Prdlo Gufero :(

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

Prdlo Gufero :(

#1 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Mar 17, 2008 6:51 pm

Takze dnes mi prisla rohatka od alciho tak som cely nateseny po tyzdni zbrusil prvy zub na startovacom segmente ktory sa toci prostrednictvom nakopavacky a roztaca rohatku, pretoze bol nalomeny a nechcel som aby sa na dalsej rohatke vytrhali zuby. Dal som to tam, nasroboval kryt varia... dal kluciky, sviecku a kopem a kopem a nic ... :( tak som strekol trosku benzinu do valca a po par pokusoh par krat odpalil, ocistil sviecku strekol a zase a zase.. potom sa chytil aj karb.. pretoze som menil trysku predtym a tak to nastartovalo a len bem .. bem .. bem .. velmi slabe otacky a na pridanie plynu nereagoval a plneho plynu skapinal , ochvilu kukam a pod motorom nieco vytieklo :shock: :? kukam odkial to vyslo a bol ofrkany karb ale malicko ale cakal som ze to bude to Najhorsie :( .. ze prdlo gufero... dal som dole kryt a po odtiahnuti varia som to dal cele dole a gufero bolo UPLNE VONKU len tam tak plancalo :oops: :shock: tak som ho dal dole a kukam ze bolo akokeby zodrate, avsak nie na konci ale po obvode az nejaky kusok od konca... ale preco to vlastne vypadlo??? nic ho tam vlastne nedrzi ako na druhej strane kde je taky drziak ... Neviem ci ho nieco orezalo resp. co ho odralo? a nasledne vytiahlo z bloku von .. :?: ( gufera boli nove ako aj kluka, loziska atd. )
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Po Mar 17, 2008 6:58 pm

asi zle zmontovane ne? sak to tam normalne vydrzi cely zivot :)

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Mar 17, 2008 7:15 pm

tiez by som povedal ze nebolo dosadnute na mieste...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Mar 17, 2008 7:20 pm

no to som rozmyslal aj ja ale ako kua ked som to dal tak ako tam bolo to predtym .. ved sa ma narazit zvonku nie__ ?? :roll: alebo sa mohlo stat ze som ho dal hlboko? ale ved som pozeral ako na tejto fotke ked som mal stare aby som nic nepokazil tak som to tam dal tak isto :roll: som z toho nejako vedla potom :( ako vidiet su tam drazky resp jedna jamka a za tou to malo byt a aj to tak bolo narazene.. na tej prvej fotke je stare ( modre ) gufero ako bolo tam bolo, tak som tam dal aj to nove..:roll: Obrázok
Obrázok
Obrázok
NIE TO ( posledna foto ) NENI DOSEKANE :wink:
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

geetee

#5 Príspevok od užívateľa geetee » Po Mar 17, 2008 8:55 pm

pri skladani si ho spriecil a uz to bolo jasne, aj mne ked sa podari trochu to tam nakrivo natlacit tak ho ani nedam do konca ale hned vyhodim a ide nove, ved to stoji 10korun a nestoji to za tu robotu potom

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Mar 17, 2008 9:18 pm

aha a co to tak moze stat ___??:) niekde v pn oco howoril ze ma jeden ujco shop s guferami od vymyslu sveta staci to tam kupit alebu to musi byt z nejakeho shopu pre motorky alebo to je jedno.. ako tato howori to je proste gufero a hotowo kus zeliezka a gumy ... :wink: skusim to tam teda potom narazit nejakou trubkou aby to slo cele sucasne a nie len jedna strana :) cim si to tam ty daval ??

geetee

#7 Príspevok od užívateľa geetee » Po Mar 17, 2008 10:46 pm

obico gufero

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Mar 17, 2008 11:07 pm

mhm cize to neni nejak specializovane :) ze by to muselo byt prave na toto :) doble no.. hadam ho budu mat :) ak nie tam tak v motose :wink:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Mar 18, 2008 12:03 am

