Uchitenie motora

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Smulo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Okt 12, 2006 9:27 pm
Skúter: Quanťung

Uchitenie motora

#1 Príspevok od užívateľa Smulo » Ut Máj 27, 2008 3:06 pm

no uz dlhsiu dobu ked som isiel po akej kolek malej jamke tak som ju zacitil nebolo to vzdy ale obcas tak si hovorim ze asi po tolkych km treba vymenit tlmic ze uz bude asi vybuchany tak som kupil tlmic a dal som no a bac ho nic sa s tym neviriesilo nechapal som bol som s toho magor preco citim kazdu jamku a vsetko no teras som si vsimol ked mi kamos sadol na skuter ze ako si sadol tak sa mi komplet pohol srob hned my bolo jasne ze to tak nemoze byt tak som to zacal studovat no a ked si sadol tak srob isiel uplne hore proste lietal ako besny ako sa mu chcelo tak som to teras otvoril a davam sem foto srob tam uz nieje ale je tam ta hlupost v ktorej bol ten srob osadeny tu hlupost som vytiahol uplne jednoducho ziadne nasilie nic

Obrázok
aj na tej foto je videt ze je to troska mimo stredu a to je tam len pichnute proste drzi to tam strasne slabo ....
Obrázok
a toto je ten problem tato totalna hlupost neviete poradit bud ako tam dat voliaku gumu alebo kde to lacno kupit ?? lebo taku gumu doma asi nenajdem to musi bit asi dost tvrde ....
Obrázok

diky
PS: gramatiku si nevsimajte ;)
/

Užívateľov profilový obrázok
yukirally
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: St Jún 27, 2007 6:35 am
Skúter: YUKI RALLY II
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa yukirally » Ut Máj 27, 2008 3:30 pm

to je silemblok uchytenia motora...vytiahneme s mojho skutra a jazdis dalej
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Máj 27, 2008 3:49 pm

a to po kolkych km sa ti stalo? co to uz neni v zaruke? cista vada materialu. skoda ze si kupil ten novy tlmic

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Máj 27, 2008 4:40 pm

sak kup new ked nevies uplatnit zaruku, cca dvesto korun taky sinenblok
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Máj 27, 2008 9:09 pm

OT: alebo skor SILENTBLOCK (aspon podla mojich znalosti anglictiny) :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 27, 2008 9:40 pm

narveš tam kus gumovej hadice zalepíš sekundovým lepidlom vrazíš šroub a jazdíš dalej.... :D :D Ale to len v prípade ak nemáš nový silentblok.... :o Inak ak to budeš meniť sám tak je lepšie to vylisovať a nie vytlkať kladivom...na vylisovanie stačí aj kúsok trubky a dlhší šroub a nejaká podložka ktorá bude mať priemer rovnaký ako je tá diera v tom hliníku teda aby chytila vonkajšie kovové púzdro toho zbytku čo ostal vnútri...trubka musí mať vnútorný priemer väčší ako je vonkajší toho silentbloku a šroub musí mať dlžku trubky plus dlžku silentbloku plus dačo navyše aby tam vliezla podložka a dalšia podložka na koniec trubky plus matica s ktorou to budeš ťahať a silentblok vylisuješ smerom von do tej trubky ,nechce sa mi to kresliť ale domáci majstri určite tušia ako to myslím.... :wink:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

DamiBiker
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 13, 2007 10:50 am
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa DamiBiker » Ut Máj 27, 2008 9:52 pm

theruck myslim ze som mu predal tlmic asi ja ... 370 sk za tlmic nie je az tak strasne ... ale ani ja by som nekupil kebyze viem zavadu

Smulo
skútrista
skútrista

#8 Príspevok od užívateľa Smulo » Ut Máj 27, 2008 10:21 pm

no bol som v miestnej predajni povedali mi ze sa do ta objednat a bude to stat +-50sk za kus no lenze pokial to pride asi umrem lebo ja som na svojom skutri viac nez zavysli obcas si pripadam ako fetak ... tak to skusim zatial tov hadicov :D aspon uvidim co to povie zajtra sa do toho pustim vdaka moc ;)
/

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Máj 27, 2008 10:46 pm

niektore maju miesto gumy tam loziska urobene :) a potom sa aspon tak podvzok nevlni :wink:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » St Máj 28, 2008 8:30 am

Smulo napísal:no bol som v miestnej predajni povedali mi ze sa do ta objednat a bude to stat +-50sk za kus no lenze pokial to pride asi umrem lebo ja som na svojom skutri viac nez zavysli obcas si pripadam ako fetak ... tak to skusim zatial tov hadicov :D aspon uvidim co to povie zajtra sa do toho pustim vdaka moc ;)
no tak si asi nekupil dobry kus. zeby nahoda? :)

VLADY
spammer
spammer

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » St Máj 28, 2008 5:14 pm

dalo by sa to prerobiť aj na tie ložiská..ale treba tam potom spraviť vymedzovacie podložky a pod. somarinky ....a je s tým ovela viac roboty jak vymeniť ten silentblok... :roll:

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 28, 2008 6:02 pm

ale na rozdiel od silentbloku to daco vydrzi... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

Smulo
skútrista
skútrista

#13 Príspevok od užívateľa Smulo » St Máj 28, 2008 6:55 pm

no napad mas super lenze ja som s toho lavy tak to skusim len namerat a tak a potom to zanies do miestnej dielne co mi na to povedia co sa s tym da ... ale nebude to potom moc tvrde ?? lebo vlasne ta guma to tam asi aj dost tlmila
/

