Pariz-Rim-Benatky-Senj = okruh cez Europu
Moderátor: Moderators
Pravidlá fóra
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
vlady by povedal, ze tak mlady a tak zbabeli... ja ti dodam odvahu presnym planom cesty potom, len nerob paniku!Mato67 napísal:..ked na balatone kuko spominal všetky tie krajiny a mestá cez ktoré by sme sa mali dostať až k Senj.Tak mi to došlo až teraz ked vidím tú mapu
aká to je vzdialenosť, porád strácam odvahu.
podpis som si este nenastavil
- owwidius
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
- Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
- Kontaktovať užívateľa:
akoze plan pekny, ale je to take trochu 'vsetko a nic'.. budete sa ponahlat a nic naozaj neuvidite. samozrejme ze chapem ze ten plan je brutalne predbezny, ale ja by som ked tak volil trochu menej a dokladnejsie (alebo dlhsie, ale to je vzdy prbolem pri vacsej skupine)... nech sa nenahanate po dialniciach len preto, aby ste si spravili jednu fotku mobilom ze 'bol som tu' a mohli si odskrtnut dalsiu destinaciu na mape...
ale ja vam do toho kecat nebudem, bo najskor urcite nepojdem, ad A taketo rychle vylety nemusim, a ad B, jak chrobak truhlik, okrem rimu som uz to secko videl
ad Azia & Afrika, secko sa da (napr tuto slovaci), ale to chce uplne ine planovanie, dovolenky, rozpocty, ... to su veci ktore sa planuju min. rok abo 2 dopredu.. navyse, je tolko inych miest kam sa da ist pozriet, nemusi to byt hned A&A len preto aby to dobre znelo... Najzapadnejsi bod europy, Holandsko, Norsko, Franzusko, Svajc, Rakuske, ITA a SLO Alpy su tak na par vyletov, abo viac offroad- UA, RM, Cierna hora.....
ale ja vam do toho kecat nebudem, bo najskor urcite nepojdem, ad A taketo rychle vylety nemusim, a ad B, jak chrobak truhlik, okrem rimu som uz to secko videl

ad Azia & Afrika, secko sa da (napr tuto slovaci), ale to chce uplne ine planovanie, dovolenky, rozpocty, ... to su veci ktore sa planuju min. rok abo 2 dopredu.. navyse, je tolko inych miest kam sa da ist pozriet, nemusi to byt hned A&A len preto aby to dobre znelo... Najzapadnejsi bod europy, Holandsko, Norsko, Franzusko, Svajc, Rakuske, ITA a SLO Alpy su tak na par vyletov, abo viac offroad- UA, RM, Cierna hora.....
- Mayulik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 06, 2008 9:39 pm
- Skúter: neuvedený
Myslim, ze Kuko sa prave len startuje a na zaciatok dal len taketo vyjazdiky do Chorvatska, Alp a pod. Tymto vyletom to posuva na dalsi level a za takych 5 rokov bude mozno aj on mat nejaku takuto partiu ludi s ktorymi bude brazdit po celej Europe, Azii a mozno aj Afrike. Len smelo do toho. Ja este neviem, ci sa s viperom pridame alebo nie ale napad znie velmi zaujimavo 

