Yamaha Slider - FoXiK

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tuní sa Slider

#251 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Apr 06, 2009 9:38 pm

Takto nejak si predstavujem príspevky v prestavbách.. a nie icq písanie do tém :) potom to má 20 stránok a môžeš hľadať konkrétnu vec aj celý deň a nakoniec zistíš že sú tam len kecy .. Ďakujem za pochopenie a pls nemažte mi ten začiatok :D

Takže cez zimu som spravil ešte nejaké úpravy.
Sanie - Ako som spomínal kúpil som kit sania INTAKE SYSTEM STAGE6 resp. redukcia sania aby sa dalo použiť sanie aj z horizontal motora :) ... Problém ktorý mi vznikol namontovaním klapiek bol, že mi posunuli karb. vyššie a viac k zadnému tlmiču, preto tam teraz nenapchám airbox :( .. dal by sa ale musel by som ohnúť prírubu, ktorá je síce gumená ale nechcem si ju zničiť,.. napadlo ma ešte, že by som tam dal nejakú "hadicu" ako mávajú číny... na spojenie karbu s airboxom...no neviem :( . Pre naladenie som prevŕtal trysku na 100 a do open filtra Mallosi E5 vložil kus látky, dvojmo kolom dokola, takže obmedzuje prívod vzduchu.. inak by som musel dať veľkú trysku čo by som už asi neuživil :D .. sviečka bola krásna tehlová avšak okrem toho že to viac žralo zvuk bol na mňa trošku priveľký.. aj keď som zvyknutý na iné stroje...ale výkon bol Porovnateľne lepší !!! to musím uznať :) .. tak neviem či mam skúsiť poriadny open filter alebo tam skúsiť narvať airbox :x

Výfuk- bol nastriekaný talianskym sprejom na výfuky motoriek... priesvitný do 800°C... Bol krásne nalakovaný avšak po troch dňoch jazdy sa roztopil lak ( vybublinkoval ) na kolene od valca a na konci výfuku smerom k tlmiču fuku. Síce zostal aspoň na tele výfuku ale keď mi oprší výfuk alebo prejdem po mláke tak nechcem vidieť tie kolienka (výfuku), ako zhrdzavejú :(

ObrázokObrázokObrázokObrázok

Motor- preleštený spolu s krytom varia

Obrázok

Rám - ostal bez zmien, akurát vyčistený :) avšak je zdvihnutý cca o 3,5-4cm pomocou podložky zadného tlmiča, vyrobenú nemenovaným členom na fóre.. je tuším duralová inak veľmi pekná najmä po tom čo som ju zľahka vyleštil.

Obrázok
Plasty - zatiaľ bez zmien okrem prednej masky, z ktorej boli strhnuté nejaké nálepky od kúpy SuZy, trošku na tom vidieť, že tam boli tie nálepky (tmavšia farba pod nimi)

Obrázok

Tlmiče - zadný "nový" + podložka.. predné boli znížené o 20mm

ObrázokObrázok

Nejaké fotky, dezén už je po sezóne aj niečo dosť malý :oops:

ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
Skúter: CPI hussar

#252 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Ut Apr 07, 2009 12:19 am

A cenu za najsirsi prispevok na fore ziiiiskava...Slidre su asi to naj co som videl...Nadhera
podpis som si este nenastavil

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#253 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Apr 08, 2009 10:54 pm

už som mal aj dlhší príspevok :D
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

DAR0
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Okt 04, 2008 8:23 pm
Skúter: Yamaha Aerox 5BR 2000
Kontaktovať užívateľa:

#254 Príspevok od užívateľa DAR0 » St Apr 08, 2009 10:59 pm

ta podlozka pod tlmic mi pride dost dlha oproti serii :D si ju kpil alebo vyrobil?

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#255 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Apr 09, 2009 10:58 am

Jako sry ale STE LENIVÝ prečítať si príspevok... ? obrázky si aj ja rád pozerám ... :oops: anoje vyrobená... a neni dlhá pretože tento tlmič je o 5cm kratší od sériového teda som musel dorovnať tých 5centi a ešte zdvihnúť aspoň 3centi,,,

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
Skúter: neuvedený

#256 Príspevok od užívateľa Quiksilver » Pi Apr 10, 2009 7:14 pm

ta podlozka to fajne po.s.rala..fuj hnus..ako keby ze sa ide vyvracat ten skut ..slider by som isel skor do drag style nie z neho robit cross:D

Redline
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Júl 31, 2008 2:58 pm

