Nestartuje mi MBK Ovetto(Yamaha Neos)

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
drago7

Nestartuje mi MBK Ovetto(Yamaha Neos)

#1 Príspevok od užívateľa drago7 » So Jún 21, 2008 12:14 pm

Vcera som vymienal nejake veci na scoot, od vtedy mi nechce nastartovat....presne powiem, co som robil....vymena pneumatiky, to podla mna nemoze ovplyvnit funkciu motora, ale snad ze je k nej taky zly pristup musel som davat aj vyfuk dole....a naspat, ale to som robil neraz...dalej som vymienal sviecku za piston stopper, aby som mohol uvolnit matku na variatore....valceky aj s takymi trouholnickami plastovymi som vymenil....zmontoval a chcel nakopnut no nic....pri pokuse o odstranenie zavady...som povyberal opat cely variator...a pod min som nasiel...maly valcek, pruzinku a plastovu trubicku na jednej strane uzavretu....funkciu som zistil...a zariadenie dal na miesto...no scoot opat nechcel startovat skuste mi poradit, co som mohol sprawit zle...alebo taq....dakujem za kazdu odpoved...

Strkac

#2 Príspevok od užívateľa Strkac » So Jún 21, 2008 1:32 pm

Skusal si skontrolovat elektriku? Mne robi podobny problem so startovanim, pretoze mi nehadze sviecka iskru.
Skus ci ti hadze. A to ti ani neodpali? Skontroluj ci ti ide do motora benzin. Taketo temy tu su, som tu novy ale kazda rada dobra :wink:

drago7

#3 Príspevok od užívateľa drago7 » So Jún 21, 2008 2:19 pm

Noo...iskru som skusal pekne ma nakopala....teda citil som, ze tam vznika vyboj....a s tym benzin do valca dat to som este neskusal...ale vyskusam....ale pochybujem, ved preco by mi nesiel benzin do valca....i ked menil som zadne kolese, cize som polozil scooter a tuto su tie palivove hadicky take uchylne na sprostosti, ze koneeeec....

Užívateľov profilový obrázok
miiireeec
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
Skúter: Yamaha XT 660 X

#4 Príspevok od užívateľa miiireeec » So Jún 21, 2008 7:21 pm

ja len ak nahodou....poistka neodisla...??
Yamaha - ride the right bikes

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jún 21, 2008 8:46 pm

Jaké.nejde naštartovať??? štartér točí motorom a ten nechce chytiť? alebo netočí? ak točí tak je chyba buď v palive alebo iskre... dával si dole aj nejaké hadičky ???niečo tam píšeš len som to nejak nepochopil...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT

#6 Príspevok od užívateľa Bobo » So Jún 21, 2008 10:48 pm

A dal si nazad do valca namiesto piston stopera sviečku? :D :D :D
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

drago7

#7 Príspevok od užívateľa drago7 » Po Jún 23, 2008 9:17 pm

no chalani...a som tu spat, sorry, ze s takou odmlkou ale bol som robit skusky....noo...takze valec na nakopavacke otocim to som skusal.....a elektricky starter tociii motorom ale nechce chytit....skusal som dat aj par mililitrov benzinu do valca no nechcel chytit.....cistil som sviecku....aj tu gumovu vec, co maju minarelly okolo sviecky....a niekto tu spominal poistku....tak elektrika mi ide na ukazovateloch...zapalovanie, cize sviecka ma vlastnu poistku? a kde by mala byt?

