skryvena kluka

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
lubenko
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Okt 23, 2007 1:19 pm

skryvena kluka

#1 Príspevok od užívateľa lubenko » Št Júl 17, 2008 6:56 pm

zdravim Vas, s oblasti variatoru mi scoot zacal vydavat taky strpavy zvuk, ale nie stale tak prerusovane, dnes som to rozobral a pozeram ze klukovka mi opisuje nie najmensiu elipsu, potom ked som secko zhodil aj startovaci segment chytim os kluky a pomiksujem smerom nahor, nadol a ona vakle, potom som kukol a ani gufero netesni, a aj pri nom to opisuje elipsu. asi mi odislo lozisko, ale chcem vymenit aj kluku, aka by bola najvhodnejsia? mam BETA ARK LC, motor MALOSI SPORT 70 ccm. Nerozstelujem spravne hadzanie iskry ked budem zhadovat alternator s druhej strany? Vopred vdaka.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Júl 17, 2008 11:29 pm

ked chces za good cenu tak rms super racing...ked zlaty stred s6 hpc a ak top kvalitku tak malossi rhq...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: skryvena kluka

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Júl 18, 2008 10:13 am

lubenko napísal:.............................Nerozstelujem spravne hadzanie iskry ked budem zhadovat alternator s druhej strany? Vopred vdaka.
Nemboj.....rotor je polohovo voči klukovke poistený drážkou a na hriadeli klukovky je perko ktoré do nej zapadne..takže to nemôžeš zložiť nijak inak otočené len tak ako treba..... :P
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#4 Príspevok od užívateľa lubenko » Pi Júl 18, 2008 6:05 pm

Vdaka za rady, a este sa chcem opytat ze ake loziska by boli vhodnejsie ci s plastovou klietkou alebo kovovou klietkou? A este ako sa vymienaju loziska na kluke? Ked mam nove tie sa na kluku davaju lisovanim alebo sa najskor osadia do kartera a potom sa to cele srofuje, alebo aky je najvhodnejsi postup osadzania kluky s loziskami? Rozmyslal som nad tym ze ked mi vakle ta kluka ze ci sa vybili loziska a maju taku volu, alebo by sa mohly vybyt sedla na loziska v kartery, lebo karter je nejaka hlinikova liatina a ta je meksia ako kovove respektive ocelove lozisko.

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Júl 18, 2008 9:17 pm

jestli mas vzduchem chlazeny tak dej se zeleznou ;)
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » So Júl 19, 2008 6:40 pm

Najprv sa davajú ložiská na kluku a potom celé do kartrov...Ložiská je dobré nahriať a kluku do mrazáku a padnú tam same...a potom aj kluku z ložiskami je dobré dať do mrazáku a kartre nahriať (lebo poznám aj také že to tam ludia nabúchavajú natvrdo kladivami za studena a potom to tak aj vypadá).....a ak by boli volné v kartroch už za studena treba ich zalepiť lepidlom na ložiská....... ale to býva málokedy nejak brutálne vydraté....leda že by sa to ložisko kúslo..ale to zistíš ak to rozobereš..... :(

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#7 Príspevok od užívateľa jean » So Júl 19, 2008 7:16 pm

Vlady, keby ťa počul nejaký starý majster, že chceš ložisko nahrievať, tak ti uši vytrhá :lol:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa chudar » So Júl 19, 2008 8:56 pm

VLADY napísal:Najprv sa davajú ložiská na kluku a potom celé do kartrov...Ložiská je dobré nahriať a kluku do mrazáku a padnú tam same...a potom aj kluku z ložiskami je dobré dať do mrazáku a kartre nahriať (lebo poznám aj také že to tam ludia nabúchavajú natvrdo kladivami za studena a potom to tak aj vypadá).....a ak by boli volné v kartroch už za studena treba ich zalepiť lepidlom na ložiská....... ale to býva málokedy nejak brutálne vydraté....leda že by sa to ložisko kúslo..ale to zistíš ak to rozobereš..... :(
tak to je dost blbost, ložiska se davaji napred do kartru...nikdy jsem jeste nevidel nikoho kdo to delal naopak jak rikas ty :lol: :lol:

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Júl 19, 2008 11:58 pm

loziska do kartra do toho kluka a potom az ked je to v kope srobovat...loziska jednoznacne ocelova klietka a ntn alebo koyo...samozrejme aj gufera nove...ked si to nevies spravit zver to servisu alebo niekomu kto s tym ma skusenosti...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

VLADY
spammer
spammer

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 20, 2008 9:43 am

No dobre.... nahriať som nemal na mysli hodiť ich do ohňa na pol hodinu....ale ok.... a čo ak kúpim novú kluku alebo vyberiem starú a dávam ju nazad..a ložiská sú na nej..... budem ich dávať dole sťahovákom len preto aby išli ako prvé??? :?A vôbec ja zas poznám ludí čo to robia práve takto že tam dávajú kluku aj s ložiskami a nikdy nebol problém...Ozaj a by ma zaujímalo ako to robia orogoš vo fabrike... :roll:

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#11 Príspevok od užívateľa lubenko » St Júl 23, 2008 8:20 pm

