Keeway Matrix - cierne cudo v stretavacke +FOTKY

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Feb 21, 2007 9:46 pm

Moj problem so stretavacou bol uz tu na fore spominany, ale nakolko bol len sucastou ineho topicu a navyse sa stratili niektore fotky z fora, vytvaram radsej samostatny topic... :wink:

Takze problem je ten, ze v stretavacom svetle mam taketo cierne cudo, ktore tam podla vas nema byt... a mam to vraj dostat prec.

Prikladam foto, to cierne cudo je pravdepodobne plast, je to tvrde, je to plynulou sucastou plastoveho valca, v ktorom je umiestnena kovova clona... ak by to nebolo priskvarene, tak by som ako laik tvrdil, ze to tam kludne moze patrit... ale ocividne to zavadzia, nie? (brat vravi, ze to moze byt zly vylisok resp. odliatok)
Obrázok

Foto s bleskom (dodatocne stmavene v PC), vidiet akusi oskvareninu, svetlo je seriove, bez akehokolvek zasahu:
Obrázok

Stretavacie svetlo som dnes uplne vymontoval, aby som sa na neho mohol pekne v teple domova zblizka pozriet...

Predny priehladny plast je s telom svetla (cierny plast) napevno zlepeny... vyzera to tak, ze svetlo sa neda rozobrat bez toho, aby som to nejakym sposobom rozlepil... pozriem sa na to este raz poriadne, ale asi to fakt len tak rozobrat nepojde.
Obrázok
Obrázok

Rezat to cez otvor na vymenu ziarovky nebudem, pretoze mam v plane ist to pekne krasne reklamovat k predajcovi... myslite, ze uspejem?
Ak by som mal stopercentnu istotu, ze to tam nema byt, a predajca by ma napriek tomu odbil, ze je to v poriadku, asi to budem riesit oficialnou cestou a pozeniem to k importerovi Keeway na Slovensko.
Predsa nemoze byt taky problem pre predajcu uznat mi reklamaciu a vymenit mi svetlo kus za kus (alebo nech to rozoberie on, ale pochybujem, ze sa to da len tak polahky rozobrat a najma len tak odstranit).

Co mi poradite vy?
(skuter nemienim predat ani zhodit z utesu :D )

A este pridam foto pre tych, ktori by si chceli na Matrixe trebars ziarovku vymenit... Maska je prichytena pomocou 9 skrutiek a 1 skrutka drzi krytku (zlty kruzok ukazuje na jednu a tu istu skrutku)
Obrázok
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Feb 21, 2007 10:40 pm

je na fore vobec niekto okrem mna, kto ma Keeway Matrix? A ak je, bol by ochotny sa na to vo svojom skutri pozriet? Nie je to nic zlozite... par skrutiek... a pripadne aj odfotit, vsetci by sme boli mudrejsi... :oops: 8)

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa momoo » St Feb 21, 2007 10:40 pm

jednoznacne najprv vyskusaj reklamaciu, budu ti to vyreklamovavat asi 2 mesiace ale mozno sa dockas ;) .... ked idem nieco reklamovat tak sa pred tym dobre naserem a idem tam s tym ze im to oplieskam o hlavu.... zatial som vzdy pochodil :D
podpis som si este nenastavil

geetee

#4 Príspevok od užívateľa geetee » St Feb 21, 2007 11:17 pm

importer je otec, ked chces posli, mi to ja ti to vyrezem, a mas to spet do tyzdna, neviem ci teraz mame tu stranu na sklade totis

geetee

#5 Príspevok od užívateľa geetee » St Feb 21, 2007 11:27 pm

lenze mas tu kamen na kamen, ako dokazes ze ked si to takto uz raz rozobra (nie preto ze mas tu fotky, ale ze to vies ze tam je guca) ze si tam nedal trebars 100W ziarovku, hmm, neviem kto je tvoj predajca, ale vecsinou je to uz dost problem, aby nezacali vsetci chodit ze aj ja som to tak mal roztopene (ked to pokazia oni, a tak)
vies toto je slovensko, a tu mame strasne vela spekulantov (tym sa nechcem dotknut teba)
Naposledy upravil/-a geetee v Št Feb 22, 2007 12:26 am, upravené celkom 1 krát.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Feb 21, 2007 11:50 pm

