PS: Ak som teda správne pochopil, že ti stále svietia LED
otačkomer
Moderátor: Moderators
- jean
- motorkár

- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Dal si na vstup tie 10Mohm odpory? Ide ti do toho vysokofrekvenčné svinstvo a 555 to vyhodnotí a preto ti všetko svieti. Keď spojíš vstup so zemou, tak to svinstvo sa nemôže "dostať" do 555 a je pokoj. Ak nič iné nepomôže, tak tam daj do série so vstupom odpor asi 10kohm a za ním potom ešte medzi vstup a zem 470-1000pF kondenzátor, mohlo by to pomôcť.
.
podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár

- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
no tatko powedal ze to uz funguje... len asi treba nastavit pri tych 50Hz akoze 3000ot. ale nesvietia stale vsetky
len som cel vediet ze ked to dam na napajanie a nemam na vstupe nic zapojene ci nema nic svietit..?
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- FoXiK
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
Keď nemá nič svietiť tak pripojím zem toho napajania na vstup vtedy to tak je.. ak mám vstup " vo vzduchu" a je to zapojené len na napájanie tak sa mi rozsvietia zhruba vsetky zelené diódy
takže asi tak
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- FoXiK
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
dobre si to pochopil ked to je len tak tak to nieco ukazuje ale ked to dam na zem tak je klud... alebo ked sa chytim zospodu plosaka
mozno tata bude vediet co a jako
:) ale ik idem kuk co si pisal hore 
- jean
- motorkár

- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
555 má na 5 vývode kondenzátor? Tak 100nF až 470nF kvalitný fóliový? Na to VF ti stačí blbá cestička, teraz je toho všade, len si zober mobily, wifi, bluetooth...
Naposledy upravil/-a jean v Št Jún 05, 2008 3:26 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
555 má na vývode 10nF kondík , aha tak ja som len chcel vedieť, či je normálne, že mi to svieti, keď to teda môže robiť aj ten mobil a pod. tak to berem
ale ako to potom mám nastaviť? ( ten trimer ) aby to bolo t7ýh 6lediek teda 3000ot/min pri tych 50Hz do 5V?
- FoXiK
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
Takze s tataom sme to nastavili... potrebovalo to malu upravu odporov
.. a dnes som to isiel vyskusat,... navinul som asi 5 zavitov ( uplne pri seba to ma byt ze? .. kamarat co jazdi MX tak ma merac mthodin a ma tam hovoril 2-3 zavity max. a uplne pri seba ze to ma byt ) tak som to tak dal .. nastartujem svietia tak dve az tri diody... pridavam a s podivom s casovym odstupom sa rozsvecuju aj diody ... a tak som pridal este viac ze sa rozbehnem.. prejdem kusok po dvore a vyslo to az do cerveneho kde sa to zasavilo a ked som vypol motor tak to tam aj ostalo.. tak ma napadlo jedine ze je odpalena ta 555ka ze???
tata howoril ze sa tam daju dat aj ja som uz rozmyslal na osetrenie toho vstupu 4shotkyho diody proti zemi a ze to stiahnu ked tak ..
- FoXiK
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
Neviem asi nic
ale Vlady ozaj nikdy a dobre to aj napise a jak vzdy vsetkych zrusi to nema chyby
,.. mas +
aj ty neboj
Tak som skusal ten otackomer a ked sa rozbieham tak ide na vsetky zelene mozno trosku viac a potom ked idem nad tych 70 na pol plynu idu zelene.. ale zda sa mi ako keby tie oranzove a cervene sa rychlejsie rozsvecovali... teda ono to je o tych impulzoch ale ked idem dajme tomu 70 na pol plynu tak je to oukej a pridam plny tak mi vybehnu postupne ( dost rychlo ) aj tie oranzove a cervene aj ked sa mi nezda ze by sa tak brutalne zvysili otacky
mozno to je len take no
ale som spokojny ze mi to ide a ze som spravil nie funkcne ked sa to tak da powedat
.. uz pouceny dal som tam jeden max 2 zavity