Vidim ze tu je viacej nazorov, ale to je v pohode, istotne sa to da bez problemov spravit tak aj onak, mam vodou chladeny motor, loziska som sa rozhodol dat s kovovou klietkou SKF, ved tie zo scootlandu, a este by som sa opytal co by sa stalo alebo jako to chodi s klukovkami, keby som na moj SPORT moror kupil racing kluku, lebo neni vylucene ze cez zimu tam pojde nejaky nikasil. Neni to tak ze racig kluka je lepsie vyvazena, pevnesia a pod. ale zase je to na ukor zivotnosti, napriklad ze seriova kluka je nic moc, ale nabeha sa na nej aj 40 000km, zato racing vac znese, ale vyhegla sa po 15 000km. Lebo s motormi liatinova seria verzus vykonny nikasil to priblizne plati.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa theruck » St Júl 23, 2008 8:57 pm

racing kluka byva dlhsia a potom mas vacsiu kompresiu. kym nemenis valec tak tam racing kluku nekupuj. samozrejme za racing kluka ti na serii vydrzi viac ale to je zbytocne davat olko penazi do toho

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa geetee =) » St Júl 23, 2008 9:24 pm

theruck napísal:racing kluka byva dlhsia a potom mas vacsiu kompresiu.
prosimta to myslis vazne toto? nechcem zacat robit zase flame tak mi to vysvetli
THX
theruck napísal:samozrejme za racing kluka ti na serii vydrzi viac ale to je zbytocne davat olko penazi do toho
a inak k tej zbytocnosti, taka titanova kluka by si sa divyl co by sravila zo seriovym motorom, by si cural magi v kockach
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#14 Príspevok od užívateľa lubenko » Št Júl 31, 2008 3:44 pm

Ok, s tou klukou uz mi to je jasne, dam tam nejaku SPORT kluku a basta. Este sa kcem opytat ci sa medzi kartre dava nejake tesnenie, lebo ked ja som to rozobral tam ziadne nebolo, ale do toho sa uz niekto asi rypal takze nie som si isty ci ho niekto predomnou uz neroztrhal a proste ho tam uz nedal. A este co je to za znacku na scootlande TOP RACING, to je tam nejaka nova, mate s nou nejake skusenosti, lebo aj tito ponukaju zopar klukoviek, a nevim co to za kvalitu.

VLADY
spammer
spammer

#15 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Júl 31, 2008 5:09 pm

Podla správnosti to treba zatesniť....či už papierovým tesnením alebo silikonom....

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#16 Príspevok od užívateľa lubenko » Ne Aug 03, 2008 12:20 pm

Ok, dik, este by som sa opytal ze ako mam vediet ked rozoberem motor ze ci tam bol uz robeny vybrus alebo este nie, neni to tak ze ked na pieste nemam vyrazene ziadne cislo to znamena ze tam este vybrus robeny nebol a ked tam uz nejaky udaj vyrazeny je tak tam vybrus uz bol.
A este jak to chodi so spojkami, ked uvadzaju ze spojka 107 alebo 105, to je vlastne aky rozmer, coho, neni to vnutorny priemer zvonu?

VLADY
spammer
spammer

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Aug 04, 2008 4:44 pm

Mal by byť....

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Aug 04, 2008 4:47 pm

lubenko napísal:Ok, dik, este by som sa opytal ze ako mam vediet ked rozoberem motor ze ci tam bol uz robeny vybrus alebo este nie, neni to tak ze ked na pieste nemam vyrazene ziadne cislo to znamena ze tam este vybrus robeny nebol a ked tam uz nejaky udaj vyrazeny je tak tam vybrus uz bol.
A este jak to chodi so spojkami, ked uvadzaju ze spojka 107 alebo 105, to je vlastne aky rozmer, coho, neni to vnutorny priemer zvonu?
rozmer staci zmerat piest...spojka 107mm trojpaknova,105mm dvojpaknova

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#19 Príspevok od užívateľa lubenko » Št Aug 14, 2008 6:02 pm

ok, ale preco by nemohla byt 105 trojpaknova, a coho ten udaj 105, alebo 107 je, coho to je rozmer? teda aspon si myslim ze to je nejaky rozmer. Takze asi by to trocha vadilo keby som na 107 zvon osadil 105 spojku?.

VLADY
spammer
spammer

#20 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Aug 14, 2008 6:25 pm

minimálne by nedosadali pakne celou plochou obloženia a mohlo by to šmýkať..... :cry:

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Aug 14, 2008 9:13 pm

lubenko napísal:ok, ale preco by nemohla byt 105 trojpaknova, a coho ten udaj 105, alebo 107 je, coho to je rozmer? teda aspon si myslim ze to je nejaky rozmer. Takze asi by to trocha vadilo keby som na 107 zvon osadil 105 spojku?.
seriova spojka 105mm je dvojpaknova, da sa splasit s6 alebo rms alebo pod aj trojpaknova...priemer zvona kam to zabera sa meria

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#22 Príspevok od užívateľa lubenko » So Aug 16, 2008 12:25 pm

potrebujem pomoc, nemate nekdo zarazky piestneho capu na 10 mm cap, ale tie strunove a nove. kupim ihned.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Aug 16, 2008 3:49 pm

starych mam zopar dost :lol: nove vzdy pouzijem :lol:

lubenko
kolobežkár
kolobežkár

#24 Príspevok od užívateľa lubenko » Po Aug 25, 2008 2:47 pm

jasne, dik za rady, nemate nekdo na predaj nove tie polmesiacikove zarazky pietneho capu, na 10 cap.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa geetee =) » Po Aug 25, 2008 3:08 pm

lubenko napísal:jasne, dik za rady, nemate nekdo na predaj nove tie polmesiacikove zarazky pietneho capu, na 10 cap.
chod do najblizsieho gufera a kup si ich za sacok
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"