Uz preslo dost casu a vysielacka sa stale valala v supliku, sice uz bol daky pokus o nasadenie do praxe ale to mnzostvo kablov co k tomu bolo a ich prevedenie ma mierne vytocilo a hodil som to nazad do suplika lebo by som si to na seba daval hodinu.
V Nedelu o pol druhej rano som mal asi daky skrat v mozgovni lebo som v tuto neskoru nocnu hodinu zacal obzerat prilbu a rozmyslat ako by som to cele vyriesil napriek tomu ze mam vstavat do prace na siestu hodinu.

- takze vybral som vyberatelne (ako inac

S vypatim vsetkych sil sa mi to nakoniec podarilo aj ked to bolo maximalne narocne pretoze som nevedel co to znesie a nechcel som to rozlamat tak som to sice silou ale s rozumom postupne popovytahovaval.
- po vyskumani ako umiestnit tie smiesne dlhe kable som ziletkou vyrezal kanaliky na kable plus som pouzil aj uz existujuce kanaliky na vetranie (ktore som tymto cinom uspesne vyradil z prevadzky

- prislo na rad umiestnit a prichytit kable, no len ako? Mame taku tavnu pistol na lepiace tycinky ale skuste ju najst ked ju najviac potrebujete, naviac v pivnici ktora je ako po vybuchu a este k tomu o druhej v noci.
Nastastie som po prehrabavani v suplikoch natrafil na lepiacu pasku, hmm to je napad, takze napasovat kable a zalepit vid. obrazok, kriizom kraazom (pasky bolo dost) len aby to aspon trochu drzalo.
-vualaa hotovo, rychlo to cele vtlacit nazad prilepit mikrofon sekundovym lepidlom a mozem ist konecne spat. Kabel co trcal (asi pol metra) som zmotal a zaviazal sice to nebolo esteticky bohvieco ale co uz s tym.
- absolvoval som cestu do prace, no moc sa mi ten zmotany chvostik nepacil tak som rozmyslal co s tym, odstrihnut, skratit, preletovat? To som mal koniec koncov v plane ako prve s celou prilbou lebo vsetky tie kable su strasne zbytocne dlhe ale zase na druhu stranu sa s*at s pajkovanim a zhananim konektorov a lepit spoje izolepou. Proste nic moc.
-no takze zase cele rozobrat, (uz to slo podstatne lahsie, vedel som co ten polystyren znesie) porozmyslat co s kablom, kde umiestnit konektor, vyrezat kanal na to klbko kabla, zalepit, vlozit a hotovo.
- z prilby nic netrci, nezavadzia, netlaci, proste pohoda, pokial nie je zapojena PMR tak je konektor schovany. Vysielacku si pripnem na pas, kabel (spirala) k headsetu krasne dociahne a nie je nutne si ho 5x obtocit okolo pasa pripadne tahat neviem kade cez rukav atd. nasadit prilbu, pripojit a ide sa. Rovnako aj s prilbov nie je ziadny problem pri manipulacii, (ktora je pomerne casta, rozne zastavky, benzinky atd. ) jednoducho odpojite konektor zlozite prilbu, nic netreba zmotavat.
Prikladam par obrazkov:
Pokus c.1:
Umiestnene a polepene kable.

Kabel vychadzal zadnou castou a trcal asi pol metra

Pokus c.2:
Dlatom vyhlbena drazka na kabel
Umiestneny, zmotany a prelepeny kabel

Koniec kabla s konektorom bol presunuty na pravu stranu prilby

Vysledok:

Odpojena PMR

Konektor sa da pekne schovat pokial nie je pripojena PMR

Pripojena PMR