Kawasaki ER-6f

- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Pani apomaly si tak kupujte prislusentstvo + vybavu ci moto, lebo nas caka v buducnosti taketo cosi http://egypt.motoride.sk
- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
aj si o tej ich ceste do egypta nieco cital? mesiac dovolenky, abo napr co to stoji? cca 100 papekov ak si dobre pamatam, atd.
k tej europe, ja nehovorim o tom ze je to vela km najazdenych. ja sa tiez radsej vozim jak stojim (btw okrem ineho preto som prestal chodit na skupinove vyjazdy, mal som pocit ze sa presne to nedialo, bo cim viac ludi tym viac reci a secko dlhsie trva). ale byt v parizi, rime, monaco a neviem kde este na pol dna je podla mna nezmysel. tym som myslel to nahananie. odfotit sa mobilom pred eiffelovkou, sup ho na dialnicu a rychlo spravit 500 km na rivieru, foto, dialnica, foto, dialnica, more, foto, dialnica, ...
ale aby ste nemali pocit ze som negativista.. ja vam to neberem, smelo do toho. akurat ja by som si to neuzil bo ma to proste nelaka (aj keby som mal masinu na to), ale palce vam drzim nech to vyjde! len vam radim nech si nechate na tie mesta viac casu, jednak tam clovek vzdy strati kopec casu (aj s gps) a stoji to podla mna za to nechat tam chvilu oci. zalezi co chcete, ci si vychutnat mesto (na motorke je to podla mna dobry napad), alebo ako som spominal si len odskrtnut miesto na mape.
ale sak pohoda, to je moj pohlad na vec, kto ma iny pojde. hlavne svetu mier
k tej europe, ja nehovorim o tom ze je to vela km najazdenych. ja sa tiez radsej vozim jak stojim (btw okrem ineho preto som prestal chodit na skupinove vyjazdy, mal som pocit ze sa presne to nedialo, bo cim viac ludi tym viac reci a secko dlhsie trva). ale byt v parizi, rime, monaco a neviem kde este na pol dna je podla mna nezmysel. tym som myslel to nahananie. odfotit sa mobilom pred eiffelovkou, sup ho na dialnicu a rychlo spravit 500 km na rivieru, foto, dialnica, foto, dialnica, more, foto, dialnica, ...
ale aby ste nemali pocit ze som negativista.. ja vam to neberem, smelo do toho. akurat ja by som si to neuzil bo ma to proste nelaka (aj keby som mal masinu na to), ale palce vam drzim nech to vyjde! len vam radim nech si nechate na tie mesta viac casu, jednak tam clovek vzdy strati kopec casu (aj s gps) a stoji to podla mna za to nechat tam chvilu oci. zalezi co chcete, ci si vychutnat mesto (na motorke je to podla mna dobry napad), alebo ako som spominal si len odskrtnut miesto na mape.
ale sak pohoda, to je moj pohlad na vec, kto ma iny pojde. hlavne svetu mier