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

#8 Príspevok od užívateľa Domco » Po Jún 23, 2008 9:27 pm

nie sviecka nema vlastnu poistku
Gilera runner => Piaggio X8

rastinko
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 11, 2008 10:37 pm
Skúter: italjet dragster 1998, piaggio zip 1993

#9 Príspevok od užívateľa rastinko » Po Jún 23, 2008 9:30 pm

inak to ze si citil vyboj neznamena ze sviecka hadze iskru, iskru musis vidiet

Strkac

#10 Príspevok od užívateľa Strkac » Po Jún 23, 2008 9:43 pm

Uz ti to ide? ja namam ani iskru sviecky pri startovani a aj po vymene CDI je to to iste, neviem co si zistil, ale ak mas nieco nove pomohol by si aj mne.
Dufam ze ti to pojde :wink:
Lebo ja toho mojeho asi ... :shock:

drago7

#11 Príspevok od užívateľa drago7 » Po Jún 23, 2008 11:44 pm

no taq potom to upresnim...ja som videl vyboj o blok motora....a nemoze to byt, ze som karburatom zalial olejom pritom ako som daval koleso dole, lebo ten scoot bol polozeni v temer lezmej polohe...?

VLADY
spammer
spammer

#12 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jún 24, 2008 11:03 am

To ak dávaš dole koleso položíš scootra na lavobok??? nemáš hlavný stojan???A tým že si ho dal nabok nenatiekol napríklad dakam olej kam nemal?

drago7

#13 Príspevok od užívateľa drago7 » Ut Jún 24, 2008 12:15 pm

nooo....taq to si myslim aj ja....ale taq kam inam len do karburatora....ale karburator som dneska rozobral a krasne cistucky....takze newiem....vycistil som vzduchovi filter....a v nom v spodnej casti bol nejaky olej...ale ten som vylial....chalani poradte mi este nieco, lebo ja uz vazne newiem...

VLADY
spammer
spammer

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jún 24, 2008 2:39 pm

Len či ti nenatiekol aj do samotnej klukovej skrine a to ti potom nepôjde natočiť lebo ten motor si to rozriedi s benzínom na taký sajrajt čo zasere akurát sviečku... a potom nedáva iskru...skús to dať dole nasávacie klapky a pzreť do klukovej skrine čo a ako...poprípade tam šprcnúť trocha benzínu a potom to vybrať striekačkou von..vyčisťiť ten vnúterný priestor pod klukou..

drago7

#15 Príspevok od užívateľa drago7 » Ut Jún 24, 2008 4:14 pm

a tam sa dostanem len tym, ze karbec dole....a tie klapky nejak demontujem a budem videt do tej klukovej skrine....to je akoze cas piesta z opacnej strany ako sa deju detonacie? dobre to chapem....a tam je proste naliaty sajrajt, kvoli ktoremu sa nemoze ta detocna cast sprawat taq ako by mala?

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jún 24, 2008 5:12 pm

Klapky sú prišrobované na karteri dakde vedla valca a ide od nich sacie potrubie alebo teda nejaké to kolienko alebo pod.ku karbecu tade prúdi zmes do klukovej skrine pri saní keď piest robí kompresiu a naopak keď piest robí pracovný pohyb smerom dole , tak zmes spod piesta prúdi cez prefukové kanáliky do valca ...Lebo nemôže kvôli tým klapkám nazad do karbecu...klapky sú ako keby sací ventil. Ja len viem že mne keď tiekol olej po dlhom stáni scootra cez zimu do karbecu a teda do samotnj klukovej skrine tak tam bolo na spodku ho vidieť a nemohol som natočiť ani za polhodinu ten motor lebo furt zahádzalo sviečku ten olej ...

drago7

#17 Príspevok od užívateľa drago7 » Ut Jún 24, 2008 6:35 pm

no taq rozobral som to.....scasti zadrel valec....lebo tie klapky boli takym tekutim tesnenim prilepene....a z toho isli take dve slzicky toho materialy(taky gumovy plast) smerom dole do bloku....pri odsranovani...mi jedna asi nepozorovane spadla dole...a nechcelo mi otocit valec...ale s pinzetou som ju vybral....a len na malinkom zadretom kusocku som ho otocil uz ide fpohode...s najvacsou pravdepodobnostou sa ta guma uz rozdrvila....no a nalial som tam benzin a nasledne ho od tadial po par pretoceniach vytiahol.....zavrel....este som sa snazil vytiahnut benzin aj s prednej casti pri sviecke no nic tam asi nebolo, alebo sa mi to nepodarilo zachytit....po zmontovani....a prekopnuti, ako vzdy nic :( .....akoze dost by ma zaujimalo, ci dava tolko benzinu ako maaa....alebo nie....ale to asi hej....a nemoze byt zanesena tryska v karbiku? lebo to som ani nevedel najst...takze som ju nepozeral....skuste mi dat este nejake rady, hoc co kto ma aku skusenost.....a najlepsie minarelly horizontal...ale vdacny som za kazdy postreh...

drago7

#18 Príspevok od užívateľa drago7 » St Jún 25, 2008 7:49 pm

chalani taq newiete mi este nieco poradit...prosim vas?

