Ako spravit predne Svetlo???

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

Ako spravit predne Svetlo???

#1 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Nov 02, 2007 6:37 pm

Takze, mam vpredu dve 35W ziarovky ale len jednovlaknove a ja potrebujem na stk a aj dlhe svetla, cize aj druhe vlakno, mno napratal by som tam aj jednu H4-ku, ale to by som musel vrtat do plastu a voako to tam potom prirobit, ale nefim ci mi zase aj dve utiahne scoot,( a cital som uz aj o tom ako sa niekomu "topili" plasty od tych ziaroviek ) bo mam dve svetla , a svietia mi viac dostrany ako do predu a to ma tiez dost vela sere, bo ta maska je ina nez original, a na origo je jedna taka klasicka dvojvlaknova lebo tam je jedno svetlo, a na tom mojom su neni vobec paraboly, iba strieborne pozadie, nic viac, cize vidim tak tri metre dopredu, a 15m do stran :? :? ako to mam spravit ??? rozmyslal som o niecom takom ako su tieto, cize ak by sa dalo kupit nieco take co to ma setko aj parabolu aj tu sosovku a uz to len tam prichytit a zapojit ... ( alebo ten na tom ciernom to ma spravene iba tie svetla z kuchynskej linky/??? :shock: :lol: :? a sorry za pocet obrazov to len pre informaciu Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#2 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 7:21 pm

...mam takisto problem zo svetlami a pozeral som po niecom malom okruhlom a tiez som nasiel tie na "kuchynsku linku",maju maly priemer a v predu su kryte sklom takze by na moto mali nieco prezit akurat kuch.linka nevybruje a to by mohol byt problem- teda ich zivotnost , inak cena bola neakych 180 za par....
...akurat moje svetla aspon vyzeraju vaznejsie....Obrázok
Obrázok

...inak tebe treba hlavne parabolu...mozno by ti to potom svietilo...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Nov 02, 2007 7:33 pm

sak som tu uz davnejsie zalozil temu ci nema niekto parabolu ale asi nikto :D :wink: a aj tu parabolu, lenze ako potom vyriesit problem s dlhymi svetlami... ?? preto som cel rovno tie s tymi sosovkami alebo "kuchynsku linku" :D :shock: :wink: lebo boh vie zase ci tam aj tak natrepem 2x H4 a keby aj ano tak musim zohnat parabolu a keby ju mam ci mi to utiahne scoot :?
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Nov 02, 2007 7:35 pm

dialkove urob tak ze jedno bude stretavacka a druhe dialkove...a mas...na runnerovi som mal tak ze h7 bola stretavacka a v druhej parabole bola H1 ako dialkove
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

rspeed
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 7:40 pm

...alci ale jemu nema momentalne co ten svetelny luc usmernit a ked pouzije pravu parabolu ako stretavacku tak osvetli len pravu stranu cesty a na lavo bude mat tmu...inak mne jeden kamos povedal nech si kupim infraokuliare a jazdim bez svetla(si zo mna robil srandu)....

tdafo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa tdafo » Pi Nov 02, 2007 7:44 pm

to je nezmysel, ako ze iba jednu stranu? Nejednu motorku som uz videl tak spravenu a nestažovali sa. :)
Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original :) Dragster je este v príprave ;)

rspeed
motorkár
motorkár

#7 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 7:45 pm

...inak tie H11 tam dal neaky srandista,mal si tam mat aspon neaku podobnu ziarovku ako mam ja - aby svietila do predu...alebo H11 namontovane v bocnych plochach....

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Nov 02, 2007 7:47 pm

ano vela takych motoriek je takto spravenych , a hlavne cestnych ,ALE!!! oni to maju spravene tak od Vyroby, cize to tak ma byt, toto je tuningova maska, cize to tam je na to aby to tam len bolo ... a nie na funkciu... takze tam je aj ta parabola robena tak aby to osvetlovalo celu cast vozovky a nie len jednu stranu, a takisto aj dlhe svetlo... ja by som preto POTREBOVAL aby aj jedna aj druha cast svietila :wink: a tie h11 su akoze na co??? sak ano asi to tam len tak namontoval aby to tam bolo :?
Naposledy upravil/-a FoXiK v Pi Nov 02, 2007 8:03 pm, upravené celkom 2 krát.