geetee napísal:lenze mas tu kamen na kamen, ako dokazes ze ked si to takto uz raz rozobra (nie preto ze mas tu fotky, ale ze to vies ze tam je guca) ze si tam nedal trebars 100W ziarovku, hmm, neviem kto je tvoj predajca, ale vecsinou je to uz dost problem, aby nezacali vsetci chodit ze aj ja som to tak mal roztopene (ked to pokazia oni, a tak)
vies toto je slovensko, a tu mame strasne vela spekulantov (tym sa nechcem dotknut teba)
to mas pravdu... ibaze to akoze ma clovek chodit do servisu aj ziarovku menit? Tym chcem povedat, ze ja som sa chcel pozriet, ci nie je ziarovka nakrivo, ked to tak divne svieti... no a to cierne cudo som tam zazrel.
A na druhu stranu ako by som to mal riesit? Ak tam pridem s celym skutrom zlozenym, tak neverim, ze on zisti, ze som to rozoberal... ved na tom nie su ziadne plomby. A podla orypanych skrutiek? Nemyslim, ze bude taky detailista a ani nie su orypane...
A ten predajca je taky, ze ak vy som tam prisiel, ze to slabo svieti, tak mi povie, ze to je proste tak, take su v Matrixe svetla... (a pritom my uz dobre vieme, ze tam je ta divna guca)
Je to skareda situacia... dal som za ten skuter takmer 50.000 Sk na drevo a clovek sa nemoze domoct svojho prava... ved sa mozem v noci zabit! Ked ide oproti auto, nevidim na cestu, tak slabo to svieti. :evil:
Ziadnu silnejsiu ziarovku som tam nedaval, nic som s tym nerobil. Iba rozobral (vramci moznosti) a odfotil.

Pevne verim tomu, ze budem merat k predajcovi cestu skutrom nadarmo (je to 45km tam a 45km spat), ak by som len tvrdil, ze mi to svieti nahovno. Najradsej by som tam siel len so svetlom (autom), ked je uz vonku, ale to by ma teoreticky mohol odbit, ako pises, ze som tam dal silnejsiu ziarovku (ale nedal som, ja som tam nic nemenil, ale ani on mne, ani ja jemu to nemam ako dokazat).
Najlepsie by bolo, keby som mu rovno povedal, ze som v kontakte s Tebou resp. s importerom, a ze ak je/bude svetlo na sklade (nie si si isty), tak ze nie je problem, aby ste mu ho vramci zaruky poslali... Geetee, slo by to takto?

UPDATE: situacia je v stadiu hladania riesenia... :bounce:

MIRKO46

#7 Príspevok od užívateľa MIRKO46 » Št Feb 22, 2007 8:13 am

To: THeBaNDiT Zdravim ta, podla mna ten zalud co ho obaja pozname (predajca) ti to neako vyhovori... len ked si videl ako mi robil skutra jak to j..... nikdy viac tam zanim nepojdem. Vela stastia so svetlom caoo

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 9:43 am

to ze si vymenis ziarovku sam nieje porusenie zarucnych podmienok - mal by si to mat aj v navode a mas to vlastne nepriamo aj v nasich zakonoch - si povinny si so sebou nosit nahradne ziarovky (nevim ci aj v tejto kategori vozidla)
sme na slovensku a tak ako si kazdy zakaznik mysli ze v servise su hajzli tak kazdy servisak si mysli ze vsetci zakaznici su hajzli
este si tam ani nebol a uz tu vyplakavas o tom ze si nevymozes svoje pravo pritom mas na vyber 3 riesenia

1. oprav si to sam
2. posli to geeteemu
3. daj si to spravit v ramci zaruky

a az potom nadavaj na predajcu/dovozcu alebo ja neviem koho

kazdopadne pre mna je to len dalsia ukazka cinskej kvalitky :) (nechcel som rypat ale nedalo mi to)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Feb 22, 2007 12:03 pm

2 MIRKO46: tak tak... ale dnes budem mudrejsi, aj ked nemozem prezradit viac.

2 theruck: este som tam nebol S TYMTO PROBLEMOM. Ale bol som tam s inymi problemami (napr. tie kluce, co mi nepasuju ku skutru, spotreba 3.9 v serii a i.) a odisiel som z dlhym nosom... resp. bol som tam zbytocne, aj ked som v prave. Ale ako som uz pisal, dnes budem mudrejsi.
A k tej cinskej kvalitke... neverim, ze vsetky Matrixy maju svetla taketo vadne... a tak reklamacia je na mieste a nemal by byt problem svetlo vymenit za bezchybne, ak by bol predajca normalny. Mozno su cinske skutre chybovejsie, ale od toho je tu zaruka. No nezenme to do flamewaru... :wink:

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 12:08 pm

THeBaNDiT napísal:2 MIRKO46: tak tak... ale dnes budem mudrejsi, aj ked nemozem prezradit viac.