VLADY
spammer
spammer

#19 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jún 26, 2008 12:07 am

takže dáva iskru a nedáva benzín? v karbeci je palivo? ak áno a štartuješ to je sviečka mokrá alebo suchá? ak mokrá môže to byť prechlastané a ak suchá tak tam palivo nejde pozri plavák a či otvára podtlakový ventil nanádrži a či ide palivo do karbecu....

drago7

#20 Príspevok od užívateľa drago7 » Št Jún 26, 2008 5:08 pm

iskru daaava.....palivo newiem....teda ak sprawim na tom podtlakovom ventile na nadrzi podtlak taq da palivo...do karburatora....ale ci ide s neho dalej to newiem....to zistim ako, ci je vo valci benzin, teda na sviecke? a plavak akoze v palivovej nadrzi? no ten mi ukazuje realny stav paliva...

drago7

#21 Príspevok od užívateľa drago7 » Št Jún 26, 2008 6:32 pm

chalani a co mi poviete na toto....ked dam prst k otvoru na sviecke a kopnem do nakopavacky....citim sice malinky tlak ale asi slaby....co to znamenaaaa....no valec mi tociii....asi odislo to tesnenie na valci, zejo?

VLADY
spammer
spammer

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jún 26, 2008 7:30 pm

Tesnenie nezvykne odchádzať tak ako napríklad na autách..na scootri býva žväčša z Al plechu pod hlavou a to sa ozaj nemá prečo prepáliť...jedine že by bola hlava slabo dotiahnutá.Asi to bude kúslé alebo ryha na valci alebo prasknutý krúžok. Ale nemysli si že taký poldecáčik Ti bude lámať prst.Ale ak Ti ten motor nejde natočiť tak ozaj môže byť aj tam problém... alebo prdlé gufero na kluke natolko že si to nedokáže ten motor nasať pod piest ...pozri aj to.
A plavák som myslel v karbeci..na spodku býva odkalovací šroub ak ho povolíš m usí vytekať z plavákovej komory palivo...ak tam je tak vyteká a potom už môže byť len zapchatá triska alebo padnutá ihla na to aby to nešlo to palivo do motora....

drago7

#23 Príspevok od užívateľa drago7 » Št Jún 26, 2008 11:58 pm

prasknuty kruzok, to by stacilo len vymenit, alebo musim aj vybrus dat sprawit....prdle gufero to je co presne, kt. cast motora alebo k comu to sluzi? nooo....lebo to by mohlo byt aj ono....lebo ten piest proste nema podla mna dobru kompresiu.....a ako pozrem to gufero, lebo to vazne netusim....nooo...v tom karbeci bolo palivo...ale musel som ho tam ja natlacit...proste asi ta hadicka, co vytvara podtlak na nadrzi to malo taha....ale ked tam vytvorim podtlak umelo akoze striekackou taq fpohode...takze asi tie piestne kruzky, ze? a ta triska to by ste mi nemohli niekam uploadnut foto ako to ma vyzera a taq...a aj ta ihla...to je to na takej strunke navrhu karburatora, vedie od toho lanko...to je ono, ze? ako sa nastavuje napr. ta vyska ihli...? lebo to newiem....a co to ovplivnuje, bohatost zmesy pri pootoceni plynom?

drago7

#24 Príspevok od užívateľa drago7 » Št Jún 26, 2008 11:59 pm

a este napr. ta kompresie keby tam je...taq mi odtlaci prst alebo nie? lebo mne ho neodtlaciii....

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"