ako je to s vodicakom na velku motorku?
Moderátor: Moderators
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ako je to s vodicakom na velku motorku?
Davam namet na diskusiu na temu vodicak na velku motorku (A) a zoberme si mna ako priklad (ale mozeme rozpitvat aj nizsie vekove kategorie):
Mam 27 rokov, uz 9 rokov mam vodicak na B (a s tym automaticky po starom aj na A/50). Mozem alebo nemozem si robit vodicak rovno na velku motorku?
EDIT: link na vyhlasku: http://www.minv.sk/legislativa/315premvyhl225.htm, jedna sa najma o paragrafy 17, 18, 19.
Ake su vase skusenosti s tym, resp. ako si vylozite tie paragrafy?
Mam 27 rokov, uz 9 rokov mam vodicak na B (a s tym automaticky po starom aj na A/50). Mozem alebo nemozem si robit vodicak rovno na velku motorku?
EDIT: link na vyhlasku: http://www.minv.sk/legislativa/315premvyhl225.htm, jedna sa najma o paragrafy 17, 18, 19.
Ake su vase skusenosti s tym, resp. ako si vylozite tie paragrafy?
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
podla mna je to jasne, ked mas 27, splnas podmienku par.19 odsek 7, si starsi ako 21 rokov a mozes robit vodicak na velke Acko, teda nad 25kW.
keby si mal menej ako 21, mozes si urobit vodicak iba na A do 25kW a po preukazani 24 mesacnej praxe mozes poziadat o vodicak A nad 25kW - teda nerobis ho znovu...
keby si mal menej ako 21, mozes si urobit vodicak iba na A do 25kW a po preukazani 24 mesacnej praxe mozes poziadat o vodicak A nad 25kW - teda nerobis ho znovu...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tak to je zaujimave... ide o to, ze na forach som narazil na 2 nazory:
1.) (tento prvy sa zhoduje s Tvojim nazorom a priamou skusenostou) mozem robit rovno najvacsie A-cko
2.) musim si urobit najprv A do 25kW a po 2 rokoch (praxe) sa mi automaticky prideli A nad 25kW (a je vraj jedno, ci ma clovek 27 alebo 45 rokov, plne A dostane az po 2 rokoch praxe)
Owwidius, KEDY si si robil plne A-cko?
EDIT1: (pytam sa preto, lebo medzitym sa mohla legislativa zmenit, ale vidim, ze si zhruba o rok mladsi odomna, a pisal si, ze davno si ho robil davno po 21, takze asi si ho robil nedavno
)
EDIT2: a uz si mi odpisal, kym som zeditoval...
1.) (tento prvy sa zhoduje s Tvojim nazorom a priamou skusenostou) mozem robit rovno najvacsie A-cko
2.) musim si urobit najprv A do 25kW a po 2 rokoch (praxe) sa mi automaticky prideli A nad 25kW (a je vraj jedno, ci ma clovek 27 alebo 45 rokov, plne A dostane az po 2 rokoch praxe)
Owwidius, KEDY si si robil plne A-cko?
EDIT1: (pytam sa preto, lebo medzitym sa mohla legislativa zmenit, ale vidim, ze si zhruba o rok mladsi odomna, a pisal si, ze davno si ho robil davno po 21, takze asi si ho robil nedavno

EDIT2: a uz si mi odpisal, kym som zeditoval...

Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v St Okt 24, 2007 11:46 pm, upravené celkom 2 krát.
- duky5
- motorkár
ten zakon to hovori jasne, A do 25kW dostavas iba ked robis vodicak a mas menej ako 21 rokov. ak mas 27, robis vodicak rovno na A nad 25kW a ziadnu prax dokladovat nemusis...
paragraf 19 ods 7 - Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom presahujúcim 25 kW možno udeliť len osobe staršej ako 21 rokov alebo osobe, ktorá spĺňa podmienku ustanovenú v § 17 ods. 2. - a ta podmienka je 2 rocna prax osoby, ktora ma menej ako 21.
paragraf 19 ods 7 - Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom presahujúcim 25 kW možno udeliť len osobe staršej ako 21 rokov alebo osobe, ktorá spĺňa podmienku ustanovenú v § 17 ods. 2. - a ta podmienka je 2 rocna prax osoby, ktora ma menej ako 21.
- owwidius
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
- Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
- Kontaktovať užívateľa:
potom bacha, odporucam nezobrat si na skusky tvoj vodicak na B-cko. ja som dovtedy cvicne testy robil vsetky uplne vpohode, ale na skuske sa mi stalo ze som nespravil test a policajt si chcel nechat moj vodicak, som to ale ukecal, lebo som bol v autoskole autom
ale uz ho regulerne zopol s neuspesnym testom (este som mal ten ruzovy) a ze "smola, dojdite na skusky o mesiac", tak som ho velmi ukecaval - a inak bez uplatku, pre rypalov..

podpis som si este nenastavil
No trosku vam zamiesam karty,ja mam 30 rokov vodicky na B-cko mam od 1995,a minuly rok som robil na A,(tj.april 2006) nemohol som robit rovno nad 25kw,mozem preskocit 125-11kw,lebo som uz drzitelom vodicaka,to mi povedali aj policajti,ohanali sa paragrafmi, vyhlaskami EU,takze nerozumiem ako sa vam podarilo zrobit neobmedzene nad 25kw?Ci to zalezi na autoskole(na ich sikovnosti)?
- mabi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Pokial ja viem, zalezi to od veku, teda nad 21 si mozes robit "neobmedzene" Acko, pokial si uz dovtedy vlastnil Becko. Inak s tym zobratim vodicaku, to je pravda. Ak nezvladnes test, zoberu Ti vodicak. A podla mna je jedno, ci si ho na autoskolu prinesies alebo nie, proste by Ti mal byt asi zadrzany...
- duky5
- motorkár
dr hadica - precitaj paragraf este raz, podmienka 2 toky praxe plati iba ked mas menej ako 21 rokov
to ze policajti tvrdia opak sa ani nedivim, mozno nevedia pochopit vyznam tych paragrafov...
owi - ked uz si drzitelom vodicaku a rozsirujes si ho, tak pred testom ho musis odovzdat policajtovi, aby ti ho mohol zadrzat prave pre pripad, ze by si testy alebo jazdy neurobil...to ze si to ukecal je druha vec
to ze policajti tvrdia opak sa ani nedivim, mozno nevedia pochopit vyznam tych paragrafov...
owi - ked uz si drzitelom vodicaku a rozsirujes si ho, tak pred testom ho musis odovzdat policajtovi, aby ti ho mohol zadrzat prave pre pripad, ze by si testy alebo jazdy neurobil...to ze si to ukecal je druha vec

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
sak hej 2 roky praxe ale na motorke ne ....ne na auteduky5 napísal:dr hadica - precitaj paragraf este raz, podmienka 2 toky praxe plati iba ked mas menej ako 21 rokov
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
toto plati ak by si nemal male Acko alebo auto...THeBaNDiT napísal: 2.) musim si urobit najprv A do 25kW a po 2 rokoch (praxe) sa mi automaticky prideli A nad 25kW (a je vraj jedno, ci ma clovek 27 alebo 45 rokov, plne A dostane az po 2 rokoch praxe)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
automaticky ako mas zakaz cinnosti viest mot. dopravny prostriedok, musis odovzdat VP a ak ho nemas pri skuske, nemal by ti dovolit zucastnit sa jejrogi444 napísal:Sak nemusis ho mat, policajt ti vodicak vziat nemusi, ale ked ti da zakaz cinnosti tak mozes mat karticku aku chces, ked to nahodi do pocitaca hned vie ze mas zadrzany vodicak, hoci ho fyzicky mas.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
mal som auto a A50...prisiel som do autoskoly urobil jednu jazdu na moto a skusky a dostal som neobmedzene Acko...cize ak mas B a A50 nemas ziadny problem...rovno dostanes neobmedzeny...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............