- chat23
- chodec
- Dátum registrácie: Št Júl 10, 2008 5:31 pm
kukolarik napísal:Pani apomaly si tak kupujte prislusentstvo + vybavu ci moto, lebo nas caka v buducnosti taketo cosi http://egypt.motoride.sk
no ja už kupujem bočné kufre,ale ked pojde mabino tak sú mi nanič xi xi :blob: :blob: :blob: :blob:
- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Pani, nevidim to uplne ruzovo...
Problemom je dlha trasa do Pariza a nasledne dlha trasa na FR rivieru... obe tieto useky su nad 1000 km, co sa teda neda absolvovat za jeden den...
Spekuloval som aj nad autovlakom, ale pomaly stracam vsetky nadeje, pretoze spojenie BA-PA neexistuje...
No a kedze nam tento rok nevysli ani Alpy a Dukyno po nich tak velmi tuzil, pravdepodobne by som to zlucil bduci rok nejako spolu a vyzeralo by to takto:
1. den
Trasa BA - Rakuske Alpy - cca 390 km
2. den
pojazdime GG a vodopady a tak
3. den
trasa Alpy - Benatky - cca 300km
4. den
pojazdime Benatky
5. den
trasa Benatky - Senj - cca 300km
Alternativa je este aj trasa Alpy - Rim - cca 750 km
to sa este musime dohodnut, no ideme cez Benatky
Alternativa je este aj trasa Alpy - FR riviera - cca 800km
odtial Rim, Benatky a Senj
Co kto na toto poviete?
Problemom je dlha trasa do Pariza a nasledne dlha trasa na FR rivieru... obe tieto useky su nad 1000 km, co sa teda neda absolvovat za jeden den...
Spekuloval som aj nad autovlakom, ale pomaly stracam vsetky nadeje, pretoze spojenie BA-PA neexistuje...
No a kedze nam tento rok nevysli ani Alpy a Dukyno po nich tak velmi tuzil, pravdepodobne by som to zlucil bduci rok nejako spolu a vyzeralo by to takto:
1. den
Trasa BA - Rakuske Alpy - cca 390 km
2. den
pojazdime GG a vodopady a tak
3. den
trasa Alpy - Benatky - cca 300km
4. den
pojazdime Benatky
5. den
trasa Benatky - Senj - cca 300km
Alternativa je este aj trasa Alpy - Rim - cca 750 km
to sa este musime dohodnut, no ideme cez Benatky
Alternativa je este aj trasa Alpy - FR riviera - cca 800km
odtial Rim, Benatky a Senj
Co kto na toto poviete?
- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
DUKYno, nebud smutny,dobre vies, ze na teba myslim...duky5 napísal:priznam sa nejak som specialne do mapy nekukal, takze neviem aka je situacia momentalne sa neviem vyňadriť
po tych alpach tuzim, mali mi padnut za obet tento vikend, ale nie je mi to sudene, dbla sa mi tam sluzba, takze tento mesiac je uz definitivne strateny
Ked kuknes do mapy prides na jeden fakt - do Pariza je daleko odvsadial, z Pariza je daleko vsade...
Preto ho asi budem musiet vypustit, nahradim ho vsak Alpovackou, co je asi rozumnejsie a pre motorkara zaujimavejsie...
- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
v Benatkach nepojazdite, tam sa ide lodou, autom ani motorkou sa tam nedostanes a ani by si tam nemal kade jazdit, to neni klasicke mesto. navyse, za 3 hodky to mas prezelene cele pesi.
inak su Benatky krasne mesto, urcite jedno z NAJ. za tie 3 hodky sa to da vidiet, ale zaujimavejsie je motat sa po ulickach kde neni tolko turistov, ale aj dajaki domaci (asi ti dvadsiati co tam este ostali).
ale tento plan je rozhodne rozumnejsi. ak mate viac casu tak navrhujem ist kuknut Monte-Carlo, je to len krizom cez Taliansko... a da sa tam spat aj zadara na plazi
inak su Benatky krasne mesto, urcite jedno z NAJ. za tie 3 hodky sa to da vidiet, ale zaujimavejsie je motat sa po ulickach kde neni tolko turistov, ale aj dajaki domaci (asi ti dvadsiati co tam este ostali).
ale tento plan je rozhodne rozumnejsi. ak mate viac casu tak navrhujem ist kuknut Monte-Carlo, je to len krizom cez Taliansko... a da sa tam spat aj zadara na plazi

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
MonteCarlo móže byť.
Benátky tiež, ale...
... v tých Benátkách, aby si nedal za celodenné (inak sa ani nedá) parkovné skútra/moto rovnako, ako za jednodenné ubytovanie.
Ale inak dúfam, že sa podstatnej časti trasy zúčastním.
PS: A potom aby si si toho skútra/moto aj našiel, lebo v tých úzkych uličkách obkolesených domami GPS-ko proste nefunguje, lebo na satelity nedovidí.

... v tých Benátkách, aby si nedal za celodenné (inak sa ani nedá) parkovné skútra/moto rovnako, ako za jednodenné ubytovanie.

Ale inak dúfam, že sa podstatnej časti trasy zúčastním.

PS: A potom aby si si toho skútra/moto aj našiel, lebo v tých úzkych uličkách obkolesených domami GPS-ko proste nefunguje, lebo na satelity nedovidí.
Tak už zasa nič.
- gaston
- chodec
- Dátum registrácie: Ne Máj 18, 2008 1:48 pm
s
Mna parkovanie v benátkach stálo 26 ecok. A dalo sa platit len na cely den. Nezaujimalo ich, ci tam budes menej. Bol som autom. Ale mali tam aj vyhradene pre motorky, a ten plac bol mensi, tak ratam, ze aj lacnejsi...