jazda na vačšej kubature bez potrebne vodičaka ?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Snehulak
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 04, 2007 9:07 pm
Skúter: Gilera Runner 180cm3 Carbom
Kontaktovať užívateľa:

jazda na vačšej kubature bez potrebne vodičaka ?

#1 Príspevok od užívateľa Snehulak » St Dec 05, 2007 9:49 pm

Cauko stalo sa vám už že vás zastavily policajti na moto a vy ste mali vodičak iba na 50ccm? a čo vám zeleny na to ? 8)
podpis som si este nenastavil

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#2 Príspevok od užívateľa Scarp » St Dec 05, 2007 9:52 pm

OT : Ach boze zima zacina abstak sa prejavuje

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa Tao » St Dec 05, 2007 10:35 pm

Na takuto a ani ziadnu podobnu situaciu nie je presne dana sablona takze vzdy mozes obist uplne inac. Ak si normalny a nechces mat problem tak budes jazdit tak ako mas v ramci platnej legislativy ak nie tak je to 50/50 takze riskujes ako vsade inde pretoze aj policajti su ludia a kolko ludi tolko chuti. :roll: Imo lepsie jazdit predpisovo ako chodit 2roky autobusom.

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Dec 06, 2007 12:36 pm

jednoducha odpoved, ked nemas vodicsky na danu kubaturu motorky, to iste plati aj v pripade skupin B, C atd, povazuje sa to za jazdu bez prislusného vodicského opravnenia, co moze mat za následok zákaz cinnosti.. to znamena, ze bude odobraty vodicsky preukaz, ktorý mas a uz nebudes moct vobec jazdit

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Dec 06, 2007 6:36 pm

kludne jazdi :D

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#6 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Dec 06, 2007 9:24 pm

neviem co zeleni, ale v pripade havarky moze robit poistovna s PZP velky problem

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

#7 Príspevok od užívateľa Domco » Št Dec 06, 2007 9:49 pm

podla mna ked nemas vodicak na nieco tak na tom nejazdi .toto mi hovori zdravy rozum :!:
Gilera runner => Piaggio X8

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#8 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Dec 06, 2007 10:11 pm

ked na nieco nemas vodicak, nejazdi s tym na verejnej komunikacii, DTTO ked nemas PZP. na svojom sukromnom pozemku si jazdi na com chces. to hovori zdravy rozum mne :wink:

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Dec 06, 2007 10:13 pm

jazdit mozes vsade a na hoc com..len ta nesmu chytiit

Domco
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa Domco » Št Dec 06, 2007 10:42 pm

dr.snake napísal:jazdit mozes vsade a na hoc com..len ta nesmu chytiit
moct mozes ,ale ja by som to nerobil uz len z blbeho pocitu ze ked nahodou nieco spravim tak si to budem vycitat do smrti .Asi som velmi poctivy

Snehulak
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa Snehulak » Št Dec 06, 2007 10:51 pm

ono je to zvlaštne ked si zoberiete že aj na 50 sa da jazdiť cez 100km/h a dneska 150 vyrabaju vo velkosti 50tok, a velky rozdiel v nmich nieje trocha viacej hučia a s o par kil ťažsie ale zasadny rozdiel medzi nimi podla mna nieje a to či ma upravenu 50 ktora bude behať 100 v pohodke alebo 125 ktoru nebudem upravovať lebo by sa nedoplatil a pojde tak isto ... neviem ja som počul že max na mieste blokova pokuta ... 8)

Domco
motorkár
motorkár

#12 Príspevok od užívateľa Domco » Št Dec 06, 2007 11:10 pm

ked jazdis na niecom na co nemas opravnenie si bez urazky cvok a mozes prist aj o "zubnu kartu" .Urcite to nebude riesene blokovou pokutou ale zoberu ti vodicak.

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa owwidius » Št Dec 06, 2007 11:11 pm

fakt ti to nezelam, ale naaahodou vyrobis nejaky pruser, alebo staci ze len budes do nho zapleteny a budes ty automaticky na vine, lebo vlastne nemas vodicak, tak nemas na ceste co robit.. ja by som to neriskoval na tvojom mieste. resp tak maximalne niekde na parkovisku. preco si nespravis vodicak, vek?

a inak, keby to niekto do mna napalil, a este k tomu by som zistil ze on vobec nemal opravnenie jazdit, a ze nema PZP, taaaak..... :evil:

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Dec 06, 2007 11:27 pm

owwidius napísal:fakt ti to nezelam, ale naaahodou vyrobis nejaky pruser, alebo staci ze len budes do nho zapleteny a budes ty automaticky na vine, lebo vlastne nemas vodicak, tak nemas na ceste co robit.. ja by som to neriskoval na tvojom mieste. resp tak maximalne niekde na parkovisku. preco si nespravis vodicak, vek?

a inak, keby to niekto do mna napalil, a este k tomu by som zistil ze on vobec nemal opravnenie jazdit, a ze nema PZP, taaaak..... :evil:
keby on isiel po hlavnej ty z vedlajsej aj tak si v riti ty....jeho budu riesit az potom :D

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa kukolarik » Pi Dec 07, 2007 8:02 am

Mna ked raz zastavili kvoli svetlu, velmi podrobne pozreli kubaturu v TP a nasledne na vodicaku... riesil by som to preklepom v TP, ked mas 125skutra, prepisat to na 50, realne nezisti fizel, co to je...