Smulo
skútrista
skútrista

#14 Príspevok od užívateľa Smulo » St Máj 28, 2008 9:11 pm

no tak k tym loziskam bolo mi povedane ze to je blbost to mi povedali dvaja ludia predajca tiez a tiez ten typek co mi to mal spravit leboze to si len cele dokazim a ten material nemusi vydrzat taky napor otrasy atd... proste ze je to hlupost ... tak to ani riesit nebudem

a pls poradite mi niekto ako to tam potom lachko dat popripade nalisovat v zivote som to nerobil

ale prave som s yukirel. pisal a ze oni maju daku lisovacku tak to spravim tam ale aj tak som to v zivote nerobil
/

VLADY
spammer
spammer

#15 Príspevok od užívateľa VLADY » St Máj 28, 2008 10:18 pm

Som Ti písal ako sa to dá vylisovať pomocou šrobu podložiek a nejakého kúsku cca 5cm trubky....len ten šroub treba pevný aspoň teda imbusák nie nejaký blaťák a aspoň 8 alebo radšej 10nu až tam vlezie ....inak dá sa aj tak že zoberieš tenký jednostranný plátok na železo a prepíliš ten vonkajší plechový valček ktorým to je zalisované v bloku ale len ten a nie aj načať samotné oko na kartri ...alebo teda ho načneš že ho tak do 3/4 hrúbky toho materiálu narežeš a on troška povolí a pôjde to lahšie von...Ale dá sa ja trubkou vybúchať ak je to nalisované tak nejak nie moc natesno len musíš mať presnú trubku alebo teda niečo podobné aby si to tlačil po celom obvode ... vtedy to ide najlepšie ak to ide súoso tá sila a nekríži to ....

Smulo
skútrista
skútrista

#16 Príspevok od užívateľa Smulo » Št Máj 29, 2008 10:02 pm

no okas ked to pride skusim to tak ako si vravel diky za rady ;) a este ste sapitali ze kolko to malo kilometrov tak to malo 11 128,3 KM (skuter bude mat 2 roky 15.7)
/

VLADY
spammer
spammer

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 30, 2008 8:24 am

Ináč výdrž silentbloku nieje len o tom aký kvalitný je ale aj v akej polohe sa dotiahne a v akej potom funguje teda aby tam bolo pri normálnej bežnej pracovnej polohe čo najmenšie pnutie tak je dobré to spraviť tak že ten šroub zatiahnuť (teda vlastne maticu ne tej oske na ktorej je to celé upnuté do rámu scootra) až po zaťažení scootra aby sa silentblok natočil voči rámu scootra do takej polohy v akej bude počas jazdy a v takej ho potom dotiahnuť....Samozrejme beriem to ako pomoc silentbloku ,ja jasné že on je stavaný na to krútenie pár stupňov hore-dole ale nie že sa zatiahne a potom je jeho pracovná poloha ešte o 40-50°niekde inde potom je tá guma dosť namáhaná je tam velké pnutie a ak je to celé nejak menej kvalitne navulkanizované tak to takto dopadne ... :arrow:

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Máj 30, 2008 10:13 am

ja tam mam napr loziska :) som sa cudoval ze co tam robia ved sa to az tak netoci , ptm ma napadlo ze to asi viac vydrzi :roll: 8) Obrázok
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Máj 30, 2008 10:47 am

no ved minarelky maju loziska bezne...preto sa cinany aj viac krutia...a proti razom je tam ten subframe s pruzinkami...este by som skusil dat spravit silentblok zo silonu...

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Máj 30, 2008 10:52 am

myslis tu ozanzovu srandu??? :D :roll: Obrázok
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

VLADY
spammer
spammer

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 30, 2008 11:16 pm

Skúšalo sa to na tak jednoduchom stroji ako Babetta a nevydržalo to dlho..za chvílku sa zadok kýval z boka na bok viac ako na starej vyhrkanej ... :cry:

Smulo
skútrista
skútrista

#22 Príspevok od užívateľa Smulo » Po Jún 02, 2008 10:36 pm

no tak dneska som to robil pre tych co by chceli vedet ako tak som to spravil tak ze stare silentbloky som vytiahol tak ze som tam dal hlavicku z goasady tusim 16 ku :D a poriadne buchal kladivom a to fakt poriadne jedno vyslo pohode no druhe mi mr.yukirelly napilil takze mam pre tentokrat celi blok nadpileny :D ale dufam ze to vydzi no a ked to bolo vytuahnute silentblok som dal do mrazaku :) a druhu cast som nahrial teplovzdusnov pistolov a potom pomali doskov priklepkaval za pomoci sikovneho tatka ;) a teras to staci len poskladat takze zajtra to dufam uz pojde ;) a diky moc za rady foto vam pridam zajtra ;)
/

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Jún 03, 2008 12:21 am

alcatelko napísal:no ved minarelky maju loziska bezne...preto sa cinany aj viac krutia...a proti razom je tam ten subframe s pruzinkami...este by som skusil dat spravit silentblok zo silonu...
nikdy som to extra nekukal ale viem ze na mojom su tiez loziska
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

yukirally
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: St Jún 27, 2007 6:35 am
Skúter: YUKI RALLY II
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa yukirally » Ut Jún 03, 2008 1:02 pm

Smulo napísal:jedno vyslo pohode no druhe mi mr.yukirelly napilil takze mam pre tentokrat celi blok nadpileny :D ale dufam ze to vydzi no ;)
prinajhorsom si ti to odtrhne a rozbijes si iba držku :D :D

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"