rspeed
motorkár
motorkár

#9 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 7:48 pm

tdafo napísal:to je nezmysel, ako ze iba jednu stranu? Nejednu motorku som uz videl tak spravenu a nestažovali sa. :)
...si pozri ake ma parabolky...svetlo vychadzajuce od ziarovky sa lame na vnutornej strane parabolky a odraza sa nie dopredu ale na stranu a kedze H11 ma ciapocku tak vlastne do predu skoro nic nesvieti ,a ta nejedna motorka mala parabolu urcite chromovanu ...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Nov 02, 2007 7:57 pm

ece detail ze aj H4 maju tu ciapocku to je len ukoncenie , ziarovky, a nie ze to ma svietit do boku ,... H4 mame aj na aute anie do boku ale dopredu, potom uz zalezi len aku parabolu maju :)

rspeed
motorkár
motorkár

#11 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 8:03 pm

...sak to som povedal ze bud dam parabolu a svetlo pustim ako odraz od nej alebo dam ziarovku ktora svieti do predu...

tdafo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa tdafo » Pi Nov 02, 2007 8:05 pm

to je možné, nie ze sa urazis :?
Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original :) Dragster je este v príprave ;)

rspeed
motorkár
motorkár

#13 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 02, 2007 8:15 pm

...pohoda,akurat to svetlo nebolo fakt primarne urcene na osvetlovanie cesty ale len ako pozicne,obrysove...je to fakt trosku problem zfunkcnit...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa FoXiK » So Nov 03, 2007 8:39 pm

tdafo>> ne neboj som neni male decko :) :) ja som to len tak napisal pre informaciu :) , a inak aka to je ziarovka co svieti rovno aj bez paraboly :shock: ?? to cem videt, v kazdom pripade to musim spravit tak aby mi jedno svetlo osvetlovalo celu cestu a ak nie tak nie, bude iba kratke, sak uvidime co s tym vlastne :wink:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#15 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Nov 04, 2007 5:17 pm

každé tlmené svetlo musí byť buď asymetrické alebo ak nie tak (volakedy na MOTO ani asymetrické nemohli byť ale) musí mať ohraničenú hornú časť svetelného lúča aby neoslňovalo .... A to sa bežným interiérovým halogénom nedosiahne leda dať pred parabolu nejakú clonku lebo inak to na STK neprejde ...Ak to tam samozrejme kontrolujú.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Nov 04, 2007 9:58 pm

VLADY , a co je to asymetricke?? ( taka blbsia otazka ) :D :D aj ked pochopil som to co si pisal , o com to setko je, to mi je jasne, o tom Viem ze to tak musi byt ... len aby to svietilo dopredu a nie doboku :wink:

rspeed
motorkár
motorkár

#17 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Nov 04, 2007 10:09 pm

...asymetricke - ma asi meter :lol: ....
... tu su svetla a svietivost velmi slusne vysvetlene...
http://www.strojarstvo.sk/inc/index.php ... &idclan=19

Z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky bolo veľkým krokom vpred zavedenie asymetrických svetlometov (v súčasnej dobe výhradne používaných v automobiloch),ktoré zabezpečujú osvetlenie vozovky pred automobilom tak, že pri zapnutí stretávacích svetiel je vozovka na strane vodiča osvetlená na kratšej vzdialenosti ako vozovka pred spolujazdcom

VLADY
spammer
spammer

#18 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 05, 2007 8:40 am

článok som nečítal (zatial) ale svetelný kužel je na hornej časti ohraničený asi do 2/3 šírky vodorovne a potom posledná tretina je šikmo hore a teda je to pekne vidieť ak sa postaví auto oproti stene a v praxi na ceste to potom svieti na krajnicu vpravo dalej ako na lavú stranu aby to neoslňovalo autá v protismere ale zas osvetlovalo krajnicu čo najdalej...bavíme sa o tlmenom svetle lebo dialkové svieti tak nejak jednoducho povedané doblba... :twisted:

ArMoR
v podmienke
Dátum registrácie: Po Aug 20, 2007 1:57 am
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa ArMoR » Po Nov 05, 2007 3:55 pm

mne na STK svetláu až tak nekontrovali, proste, daj index dolava doprava, daj stretávačku, daj dialkové, keď sa ti len preplo stačilo .... parkovačky mám modré zapojené spolu s stretávacím a nič mi na to nepovedali ... brzdné svetlo mi kontrolovali a to je všetko, gumy, brzdu.
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Nov 05, 2007 4:14 pm

2 ArMoR: no ano, ale na tych, ktore preberame tu, je uz na pohlad jasne, ze nie su v poriadku, ved nemaju ziadnu odrazovu plochu, svietia kade tade... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Nov 07, 2007 10:53 pm

Vlady viem o com si tu pisal, aj pred tebou... viem co to je asymetricke len som nevedel ze sa to tak vola mne to tatko howoril pred 5rokmi ze co to je a na co to je :D :lol: No to je ten problem ze svietia kade tade :D a nie tam kam maju... aj keby nemam dlhe aspon tieto spravit... :)

VLADY
spammer
spammer

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Nov 08, 2007 12:11 am

Skús to s tými podhladovými halogénkami čo majú origo reflektor jak si chcel alebo ako to tu dakto spomínal lebo to nieje moc drahé taká jedna sa dá kúpiť okolo 50-60sk a teda prípadný nezdar nebude finančne náročný a nejakú clonku z plechu tam prirobiť vyskúšať ...skúsil by som to tak že jednu stranu by som dal asi ako dialkové a druhú skúsil nejako to zhora zacloniť a možno to bude aj svietiť jak má..a tie 12V žiarovky sa robia 20,35 a 50W tak sa rozhodni podla toho aby to stíhal ten alternátor živiť ..teda jaké tam boli predtým ak tam boli nejaké dve 21W a svietili spolu tak kludne by som ta dal tú 50W to nieje až tak velký nárast aby to nemalo stíhať. A otrasov by som sa moc nebál mal som to jeden čas v aute v parkovačkách namiesto 5W origo som tam dal tie samotné 10W halogenky teda bez toho reflektora a držali dosť dlho...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Nov 08, 2007 11:34 pm

VLADY myslis tie take ako do kuchynskej linky?>?? bo tie som dnes videl so sklenenou parabolou 4kusy za 85,- v METRE... a boli to 20W... no asi to vyskusam ale ece jeden problem ze najprv asi vyskusam tu parabolu dat za tie co tam mam teraz bo keby to musim vrtat alebo lepit tak by som si ten plast zbytocne ponicil :? :wink: , a origo tam bola klasicka, jedna dvojvlaknova 21/35W tusim abo nejak tak... ( 15/25 ) uz neviem presne , proste stara klasika ako na ziguli ... :wink: , by som skusil tie paraboly zohnat alebo tak pichnut tie kupene.... a keby to bolo tak by som mal aspon kratke :) ale by dobre svietili ( potom by sa aj ta clona samozrejme spravila :) ) a ked nie tak vyskusat tu "kuchynsku linku" :D

rspeed
motorkár
motorkár

#24 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Nov 09, 2007 10:21 am

... vcera som kupoval monoclanky pre malu do kolotoca a zastavil som sa pri baterkach... pozeral som a varta ma novu seriu kombinaciu halogenu z vysokosvietivou diodou(v niektorych maju aj 3W diodky) a je to vodotesne...prisposobenie by nebol az taky problem - rozladila ma len cena - na druhej strane otrasuvzdornost,vodotesnost a dobra svietivost pri nizkej vahe a malom odbere....

VLADY
spammer
spammer

#25 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Nov 09, 2007 5:31 pm

3W Ledka nesvieti zle ale aj tak je to na svietenie namiesto reflektora nedostatočné. A tak isto aj tie LED čo sa dajú namontovať namiesto halogeniek do podhladových svetiel sú len na dekoračné nasvietenie ..teda svieti to ovela slabšie jak klasická 20W halogenka .Sa to používa buď na nasvietenie nejakých vitríniek alebo regálov v obchodoch alebo pod, alebo tamm kde by vadilo teplo z zo žiarovky ale na svietenie po tme na scootri to neodporúčam..ešte tak na bicykel.... :roll:

Zamknuté

Návrat na "OPTIKA"