V dobrom obchode na guferá vedia ktoré sa kam hodí majú špecifikácie od výrobcov....a jasné že to tam treba nabúchať aspoň trubkou nie že klep kladívkom dokríža to nikdy netrafíš presne súmerne a ešte aj ho môžeš deformovať lebo sila narážania nepôsobí na celú plochu .... :?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Mar 18, 2008 12:05 am

tak taky blby som zase neni :oops: :lol: jasne bolo tam dobre a aj setko slo ... az potom to prdlo :( .. no kupi sa teda nove a hadam to uz bude o.k. :roll:

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Mar 18, 2008 9:59 pm

ze tato dnes kupil gufero bolo sice o 1mm kratsie ale ostatne rozmery boli rovnake a tak som ho tam trubkou a kladivkom natlkol tak ako bolo to prve teda za tu prvy drazku, zlozil nakopol vymenil sviecku za druhu a siel sa odviest najprv vynechaval asi z dvovodu prechlastania predtym :) tak som po 1km pridaval a slo to uz normalne presiel som z horneho konca dediny ku mne ( cize do polky presne ) coz je zhora dolu asi 1.48km :P a slo to super tak cely nateseny som sa obliekol ze sa idem odviest a nakopnem vyjdem pred branu a bla ble blo bla... a zase jak keby neviem co ... neslo pridam bu buuu a nic... takze som siel domov cely sklamany :( a rozobral som to .. gufero bolo zase vonku a praskla strunka... tak som zobral zo stareho strunku a dal ju tam .. tato nasiel trubku presne na obvod gufera a natlkol to tam az za tu vlnku cize az na doraz co to slo :shock: kukam ze hmm.. uvidime no :roll: nakopnem .. ide dosrobujem setky sroby nahodim ostatne veci kryty na ventilator atd. ( vymenil som trysku za 80 z 88 ktoru som tam dal ) a pridam vytoci asi do 7tis otacok a buuu skape .. zase kopem kopem a nic len striela z fuku sem tam , iskra ide super sviecky som druhe skusal , benzin ide lebo sviecka je znacne mokra... akovzdy iskra ide benzin tiez ale moto nejde DPC :( :cry: nem ze ci nahodou neprdlo zase gufero.. dam to dole a kukam ... ze nie.. ani netieklo ked som nakopal viackrat... takze to asi bude uz dobre... ( rozmyslal som vsak tam dat nejaku velku segerku do tej drazky co tam je .. ak to vypadne tak aj tak kupim v motose nove gufero s tou drazkou ktora tam je original na moto ) Pytam sa Preco mi to nejde ? co moze byt teda zle ??:( volnobeh uplne krasne setko slape a pridam a rozbehne motor a bu buuu a skapina ked ece pridam trosku ... benzin tam avsak doteka.. co je problem?? :( par foto nakonec Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

ArMoR
v podmienke
Dátum registrácie: Po Aug 20, 2007 1:57 am
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa ArMoR » Ut Mar 18, 2008 10:51 pm

šak pôjdeš do mototechny a tam im to ukážaš predajú ti ...
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Mar 18, 2008 10:51 pm

A gufero na druhej strane ako to si pozrel?? len tak ma napadlo.... a inak neviem ako je to teraz z kvalitou zatočenia koncov strunky do seba ale volakedy za bolševika bol taký zvyk že ak sa menilo gufero tak než sa tam nabúchalo tak sa strunka vybrala rozkrútila a nanovo zakrútila poriadne do seba lebo sa občas stávalo že to bolo z fabriky odfláknuté a sa to zvyklo rozpojiť a také gufero na klukovke pri spojke to dá dosť roboty dvakrát meniť - :) raz len tak cvične a druhý krát pre zopakovanie postupu :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Mar 18, 2008 11:16 pm

no strunka vybehla a roztrhla sa len preto ze ono to ufero zase odtial vyskocilo :? ale Preco??? :( a preco vlastne teraz scoot nejde? :( kua .. setko ide tak ako ma a nejde to :( ja to seru :cry: zajtra behnem do motosu objednam ece jedno pre istotu... a druhu stranu som pozeral ale ta je o.k. ta drzi nic netecie ale tam je ece takato sranda aj na uchyt toho gufera lebo to tam je viacmenej len tak trosku vsadene a nema to nejaky plochu velku na ktorej by to drzalo tak tam dali takyto uchyt... a co myslite ta seherka na to gufero by sa tam dala dat ?? :wink: do tej drazky? aby to nevyskocilo abo co .. ( keby to nahodou ece vyskocilo ) Obrázok

