Plasty

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
skmurphy
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Feb 05, 2008 9:36 pm

Plasty

#1 Príspevok od užívateľa skmurphy » St Feb 06, 2008 6:57 pm

Neviem ci sa to hodi sem alebo kam.. no chcel by som svojho skutra komplet prefarbit na cierno..uplne celeho lebo zlty vyzera tak dost decko no len neviem aky je to plast ci to je abs alebo pe plast.. teta vo faladre mi radila sprej kde je uz zakladna farba aj druha farba.. len bolo tam napisane ze na PE plasty nepouzivat ja sa pytam aky..

NO a este aby som nebol od veci mam cinana nesmejte sa tajfuna..tajfun bol po lahkej nehode kde si to odniesli iba chvalabohu plasty tak som kupil aj tmel na plasty ktorym to vsetko vyhladim a potom to nastriekam..

Takze za kazdu odpoved vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa peter1029 » St Feb 06, 2008 10:48 pm

takže pokiaľ ideš striekať ešte nenastriekaný plast, tak ja to robím nasledovne, jemným šmirglo si prejdem tie časti kde sú nejaké odreniny (vyhladím), potom treba dať základ na plasty (tiež sa to volá primer), potom dám plnič, nechám zaschnúť a vyšmirglujem 800 alebo 1000kou šmirglom (máčaš do vody), potom streknem farbu (viac vrstiev tenších) a potom do 30 min dám lak (tiež viac vrstiev tenších) a hotovo.
Keď striekaš už predtým streknutý plast, tak základ vynecháš, vyšmirgluješ jemnejším šmirglom a potom pokračuješ tak ako predtým.
Ináč neviem či si už niekedy pracoval so sprejom, lebo to nie je to isté ako s pištolou (je to ťažšie), najprv si to niekde vyskúšaj a až potom sa pusti do striekania, lebo ja som síce už niečo nastriekal, ale práve dnes som sa sekol a hopla stekanec a môžem zase ošmirglovať a zase nanovo začať, takže bacha a pokieľ ideš striekať celý skut sprejom, tak si zase dobre premysli koľko takých sprejov minieš, či sa ti radšej neoplatí zainvestovať a dať to lakýrnikovi, budeš to mať 100% a nenarobíš sa. Zisti si radšej cenu u lakyrnika.
podpis som si este nenastavil

skmurphy
v podmienke

#3 Príspevok od užívateľa skmurphy » Št Feb 07, 2008 8:43 am

no ten lakernik je dost drahy u nas v meste len to ze ja to nepotrebujem zase moc kvalitne len skrz toho ze bude cely cierny. a tie nervnosti budu minimalne videt.. ale stale som nedostal tu otazku aky plast to je.. a takze nato treba zakladnu farbu na plast a potom ? no ten plast je takmer novy len su tam ryhy ktore s takym pripravkom na umele hmoty dam prec takze teraz staci iba lak ?? no k tej tu pistol by som aj teoreticky vedel zohnat je ?.. najprv by som to vyskusaj na opacnej strane plastu ci sa mi to bude lubit zatial dik...

6ko
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Feb 04, 2008 11:03 am
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa 6ko » Št Feb 07, 2008 10:44 am

ked si myslis, ze na ciernej ti nebude videt skrabance, tak sa mylis.. prave na ciernej lesklej je uplne vsetko videt. dokonca vystupia aj tie, cio si si mozno na plnici nevsimol

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 07, 2008 11:00 am

vacsinou sa pouziva abs ale nevim co tam mas ty
viem ze sa to za zistit podla zapachu a farby dymu ked to zapalis niekde som o tom videl nejaky clanok toto neni ono ale mozno ti to pomoze
http://www.plexisklo.net/ostatni-plasty.html
kazdopadne striekat to sprejom je kravina hlavne kvoli laku ktory budes mat strasne makky a tot az tak ze hodis si cez skuter nejaku latku alebo onho nieco opries a spravi ti to do toho normalne otlacky
inak ka to ozaj nasilu chces tak

osmirglujes
nastriekas plnic
osmirglujes 600-800 smirglom pod vodou
nastriekas
nastriekas lak

u lakyrnika ta to vyjde tak na 8 litrov takto ta to vyjde tak na 2-3

skmurphy
v podmienke

#6 Príspevok od užívateľa skmurphy » Št Feb 07, 2008 3:11 pm

uff 2-3 litre ?? no aj tak to je v pohode ten plnic kolko stoji ? to az tak vela ?fakt tym sprejom je to moc makky lak ? ja to zase nepotrebujem neaku extra kvalitu tak preto to idem robit ja..ten plnic tam musi byt to je iste.. zajtra ho ku***pim.. inak mam ryhy na tych plastov kupil som si body tmel neaky zlty na prave tieto stredne ryhy dneska to urobim a ukazem vysledok..

