Chudaroxoj...zpátky do serie :)

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
DJLM
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ne Mar 01, 2009 6:37 pm
Skúter: Aprilia SR 50 DiTech
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chudaroxoj...MHR Racing

#176 Príspevok od užívateľa DJLM » Ne Mar 22, 2009 6:24 pm

Kolko ta to vislo do kopi??
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Beella
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
Skúter: Piaggio NRG Power DT
Kontaktovať užívateľa:

#177 Príspevok od užívateľa Beella » Ne Mar 22, 2009 6:25 pm

To sa nehovori.... :wink:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#178 Príspevok od užívateľa chudar » Ne Mar 22, 2009 9:06 pm

myslím že sport 70 bych s timhle velmi snadno j..*l :lol: ...jinak teda stálo to dost :D dneska jsem tam hodil origo zpalko at muzu svitit a trochu to projet po meste, tak to musím zítra poladit :(

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#179 Príspevok od užívateľa chudar » Po Mar 23, 2009 10:20 pm

jo tady jsem jeste zapomel mám 2 videjka..jedno projízdka mestem a jedno pred garazi...bylo to ve stejny den takže ještě porad to nebylo uplně naladěný...
http://www.youtube.com/watch?v=hzhdPXpD69w
http://www.youtube.com/watch?v=X_GBV6Kf ... re=related

Shorty
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 04, 2008 5:29 pm
Skúter: Keeway F-act

#180 Príspevok od užívateľa Shorty » Po Mar 23, 2009 10:44 pm

kks este ta to neprehodilo nachrbat? :P sak to ked doladis musi ist jak je..ute aj ja take ceeeeem :oops:

ApriliaSR50
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
Skúter: Aprilia sr50 r

#181 Príspevok od užívateľa ApriliaSR50 » Ut Mar 24, 2009 9:19 pm

pocuj chudar co ta stala ta thermotheck paska na vifuk ??

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#182 Príspevok od užívateľa chudar » Ut Mar 24, 2009 9:32 pm

myslim že jsem za ni dal 160kč/metr :good:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#183 Príspevok od užívateľa chudar » Ut Mar 24, 2009 10:44 pm

jo tak jsem se kus sekl :ROFL:

ApriliaSR50
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
Skúter: Aprilia sr50 r

#184 Príspevok od užívateľa ApriliaSR50 » Ut Mar 24, 2009 10:51 pm

aha takze nic moc nieje to take drahe pocul som aj viac hehe napisal som ti ss

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#185 Príspevok od užívateľa chudar » Ne Mar 29, 2009 7:06 pm

takže do konce týdne dorazí novej karbec Dellorto PHBG 19 Black edition a DO PHBL 24 je na prodej, takže jestli někdo máte zájem tak napište :wink:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#186 Príspevok od užívateľa chudar » Po Mar 30, 2009 9:24 pm

24ka prodana :) a 19tka je na cestě a rozhodl jsem se ještě i pro mhr přírubu, takže zase penezoúlet :ROFL:

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#187 Príspevok od užívateľa Beella » Po Mar 30, 2009 9:25 pm

Ale uz aj ten valec mas nejako dlho neplanujes zmenu?? :ROFL: :no:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#188 Príspevok od užívateľa chudar » Po Mar 30, 2009 9:54 pm

karbec měním kvuli pravidlum zavodu!! Maximalni povoleny karbec je 19! :no:

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#189 Príspevok od užívateľa Beella » Po Mar 30, 2009 9:56 pm

Jaaj tak to som nevedel... :pardon: Ja ze len tak zase vymyslas ze nemas kam peniaze pchat... :lol: :wink:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#190 Príspevok od užívateľa chudar » Po Mar 30, 2009 9:58 pm

njn, chlast, ženský, skůtr :ROFL: :ROFL:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#191 Príspevok od užívateľa chudar » Ut Apr 14, 2009 1:59 pm

tak po dlouhý době malý oživení....skůtr je stále ve fázi ladění a to kvůli svíčkám, který nejsou to co bych chtěl, takže jsem si obednal denso iridium za nelidský prachy :cry: ale snad to pojede...jinak už je tam kiesler podložka a mhr příruba...dnes bych mohl přidat aktuální fotky :)

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#192 Príspevok od užívateľa Rips. » Ut Apr 14, 2009 7:53 pm

Sem stimi foto už sa tešííme :wink:

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#193 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Apr 17, 2009 4:59 pm

tak mám 2 nový věcičky :mrgreen: ... No a jelikož jsem chtěl ať to jede ještě trochu líp, tak jsem tam dal iridiovou svíčku a italkit zapalování...sice nesvítím ale letí to jako prase :lol: :shock: ....no a dále, po tom co mi včera umřel Reich tauchpumpe :lol: tak jsem tam hodil origo čerpadlo a musím teda říct, že paráda, dneska jsem se za tu chvilku ježdění nedostal přes 55°C, coz je super...zítra budu řešit svícení, který bude nejspíš diodový...takže zatím takhle...video udělám až se u nás udělá hezky ...no a fotky celýho skůtra dám snad zítra :D nechtěl jsem to fotit protože byl ještě v polorozloženým stavu...
ObrázokObrázok

peto223
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Aug 21, 2008 6:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#194 Príspevok od užívateľa peto223 » Pi Apr 17, 2009 7:13 pm

