do konca sept. GPS Garmin eTrex Legend za 2490Sk(Mountfield)
Moderátor: Moderators
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
mapy od conanu boli aj v i-go, ale teraz posledna verzia SK mapy v i-go je od firmy xahax a myslim ze je lepsia.viper napísal:Ked sa tu riesi GPS,treba mysliet aj na mapy.Nie vsetci vyrobcovia maju kvalitne spracovane Slovensko.Firma Conan zo Ziliny(mapy Garmin) ma zatial najlepsia pokrytie.Ich podklady tusim pouziva aj IGO.Co som pozeral Tom-toma je na tom horsie.Takze ak chcete riesit GPS pomocou PDA,alebo mobilu berte do uvahy aj toto.Zatial som s Garminom spokojny(pouzivam PDA) az na cenu map
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
uzitocna informacia pre majitelov tohto pristroja:
ak sa vam zda prilis dlhe nabiehanie pristroja (po klasickom zapnuti), mam pre vas riesenie - uvodne obrazovky (t.j. s animaciou druzic obiehajucich okolo Zeme) sa daju "odklikat" tlacidlom PAGE... trikrat stlacit a prakticky uz za nejaku sekundu-dve od zapnutia pristroja zacne vyhladavanie satelitov na oblohe... (inac by sa tam tie uvodne obrazovky zobrazovali odhadom nejakych 30 sekund, strateny cas)
A dnes sa mi za pomoci aplikacie GPSDaemon podarilo stiahnut povodnu mapu (Slovakia Roads v4.5 MF) z pristroja do pocitaca, takze nemal by byt problem kedykolvek si ju nahrat spat (pretoze ak chcete doplnit do pristroja nejaku dalsiu mapu, musite nahrat prakticky vsetky mapy, ktore v pristroji chcete mat, a kedze ku GPSku sa nedodavalo CD so spominanou mapou, da sa tato mapa vytiahnut z GPSka tymto programcekom). Otestoval som ju dalsim programom, aby som zistil, aky je jej unlock kluc, a vyhodilo mi to, ze vraj nie je zamknuta...
A este dalsi maly bonus, navod, ako sa dostat do servisneho menu:
Pred zapnutim pristroja stlacit OK (t.j. stlacit to tzv. "click" tlacidlo) a za toho stlaceneho tlacidla pristroj zapnut, nabehne do spominaneho rezimu.
ak sa vam zda prilis dlhe nabiehanie pristroja (po klasickom zapnuti), mam pre vas riesenie - uvodne obrazovky (t.j. s animaciou druzic obiehajucich okolo Zeme) sa daju "odklikat" tlacidlom PAGE... trikrat stlacit a prakticky uz za nejaku sekundu-dve od zapnutia pristroja zacne vyhladavanie satelitov na oblohe... (inac by sa tam tie uvodne obrazovky zobrazovali odhadom nejakych 30 sekund, strateny cas)
A dnes sa mi za pomoci aplikacie GPSDaemon podarilo stiahnut povodnu mapu (Slovakia Roads v4.5 MF) z pristroja do pocitaca, takze nemal by byt problem kedykolvek si ju nahrat spat (pretoze ak chcete doplnit do pristroja nejaku dalsiu mapu, musite nahrat prakticky vsetky mapy, ktore v pristroji chcete mat, a kedze ku GPSku sa nedodavalo CD so spominanou mapou, da sa tato mapa vytiahnut z GPSka tymto programcekom). Otestoval som ju dalsim programom, aby som zistil, aky je jej unlock kluc, a vyhodilo mi to, ze vraj nie je zamknuta...
A este dalsi maly bonus, navod, ako sa dostat do servisneho menu:
Pred zapnutim pristroja stlacit OK (t.j. stlacit to tzv. "click" tlacidlo) a za toho stlaceneho tlacidla pristroj zapnut, nabehne do spominaneho rezimu.
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Tak ono to je na pol ceste medzi mapou a naozajstným GPS. Tu si treba dopredu naplánovať trasu jak pri klasickej automape, ale toto má tú výhodu, vieš kde si, tak sa rýchlo zorientuješ. Podľa hlasového GPS sa jazdí podstatne príjemnejšie. Pre chodca alebo cyklistu je to ideál, lebo tam je dosť času rozmýšľať, kadiaľ sa pôjde ďalej. V aute je ten displej trošku malý, ja som mal vedľa seba pedra, ktorý kukal do garmina a robil mi hlasové GPS
.

podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Prisla mi odpoved a v nej stalo, ze ta mapa sa neda nijako zachovat, ani dostat z pristroja do pocitaca... ale ako som pisal par prispevkov pred tymto, ja som si tu mapu z pristroja do pocitaca stiahol, a vraj nie je zamknuta, takze mam zalohu a v pripade, ze odskusam inu mapu, mozem si potom nahrat povodnu mapu (v4.5 MF) naspat do pristroja... teda dufam, ze to bude fungovat... ak by nahodou nie, musel by som investovat do oficialnej najnovsej mapy Slovakia Roads v5, je lepsia, detailnejsia, ale nevojde sa cela do pristroja, tretina Slovenska by sa vsak mala do pristroja vojst a bolo by to vo vyssom detaile nez terajsia v4.5 MF. Ale stoji nieco cez 3000Sk, snad sa nebudem musiet uchylit k tejto moznosti...THeBaNDiT napísal:...
Poslal som uz aj mail do slovenskeho Garminu, cakam na odpoved. Pytal som sa ich, ako si zachovat tu SK Roads v4.5 MF v pristroji, ak by som si trebars zakupil inu originalnu mapu...
...
Resp. takto, ta mapa, co tam teraz je, mi plne vyhovuje, a zalohu mam pre istotu v PC.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
za 2,5 litra je to celkom slusna kupa, ked to beriem ako GPS pristroj-viacucelovy tachometer....hore v popise sa nikde nespomina ze to je navigacia, takze je zcestne porovnavat to s navigacnym GPS pristrojom s autoroutingom.
ved obycajny digitalny tachac na bike stoji 500-800 sk (z tych lepsich), toto je o nieco vyssi level.
o realnej navigacii by som pri tomto pristroji radsej nehovoril, kedze pouzit PC na naplanovanie trasy je celkom limitujuci faktor, nehovoriac o pripadnom odboceni z trasy a jej nutnom prepocitani a absencii hlasovych povelov.
ale ako nahrada papierovej mapy (aj ked papierovu mapu je dobre mat ako zalohu pod sedlom vzdy) je to skvely nastroj.
a tusim sa rozrastie geochaching zas o par clenov
ved obycajny digitalny tachac na bike stoji 500-800 sk (z tych lepsich), toto je o nieco vyssi level.
o realnej navigacii by som pri tomto pristroji radsej nehovoril, kedze pouzit PC na naplanovanie trasy je celkom limitujuci faktor, nehovoriac o pripadnom odboceni z trasy a jej nutnom prepocitani a absencii hlasovych povelov.
ale ako nahrada papierovej mapy (aj ked papierovu mapu je dobre mat ako zalohu pod sedlom vzdy) je to skvely nastroj.
a tusim sa rozrastie geochaching zas o par clenov

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Predsa len je to niečo navyše oproti papierovej mape, lebo Ti to ukáže kadiaľ ísť k cieľu, resp. či smer ktorým si sa vydal je ten správny. Teda nemusiš navyše maturovať, či máš tu papierovú mapu správne otočenú+ rozsah mapy so zoomom je obrovský oproti papierovej mape, potreboval by si zo 20 turistických máp na takú podrobnosť, nehovoriac o blúdení potme, keď ani netušíš, kde si a kam idešduky5 napísal:....beriem ako nahradu papierovej mapy + viacucelovy tachometer, nic viac nic menej, za tie prachy je to OK.

Skúsil som aj papier aj iGO v PDA, aj Garmin (nižšiu verziu) a na moto sa mi najviac pozdáva tento Garmin (A aj na ryby, navyše to ukazuje vhodnosť lovu z hľadiska postavenia mesiaca, či ako

Inak ten Garmin som ani nemal uchytený na moto, iba mi visel na šnúrke na krku a občas som na neho pozrel.

Asi idem preňho.
Tak už zasa nič.
-
- motorkár
Práve som sa vrátil s Mountfieldu.
Ochota jak sviňa, pohyb predavača bol obmedzený na pol metra2 a ústa samou ochotou otvoril občas až na 1cm.
Stretli sme sa tam dvaja, čo sme chceli kupiť navigator.
>Nemáme!
Teda máme, ale nie su vybalené. Na obed nám prišiel kamión a ešte sme nevybalili.
>Tak vybalte a my hneď kúpime.
Až zajtra.
>Vybaľte hneď a dva kupime.
Až zajtra. A sú tam aj tak asi len tri.
.... atď...atď proste nikam sme sa nedostali, do záverečnej bolo tak cca cez 35 minút.
Tak sa pýtam predavača, že čo je presne v balení. Tak ako štandart pútko, kábel, CD,..?
>Nič tam neny len samotný navigátor. A to je tak bez mapy, len taká hrubá mapa. Šecko si musíte dokúpit, aj kábel aj mapu.
Proste maximálne snaha hodte do p* a nehýbte so mnou.
A tak sa pre istotu pýtam tých čo si to už kúpili v tejto akcii.
Máte tam všetci aj tú SlovakiaTopoMapu 4,5? Nebola náhodou tá mapa iba v jednom kúsku, s ktorým sa na predajni hrali a nechali ju tam nahratú? Alebo to bola predvádzačka a v bežnom balení ta mapa nie je, Lebo to by bol dosť podstatný rozdiel. A nie je to iba nejaký zvyšok z akcie v CZ, ked tam nie je SK jazyk, hoci oficiálny Legend od Garminu má aj SK jazyk?

