Vzduch

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
DracikVTH

Vzduch

#1 Príspevok od užívateľa DracikVTH » St Feb 27, 2008 8:41 am

No mam otazocku. Ked sa dava open filter mala by sa dat aj vacsia tryska, kvoli tomu lebo tam ide viac vzduchu a aby sa zachoval pomer na tvorbu zmesi? Ja mam len seriovy airbox ale som ho odpojil priamo pri karburatore, cize zvuk nenormalny a vykonostne sa nic nezmenilo tak ze jazdim bez filtra. Viem ze to zasere karburator len ma zaujima ako je mozne ze ide normalne a kamos dal open filter a trha mu moto tak musel dat aj trysku a mne to ide no problem? diky za good rady

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 27, 2008 10:52 am

tak ze ti to zasere karb nevadi...ze ti to znici valec na sracky je uz ina vec...staci ze to nasaje zrnko piesku...4t nie su az take citlive na zmes ako 2t...cize aj to moze byt rozdiel...a ked zhodis airbox hlavne stratis v karbe podtlak a cez rovnaku trysku nedokazes vytiahnut rovnake mnozstvo paliva ako pred tym...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

DracikVTH

#3 Príspevok od užívateľa DracikVTH » St Feb 27, 2008 12:46 pm

ja som nenapisal ze to tak necham len ma zaujimalo preco to tak ide a kamos ma tiaz taku istu cinsku zmes. cize ak namontujem open filter priamo na karbec tak tam nebude podtlak???

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
Skúter: CPI hussar

#4 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » St Feb 27, 2008 11:30 pm

Niekde som cital ze na seriovom valci sa ti zvisi akurat spotreba a nie vykon...a ak nevymenis trisku tak zadres...ale aj tak mi vadi velky skaredy airbox a radsej by som dal sport open filter.Mam taktiez 125.Ako zistim aku trisku mi treba?
podpis som si este nenastavil

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Feb 28, 2008 12:55 am

chalani ja mam full tuning a mam airbox... radsej mam taku "ciernu skrinku" a nezere mi to 6litrov a nehuci jak .ebnute ale dam si tam prechodnejsiu vlozku aspon mi vydrzi s tym viac valec a je pokoj :P :wink: :roll: treba si casto uvedomit naco to clovek pouziva,.. ci do roboty , skoly , mesta alebo na blaznenie a benzin unho nehra rolu :roll: , ked das open musis dat prislusnu trysku na to aby ti tam siel spravny pomer vzduchu z benzinom , aby ti nekarbonovala zmes alebo aby si nezadrel.."setko" prezradi sviecka :roll:
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » So Mar 01, 2008 6:34 pm

Ak máš 4takt tak nezadrieš ale po zohriati a avypnutí sytiča sa ochudobní zmes a scooter nebude ťahať... lebo vzduchu pojde viac ako je rátaná tryska k tomu airboxu čo tam je origoš....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"