Dobijanie Peugeot Elyseo 100

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Jerry

#26 Príspevok od užívateľa Jerry » Ne Sep 16, 2007 11:47 am

Preco by som nemohol dat gelovu baterku? Ved je to jedno, ze aka je to baterka, nie? Ma + aj - ako ta pred tym a ide to normalne ... Ziaden problem nie s tym. Akurat som to asi troska prehnal z vozenim a teraz lezim doma chory ... :lol:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#27 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 16, 2007 12:11 pm

Jerry napísal:Preco by som nemohol dat gelovu baterku? Ved je to jedno, ze aka je to baterka, nie? Ma + aj - ako ta pred tym a ide to normalne ... Ziaden problem nie s tym. Akurat som to asi troska prehnal z vozenim a teraz lezim doma chory ... :lol:
no není to z mé hlavy poslal bych ti link ale nemohu to najit tak ti pošlu alespon na SS ten článek je celkem odbornej dakže asi pisatel ví o čem mluví.Vlado má trošku jinej názor ale to je jedno ono opravdu teorie a praxe se někdy rozcházej těžko posoudit no ale za přečtení nic nedáš.Jinak ne každá baterka co ti prodaj jako gelovku musí opravdu bejt gelovka ale jen obyčejná klasika byt uzavřená a bezudržbová.Ps tady jsem našel ten link

http://www.suzukibandit.cz/view.php?naz ... 2006110002

Užívateľov profilový obrázok
Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Po Sep 03, 2007 9:19 am
Skúter: Adly Jet 50
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa Filo » Ne Sep 16, 2007 3:21 pm

Cavte chalani, ja mam tiez podobny problem, nedobija mi bateriu a takisto mi starterom pretaca a nechyti, iba nakopavackou, takze som stale bez baterky..dufam ze to nevadi, ci??no a dalsia vec je ta ze ked ameram ci mi dobija, tak mi ukazuje len6V, nemalo by to byt12??co s tym??vymenil som aj regler a potom mi uz ukazovali iba3V..viete poradit?
Adly Jet 50, valec 70ccm s6 streetrace, vyfuk Leo Vince Sp3, Arrache 17,5 karburátor, Malossi Multivar, Malossi Spojka, atd.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#29 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 16, 2007 3:40 pm

zajisté by tam mělo bejt 12 V pokud ti to jde bez baterky a dává 6 V tak to snad poznáš i na světle jinak skus změřit co jde do relé jestli 12 nebo kolik ale pozor do relé jde asi střídavej

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#30 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 16, 2007 7:45 pm

6v je málo aj na dobíjanie 6V baterky treba mať aspoň cca 13,5 je ozaj minimum a bežne býva okolo 14V a viacej do cca 14,5V a ak by tam bol 6V rozvod a teda 6V baterka tak býva polovičné napätie takže zas cca 7v. ak dáva len 3 čo je nejak divné tak je dakde chyba buď že je regler naprd alebo je zle zapojený alebo sú odfajčené samotné cievky v altíku...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa Filo » Ne Sep 16, 2007 11:21 pm

no ako, dnes som to skusal..chyti mi starterom, ale problem je v tom, ze ono mi baterku nie nabija, ale VYBIJA!!kod zmeram naptie dobijania, tak je ccanecelych sedem, proste polovica z toho co ma byt a baterka tam je pritom12V a aj taka ma byt!!takze nevem o s tym, ako frci mi to vsetko bez baterky, ale tak bol by som rad, kebyze to vsetko frci tak ako ma..
Adly Jet 50, valec 70ccm s6 streetrace, vyfuk Leo Vince Sp3, Arrache 17,5 karburátor, Malossi Multivar, Malossi Spojka, atd.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#32 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 16, 2007 11:27 pm

Filo napísal:no ako, dnes som to skusal..chyti mi starterom, ale problem je v tom, ze ono mi baterku nie nabija, ale VYBIJA!!kod zmeram naptie dobijania, tak je ccanecelych sedem, proste polovica z toho co ma byt a baterka tam je pritom12V a aj taka ma byt!!takze nevem o s tym, ako frci mi to vsetko bez baterky, ale tak bol by som rad, kebyze to vsetko frci tak ako ma..
ještě něco mne napadlo těch 7 voltu je tam při zapojené baterce nebo je odeplá protože je li baterka vadná a má těch 7 tak i když s altíku tam pujde 12 tak naměříš pořád jen 7

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa Filo » Po Sep 17, 2007 12:21 am

nie nie, meriam to pri odopnutej baterke..totiz baterku si nabijem, je fajn plna stavy a ked ju zapojim, tak po nejakom dni, dvoch sa vybije a pritom je dobra..oco je elektrikar, tak mi povedal, ze na plusovom pole ma byt14V, ale ja tam mam iba7Va vybija mi bateriu..ze s nej taha stavu..tak nevem co s tym urobit..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#34 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Sep 17, 2007 8:50 am

Pak už to vidím na vadnej altik.Pokud tam nemáš zapojenou nějakou šílenost co hodně žere muže bejt někde skrat nebo špatnej spoj.Mužeš udělat ještě jeden pokus měř to přímo na těch drátech co jdou z altiku nebylo by na škodu na ty dráty zapnout nějakou žárovku nejmín z světlometu a měřit to napětí na ni pokud to bude dobré pak nějaká zrada v drátech nebo něco jiného vadné pokud to bude málo pak už jen ten altik.Samozřejmě měřit s voltmetrem nastaveným na střídavej ne stejnosměrnej pokud teda nejsou diody přímo v něm což teda nepředpokládám

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa Filo » Po Sep 17, 2007 10:05 am

Dakujem pekne za rady, hned to aj skusim..no len este jedno, myslis, ze mozem mat pokazeny altik, ked mi vsetko bez baterky funguje tak ako ma??celu sezonu jazdim bez baterky..