Co je na 55 stupnou super??? ...
Teplota motora: motor ako tepelný stroj je konštruovaný na určitú prevádzkovú teplotu, pri ktorej majú všetky súčasti vhodnú veľkosť a tým aj optimálnu vôľu voči sebe. Najväčším nepriateľom životnosti valcov je nízka teplota chladiacej kvapaliny, pretože teplota povrchu valca klesne pod tzv. kritickú hranicu, ktorá je asi 140° C. Pri tejto teplote valca nemá olej optimálnu teplotu a okrem zlých mazacích vlastností taktiež zle vytvára súvislý súdržný film na stene valca. Splodiny prenikajúce zo spaľovacieho priestoru napomáhajú vytváraniu kyselín (uhličitá, mravenčia, octová, dusičná, siričitá, bromovodíková atd.) a agresívneho CO a vodnej pary. Kyseliny sú korozívne jedna viac ako druhá, najsilnejšie pôsobia, ak sa kondenzujú na stene valca (piest potom tieto kyseliny veselo roztiera po celej ploche valca). Rosný bod závisí na okamžitom tlaku a teplote a preto musí byt teplota valca vždy vyššia ako teplota kritická. Najhoršie účinky sa prejavia pred dosiahnutím teploty chladiacej kvapaliny 60° C, potom sa negatívne vplyvy zmenšujú. Minimálne pôsobenie je pri teplote chladiacej kvapaliny vyššej ako 80° až 85° C, vyššia teplota je ešte lepšia (vypočítaná a laboratórne overená optimálna teplota motora je 120° C, ale problémom sú motorové oleje, ktoré len dnes dosahujú patričné parametre pre túto teplotu). Z tohto dôvodu je potrebné zabezpečiť čo najrýchlejšie spustenie motora a uvedenie na prevádzkovú teplotu. Vstupná teplota chladiacej kvapaliny do motora nesmie poklesnúť pod 75° C a pretože rozdiel medzi vstupom a výstupom býva asi 8° C, zabezpečenie tejto podmienky sa dosiahlo prechodom na vyššiu prevádzkovú teplotu (dnes všeobecne okolo 90° C). Ďalšou požiadavkou je dobré odvetranie kľukovej skrine, aby sa produkty spaľovania rýchlo odstraňovali. Toto je dnes riešené odsávaním do sania, kde vytváraný podtlak zrýchli odvod spalín oproti skôr používanému odvetraniu cez zachytávač olejových pár do ovzdušia (okrem zníženia množstva spalín v kľukovej skrini je toto riešenie predpísané zákonom). (Použitie športových kitov vzduchových filtrov toto odsávanie neumožňuje, nemajú možnosť pripojenia odvzdušňovacej hadice.) Konštrukcia motora musí byt optimalizovaná z hľadiska rozloženia teplôt, zmeny teploty po povrchu valca by mali byt pokiaľ možno nulové (nedosiahnuteľný sen všetkých konštruktérov ). Zmeny teplôt z pôsobenia nevhodne riešeného prúdenia chladiacej kvapaliny či prúdenia nasávanej zmesi alebo vzduchu spôsobujú tepelné deformácie valca a jeho zvýšené opotrebenie. To isté platí pri nesprávnej montáži, nerovnomerne dotiahnuté skrutky hlavy pôsobia rôzne pnutia, ktoré sa snažia vyrovnať deformáciu valcov alebo iných poddajnejších časti. Z tohto pohľadu sú lepšie skrutky pre pripevnenie hlavy, ktoré zasahujú až k ložiskám kľukového hriadeľa, deformácie sú vplyvom pružnosti dlhej skrutky menšie.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#195 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Apr 17, 2009 7:21 pm

pri 80°C sa mozes ist posadit akurat tak do depa a pozerat sa ako ostatny jazdia...ide o to ze hi endovy motor ma okolo tejto teploty najvyssi vykon...su aj na tuto teplotu konstruovane...nad 80°C je uz vykon ovela nizsi...okolo 90°C je uz kriticka hranica...jednak to uz nejde a jednak ho upecies...4t a 2t su kus o niecom inom...

