Iridiova sviecka
Moderátor: Moderators
- Firenze
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Máj 10, 2008 9:16 pm
- Skúter: Suzuki Burgman AN650 Executive K9
- Kontaktovať užívateľa:
Iridiova sviecka
Caute.
Chcel by som si dat do svojho Burgmana 400 iridiovu sviecku pomoze my to v niecom?
Chcel by som si dat do svojho Burgmana 400 iridiovu sviecku pomoze my to v niecom?
podpis som si este nenastavil
- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
- Skúter: neuvedený
a este k tomu benzinu o tom som dost cital to nie je 100 oktanovi ale najnizia mozna hodnota oktanoveho cisla a nie je zo slovnaftu ale vozia ho z nemeckaCrossbiker napísal:keď som v Peugeote nahradil platinovu sviečku medenou tak to bolo sakra cítiť. ale vtedy som tam súčastne natankoval Shell 100 oktánový benzín tak neviem či to nerobil aj ten.
- marko358
- st. skútrista
a ked si taky odbornik na sviecky mam otazku ktora sviecka by sa mi neprehrievala lebo mne sa prehrieva fakt uz hladam dlhsie a stale nic lebo rozmyslam aj nad iridiovouinac teraz tam je NGK CR7HSA vopred dikjean napísal:Iridiová sviečka je zbytočnosť, to je vhodne pre motory na LPG, kde to orídium podporuje vznik íonov a lepšie zapaľuje zmes. Pri benzínovom motore je to šum a fuk.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Iridiova sviecka
nie a kazdy co hovori ze ano ta chce oklamatFirenze napísal:Caute.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a a to si ako prisiel ze sa ti prehrieva?marko358 napísal:a ked si taky odbornik na sviecky mam otazku ktora sviecka by sa mi neprehrievala lebo mne sa prehrieva fakt uz hladam dlhsie a stale nic lebo rozmyslam aj nad iridiovouinac teraz tam je NGK CR7HSA vopred dikjean napísal:Iridiová sviečka je zbytočnosť, to je vhodne pre motory na LPG, kde to orídium podporuje vznik íonov a lepšie zapaľuje zmes. Pri benzínovom motore je to šum a fuk.
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Prehriata sviečka sa ako prejavuje, otec bol automechanik 40 rokov, ale takú sprostosť ešte asi ani on nepočul. Len tam pekne nechaj tú čo tam máš teraz. Ak nie je porušená. Z nemecka sa vozia iba aditíva, základ je stále zo slovnaftu, vieš koľko cisterien by sem muselo deň čo deň chodiť?
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
uplne jednoducho, tak, ze sa odpali, lebo nevydrzi tu zataz.....jean napísal:Prehriata sviečka sa ako prejavuje, otec bol automechanik 40 rokov, ale takú sprostosť ešte asi ani on nepočul. Len tam pekne nechaj tú čo tam máš teraz. Ak nie je porušená. Z nemecka sa vozia iba aditíva, základ je stále zo slovnaftu, vieš koľko cisterien by sem muselo deň čo deň chodiť?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
tam kde kupujes sviecky...ked nemaju tak vedia objednat aspon...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Tomáš sviečke je to jedno, ona má akurát udanú tepelnú hodnotu - oblasť teploty, pri ktorej má svoje optimálne vlastnosti. Ak by teplom odišla jedna, druhá by ju skôr či neskôr nasledovala. Chudar pri vyššom oktánovom čísle určite detonačné horenie nevznikne, pokiaľ nevzniklo pri nižšom oč. Akurát sa ten benzín nevyužije.
- marko358
- st. skútrista
ide o to ze ked idem dlhsie na skutri 20 minut tak zacne vynechavat alebo kde idem chvilku a zohreje sa nejde hned nastartovat musim pockat tak rad co to jejean napísal:Prehriata sviečka sa ako prejavuje, otec bol automechanik 40 rokov, ale takú sprostosť ešte asi ani on nepočul. Len tam pekne nechaj tú čo tam máš teraz. Ak nie je porušená. Z nemecka sa vozia iba aditíva, základ je stále zo slovnaftu, vieš koľko cisterien by sem muselo deň čo deň chodiť?
a k tomu benzinu sa vozi z nemecka tod link http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
to je shell V-power racing a neni na vsetkych shelkach takych 20-30
ty si myslel na tento
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
ten sa robi na slovensku v slovnafte
- marko358
- st. skútrista
diki za radu zajtra idem do obchodu ale mne potom sviecka odide za 1500 km?? lebo tak maju obidvejean napísal:Tá sviečka je zničená, treba ju vymeniť. Za takú istú tep. hodnotu. No racing teda vozia z Nemecka, dobre. Pre bežné motory aj tak nemá zmysel tento benzín tankovať, lebo tie motory aj tak nemajú kompresný pomer, ktorým by ten benzín využili.
- marko358
- st. skútrista
no ale podla teba mam aku zme ked takto vypadaju vsetky svieckytheruck napísal:ked ti zhorela sviecka tak nie kvoli sviecke samotnej ale skor kvoli tomu ze mas problem so smesou
http://picasaweb.google.com/358.marko/Sviecka