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa TomasARN » Pi Dec 07, 2007 8:05 am

snehulak: nedostanes len pokutu, po spravnosti by si mal byt predvedeny na OO PZ ak ta zastavi poriadkova policia alebo v pripade dopravnej policie pojdes na ODI alebo KDI, kde spisu zaznam a BUDE ODOBRATY VODICSKY, aj ked nemusi byt hned na mieste, ale pocas priestupkoveho konania

Snehulak
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa Snehulak » Pi Dec 07, 2007 9:03 am

no hej to je pravda zaleži od policajta hmm a vodičak sa mi robiť nechce to radšej ten preklep v techničaku :D

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa owwidius » Pi Dec 07, 2007 9:38 am

no jak myslis, ale viem ze je velmi vela ludi, co by si v pripade havarky tymto svojim pristupom nasral do nepricetnosti.. :?

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#19 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Dec 07, 2007 10:32 am

no posuzuje se to uplně přesně jako jízda autem bez řidičáku pokud se stane havárka pojištovna nedá ani korunu je to jako nepojištěné vozidlo já zastávám názor a nejsem sám při střetu s takovím okamžitě zastřelit a pro zastánce jen otázka až vám takovej frajírek udělá škodu za třeba i 300 tisíc a bude se s vámi chtít domluvit ná splátkách 50 kč měsíčně názor jistě změníte

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Dec 07, 2007 12:17 pm

aumirek napísal:no posuzuje se to uplně přesně jako jízda autem bez řidičáku pokud se stane havárka pojištovna nedá ani korunu je to jako nepojištěné vozidlo já zastávám názor a nejsem sám při střetu s takovím okamžitě zastřelit a pro zastánce jen otázka až vám takovej frajírek udělá škodu za třeba i 300 tisíc a bude se s vámi chtít domluvit ná splátkách 50 kč měsíčně názor jistě změníte
je to blbost kamosov syn v 17 nemal vodicak isiel po hlavnej na skutry 150ccm a nedal mu jeden fas prednost a este nemal anoi v poradku technicak chlapec na skutry ..a dostall lowky z poistovne..aleneboli bvolany policajti :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#21 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Dec 07, 2007 12:58 pm

dr.snake napísal:
aumirek napísal:no posuzuje se to uplně přesně jako jízda autem bez řidičáku pokud se stane havárka pojištovna nedá ani korunu je to jako nepojištěné vozidlo já zastávám názor a nejsem sám při střetu s takovím okamžitě zastřelit a pro zastánce jen otázka až vám takovej frajírek udělá škodu za třeba i 300 tisíc a bude se s vámi chtít domluvit ná splátkách 50 kč měsíčně názor jistě změníte
je to blbost kamosov syn v 17 nemal vodicak isiel po hlavnej na skutry 150ccm a nedal mu jeden fas prednost a este nemal anoi v poradku technicak chlapec na skutry ..a dostall lowky z poistovne..aleneboli bvolany policajti :D
ty jsi asi talián samozřejmě dostal řeší se to jako normální nehoda a tu zpusobil ten co měl řidičák a tudíž pojistku a proto dostal pokud to zaviní ten co neměl řidičák tak nedostane nic a navíc i pokud by v tom případě volali poliše tak by dostal pálku i on druhá věc ale to už je muj názor volám poliše téměř vždy znám případ nic se nestalo domluvili se a on pak to překroutil simuloval zranění a těžko se to pak dokazuje

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa TomasARN » Pi Dec 07, 2007 4:49 pm

aumirek: Mas pravdu, treba radsej volat policiu

ALL: podla mna tu uz bolo spomenute vsetko, v skratke nejazdit

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#23 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Dec 07, 2007 4:55 pm

TomasARN napísal:aumirek: Mas pravdu, treba radsej volat policiu

ALL: podla mna tu uz bolo spomenute vsetko, v skratke nejazdit
mluvím se skušenosti kolegy kterej na to doplatil nebyla to jeho chyba domluvily se a ten druhej to nahlásil uplně jinak a pak těžko co dokážeš navíc ti budou třeba i tvrdit že jsi ujel a i na školení nám vždy tloukli do hlavy lépe je zavolat zbytečně a zaplatit i tu pokutu že přijedou než mít nasledně velkej problém

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Dec 07, 2007 5:12 pm

zo zakona vyplyva ze nemusis volat policajtov ak predpokladana skoda je myslim 10 nasobok dajakej cifri...myslim zemin mzdy a ma byt dokonca v kratkej dobe 20 nasobok.....policajti k malym skodam ani nechcu chodit..riesit blatniky za 20tis. korun.....newiem ako je to ak jeden ucastnik chce volat a druhy nie newiem...cakas na nich potom pol dna :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#25 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Dec 07, 2007 5:21 pm

dr.snake napísal:zo zakona vyplyva ze nemusis volat policajtov ak predpokladana skoda je myslim 10 nasobok dajakej cifri...myslim zemin mzdy a ma byt dokonca v kratkej dobe 20 nasobok.....policajti k malym skodam ani nechcu chodit..riesit blatniky za 20tis. korun.....newiem ako je to ak jeden ucastnik chce volat a druhy nie newiem...cakas na nich potom pol dna :D
to máš sice pravdu ale tu cifru naplní už jen rozbytej světlomet a máš pohodlnější a levnější nevolat poliše zákon ti to umožnuje ale nebudeš první ani poslední kterej se potom bude divit co nahlásil ten druhej a co včše si mu provedl a jsou i případy kdy se domluvěj podaj ruky a rozejdou ale ten druhej se staví na policajtech nahlásí tě že jsi ujel bude simulovat zranění a pod a jsem zvedav jakto potom budeš dokazovat ale tvá věc jestli to hlásíš nebo ne a pokud jeden chce volat a druhej ne musí zustat oba pokud ne tak ujel

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"