Komu sa nechce citat cely text, dolezite som zvyraznil cervenou farbou... alebo nech si pozrie povodny clanok, tam je toho textu akoby menej...

(zdroj: http://staznosti.sme.sk/cpld/402/BIAGIN ... azdit.html)
Tak vyjadrite svoj nazor, kto ma pravdu? Mna zarazilo najma to, ze zakaznik ma pred kazdou jazdou kontrolovat aj skrutku, ktora sa da odkrutit len naradim a ku ktorej je stazeny pristup... a proste reklamacia je zamietnuta.Mám skúter BIAGGINI, nemôžem na ňom jazdiť
Sťažnosť na BIAGINNI SK s. r. o., 13. februára 2008
Vo firme BIAGINNI SK Bratislava som kúpil novučičký skúter Biaginni Dragon 125 po prvej výmene oleja, ktorý my na moju žiadosť vymenili za špičkový.
Cca po 800 km sa zadrel motor po tom, čo vytiekol olej, mám to na fotkách a boli tam dalsie problémy typu odtrhnutý blatník, prasknutá predná maska, nefunkčné jedno z dvoch diaľkových ovládaní a predajca ma uisťoval že sa helmy dostanú do odkladacieho priestoru, no nebolo tomu tak. K vybaveniu mojej reklamácie mi tvrdí: "stalo sa to vašim zavinením"
Zaujímavé - po 800 km bez problému a po jednej výmene oleja zrazu zadrem motor. Hovorím si je to možné?
Nie, ale teda súhlasil som s tým, že do dvoch týždnov bude hotová a zaplatil 4000sk ako zálohu a dalších 4000 po oprave.
Ale čo sa nestalo - volajú mi: "motorku máte hotovú dojdite"
Došiel som a skúšam štartovať - nič, takže ešte je tam cievka zlá, musia ju objednat. Po mesiaci volám mechanikovi kde je problém?
No ešte jedna závada, dalšia cievka, už ma to štvalo a do teraz sa to takto ťahá v slimačom tempe volám na biaginni sk a nemožem sa dovolať, hovorím si, čo sa deje - už je to od podania reklamácie šiesty mesiac, čo podniknem?
Našťastie som našiel vás - staznosti.sme.sk lebo už ma to vážne nebaví. Viem len, že servis ako taký za túto skutočnosť nemože, oni len čakaju na dodanie súčiastok od biaginni sk.
----------------------------------------
Mário Chrupka
Vyjadrenie spoločnosti
Odpoveď sme dostali v termíne:
"Sťažnosť považujeme za čiastočne opodstatnenú, nie však v plnej miere tak, ako to sťažovateľ uvádza. Pre Vašu informáciu uvádzame, že spoločnosť BIAGINNI SK s.r.o. vznikla v roku 2007 a naviazala na úspešné podnikanie firmy BIAGINNI CZ s.r.o. v Českej republike.
Firma BIAGINNI CZ s.r.o. je dovozcom a predajcom skútrov a náhradných dielov značky BIAGINNI z Číny do Čiech a na Slovensko. Preto sme v plnej miere závislí na dodávkach náhradných dielov pre Slovensko z Českej republiky a predaj skútrov vrátane predaja náhradných dielov je viac menej sezónnou záležitosťou.
Bežné náhradné diely sú na sklade v Čechách, avšak motorické časti je potrebné objednávať z Číny, dodacie lehoty mimo sezóny sa pohybujú v niekoľkých mesiacoch a náklady na dopravu sú veľmi vysoké. O tejto skutočnosti sme informovali aj sťažovateľa, že zabezpečenie náhradných dielov tohto typu, bude zdĺhavejšie, s čím napokon aj súhlasil.
K samotnej sťažnosti uvádzame :
· Sťažovateľ absolvoval so svojim skútrom Dragon 125 1. garančnú prehliadku a s tým spojenú výmenu oleja u nás s jeho dovezeným kvalitným olejom po ubehnutých 300 km. Pri celej tejto kontrole a následnej výmene oleja bol prítomný, pričom skúter bol riadne prezretý a závady neboli zistené.
· Zhruba po ubehnutých 800 km prišiel do servisného strediska s tým, že sa mu odskrutkovala skrutka na výmenu oleja, tento mu vytiekol a pri jeho ďalšej jazde zadrel motor.
