daj si pozor na to, co tam davas .. cim viac W ziarovka, tym viac teplo, tym vacsie riziko, ze sa ti roztavi parabola a aj to, ze bude mat ziarovka prilis velky odber prudu a nebude ti stihat dobijat bateriu ...patrez13 napísal:dneska som kukal do svojho piaggia..v predu je 35W ziarovka ..ale podla mna to aj tak dosti zle svieti...co by som tam mohol ine hodit ? popripade ddat obycajnu vlaknovu len s vecsim vykonom ?
Nahradna ziarovka do hlavneho svetla H.W. 12V 15W E13
Moderátor: Moderators
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
podpis som si este nenastavil
- Quiksilver
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
- Skúter: neuvedený
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Asi máte na tých značkovejších scootroch silnejšie altíky čo nejdú na doaraz a majú akú takú rezervu výkonu...Ale viem že Ondriš na jeho starej KYMCO 125ke mal H4ku ale len 35W a jak sme tam dali klasiku 55W tak ten altík nestíhal a svietilo to slabšie aj jak tá origo 35ka.
(sorry ale musel som to prezradiť...)

(sorry ale musel som to prezradiť...)

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Quiksilver
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
H4 je už moc silná, to by som sa bál o tie plasty. Ale HS1 je tá istá žiarovka, akurát má 35/35W. Ja som mal origo 25W. Takže spotrebu som zvýšil o 20W, lebo mám dve svetlá. Ale stíha mi altík. Ale pre istotu som dal parkovačky LED diódy a vzadu som tiež dal všetko LED dióy, tak som ušetril cca 12W. Takže celková spotreba mi stúpla len o 8W.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Jasné... aj ja som dal všade LEDKY ale preto aby som nemusel nosiť náhradné žiarovky. Inak mne stíhal altík v pohode je tam 3fázový píšu že cca 180W tuším.Ale aj tak chcem dať do predu Xenon pretože aj tá jedna H4ka aj keď je 55w ako v aute ale v noci to nieje bohvie čo..hlavne ak chce ísť človek rýchlejšie ako len po krajnici 60kou.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- matopn
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
- Kontaktovať užívateľa:
idem vymienat dneska tu ziarovku v stretavacom svetle nemohol som ju vydolovat tak som trosku pritlacil a zrazu puk a svetlo drzi uz len jeden srob z 2 rozoberm to cele a zistim ze plexi je prilepene k svetlu cize neopravitelne nejako to vysksuam zalepit ale neverim ze to bude drzat cize stoho vypliva SCITOM 

- TUNER
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Apr 02, 2008 1:13 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Osobně jsem toho vyzkoušel už dost 15 - 20 - 25 watový žárovky a taky 3 W diodu...
Ta dioda neni špatná,bohužel je ale kuwa drahá.
Takže ohledně žárovek.
Hlavní je patice P26s aby to tam pasovalo tak jak má.
Dál se vyrábí jak obyč tak halogenový. Obyč jsem u nás v čr sehnal 15 - 20 - 25 - 35 watů a halogeny jen 15 watů a nebo z ST shopu 20 watů ale s modrym sklem který nechci.
Na netu jsem vypátral 20 watový halogeny s čirym sklem a snad i 25 watový,ale jen v zahraničí a pošta by vyšla dráž než samotná žárovka,tak na to prdim. Tu halogenku 20-25 watů bych viděl jako ideální aby to ještě snesla parabola. 35 obyč jsem ani nezkoušel protože jsem měl strach aby se parabola neroztekla...U světel jako má NRGčko nebo moje F15ka kde jsou čočky tam neni moc místa kolem.U jinejch parabolickejch světel by to možná sneslo i tu 35 watovku.
Pár odkazů nakonec...
15 watů obyč + 15 watů halogen (babeta)
http://www.torioplus.cz/index.php?stran...enstr=9999
kategorie autožárovky - reflektorové nehalogenové
25 watů + 35 watů obyč (samozřejmě nejsou schválené pro provoz na veřejných komunikacích)...
http://www.autolamp.cz/katalog.php?_A=autožárovky
Ta dioda neni špatná,bohužel je ale kuwa drahá.
Takže ohledně žárovek.
Hlavní je patice P26s aby to tam pasovalo tak jak má.
Dál se vyrábí jak obyč tak halogenový. Obyč jsem u nás v čr sehnal 15 - 20 - 25 - 35 watů a halogeny jen 15 watů a nebo z ST shopu 20 watů ale s modrym sklem který nechci.
Na netu jsem vypátral 20 watový halogeny s čirym sklem a snad i 25 watový,ale jen v zahraničí a pošta by vyšla dráž než samotná žárovka,tak na to prdim. Tu halogenku 20-25 watů bych viděl jako ideální aby to ještě snesla parabola. 35 obyč jsem ani nezkoušel protože jsem měl strach aby se parabola neroztekla...U světel jako má NRGčko nebo moje F15ka kde jsou čočky tam neni moc místa kolem.U jinejch parabolickejch světel by to možná sneslo i tu 35 watovku.
Pár odkazů nakonec...

15 watů obyč + 15 watů halogen (babeta)
http://www.torioplus.cz/index.php?stran...enstr=9999
kategorie autožárovky - reflektorové nehalogenové
25 watů + 35 watů obyč (samozřejmě nejsou schválené pro provoz na veřejných komunikacích)...
http://www.autolamp.cz/katalog.php?_A=autožárovky
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Tak nakoniec som nasiel aj predajnu auto-moto v Ziline, kde take ziarovky predavaju ... kto by potreboval, dajte vediet, nejako sa dohodnemealcatelko napísal:ta ziarovka je velkostou skoro ako h7 akurat o mm uzsia takze tazko tam hodi h4 co ma raz taku peticu...a ked splasis tu ziarovku daj info kde lebo ja ju zhanam uz dva mesiace a poslali ma do prdele s tym ze sa to prestalo vyrabatjedine co som nasiel ako nahradu tak STR8 xenon look 20w

- oskariusis
- chodec
- Dátum registrácie: Ut Júl 22, 2008 7:42 pm
- Skúter: Honda SH 125 r.2009
Mňa by dosť zaujímala tá 3W led, ako to svietilo? Má to celkom zaujímavý vyžarovací uhol 140° čo je z ohľadom na použitie v parabole skútra aj dobre,
spotreba super, lenb si neviem predstaviť tú svietivosť, či by to stačilo, ak to má niekto osobne vyskúšané. Cena z ohľadom na ceny napr.H4 nieje až taká hrozná, dá sa zohnať napr za 130,-
Len nebudem mať diľkové a tlmené, čo by mi tiež až tak nevadilo ak to nebude osvetlovať...
Dík za odpoveď niekoho kto to vyskúšal

spotreba super, lenb si neviem predstaviť tú svietivosť, či by to stačilo, ak to má niekto osobne vyskúšané. Cena z ohľadom na ceny napr.H4 nieje až taká hrozná, dá sa zohnať napr za 130,-
Len nebudem mať diľkové a tlmené, čo by mi tiež až tak nevadilo ak to nebude osvetlovať...
Dík za odpoveď niekoho kto to vyskúšal