Ochota jak sviňa, pohyb predavača bol obmedzený na pol metra2 a ústa samou ochotou otvoril občas až na 1cm.
Stretli sme sa tam dvaja, čo sme chceli kupiť navigator.
>Nemáme!
Teda máme, ale nie su vybalené. Na obed nám prišiel kamión a ešte sme nevybalili.
>Tak vybalte a my hneď kúpime.
Až zajtra.
>Vybaľte hneď a dva kupime.
Až zajtra. A sú tam aj tak asi len tri.
.... atď...atď proste nikam sme sa nedostali, do záverečnej bolo tak cca cez 35 minút.
Tak sa pýtam predavača, že čo je presne v balení. Tak ako štandart pútko, kábel, CD,..?
>Nič tam neny len samotný navigátor. A to je tak bez mapy, len taká hrubá mapa. Šecko si musíte dokúpit, aj kábel aj mapu.
Proste maximálne snaha hodte do p* a nehýbte so mnou.
A tak sa pre istotu pýtam tých čo si to už kúpili v tejto akcii.
Máte tam všetci aj tú SlovakiaTopoMapu 4,5? Nebola náhodou tá mapa iba v jednom kúsku, s ktorým sa na predajni hrali a nechali ju tam nahratú? Alebo to bola predvádzačka a v bežnom balení ta mapa nie je, Lebo to by bol dosť podstatný rozdiel. A nie je to iba nejaký zvyšok z akcie v CZ, ked tam nie je SK jazyk, hoci oficiálny Legend od Garminu má aj SK jazyk?

Tak už zasa nič.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
na predavaca asi treba mat stastie, ja som sa v nasom presovskom MF pustil do diskusie s takou silnejsou predavackou... bola ochotna fakt, aj sme boli vonku sa poprechadzat s navigaciou (teda len ja som chodil, ona cakala pri vchode, ved bola silnejsej postavy, asi sa jej nechcelo)...
A asi su predavaci zle informovani, pretoze ked sme chceli vidiet pristroj zapnuty, vybrala odkialsi jeden ich predvadzaci a upozornila ma, ze v tomto je nahrata mapa Slovakia Roads, ale v tych akciovych je vraj len zakladna mapa a ta Slovakia Roads sa da dokupit (aj s kablom za nejakych 1700Sk spolu, ak si dobre pamatam).
Tak my sme kupili len kabel (650Sk) a doma, ked som moj pristroj zapol, mal som v nom presne tu istu Slovakia Roads v4.5 (MF) mapu...
A aj Jean, pokial viem, ma v pristroji tuto mapu... z toho mi vyplyva, ze tam ta mapa skutocne je vo vsetkych...
Mimochodom, oni maju k tym Garminom ponukat za akciovu cenu TOPO mapu, maju to tak aj napisane v predajni... ale vycapeny tam maju obal od Slovakia Roads v4.5. TOPO mapa je mapa turisticka (lesne cesty, chodniky, zrejme aj vrstevnice, ale ulice len v krajskych mestach)... Slovakia Roads mapuje najma cestnu siet, uzemia mimo ciest su poslabsie, skor len orientacne. Ale na cestu je to fajn a je to tam prakticky zadarmo, naco sa stazovat.
A este posledny detail: v pristroji je Slovakia Roads v4.5 (MF), je to mapa oproti originalnej trochu orezana o niektore detaily (chyba jej zoznam restauracii, obcerstveni, proste niektore tzv. POI body (Points Of Interest)), to preto, aby sa vosla CELA MAPA SLOVENSKA do pamate pristroja.
V akcii si mozete prikupit plnu verziu Slovakia Roads v4.5, ta sa vsak do pristroja celo pravdepodobne nevojde, na internete sa pise, ze taka tretina mapy by sa vosla... takze zapadne resp. stredne resp. vychodne Slovensko.
A este k vasmu problemu s predavacom - dufam, ze ste sa nenechali odradit a pristroj ste si zarezervovali. Ja by som sa urcite odradit nenechal.
A oficialny Garmin eTrex Legend ma aj SK jazyk? Ja akurat viem, ze v tom mojom mountfieldovskom je najnovsia verzia firmwaru a totiz 3.70.
A asi su predavaci zle informovani, pretoze ked sme chceli vidiet pristroj zapnuty, vybrala odkialsi jeden ich predvadzaci a upozornila ma, ze v tomto je nahrata mapa Slovakia Roads, ale v tych akciovych je vraj len zakladna mapa a ta Slovakia Roads sa da dokupit (aj s kablom za nejakych 1700Sk spolu, ak si dobre pamatam).
Tak my sme kupili len kabel (650Sk) a doma, ked som moj pristroj zapol, mal som v nom presne tu istu Slovakia Roads v4.5 (MF) mapu...