2 theruck: este som tam nebol S TYMTO PROBLEMOM. Ale bol som tam s inymi problemami (napr. tie kluce, co mi nepasuju ku skutru, spotreba 3.9 v serii a i.) a odisiel som z dlhym nosom... resp. bol som tam zbytocne, aj ked som v prave. Ale ako som uz pisal, dnes budem mudrejsi.
A k tej cinskej kvalitke... neverim, ze vsetky Matrixy maju svetla taketo vadne... a tak reklamacia je na mieste a nemal by byt problem svetlo vymenit za bezchybne, ak by bol predajca normalny. Mozno su cinske skutre chybovejsie, ale od toho je tu zaruka. No nezenme to do flamewaru... :wink:
reklamovat spotrebu 3.9 je myslim dost chore - to je jasne asi kazdemu okrem teba
ja nehovorim ze vsetky matrixy su nekvalitne ja len tvrdim ze by som to neriskoval ze ja budem mat ten nekvalitny a utesovat sa tym ze mam 2 roky zaruku a potom ajtak odist z dlhym nosom ako to ty pises.
tak naco ti je ta zaruka ked ju mas si v prave a je ti prt platna alebo sa tam bojis s tym ist?
zaruka je na to aby na pripadne vyrobne vady a chyby vyrobcu nedoplatil koncovy uzivatel - mas taky pocit ze na to je ta zaruka ktoru mas aj tebe?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Feb 22, 2007 12:15 pm

2 theruck: reklamovat spotrebu 3.9 v serii (ku koncu sezony 4.5), ked to pred pokazenim a opravou jazdilo za 2.8-3.0 v serii, nepovazujem za chore...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 12:58 pm

THeBaNDiT napísal:2 theruck: reklamovat spotrebu 3.9 v serii (ku koncu sezony 4.5), ked to pred pokazenim a opravou jazdilo za 2.8-3.0 v serii, nepovazujem za chore...
tak potom naco uvazujes o vyfuku ked ti zvysenie o 0.9l na 100 Km vadi? sam pises ze pred zadretim ti to islo 55 km/h a teraz 65 km/h co myslis kde je asi tych 10 km/h v tom benzine?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Feb 22, 2007 2:01 pm

theruck napísal:
THeBaNDiT napísal:2 theruck: reklamovat spotrebu 3.9 v serii (ku koncu sezony 4.5), ked to pred pokazenim a opravou jazdilo za 2.8-3.0 v serii, nepovazujem za chore...
tak potom naco uvazujes o vyfuku ked ti zvysenie o 0.9l na 100 Km vadi? sam pises ze pred zadretim ti to islo 55 km/h a teraz 65 km/h co myslis kde je asi tych 10 km/h v tom benzine?
koncom sezony je to zvysenie o 1.5l a to je 150% povodnej trojlitrovej spotreby, rychlost je 118% povodnej... A ked som chodil najekonomickejsie, ako sa len dalo, teda ziadnen plny plyn, rychlost max 50km/h, klidek, pianko, tak to pod 3.5 neslo... predtym som si to kludne mohol hasit plny kotlik a nad 3.0 som sa nedostal... (dosiahnuta rychlost bola rovnaka)
Uz som tu kdesi riesil svoju sviecku (http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... highlight=), vyzera to (podla odpovedi), ze tam mam prilis velku trysku... prilis bohata zmes, navyse nedokonale spalovanie, plytvanie palivom... taktiez som sa dopocul, ze ked sa zadretie riesi len piestnymi kruzkami, tak to nejde na 100% a spotreba je vyssia nez normal... a nad tym vyfukom sice uvazujem, ale ak sa mi podari dat skuter formou reklamacie do poriadku, tak s tym vyfukom kludne pockam do konca zaruky... a samozrejme za vyssi vykon vdaka vyfuku rad dam nejaku tu korunu na benzin viac...

Jo a tie spotreby su vsetko mimo mesto, dochadzal som v lete z 20km vzdialenej dediny do mesta a spat... takze minimum brzdenia a akceleracie, skor vyrovnana jazda...v meste to slo k tym 4.5, a to je od 2-2.5 avizovanymi predajcom a od 2.0, ktore mi do oci vytrepala predavacka v nasom CPI dost daleko... (je logicke, ze tie spotreby nimi udavane su spotreby z mesta, kam skuter patri... a navyse jazdim sam, mam 67kg, co by bolo, keby som mal 100kg a este aj vozil naklad ci spolujazdca? Spotreba 5.8? 8.9?)

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 2:08 pm

tak ked vies ze mas zlu trysku a ze mas nahovno servis po ruke tak preco si ju za 55 korun nekupis a nevymenis a vyplakavas tu?

geetee

#15 Príspevok od užívateľa geetee » Št Feb 22, 2007 2:10 pm

no moj detko jazdi na focusovi maximalne 2,3, takze je to aj o style jazdy a zabehu