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 17, 2007 10:08 am

mozno aj regulator napatia

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa Filo » Po Sep 17, 2007 10:13 am

no regulator som vymenil za novy a nic sa nezmenilo..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#38 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Sep 17, 2007 1:24 pm

Filo napísal:Dakujem pekne za rady, hned to aj skusim..no len este jedno, myslis, ze mozem mat pokazeny altik, ked mi vsetko bez baterky funguje tak ako ma??celu sezonu jazdim bez baterky..
Pokud ti to bez baterky jezdí tak jak má neměl by bejt vadnej altík ale regulátor na druhou stranu každé odpojeni baterky za chodu muže mít za následek zničeni toho altiku Každá moudrá kniha ti to výslovně zakazuje i když jak říká vlado nesmíš to brát doslovně občas to udělám také ale při odpojeni baterky za chodu tam vznikaj špičky které mohou zničit regulátor

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa Filo » Po Sep 17, 2007 2:28 pm

Ale ja tu baterku neodpajam za chodu..ona je stale u mna doma na stole, ja som ju vybral a startujem nakopavackou..cize nic neodpajam za chodu motoru..no teraz som to este raz meral, no ked nastartujem motor, tak mi ukazuje cca4V, ked pridam plyn, tak sa to ustali na7V, ale co som si vsimol, tak zaujimave je, ze obcas akoby preblikava na ukazovateli aj na18V, ale to len na stotinku sekundy obcas ukaze, proste drzi to na7V, ale obcas ako skoci na12V, ale to je len brebliknutie na displeji..

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 17, 2007 2:32 pm

tak to mas zly regulator asi

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#41 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Sep 17, 2007 3:27 pm

ono je dost těžko tak na dálku ale píšeš že bez baterky je vše v pořádku takže pokud to dobře svítí jdou v pořádku blinkry tak by tam mělo bejt 12 V na světle bys to měl poznat nebo změřit.Jak říkám baterka se nemá odpojovat za chodu ale bez ní jezdit to také není dobré a ty rázy tam mohou vzniknout také hlavně při zapnuti nebo přepnuti světel a blinkru osobně pokud jedu bez baterky dám misto ní nějakou zátěž stačí žárovka.

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa Filo » Ut Sep 18, 2007 8:58 am

No zatial sa nic nestalo a uz chodim bez baterky asi4000km..je to fakt zaujimave, preco mi to dobija len7V, skusim este raz vymenit regulator, ale hovorim, ked som ho vymenil za cisto novy, tak ziadna zmena..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#43 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Sep 18, 2007 9:20 am

Filo napísal:No zatial sa nic nestalo a uz chodim bez baterky asi4000km..je to fakt zaujimave, preco mi to dobija len7V, skusim este raz vymenit regulator, ale hovorim, ked som ho vymenil za cisto novy, tak ziadna zmena..
no ono bez té baterky se ani nic moc nestene max mohou odcházet žárovky nebo ten reglér

Filo
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa Filo » Ut Sep 18, 2007 9:51 am

Ziarovky mi odisli iba raz a to ked som vybral regler:))ale inac cely cas co beham, nim mi neodislo

Jerry

#45 Príspevok od užívateľa Jerry » Po Nov 19, 2007 3:19 pm

Ja by som len dodal, ze peugeot po vymene batrky ide ako hodinky. Strartuje na batrku normalne aj za studenna ... Asi to bolo tou starou baterkou. Ale uvidime co na jar :)

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
Skúter: CPI hussar

#46 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Št Jan 17, 2008 4:14 pm

Aj ja som vyriesil svoj problem-zhoreny regler-totalne odpaleny kontakt.Len dufam ze keeway ma na 125-ke rovnaky regler ako na 50-ke :roll:
podpis som si este nenastavil

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista

#47 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Ne Feb 24, 2008 12:32 pm

Tak som vymenil regler.Isiel som to odskusat a zhoreli my svetla,Najskor parkovacka a stretavacka a ked som prepol na dialkove tak zhorelo za chvilu aj to...Stale my to vybija baterku.Mam 4T.Ale aj tak by po odpojeni nemal zdochnut.Skusim pomerat kolkymi dobija.
A este jedna otazka:Je na scoote inducka?
PS:regulator je zapojeny spravne (teda tak ako bol zapojeny ten predchadzajuci)

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista

#48 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Ne Feb 24, 2008 6:53 pm

A este par veci: Meral som napatie a vyslo mi ze na parkovacku mi ide 18! V.na obyc svetlo cca 0.5 V vyvody z baterie 11,6v a pri pridani plinu postupne klesalo na cca 11,2.ako vyzera alternator?A kde ho najdem???

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"