Tmavé sklo na prilbe
Moderátor: Moderators
- Gimi63
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Júl 09, 2008 1:44 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Tmavé sklo na prilbe
Môže sa na prilbe používať tmavé sklo ?
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Mám takovej vodojem že je povolené len cez deň..dakto mi vravel že Rakušák to zvykne kontrolovať občas..Ale tu na SK asi sotva dakto ...Ale je to ak je šero na nič pretože je ozaj zle vidieť a ak nemáš nejaký patent na rýchlu výmenu tak je to nepraktické 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
jop asi tak ale niektore nemusia tak ztmavovat
a cez noc pokial viem by si nemal mat ztmavene... ked mas poriadnu moto tak cez noc nemozes mat otvoreny vizor bo by si prisiel o oci, kto pozna ten vie ... alebo si kupit tu helmu co ma aj okuliare aj sklo 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- Mayulik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 06, 2008 9:39 pm
- Skúter: neuvedený
Ja to riesim uplne jednoducho - slnecne okuliare. Lebo akonahle zlty zaleze tak prd vidim. Nejde mi o to ako v prilbe vyzeram, ale aby som sa niekde nevyhulakala. Rozmyslala som aj nad tmavym plexi, ale myslim, ze je jednoduhsie dat dole okuliare ako prehadzovat plexi. Ale je to na tebe ako si vyberies.
Kawasaki ER-6f

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
slnecne okuliare su dobry napad (ak v prilbe ovsem netlacia a nevadi, ze pred zlozenim prilby si treba najprv zlozit okuliare), prilba s integrovanou slnecnou clonou je napad este lepsi... (ale podstatne drahsi)
Ja by som si mohol kludne nahodit tmave plexi na prilbu a vecer/v_noci jazdit s otvorenym plexi, lebo s mojim nedavno namontovanym turistickym plexisklom (na obrazku je este povodne seriove) mozem jazdit aj 110km/h bez toho, aby mi fukalo do oci...
(EDIT: a kedze nefuka, tak ani hmyz nema sancu
)
Ja by som si mohol kludne nahodit tmave plexi na prilbu a vecer/v_noci jazdit s otvorenym plexi, lebo s mojim nedavno namontovanym turistickym plexisklom (na obrazku je este povodne seriove) mozem jazdit aj 110km/h bez toho, aby mi fukalo do oci...

Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v St Júl 09, 2008 11:42 pm, upravené celkom 1 krát.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
existuju take slnecne okuliare a tusim existuju aj take plexi na prilbu, akurat sa mi vidi, ze maju vseobecne take vlastnosti, ze nikdy nie su uplne cire, a zaroven ich reakcie na zmenu osvetlenia su velmi pomale, trebars pri vjazde do tmaveho tunela nevidis nic, pokial sa zosvetlia... ale zasa vecer sa stmieva pomaly, takze maju dost casu sa upravit...
Ale aj tak su (zatial) prilis drahe...
(sice to zavisi od financneho stavu zaujemcu)
Ale aj tak su (zatial) prilis drahe...

- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
ujo co ma na svojej FJRke sklo take vyklopne elektricke tak ked ho zdvihnes a trosku sa predklonis tak ti nefuka vobec ani pri 150
, pri 100ke ti zaklapuje vizor na helme to mam odskusane a 220 pekelna rychlost
ani suchot v helme nepocujes 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- tdafo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
- Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam take okuliare, ale normalne dioptrické ktore sa stmavujú samo. ani nezbadas momentálny stav ked ich nosíšTHeBaNDiT napísal:existuju take slnecne okuliare a tusim existuju aj take plexi na prilbu, akurat sa mi vidi, ze maju vseobecne take vlastnosti, ze nikdy nie su uplne cire, a zaroven ich reakcie na zmenu osvetlenia su velmi pomale, trebars pri vjazde do tmaveho tunela nevidis nic, pokial sa zosvetlia... ale zasa vecer sa stmieva pomaly, takze maju dost casu sa upravit...
Ale aj tak su (zatial) prilis drahe...(sice to zavisi od financneho stavu zaujemcu)

Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original
Dragster je este v príprave 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nechápem čo sa tu zas rieši..... najlepšie je prilba z vysúvacím tmavým plexi..dáš hore ak je tma dáš dole ak svieti slnko... ak na ňu nemáš love tak Ti musia stačiť aj okuliare za 100vku od Miletiča... Tolko môj poznatok z praxe...a inak aj tmavé plkexi na prilbu je viac druhov niektoré sú len také tónované a tie moc proti slnku nepomáhajú a ak sú moc tmavé tak sú proti slnku OK ale ako náhle je šero tak vidíč PRD makový...tak veru
PS: A zváračská samostmievacia kukla sa dá kúpiť cca od 3litrov ..samozrejme na HOBBY použitie.
Mám ju a je to lepšie jak furt dávať horedole klasiku s tmavým sklom.
PS: A zváračská samostmievacia kukla sa dá kúpiť cca od 3litrov ..samozrejme na HOBBY použitie.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!