticke...kludne by som zan dal aj dvojnasobok beznej ceny nakolko by clovek nemusel nosit dve zo sebou a vkuse ich prehadzovat... :)
alci ak mas na mysli to, ze ako su dioptricke okuliare co sa samy stmavnu na sedo alebo hnedo, tak asi viem, kde je problem s vyrobou...
1. cena by bola uuuuzasna a nemyslim, ze by si dal 15litrow za taketo cosi
2. je to sklo, nie plexisklo, teda by to bolo tazke a asi aj rozbitne lahko...

optik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa optik » St Aug 22, 2007 9:43 am

kukolarik napísal: 2. je to sklo, nie plexisklo, teda by to bolo tazke a asi aj rozbitne lahko...
Vidim ze to tu je nabite odbornikmi :D , problematika je trochu zlozitejsia. V sucasnosti je mozne do okuliarov vyrobit tmavnuce /fotochromaticke/ skla - vyrabaju sa v dvoch variantoch sklenene /mineralne/, alebo plastove /CR39/. Ich nevyhod je viac:
1. este stale im relativne dlho trva kym zosvetleju /i ked najnovsie plastove skla zosvetleju cca do 45sekund/
2. ako Kuko podotkol ich cena je dost privysoka
3. zorniky v helmach su vyrabane z polykarbonatu!!! /ziadne plexisklo/ a polykarbonatove tmavnuce sklo zatial neexistuje. Ten tmavnuci plast CR39 ma zial mensiu pevnost a odolnost nez polykarbonat... takze by to asi z bezpecnostnych dovodou nepreslo /zatial/.
4. ale bolo by to fajn, keby take nieco vymysleli, tiez by som do toho siel /ved uz aj zvaraci maju take... :D /

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa owwidius » St Aug 22, 2007 9:52 am

mne sa to tiez zaparuje.. myslim plexi :wink:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#31 Príspevok od užívateľa VLADY » St Aug 22, 2007 6:30 pm

A ja len zas opýtať . A čo je plexisklo??? nieje to polykarbonát??? :shock: :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

optik
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa optik » Št Aug 30, 2007 9:47 pm

tak keby niekoho zaujimal rozdiel medzi plexi sklom a polykarbonatom:

Plexisklo
Popis produktu:
Plexisklo prvé akrylátové sklo ( PMMA ) na svete. Použitie plexiskla: stavebníctvo, priemysel a výroba reklamy ( signmaking ), protihlukové plexisklové steny, stojančekyky, interiéry, kuchyne, akvária, výplne zábradlí.
Plexisklo má vynikajúce optické a mechanické vlastnosti, odolné voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom. PLEXIGLAS sa dodáva v širokom farebnom sortimente a prevedení ( dosky, bloky, rúrky, tyče, lepidlá ). Plexisklo číre, opál, farby, lesklý, štrukturovaný alebo pieskovaný povrch, hrúbky od 2 do 250 mm.

Obrázok

Polykarbonát
Popis produktu:
Polykarbonát je ideálny materiál pre tepelno izolačné nerozbitné rovné i oblúkové zasklievanie a zastrešenie. Polykarbonát je opatrený ochrannou vrstvou proti UV žiareniu, ktorá zabezpečuje dlhú životnosť a vyznačuje sa vysokou odolnosťou proti nárazu.
Polykarbonát sa používa na presklenie a zastrešenie priemyslových objektov, na zimné záhrady, prístrešky, bazény, športoviská. Na polykarbonát sa vzťahuje 10 rokov záruka. Jeho prednosťou je vysoká rázova odolnosť, UV stabilita, ohýbanie za studena, dobrá svetelná priepustnosť a široký teplotný rozsah.

Obrázok

predpokladam ze uz poznate rozdiel... :D

VLADY
spammer
spammer

#33 Príspevok od užívateľa VLADY » So Sep 01, 2007 8:06 am

taký že polykarbonát je menej krehký a dá sa ohnúť aj za studena bez toho že by praskol??? A plexisklo je potom polymetylmetakrylát? dobre som si tipol?

optik
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa optik » So Sep 01, 2007 9:29 pm

ano dobre si si typol, vyhodou toho polykarbonatu je jeho velka pevnost, ked sme sa o tom v skole ucili tak som videl test /ocelova gulicka o urcitej hmotnosti pada urcitou rychlostou na plochu/ v ktorom porovnavali plastove materialy a jedine polykarbonat vydrzal. Samozrejme jeho velkou prednostou je to tvarovanie za studena, co setri vyrobcom peniaze :D

VLADY
spammer
spammer

#35 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 02, 2007 12:28 am

čiže je húževnatejší to je potom len iný názov LEXANU? čo sa dáva na striešky a svetlíky a podobné veci....a ako je to s transparentnosťou??, je rovnako priehladný ako plexi? aj po dlhodobom pôsobení povetrnostných vplyvou? a aj mechanická odolnosť povrchu je rovnaká Alebo sa to niečim ten povrch ošetruje nejakou vrstvou odolnou proti poškrabaniu??? moc som zvedavý... :oops:

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"