#257 Príspevok od užívateľa Redline » Pi Apr 10, 2009 9:09 pm

quick keby citas mozno si aj cital ale mal kratky tlmic a chybalo mu tych paru centi tak to pridal na podlozke ...a ze slider drag ....slider je ako zrodeny na stunt

4BALL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
Kontaktovať užívateľa:

#258 Príspevok od užívateľa 4BALL » Pi Apr 10, 2009 10:42 pm

fakt naň chýbajú kola z aprilky

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm

#259 Príspevok od užívateľa Quiksilver » So Apr 11, 2009 7:01 pm

REDLINE-neboj ja som cital ja som vyjadril len svoj nazor..na stunt??ale toto ma fakt daleko od toho...to ako keby ze sa v polke prehol..mne sa to nepaci ,predtym to bolo krajsie...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#260 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Apr 16, 2009 12:09 pm

hej mas pravdu ale z fotiek to vidno blbo ked bude najblizsie vyjazd tak z fora ti napisu ze ako to vyzera :) aj marko358 vie ako to vyzera.. ale na fotke je to ine.. neda sa to tak zachytit ako keby si sa na to kukal vješ... :wink: ale vjem že to vyzerá divne.. v skutočnosti je to celkom Okej... zdvihol som to asi tak ako G svojho slidera lebo som ho zdvihol len o asi 3,5cm takže to je asi také isté ako má on.. 8) Inak som teraz riešil takú vec ako je uchytenie karbu, lebo sa dosť trasie keď tam nieje ten airbox.. tak som robil už dva úchyty a nakoniec som tam dal taký trojuhoľník z plechu .. teraz to drží ako pribité :D potom hodím aj foto. Je tam 100vka tryska a vo filtri kus šuštiakovej handričky, akože obmedzenie filtra aby som nemusel vŕtať veľmi trysku.

matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Kontaktovať užívateľa:

#261 Príspevok od užívateľa matopn » Pi Apr 17, 2009 11:07 am

tak snad ti tu handricku nevcucne ako mne idem idem a vcuclo miju do karb o 11 v noci 7km od domova cele rozobrat a zlozit zabava to ti poviem

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#262 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Apr 23, 2009 11:12 am

No pekne dufam v to aj ja ale chcem kupit ten zatvorenejsi filter .. napríklad takýto http://www.scootland.sk/zbozi/malossi-v ... -38-cerny/ aby tam nemusela byt handricka, teda resp. uvidime co tam dame hrubeho molitanu mam doma plno :D

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#263 Príspevok od užívateľa rspeed » Št Apr 23, 2009 12:58 pm

... porozoberas postel a spat budes pri scote v garazi ... :lol: ... zatial to vyzera dobre a mne osobne ani ta podlozka pod tlmicom nevadi - a na prvi pohlad si ju aj tak nikto nevsimne ...

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista

#264 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Št Apr 23, 2009 5:05 pm

Tiez by sa mi zisla taka podlozka...nemenovany clen nevyrobi na zakazku jednu aj pre mna?

rspeed
motorkár
motorkár

#265 Príspevok od užívateľa rspeed » Št Apr 23, 2009 8:46 pm

... ADO - co sa bojis rucnej prace ??? .... ved to neni problem-uz aj Pitlo ma home-made ...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#266 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Apr 23, 2009 8:51 pm

Mozem napisat.. no nebude to asi zadarmo a teraz maju dovolenku čo viem :D .. Je inak aj na scooter-attacku čiže alči vie objednať aj kratšia aj dlhšia

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista

#267 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Pi Apr 24, 2009 8:18 am

Z atacu to bude asi dost drahe-s postou myslim.Home made???Mas pravdu-z akeho materialu to je?(sry za OT)

rspeed
motorkár
motorkár

#268 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Apr 24, 2009 9:07 am

... hlinik - alebo jeho zliatiny,dural,titan a pod ... dve dierky priecne,jeden zarez koli spodnemu uchytu ....
... mozno keby si ju foxik vylestil ako karter ze by to ukazalo inak .... alebo ked ta prestane bavit pocuvat o tej podlozke tak to sprav ako ja - daj ju nad tlmic,mne ju nevidno :D ....

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#269 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Apr 24, 2009 10:10 am

Mala by byť duralová, po druhé neni to len tak že dierka sem dierka tam ... a treba skosiť všetky hrany a pod. Presné rozmery .. a inak je zľahka vyleštená len to na tej fotke neni vidieť ..