rybko11

#15 Príspevok od užívateľa rybko11 » Ut Mar 18, 2008 11:22 pm

Pocuj ja ked som mal babetu.....tak som mal furt secko zasrate pri tom gufere od oleja.....a robilo mi to presne to co tebe...na volnobehu to islo dobre....ale akonahle som pridal....mi to zdochlo.....
a nakoniec som zistil, ze som mal zapchaty vyfuk.......a ty mozes mat mozno to iste.......mas tym padom velky tlak v klukovej skrini.....a to ti moze vytlacat aj to gufero.....to je moj nazor....

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa theruck » St Mar 19, 2008 10:00 am

alebo ma prilis silny valec na prilis tenky vyfuk

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Mar 19, 2008 6:15 pm

no ja to nechapem ked to islo vcera asi po 5min som to odstavil ze sa oblecem a idem sa odviest a prebehnut to tak to neslo.. ale to uz bolo v tom gufere a teraz ked je tam setko uz o.k. tak to nejde :( ono vytoci pridas pekne asi 2sek.. a bu bu bubuuuu a streli z fuku a skape , benzin tam ide iskra ide tak som z toho magor :(... skusim to bez fuku teraz ale bude to rachot :D :roll:

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Mar 19, 2008 7:50 pm

Takze vyfuk nepomohol.. robi to to iste trochu ho vytoci a bubu buu skapina hned :( skusal som aj iny benzin a nic ... ( s menej olejom ) ale ked som mal dole vyfuk tak bolo vidiet ked robil buuuuu ( skapinal ) ako dymi z vyfukoveho otvoru :? teda aj zmes asi lebo sviecka byva ece mokra... Je mozne ze zapalovanie nedava iskru vo vysokych otackach? ale to asi tazko lebo to by slo aspon v nizkych ale aj tak to v tom asi nebude.. iskra ide tak ako ma to som pozeral... aj pekna silna.. :) ... Gufero som teraz pozeral a vyzera byt o.k. nic netecie tak je dobre :) ( aspon to ) vyzera takto... :wink: Obrázok
Obrázok
Obrázokale preco to potom nejde??:( co je tam teda zle ?? rozmyslam ze to zanesem do naseho "lacneho" motosu.. v pn lebo mi nic ine nezostava :( :roll:

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Mar 19, 2008 8:05 pm

daj nove a hotovo co tu spekulujes

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Mar 19, 2008 8:36 pm

ale co nove??? Gufero?? sak je tam nove ja sa ale pytam preco to potom nejde??? :shock: :cry:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa chudar » Št Mar 20, 2008 2:37 pm

nechce se mi to tady cele procitat, tak nevim jestli to tu uz bylo recene, nenasava ti to nekde falesny vzduch? treba pres gumovou prirubu?? tesni ti dobre klapky?

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa theruck » Št Mar 20, 2008 2:55 pm

neuchlastava sa ti to? jaky tam mas filter a karburator? mas vypnuty sytic?

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Mar 20, 2008 3:34 pm

pre dvojtak je najhorsie co moze byt za nasava falosny vzduch

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Mar 20, 2008 6:41 pm

Hej cey gufero uz nie cez prirubu tiez nie ale pozrem to aj klapky budu o.k. ale kupim aj tak nove, sak to ze som naschval menil trysku na 70 ( iba lebo pri 80 ked to slo tak bola biela sviecka cize mala ) a aj tak ked to nakopnem ide to ale ked popridavam tak zacina skapinat :( .. Mne sa zda ale divne TO ze ked som s tym nic nerobil a zrazu to nejde :( ... pozrem ale nemalo by nikde nasavat falosny vzduch, filter je Uplne novy aj s tou cervenou mallosi priepustnejsou vlozkou ako predtym a ostal tam aj karb. 17.5 DellOrto ... :roll: a sytic funguje to som naschval ece zistoval ci sa nezasekava lanko a ci to vobec ide.. IDE :roll: aj karb. som cistil uz par krat ...

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Mar 21, 2008 2:06 am

jeste vyzkousej vymenit svicku, nemusi hazet poradnou jiskru, podobny problem jsem ted mel, po pridani chcipalo..;)

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"