11V na baterke = predzvest smrti?
Moderátor: Moderators
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Westco nepoznám. Ja totiž poznám len komponenty do áut a varta je perfektná. Mal som v aute v mojom okolí je ich pár a sú to nezmary. Tá naša prežila 6 rokov pri mojej mame, t.j. aspoň 2x ročne zabudnuté svetlá. A to už nebola nová keď sme auto kúpili. Akurát že varty sú drahšie ako tie tiež aku z východu.
Ak neštaruješ 10x za hodinu, tak 12Ah bude v pohode.
Ak neštaruješ 10x za hodinu, tak 12Ah bude v pohode.
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Inak rozdiel 2Ah je prdlajz ale zas baterku je treba dať vždy najväčšiu aká sa zmestí samozrejme do scootrov je dosť problém ale tak všeobecne som to myslel.... 

Naposledy upravil/-a VLADY v Št Mar 06, 2008 6:51 pm, upravené celkom 2 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
no este znova k tej baterke, kym bude nova tak som dal tuto este na nabijacku.
predvcerom som meral napatie, Nexu ukazoval 11,6 V, ale merakom som nameral 12,05 V. dal som to nabija, teraz po dvoch dnoch mi merak ukazal 13,88 V.
pozeral som chvilku LEDku na nabijacke (ta LIDLovka za 250sk), chvilku svieti naplno, za chvilku zacne pomaly zhasinat a za chvilku svieti zase naplno, je to take poblikavanie - znamena to ze je uz je v tom udrziavacom mode a je to plne nabite? cakal som ze ked sa plne nabije tak sa LEDka vypne.
predvcerom som meral napatie, Nexu ukazoval 11,6 V, ale merakom som nameral 12,05 V. dal som to nabija, teraz po dvoch dnoch mi merak ukazal 13,88 V.
pozeral som chvilku LEDku na nabijacke (ta LIDLovka za 250sk), chvilku svieti naplno, za chvilku zacne pomaly zhasinat a za chvilku svieti zase naplno, je to take poblikavanie - znamena to ze je uz je v tom udrziavacom mode a je to plne nabite? cakal som ze ked sa plne nabije tak sa LEDka vypne.
- VLADY
- spammer
Ja mám obe a na tej malej je to robené tak nejak že ak je baterka nová a po nabití berie už len velmi malilinkatý prúdiček rádovo mA tak signalizuje že je OK nabité ale ak je staršia tak berie už viacej a vtedy tá signalizácia nefunguje .. je to písané aj v návode.
A inak tie dve nabky sú dosť rozdielne robené tá velká je fakt riadená procesorom a tá menšia nie , tam je len stabilizované napätie plus prúdové obmedzenie plus ochrana pred prepólovaním....Ale obe fungujú spolahlivo a sú dostatočne blbovzdorné. A rozdiel je samozrejme v nabíjacom prúde , na malé baterky cca 4-5Ah stačí aj tá malá lebo dáva cca tých 0,5A tá veľká tam búcha 0,8 A ak je to prepnuté na MOTO alebo konzervačné dobíjanie a až 3,5A ak sa prepne na AUTOBAT.... 

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Mne tá zelená zhasne a pokiaľ nedám baterke nejaký prúdový impulz, tak sa už nerozsvieti. Napr. zapnem a vypnem zapaľovanie, tak sa na cca 15-20 sekúnd rozsvieti tá zelená a potom opäť zhasne. Ak sa Ti po úplnom nabití opätovne samovoľne zapína zelená, znamená to, že tá baterka má buď nejaký článok v ťahu, ktorý nedrží napätie, alebo má celá baterka príliš veľké samovybíjanie.
Tak už zasa nič.
- VLADY
- spammer
Inak ja som pred týždňom pred nedeľným polovýjazdom tiež nevedel naštartovať. Scooter stál v garage asi 3 týždne a keď som stlačil štarttlačítko tak len cvak-cvak-cvak a zlovestné ticho.... ešte že mám v aute štartkáble..dostal transfúziu a hneď vrčal...ale baterke to istotne moc neprospelo.

- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
Ja mám skuter pod prístreškom bez brány - teda dá sa povedať že vonku - celú zimu len pod textilnou plachtou kvôli prachu. Baterku som mal v zime v pivnici a nahodil som ju pred mesiacom. V nedeľu som natočil na prvý krát po cca dvoch pretočeniach kľuky. Baterka je z apríla 2006, takže zatiaľ plná spokojnosť 

KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- VLADY
- spammer
No šak a ešte origo MOTO čo by mal mať znížený odber prúdu ..ale mám aj tak podozrenie že tá baterka má tých 10Ah už len písaných na sebe a real je tak možno polovica....Každé hĺbkové vybitie jej na kapacite nepridá...