Úprava olejového cerpadla

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#51 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Nov 04, 2007 3:34 pm

zeby len tak?? a zvacsit volaky otvor, alebo volaco s tym piestikom co vlady howoril nic?? :shock: :( :?
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#52 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Nov 04, 2007 5:03 pm

186kAr32 napísal:zeby len tak?? a zvacsit volaky otvor, alebo volaco s tym piestikom co vlady howoril nic?? :shock: :( :?
jedině tak

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#53 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Nov 04, 2007 5:12 pm

Tak možno je ten guličkový ventil (proti tomu aby to samospádom netieklo ten olej do motora) v tom nátrubku čo je na motore a nie na samotnom čerpadle.... možno by sa to dalo dosiahnuť to zvýšenie množstva oleja zvýšeným zdvihu toho piesta v samotnom čerpadle... ale či a kolko a jak to bude bezpečné netuším....a zapchať sa to len tak ???? to sa nestáva ono ten tlak to pretlačí ..ak by tam aj nejaká špinka bola a aj tak by mal byť medzi nádržkou na olej a samotným čerpadlom ešte filter a samozrejme pri rozoberaní a skladaní treba dodržiavať čistotu.... jak vždy keď sa jedná o takéto veci ako motor prevody a pod....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#54 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Nov 04, 2007 10:46 pm

no sak to pri tom rozoberani a skladani :D :? :wink: aj tak budem jazdit az na buduci rok :wink:
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

tdafo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
Kontaktovať užívateľa:

#55 Príspevok od užívateľa tdafo » Ne Nov 04, 2007 11:04 pm

s tym zvacsenim toho otvora davaj pozor, nie ze bude dostavat zase viac a potom to bude karbonovať a pod. ešte stále som pri manual mazaní
Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original :) Dragster je este v príprave ;)

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#56 Príspevok od užívateľa rspeed » Po Nov 05, 2007 1:37 am

.... v tom cerpadle nieje piest ale snek(slimak,koliesko zo zavitom),zvacsit prietok sa da zmenenim stupania....

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#57 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 05, 2007 8:28 am

aha slimák...šnekový prevod...... a jak je tam umiestnený keď je v jednej osi aj kovové prevodové koliesko a aj vývrt na piest .... šnekový prevod je na Pežotoch škoda že už nemám foto a ten som mal rozobratý celý niekolko krát....Inakaj toto čerpadlo o ktorom sa bavíme sa dá ešte viacej rozobrať hento je len začiatok tam sa musí dať vybrať aj ten vnútorný velký piest a aj to koliesko by malo ísť vonka ...Podla mňa ten piest čo je strčený vo vnútri sa otáča prostredníctvom toho ozubeného kolieska čo je zvonka . A to tak že je na drážkovanej hriadeli ale na spodku je jeho okraj vlnovkový a a tým jak sa točí tak vlnovkový okraj je opretý o kolík ktorý je na boku napevno v samotnom telese toho čerpadla a ako sa točí ten piest tak tá vlnovka ho posúva hore-dolu a tým potom čerpá samotný olej. a sa mozrejme je tam strčený aj ten malý piestik s tou pružinou čo je na fotke vybratý von. mysím že tak to nejak fungovalo aj na tom čerpadle čo som mal rozobraté ja akurát tam bol iný hnací prevod .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Nov 06, 2007 8:46 pm

skusim to teda ece viac rozobrat, teda ked budem mat cas :wink: , a to ako pomoze , teda skor ako mam zmenit to stupanie :shock: :? ??

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#59 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Nov 06, 2007 9:00 pm

186kAr32 napísal:skusim to teda ece viac rozobrat, teda ked budem mat cas :wink: , a to ako pomoze , teda skor ako mam zmenit to stupanie :shock: :? ??
proboha co furt řešíš jediná schudná věc je ten prěvod ten šnek je sice možnej také ale chci vydět někoho kdo ho udělá novej a co to bude stát i když muj osobní názor je nebejt lenivej a míchat a máš jistotu jak a kolik mažeš

Eriktronik

#60 Príspevok od užívateľa Eriktronik » St Nov 07, 2007 1:52 pm

186kAr32 ti dik, ze si to za mna rozobral aj doslovne. Nedá mi to pokoja, kým mi to nebude mazat 70ccm kit. Teraz mazem manual, v sobotu pospekulujem bo tyzden vycerpava v robote... :)

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#61 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Nov 07, 2007 9:11 pm

Eriktronik > aj aj mne ale su tu ludia ktori do teba budu pi*ovat jak keby neviem co :evil: :x :? :( sak to je MOJA VEC , ked sa vam nelubi tak mi nepiste ze to NEMAM UPRAVOVAT !!! ja sa pytam na upravy, kto vie napise, a kto ma skusenost ze radsej rucne tak dobre, radu prijmem a dalsi nazor bo ja tu nebudem pozerat jak sa obuvate do mna, takym tudom MAJ FA, ja sa tu nebudem hadat jak male decko, tak co sa tu rozculujete... ked sa vam nelubi tak ani Nepiste, ja sa pytam na nazor a na Upravu,.... !!!!!!!!!!! A aj tak to asi budem miesat rucne tak sa z toho nepotentujte, len chcem vediet ci sa to da aj nejako upravit a nielen pre mna ale aj ostatnych ludi... to je len k dobremu, ... ( to jak ekologia a x takkzch problemov, a naco aj tak sme tu iba raz a nas sa to tykat nebude no nie_? to je asi vas nazor podla toho co pisete.a co ostatni ti co pridu po nas... preco to neulahcit aj ostatnym. .. ale necete to riesit ... nebudem sa tu hadat jak male decko ... :?

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"