tato teplota je milion krat overena...keby to lepsie jazdilo na vyssej teplote nik nechladi ako sialeny...toto nie je motor na denne jazdenie...tu ide len o vykon...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#196 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Apr 17, 2009 8:24 pm

peto223 napísal:Co je na 55 stupnou super??? ...
Teplota motora: motor ako tepelný stroj je konštruovaný na určitú prevádzkovú teplotu, pri ktorej majú všetky súčasti vhodnú veľkosť a tým aj optimálnu vôľu voči sebe. Najväčším nepriateľom životnosti valcov je nízka teplota chladiacej kvapaliny, pretože teplota povrchu valca klesne pod tzv. kritickú hranicu, ktorá je asi 140° C. Pri tejto teplote valca nemá olej optimálnu teplotu a okrem zlých mazacích vlastností taktiež zle vytvára súvislý súdržný film na stene valca. Splodiny prenikajúce zo spaľovacieho priestoru napomáhajú vytváraniu kyselín (uhličitá, mravenčia, octová, dusičná, siričitá, bromovodíková atd.) a agresívneho CO a vodnej pary. Kyseliny sú korozívne jedna viac ako druhá, najsilnejšie pôsobia, ak sa kondenzujú na stene valca (piest potom tieto kyseliny veselo roztiera po celej ploche valca). Rosný bod závisí na okamžitom tlaku a teplote a preto musí byt teplota valca vždy vyššia ako teplota kritická. Najhoršie účinky sa prejavia pred dosiahnutím teploty chladiacej kvapaliny 60° C, potom sa negatívne vplyvy zmenšujú. Minimálne pôsobenie je pri teplote chladiacej kvapaliny vyššej ako 80° až 85° C, vyššia teplota je ešte lepšia (vypočítaná a laboratórne overená optimálna teplota motora je 120° C, ale problémom sú motorové oleje, ktoré len dnes dosahujú patričné parametre pre túto teplotu). Z tohto dôvodu je potrebné zabezpečiť čo najrýchlejšie spustenie motora a uvedenie na prevádzkovú teplotu. Vstupná teplota chladiacej kvapaliny do motora nesmie poklesnúť pod 75° C a pretože rozdiel medzi vstupom a výstupom býva asi 8° C, zabezpečenie tejto podmienky sa dosiahlo prechodom na vyššiu prevádzkovú teplotu (dnes všeobecne okolo 90° C). Ďalšou požiadavkou je dobré odvetranie kľukovej skrine, aby sa produkty spaľovania rýchlo odstraňovali. Toto je dnes riešené odsávaním do sania, kde vytváraný podtlak zrýchli odvod spalín oproti skôr používanému odvetraniu cez zachytávač olejových pár do ovzdušia (okrem zníženia množstva spalín v kľukovej skrini je toto riešenie predpísané zákonom). (Použitie športových kitov vzduchových filtrov toto odsávanie neumožňuje, nemajú možnosť pripojenia odvzdušňovacej hadice.) Konštrukcia motora musí byt optimalizovaná z hľadiska rozloženia teplôt, zmeny teploty po povrchu valca by mali byt pokiaľ možno nulové (nedosiahnuteľný sen všetkých konštruktérov ). Zmeny teplôt z pôsobenia nevhodne riešeného prúdenia chladiacej kvapaliny či prúdenia nasávanej zmesi alebo vzduchu spôsobujú tepelné deformácie valca a jeho zvýšené opotrebenie. To isté platí pri nesprávnej montáži, nerovnomerne dotiahnuté skrutky hlavy pôsobia rôzne pnutia, ktoré sa snažia vyrovnať deformáciu valcov alebo iných poddajnejších časti. Z tohto pohľadu sú lepšie skrutky pre pripevnenie hlavy, ktoré zasahujú až k ložiskám kľukového hriadeľa, deformácie sú vplyvom pružnosti dlhej skrutky menšie.
všechno je to sice super co si tady ,,napsal" , ale v mém projektu se bavíme o Racing 2 taktním motoru u kterého je nejlepší a nejoptimálnější pracovní teplota 45-65°C a ty mi tady popisujes jak to vypada u 4T... pokud si myslíš že tvoje aprilka( podle podpisu) jezdí na víc jak 120°C tak se pleteš, vsadím se že na víc jak 70-75°C se nedostaneš pokud to máš všechno origo...ještě se máš hodně co učit :wink:
PS: alci nakonec jsem dal na tebe a vzal jsem teda denso misto NGK :D

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#197 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Apr 17, 2009 8:31 pm

... ja len este raz dodam ze clanok bol o 4T motoroch,u 2T je olej priamo spalovany takze mu teplota moze kolisat :wink: ...
... som zvedavi co povies na to iridiove denso,v aute sa mi osvedcilo - uvidime aky rozdiel bude u 2T ...
Naposledy upravil/-a rspeed v Pi Apr 17, 2009 8:35 pm, upravené celkom 1 krát.

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#198 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Apr 17, 2009 8:33 pm

jj presně tak, no a ještě teda nějaky aktualni fotky a aktualni stav naladění, ještě to není tiptop naladěné, ale už to jede velmi pěkně...škoda jen že bylo trochu vlhko tak to trochu klouzalo tak jsem to moc nerozjížděl
ObrázokObrázokObrázok
VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=wE4C2-Ijdu4

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#199 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Apr 17, 2009 8:42 pm

... je to proste strojovna ... ten cerveny ram takto vyzera velmi dobre ... kedy bude graf?? ...

chudar
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#200 Príspevok od užívateľa chudar » Pi Apr 17, 2009 8:44 pm

no graf snad bude brzoo. možná by to mohlo vyjít příští tyden, jeste nevím jak na tom budu s penezma prece jen mereni taky neco stoji :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"