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Feb 22, 2007 2:52 pm

JA by som to riešil asi takto ak by som mal nejakého blbého predajcu asvetlo by sa dalo rozobrať... išiel by som do servisu čo s tým mieni robiť on a ak by som nepochodil tak si to spravím sám. a k tej spotrebe je to tak že môže to byť aj tryskou aj tým že po zadretí je ten motor netesný a preto vela žere. podla mňa Ti tam dali velkú trysku aby si to nezadrel druhý krát. ale asi by som skúsil dať dole valec a kuknúť v akom je stave. ak to samozrejme ide tak aby nebolo vidieť že som ho dával dole . ale podla mňa nieje na šrouboch blomba.... skrátka si mal smolu v tom že sa to zadrelo v záruke a nemenili valec aj piest... ale možno fakt nebolo treba lebo ak ho vymenia a dovozca to neuzná tak to ide na ich triko...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Feb 22, 2007 3:00 pm

2 VLADY: dik za odpoved... z tych 4 srobov mam jednu ulomenu (vies, taka ta ulamovacia hlavicka asi), tak ak by som si aj trufal (netrufam), tak by sa to nedalo zahladit... zadrelo sa to v zaruke a dovozca (alebo niekto, komu volal, aby sa poradil, bol som pritom) nemal problem poslat novy piest a valec, ale moj predajca take vraj este neopravoval, tak to poslal niekam inam do opravy... a vratilo sa s vymenenymi piestnymi kruzkami... ale ako som uz pisal, situacia sa mozno zacina riesit, nechcem to zakriknut. :oops:

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 3:10 pm

THeBaNDiT napísal:2 VLADY: dik za odpoved... z tych 4 srobov mam jednu ulomenu (vies, taka ta ulamovacia hlavicka asi), tak ak by som si aj trufal (netrufam), tak by sa to nedalo zahladit... zadrelo sa to v zaruke a dovozca (alebo niekto, komu volal, aby sa poradil, bol som pritom) nemal problem poslat novy piest a valec, ale moj predajca take vraj este neopravoval, tak to poslal niekam inam do opravy... a vratilo sa s vymenenymi piestnymi kruzkami... ale ako som uz pisal, situacia sa mozno zacina riesit, nechcem to zakriknut. :oops:
tak ked tvoj predajca ktory ti drzi zaruku ti neni schopny urobit ziaden servis a na vsetko to musi posielat inam tak na aky garancny servis sa to tu ty vlastne spoliehas?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#19 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Feb 22, 2007 6:46 pm

Ulamovacia hlavička šroubu na hlave valca... môže byť, aspoň majú istotu že to nebude nikto otvárať ale aj tak nechápem kvôli čomu????? čoho sa číňankovia boja? že si tam dakto dá tuning valec a keď odpíše klukovku tak dá nazad ten pôvodný a pôjde to reklamovať??? :roll: normálny výrobcovia to nedávajú.... musí byť radosť to odvrtavať a pokaždé tam dávať nový kus
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

geetee

#20 Príspevok od užívateľa geetee » Št Feb 22, 2007 7:40 pm

VLADY napísal:Ulamovacia hlavička šroubu na hlave valca... môže byť, aspoň majú istotu že to nebude nikto otvárať ale aj tak nechápem kvôli čomu????? čoho sa číňankovia boja? že si tam dakto dá tuning valec a keď odpíše klukovku tak dá nazad ten pôvodný a pôjde to reklamovať??? :roll: normálny výrobcovia to nedávajú.... musí byť radosť to odvrtavať a pokaždé tam dávať nový kus
ulamovacia je len na sani, na valci nie, teda nie ulamovaci, ale na odvrtanie :D

anndy
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Št Aug 28, 2008 3:58 pm
Skúter: KEEWAY MTRIX 125
Kontaktovať užívateľa:

vymena ziarovky

#21 Príspevok od užívateľa anndy » St Okt 01, 2008 1:42 pm

zdravim aj ja mam matrixa akurat som vcera isel umyt skuter na zimu som ho vystriekal riadne wapkou a zrazu bolo po ziarovke haluz riadna !! na tom by nebolo nic ze vymenit ziarovku ale tych skrutiek co drzia tie plasty je do aleluja!!! :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil:

matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Re: Keeway Matrix - cierne cudo v stretavacke +FOTKY

#22 Príspevok od užívateľa matopn » St Okt 01, 2008 7:43 pm

skrutky v pohode davaj si pozor aby sa ti nestalo to co mne isiel somv ybrat ziarovku neslo mi to a zrazu puk a svetlo ta cocka sa mi cela odtrhla

anndy
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Št Aug 28, 2008 3:58 pm
Skúter: KEEWAY MTRIX 125
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa anndy » Ut Mar 15, 2011 2:31 am

no veru uz sa ta cocka odtrhla aj mne :D ked budem mať čas tak sem dám foto ako som celý svetlomet rozobral :D

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#24 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Mar 15, 2011 9:34 am

... no veru bandit uz na tento problem aj zabudol - to bol este mlady a krasny ...

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Mar 15, 2011 9:56 am

Ale zaujimave citanie!! ;)

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"