FastHaly

#7 Príspevok od užívateľa FastHaly » Št Feb 07, 2008 3:28 pm

tak tak hod tmel na tie vacsie diery vysmirgluj nastriekaj plnic stoji asi 200Sk-400ml vysmirgluj pod vodou tenkym smirglom aby si mal peknu rovnu plochu a potom striekaj farbu daj viac vrstiev ale cakaj kym uschne jedna poriadne bo inac budes mat pomaranc potom strekni lak a vylesti tempo pastou cele to mas tak za 1000Sk spravene ,ja som si sam striekal su tam nejake chyby ale to opravim a mam aspon o skusenot viac cize je sprostost scooter davat k lakyrovi ked ho nemas na show to je moj nazor mno ,kto sa snazi tak to vie pekne nastriekat

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 07, 2008 4:13 pm

no ved sprej mas tak 300-400 korun potrebujes ich tak 2-3
plnic mas ale 300 tmel mas ale 200 lak mas ale 300-400 smirgel tiez nieje zadarmo, ked ti na to sadne prach tak vsetko odznova :)
este ti poradim ze striekaj to pri teplote aspon 20 stupnov a nastriekaj to kym zacnu lietat muchy :)

skmurphy
v podmienke

#9 Príspevok od užívateľa skmurphy » Št Feb 07, 2008 5:48 pm

no takze najprv to urobim vyspravam tie ryhy predtim smirglom 1200 potom tam dam ten tmel ktory vzhladim 120-240 zarovno ked to zachne tak potom to zacnem robit.. cize tam dam ten plnic kolko to schne sice to bude na tom napisane ale len tak pre zaujimavost a potom lak a lak a lak..uffa ale potrebujem to prestriekat..

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 07, 2008 6:02 pm

podla toho aka vrstva. ked tam budes mat stekance co sice nevadi lebo ich obrusis tak tie budu dlhsie schnut. sak skocis zatial na pivo :)
inak ten lak davaj po tenuckych vrstvach a aj ked sa ti bude zdat ze to je po prvej vrstve hrbolate od kvapiek (nie stekancov) tak neboj ono sa efekt dostavi po 2-3 nastriekani

skmurphy
v podmienke

#11 Príspevok od užívateľa skmurphy » Št Feb 07, 2008 9:07 pm

no diky zatial..mam povodne fotky a potom ked sa mi to podari tak sa pochvalim ked sa nepodari tak nie..

FastHaly

#12 Príspevok od užívateľa FastHaly » Št Feb 07, 2008 10:30 pm

theruck napísal:no ved sprej mas tak 300-400 korun potrebujes ich tak 2-3
plnic mas ale 300 tmel mas ale 200 lak mas ale 300-400 smirgel tiez nieje zadarmo, ked ti na to sadne prach tak vsetko odznova :)
este ti poradim ze striekaj to pri teplote aspon 20 stupnov a nastriekaj to kym zacnu lietat muchy :)
to de kupujes??to ti aj samo strieka??? heh plnic-200Sk tmel 150Sk smirgel max 200Sk vsak 20*20stoji 12Sk lak 250Sk a sprej podla toho ci si das namiesat abo si len normal kupis jeden 400ml stoji 150Sk abo to je len 250ml no neviem ale tak asi 0,5l na cely scoot ne?

peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa peter1029 » Št Feb 07, 2008 10:45 pm

šmirgel u nás stojí 1 ks okolo 15 Sk a dvomi-tromi kusami to musíš spraviť, však to sa až tak nemíňa, potom lak ks okolo 150, plnič okolo 150, metalíza natlakovať 400ml podľa výberu 320 Sk a primer okolo 150 tiež, všetko za kus. ale ja by som to osobne sám asi nestriekal a ešte bez skúseností, to sa zanadávaš, uvidíš, to nie je až také jednoduché ako si myslíš, no však vyskúšaj a potom sa pochváľ.

skmurphy
v podmienke

#14 Príspevok od užívateľa skmurphy » Pi Feb 08, 2008 9:51 am

ja nemam take zlateho skutra jak ty.. mne ide len o to ze mam tam ryhy a ked som tam ... tmel tak to vyzeralo troska dost zle lebo ten tmel je zlty a na striebornom je to dost videt..