Mimochodom, oni maju k tym Garminom ponukat za akciovu cenu TOPO mapu, maju to tak aj napisane v predajni... ale vycapeny tam maju obal od Slovakia Roads v4.5. TOPO mapa je mapa turisticka (lesne cesty, chodniky, zrejme aj vrstevnice, ale ulice len v krajskych mestach)... Slovakia Roads mapuje najma cestnu siet, uzemia mimo ciest su poslabsie, skor len orientacne. Ale na cestu je to fajn a je to tam prakticky zadarmo, naco sa stazovat.
A este posledny detail: v pristroji je Slovakia Roads v4.5 (MF), je to mapa oproti originalnej trochu orezana o niektore detaily (chyba jej zoznam restauracii, obcerstveni, proste niektore tzv. POI body (Points Of Interest)), to preto, aby sa vosla CELA MAPA SLOVENSKA do pamate pristroja.
V akcii si mozete prikupit plnu verziu Slovakia Roads v4.5, ta sa vsak do pristroja celo pravdepodobne nevojde, na internete sa pise, ze taka tretina mapy by sa vosla... takze zapadne resp. stredne resp. vychodne Slovensko.
A este k vasmu problemu s predavacom - dufam, ze ste sa nenechali odradit a pristroj ste si zarezervovali. Ja by som sa urcite odradit nenechal.
A oficialny Garmin eTrex Legend ma aj SK jazyk? Ja akurat viem, ze v tom mojom mountfieldovskom je najnovsia verzia firmwaru a totiz 3.70.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ak si chcete byt isti, ci aj v pristroji, ktory chcete kupit, je mapa Slovakia Roads v4.5 (MF), zoberte si do predajne pre istotu dve tuzkove (AA) baterie... Konkretny pristroj si nechajte predviest, teda vlozia sa baterie do pristroja, zapne sa pristroj tlacidlom na pravej strane spodnym, podrzat. Po nabehnuti pristroja prepnut zo satelitnej stranky na stranku s mapou, robi sa to tlacidlom PAGE, to je na pravej strane pristroja to horne... tuknut sipku dolava a dalej uz sledujte obrazky (v pristroji asi bude nastavena anglictina, ale hadam sa zorientujete...
)

Dnes som si kupil drziak na bicykel v akcii, cena 450Sk, tu je foto, menia sa dvierka baterii... povodne su pogumovane, tieto su klasicke plastove, ale to nevadi... samotne uchytenie je velmi pevne a stabilne.

Tu je porovnanie drziaka s DVD, aby ste si vedeli urobit obraz... ja si to uchytim na trubku zrkadla, potom dam foto, ked to bude...

Dnes som si kupil drziak na bicykel v akcii, cena 450Sk, tu je foto, menia sa dvierka baterii... povodne su pogumovane, tieto su klasicke plastove, ale to nevadi... samotne uchytenie je velmi pevne a stabilne.

Tu je porovnanie drziaka s DVD, aby ste si vedeli urobit obraz... ja si to uchytim na trubku zrkadla, potom dam foto, ked to bude...

-
- motorkár
Keď som nezohnal GARMINA, kúpil som si toto, aby som sa nestratil.
http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c. ... vysielacka
Hlavne počas hromadného výjazdu, keď mi zdrhá kolóna, ako pri poslednom svižnom tempe výjazdu po Záhorí ....

999,-Sk v tmavomodrej verzii.
Ak sa mi to nebude pozdávať, do 30 dní bez udania dôvodu vrátim.
Ale asi to nebudem môcť vrátiť, lebo sa s tým deti hrajú na špiónky...a neviem či mi to vôbec vrátia.
http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c. ... vysielacka
Hlavne počas hromadného výjazdu, keď mi zdrhá kolóna, ako pri poslednom svižnom tempe výjazdu po Záhorí ....