Po prezretí našim technikom bolo zistené, že síce skrutka z motora chýba, ale nie tá, cez ktorú sa olej vymieňal, ale tzv. „blendová“ /poznámka: bežne sa táto skrutka nedá odskrutkovať voľnými rukami a aj za pomoci náradia je k nej sťažený prístup/. Servisný pracovník v rámci reklamácie vyhotovil fotodokumentáciu a tieto skutočnosti máme taktiež zadokumentované.
· Nakoľko sa nejedná o výrobnú vadu, reklamácia na zadretie motora mu nebola uznaná, nakoľko sťažovateľ nedodržal pokyny uvedené v návode na obsluhu skútra tým, že sa pred jazdou nepresvedčil o bezzávadnosti jednotlivých časti skútra a taktiež v súlade s návodom na obsluhu zjavne nedodržal predpísanú rýchlosť skútra v „Zábehu“.
· Následne podľa dohody mu bola oprava zadretého motora vyčíslená na sumu 8.000.-Sk s tým, že polovicu uvedenej sumy zaplatil ako zálohu a druhú polovicu doplatí po oprave. Servisný pracovník vykonal opravu motora a zistil rozsiahlejšie poškodenie ako pôvodne predpokladali. V dôsledku zadretia motora nastalo v elektrickej inštalácií prepätie a vznikol skrat v indukčnej cievke, ktorú bolo potrebné objednať a vymeniť.
Po výmene indukčnej cievky bolo následne zistené, že je skrat prepálil aj magnetocievku motora. Nakoľko sa nejedná o bežnú závadu a uvedenú súčiastku sme nemali my a ani naši partneri v Čechách na sklade bolo potrebné ju objednať až z Číny. O uvedenej záležitosti bol telefonicky sťažovateľ informovaný s tým, že nakoľko je mimo motorkárskej sezóny dodávka náhradného dielu potrvá dlhšie
· Ako kompenzáciu sme mu ponúkli bezplatnú ďalšiu opravu – t.j. za výmenu náhradných dielov a opravu nezaplatí viac ako bolo pôvodne dohodnutých 8.000.-Sk, s čím súhlasil.
· O to viac je preto pre nás prekvapujúca jeho sťažnosť, nakoľko sme s ním boli neustále v kontakte a uvedených skutočnostiach ho presne a podrobne informovali i počas jeho pobytu v zahraničí a navyše s týmto postupom aj súhlasil.
· A čo sa týka odtrhnutého blatníka a prasknutej prednej masky ktoré chcel taktiež riešiť ako reklamáciu: Obe poškodenia vykazovali stopy mechanického poškodenia, t.j. nejedná sa o výrobnú závadu a reklamácia mu preto nebola uznaná.
Našim cieľom je sťažovateľa vybaviť a nie ho odsúvať. Za veľmi nešťastné považujme skutočnosť, že tento problém vznikol v období mimo sezóny, kedy je dodávka tovaru, ale aj motorických náhradných dielov len občasná a nepravidelná a tým sa aj predlžuje vybavenie jeho zákazky.
Samozrejme sťažovateľa budeme kontaktovať a navrhneme mu viaceré varianty vybavenia jeho zákazky.
Dana Schubertová
konateľka
-------------------------------
Vyjadrenie redakcie
Spoločnosť BIAGINNI SK i BIAGINNI CZ sme opakovane kontaktovali na všetkých dostupných telefónnych číslach, ktorá ma firma zverejnené aj na svojej webstránke, mobilných i pevných linkách.
Poslali sme jej aj sms so žiadosťou o vyriešenie reklamácie na jedno z čísel. Odpoveď na sťažnosť sme síce dostali v termíne, ale ako zákazník by sme sa s touto spoločnosťou pravdepodobne neskontaktovali (s výnimkou servisného zastúpenia).
Po tom, ako sme dostali stanovisko firmy sme o našej skúsenosti informovali konateľku a dostali sme nasledujúce odporúčanie:
Ak máte, alebo ste v minulosti mali problém dovolať sa v akejkoľvek veci, alebo reklamácii do tejto spoločnosti, použite kontaktné číslo
p. Schubertovej: 0907 191 329.
Máme od nej prísľub, že počnúc dnešným dňom sa vám vždy podarí dovolať a problém riešiť. Ak by sa tak nestalo, informujte našu redakciu.
(opakujem: v pripade, ze sa to tu zvrhne na cinsko-necinsky flamewar, necham na adminovi ci moderatoroch, aby s topicom nalozili podla svojej vole)