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Feb 08, 2008 9:57 am

no vidis a uz ti je jasne ze nabuduce nechas radsej ryhu lebo vyzera menej napadne jak machula od tmelu :)

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Feb 08, 2008 1:11 pm

no ja mam dolamane niektore plasty a co? nic kaslem na to .. :D :lol: dakedy ked budu "nazvys" penezi sa spravi :roll: inak mi to nehra velku rolu a neni to tak vidiet az ked sa prizres... doma je risk ze to pokazis ale nieco sa mozno naucis a ked das lakyrnikovi sice to stoji ale potom aj za to :roll: a potom uz len nepadat :wink:
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

pandora

#17 Príspevok od užívateľa pandora » Pi Feb 08, 2008 1:23 pm

zaklad je mat dobre pripraveny a odmasteny diel ktory ides lakovat
a aby ti pistol neplula aby bol dobre odkaleny kompresor
a cim viacej vrstiev laku tym lepsi efekt , znamy tak mal , a bolo to fakt 3D efekt

geetee

#18 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Feb 08, 2008 1:34 pm

pandora napísal:zaklad je mat dobre pripraveny a odmasteny diel ktory ides lakovat
a aby ti pistol neplula aby bol dobre odkaleny kompresor
a cim viacej vrstiev laku tym lepsi efekt , znamy tak mal , a bolo to fakt 3D efekt
idz uz zo znamimi niekam, a prelestenie laku si kde necal? ked sa roby hlboky lesk sa pouziva 7 vrstiev laku (moze sa o par mnej aj viac) a potom to cele vyzera ako pomaranc, tak sa to cele lesti a vyde s toho krasny klavirny lak

a k tomu plutiu pistole, to vie kazdy kkt ze to asi nebude dobre, ked si taky mudri, tak napis ako to ma urobit aby mu ta pistol neplula a na co si ma davat bacha, a okrem odmastenia si zabudol prebehnutie antistatickou utierkou (inteligent)

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa momoo » Pi Feb 08, 2008 2:07 pm

skmurphy
v podmienke

#20 Príspevok od užívateľa skmurphy » Pi Feb 08, 2008 5:04 pm

no to je fajny navod.. cenkuji..

Tomek
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Sep 05, 2006 6:18 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa Tomek » Pi Feb 08, 2008 11:08 pm

Nerob sprostost, scooter nastriekat na ciernu to je uplne nanic :? mne to striekal lakyrnik a ajtak je to nahovno, vidno natom aj najmensi skrabanec... a fakt ako tu uz pisali, ked nastriekas na ciernu zbadas natom aj take skrabance ktore si predtym ani nevidel... :roll:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Feb 08, 2008 11:14 pm

matna cierna zakryje vsetko :D
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa peter1029 » Pi Feb 08, 2008 11:22 pm

no s tým by si sa musel fakt totálne vyhrať aby to bolo bez jedného škrabanca, aj keď som teraz striekal, tak som si myslel, že hej aké to mám pekné a keď som nastriekal metalízu až potom to vystúpilo, ale už sa s tým nebudem serkať, aj tak náhodou padnem, alebo niekdo iný keď sa bude voziť a ja si budem trhať vlasy potom??? to nemusí byť na 1000%, aj lakýrnik sa sekne, aj ten môj našiel som po ňom dosť chýb, až sa ho chcem opýtať začo si zapýtal toľké prachy, oni to aj tak odserú, však to je na motorku :evil: tak načo by som sa s tým toľko sral, chlapec bude mať radosť keď to bude mať aspoň novú farbu, tak vám poviem, ja už by som si lakýrnikovi asi nedal striekať, ide to aj doma, len keby bol ten čas nato.

skmurphy
v podmienke

#24 Príspevok od užívateľa skmurphy » Ne Máj 04, 2008 11:33 am

no..kupil som plnic a cierny sprej cca 400 korun aj s smirglami..vystacilo mi to na cely polovicku skutra a je to nadherne..ziadne primela a ostatne som nepotreboval..no samozrejme este par "kilo" gitu..

Pico
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Júl 24, 2008 3:01 pm
Skúter: KeeWaY Hurricane 50cm

#25 Príspevok od užívateľa Pico » Št Júl 24, 2008 4:44 pm

cawte! neviem ako sa dava dole ten predny plast, ktory kryje predne svetla
(keeway Hurricane) prosim poradte.diky

Zamknuté

Návrat na "OPTIKA"