999,-Sk v tmavomodrej verzii.
Ak sa mi to nebude pozdávať, do 30 dní bez udania dôvodu vrátim.
Ale asi to nebudem môcť vrátiť, lebo sa s tým deti hrajú na špiónky...a neviem či mi to vôbec vrátia.

Tak už zasa nič.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
vysielacky mam aj ja, trosku znackovejsie, nejakych 1600Sk za par, v cene aj nabijacka (koliska na obe vysielacky)... pouzival som hojne (s bratrancom sme si nemuseli volat, a to pritom byva o pol mesta dalej). Teraz uz ich nepouzivam, a kedze mam integralku, bolo by to komplikovane... mam k nim aj handsfree, len momentalne neviem, kde je...
k teme: takze si sa uz tej GPS vzdal? Kvoli blbemu predavacovi?
k teme: takze si sa uz tej GPS vzdal? Kvoli blbemu predavacovi?

-
- motorkár
Mám ešte aj iný navigačný GPS. Komplet iGO v MDA-čku s celou EU, s telefónom, inernetom, ideálne do auta, ale tento GARMIN je na moto lepší.
Tieto vysielačky majú tiež duálnu nabíjaciu stanicu, dva akumulátory (dá sa použiť aj 3xAAA), 2xklip na opasok, 2xHandsFree slúchadlo aj s tlačidlom PTT, dosah 5km.
Vyskúšam, uvidím... 
PS: V skutočnosti vyzerajú úplne normálne, nie tak hračkársky ako na obrázku.
Tieto vysielačky majú tiež duálnu nabíjaciu stanicu, dva akumulátory (dá sa použiť aj 3xAAA), 2xklip na opasok, 2xHandsFree slúchadlo aj s tlačidlom PTT, dosah 5km.

PS: V skutočnosti vyzerajú úplne normálne, nie tak hračkársky ako na obrázku.

Naposledy upravil/-a Bacil-BA v Št Sep 20, 2007 10:50 pm, upravené celkom 1 krát.
Tak už zasa nič.
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Ja som kupoval v NZ a až na jazykovú bariéru boli veľmi ochotní. A bol som tam 15 min. pred záverečnou. Kým som odišiel, bolo 5 min. po záverečnej. Mali tam len wiebitté baterky, tak sa to nvedelo chytiť a to sme tam čarovali po dvore, vnútri. Tak som to riskol a zobral aj tak. A ide. Zatiaľ.
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
to nebolo vybitymi baterkami, totiz tento pristroj bud ide a funguje normalne, alebo sa kvoli slabym baterkam vypne a nejde vobec... nic medzitym nie je.
Vam preto nic nenaslo ani vnutri, ani po dvore, lebo ste dali baterky do cistonoveho pristroja, a vtedy musi prebehnut inicializacia satelitov... u mna to trvalo az 30 minut, kym pochytal satelity... podla navodu by to malo trvat okolo 5-10 minut, ale nevadi, asi to bol len moj pripad... a robi sa to len pri prvom spusteni (alebo ak sa s vypnutym pristrojom presunies aspon o 800km). Pri normalnom spusteni chyti poziciu (pri normalnom vyhlade na oblohu) za nejakych 30 sekund, alebo aj menej.
jo a k tym mojim vysielackam HOFFER mam tiez to, co si vymenoval... tie vysielacky z LIDLu su dobre, su v pohode... dosah vela zavisi od prekazok medzi vysielackami... pri priamej viditelnosti je realnych aj tych 5km.
Vam preto nic nenaslo ani vnutri, ani po dvore, lebo ste dali baterky do cistonoveho pristroja, a vtedy musi prebehnut inicializacia satelitov... u mna to trvalo az 30 minut, kym pochytal satelity... podla navodu by to malo trvat okolo 5-10 minut, ale nevadi, asi to bol len moj pripad... a robi sa to len pri prvom spusteni (alebo ak sa s vypnutym pristrojom presunies aspon o 800km). Pri normalnom spusteni chyti poziciu (pri normalnom vyhlade na oblohu) za nejakych 30 sekund, alebo aj menej.
jo a k tym mojim vysielackam HOFFER mam tiez to, co si vymenoval... tie vysielacky z LIDLu su dobre, su v pohode... dosah vela zavisi od prekazok medzi vysielackami... pri priamej viditelnosti je realnych aj tych 5km.