Takže nechápem ako môžete mať všetci také krásne, čisté a vyleštené scooty keď prejdem asi 20km a je zase zaprášný a nie ako na vašich fotkách.. tak nvm či to stále s wapkou čistíte alebo čo. Ja ho mám po 400km zaprášený, myslím že dosť... :wink:

Trochu mi nejde zladiť na pol plynu.. tryska je dobrá na plný plyn je krásna tehlová sviečka aj na voľnobeh ale na pol nwm, skúšal som už aj hore aj dolu aj stredný zárez a nič moc to nepomohlo .. HM :(

Tacho mi premeriava inak o 10km/h presne... takže chodím tých 102km/h Vmax. :D

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#270 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Apr 26, 2009 12:04 pm

Škoda keby mam lówe tak asi kúpim teraz tie správne kolesá z SR ky 50tky ... :( ax jaj, je od koho teda tak myslím

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#271 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Apr 28, 2009 7:33 pm

Takže dnes som viacmenej dojazdil, a prečo? Mohol som dostať zákaz činnosti vodičáku na 2 roky a pokutu cez 1000eur.
Našťastie to bola kriminálka, ktorá ma dobehla z vedľajšej dediny a zastavili tak ako ja až pri mojom dome. Takže si vypýtali vodičák a že kde mám značku taký pomladší chalani. Boli dosť v pohode. No ukázal som im vodičák a papiere čo som vybavoval od skútra. Dohodli sme to tak že som otcovi bez vedomia a súhlasu zobral motocykel a šiel na ňom do školy. Takže sa to obišlo bez akéhokoľvek priestupku či poplatku.. akurát by som na tom nemal behať.. powedali mi že môžem aj keď nemám papiere ale že si mám aspoň vybaviť poistku.. no uvidíme čo sa bude dať robiť.. tak mi ešte napísali papier o strate technického preukazu ( toho nemeckého ) kvôli ktorému vlastne teraz nemám asi papiere od skútra, pretože na prihlásenie potrebujú na okresnom úrade aj originál hoci som stihol spraviť kontrolu originality vozila pred strátou TP. Na OÚ mi bolo predtým powedané, že je to možné len ce duplikát, o ktorý sa požiada ( do nemecka ), bol som až za samotným riaditeľom ( ešte asi pre 3 týždňami ) a powedal že bude volať ešte aj na ministerstvo a že uvidí .. aspoň vidíte kam tieto veci až siahajú.

Takže v najbližších dňoch sa povozím akurát tak po dedine hore a dolu kopcom .. :( no čo už raz sa to muselo stať.. je tomu skoro dva roky čo sa vozím bez TP avšak s Vodičákom.

Ešte sa smiali, že ma nemôžu dobehnúť a citujem ich so smiechom: "do piče koľko ti to ide, šak sme ťa nemohli dobehnúť kur*a :D " takto sa medzi sebou rozprávali aj počas cesty aj na ORPZ, no sranda (aj keď mi do smiechu moc nebolo).. powedali že sa nemám báť že to teda tak spravíme a že to bude v pohode, keby ma zastaví normálna hliadka dá mi odklad a hneď by ma nahlásili.. Túto správu poprosím moc nerozširovať.. je vhodná na poučenie a informáciu.

Nepremaže mi to.
Ďakujem

NEPOUZIVAJ VELKY FONT...PIS AKO CLOVEK...KTO TO MA CITAT...!!!

4BALL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
Kontaktovať užívateľa:

#272 Príspevok od užívateľa 4BALL » Ut Apr 28, 2009 7:43 pm

Super aspoň vieš na čom si, ešte že sú aj ľudia s dobrým srdcom a dokonca cajti či kriminálka :)

Redline
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Júl 31, 2008 2:58 pm

#273 Príspevok od užívateľa Redline » Ut Apr 28, 2009 9:07 pm

zeby zacala generacia dobrych cajtov ? :D

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista

#274 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » St Apr 29, 2009 6:53 pm

Do pice napises normale a k*rva vyhviezdickujes??? :lol: Inak-Kusok si my pomohol-tiez jazdimbez papierov a rozmyslam ako dalej-spravit papiere alebo jazdit len tak...No ak ti chlpaty povedali ze zaplat aspon poistku tak je asi rozhodnute ze vybavujem poistku a budem vozit zo sebou original+preklad TP (viem ze to aj tak nebude niektorim floidom stacit).

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#275 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Apr 30, 2009 11:20 am

Keby mam ten origo TP už to mám dávno vybavené lenže mne to nejde :( to bol moj problém. NO to bola kriminálka nie ZELENÍ, powedali mi že keby ma oni zastavia tak mi daju ten odklad a pokutu... a že sa s tým nemám chváliť :D

Pitche ide napísať ku*va ( tak jak to má byť ) nejde lebo keď to napíšeš tak tam nič neni.. je to nastavené na fóre vieš.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"