ja uz NIE mam ho rozobraty ale keby je cely tak tu idem URCITE ale do mesta do skoly a tak to asi nie, to uz fakt neni s tym sranda aj ked sa ti zda ze ti je teplo, ale prechladnu ti kolena a ani nebudes vedet, a budes riadne v pr*eli, a hlavne ked budes starsi , treba sa setrit ( aspon ti mladi )a aj starsi samozrejme , mno ked neni 5stupnov tak ano, sice som minuly rok behalk o takomto case AJ CELU ZIMU NA STVORKOLKE aj ked nebola poriadna zima ale aj tak
Bacil: to co na seba obliekas... ked bolo 12 stupnov som si dal tielko, tricko, sveter a zimnu paperovku a stale mi bolo zima... pod riflami som mal take to lyziarske "pradlo" takze tam zima nebola ale na trup hej... :/ a este na ksciht pri otvorenej prilbe...
Rybárske spodné termoprádlo, termoponožky, na to nejake normálne oblečko a navrch motogate a motobundu, kuklu z Lidla, integrálu, rukavice CafeRacer zatiaľ bez vložky a ide sa.
Predtým mi robili problém teploty pod 15°C, teraz s takouto výbavou chodím k vode na ryby aj tesne nad nulou.
Ja jazdim ale trocha menej ako cez sezonu...ako Bacil povedal je to o kvalitnom obleceni a to ja zatial nemam...uz citim niekedy aj kolena za tie roky.
A to je aj jeden z dôvodov, prečo chcem ešte viac okapotovaný scooter s plexi štítom, aj keď sa mi páčia aj naháče, aj nejaký choper by som zniesol, ale na oboch si v nepriazni počasia jak nahý v tŕní...
Naposledy upravil/-a Bacil-BA v Ne Okt 28, 2007 12:29 am, upravené celkom 1 krát.
Ja si davam 2 ponozky kedze moto obuv este nemam ,termo gate a na to rifle . A pod motokabat mi staci trycko z dlhimy rukavmi a nieaka mikina ci nieco take taktiez kukla a rukavice a to je vsetko
ja este jazdim, neda sa povedat ze by bola zima akurat trochu prsalo ale to tiez nevadi, dnes som akurat menil prevodovy olej co bol riadny opruz lebo naliat to tam je takmer nemozne, ale injekcna striekacka pomohla aj ked naliat tam cca 180ml oleja s 5ml striekackou je celkom zabavne
Mal si si kúpiť v zdravotných potrebách 60ml striekačku (asi pre kone ) a s ňou by si to mal raz dva tri.... a ja som bol včera vonku na scootri mal som na sebe termoprádlo Klimatex a na tom rolák a motogate a motobundu zo zimnými vložkami a fakt mi bolo teplejšie jak treba . a na nohách samozrejme čižmy lebo v teniskách už fúka .... a samozrejme nákrčník a zimnie rukvice... a vpohodke ja jazdievam tak do tých 5°C potom už to nieje ono ale samozrejme že len semtam a do roboty ráno chodím už autom. Inak asi aj tomu scootroidnému motoru to nerobí moc dobre lebo ide nastudeno dosť dlho jak tak pozorujem teplomer ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
#35Príspevokod užívateľa BAJO1977 » Ne Okt 28, 2007 12:02 pm
Vcera sme boli na zraze v Kysaku(chlapci z vychodu)teplota bola mozno 8-10C,ja som zrobil nejakych 160km, uplne v pohode,v takom to pocasi,clovek pociti vyhodu rozmernej kapotazi a plexy a hlavne dobru obuv a oblecenie(nemyslim tym perove,sustakove bundy)ale normalne moto oblecenie,ak nechces na stare roky v zlom spominat na jazdenie.
s tym ttreba riadne spekulovat...skusal som a teplota hned vyskocila...dal som dole a zas podchladene...treba noznice a pokus omyl ale ked ma clovek termostat na seriofke no problemo akurat vzduchaci asi nic nespravia (zeby zimne sanie chladiaceho vzduchu od vyfuku?)
Naposledy upravil/-a alcatelko v Ne Okt 28, 2007 12:04 pm, upravené celkom 1 krát.
Problém nedostatočného zohriatia motora na scootri nevidím v tom že by sa podchladzoval chladič samotný, teda jasné že sa podchladzuje ale ak termostat funguje tak neni problém v tom lebo kvapalina cirkuluje mimo chladič ale v tom že sa samotný motor ochladzuje tým že je naspodku odokrytý a teda tam sa to teplo stráca a zospodu ho nejak zakrývať..... neviem jak a čím a ako to upevniť a tak v tom ja vidím celý problém.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.