50cc skuter pre zaciatocnika

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
pbelusko
Dátum registrácie: Št Aug 27, 2009 1:31 pm
Skúter: Aprilia SR50 LC, 2003

50cc skuter pre zaciatocnika

#1 Príspevok od užívateľa pbelusko » Št Aug 27, 2009 2:01 pm

Zdravim vospolok,

rad by som rozsiril rady skutristov, ale kedze som este na ziadnom nesedel, potreboval by som poradit.
Precital som si uz podobne temy a mam par tipov, medzi ktorymi sa neviem rozhodnut:
- aprilia sportcity 4T za 45tisic sk (predvadzaci kus). dobra znacka, ale 4T. chcel by som na tom odviezt milu na dlhe diely v BA (hooore kopcom :( ). slo by to na tejto aprilii?
- kymco agility 50 - 4T, nizsia cena, horsia znacka (?), problem s vykonom asi ten isty.
- Motowell Magnet RS, novy stoji ca 40tisic sk v akcii, vodnik, papierovo vcelku vykonny (beriem s rezervou), je to zhruba cina a nevyzera, ze ma miesto pre dvoch (hlavne toto ma niekto odskusane??).
- hocaky iny cinan (ten magnet rs mi trochu vytrcal spomedzi nich)

Kriteria su v podstate tieto:
- ma to vediet tahat 50kmh do mierneho tiahleho kopca (Bratislava je zhruba take prostredie) - su tohoto 50cc 4T skutre vobec schopne?
- ma to mat miesto a vykon pre 2 ludi... tu mi ide hlavne o to, aby to do kopca s 2. pasazierom neslo 20kmh.
- cena do 40tisic sk, max 50tisic sk v pripade, ze by slo o fakt mnam skuter.
- tuningovat sa nechystam, a myslim to vazne ;). este som na motorke nesedel a keby som potreboval vyssi vykon, radsej si spravim vodicak a idem do vyssej kubatury.

Velka vdaka za akukolvek radu alebo tip na skuter...!

a este jedna otazocka: zijem v BA, trvale bydlisko PD. ak v BA kupim skuter, musim sa s nim trepat domov kvoli prihlaseniu, alebo staci doniest domov papiere?
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

Re: 50cc skuter pre zaciatocnika

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Aug 27, 2009 2:04 pm

vyhni sa 4t a vyhni sa cine...radsej nieco jazdene...prihlasenie musis absolvovat so skutrom kedze sa kontroluju vin cisla
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

pbelusko

#3 Príspevok od užívateľa pbelusko » Št Aug 27, 2009 2:22 pm

volil by si priklad 5rocnu jazdenu apriliu s 20k kilometrami na tachometri namiesto uplne novej ciny (za tu istu cenu; zhruba take inzeraty nachadzam)?
mam pochybnosti o tak nesmiernej vyspelosti talianov, ze by sa mi viac oplatilo nieco tak stare a tak ojazdene... aj ked porovnavam s cinou. mylim sa?
chapem na co narazas, ale chcem byt realista (ide aj o cenu).

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Aug 27, 2009 2:28 pm

zvolil som 11rocny burany skuter miesto novej ciny (resp. hocijakej ciny)...1000krat lepsie zvezenie a hlavne spolahlivejsie...preslo mi rukami uz daleko viac ako 100 skutrov takze viem co to porovnat...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

jurajc
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T

#5 Príspevok od užívateľa jurajc » Št Aug 27, 2009 2:36 pm

Keby si to potreboval pre seba tak sa to da mam cinu je odblokovana. Jazda do kopca sam cca 50 tacho inak zalezi do akeho kopca. Kedze si PD hore Marianskou bez problemov. Pokial chces jazdit v dvojici no to uz je dost brutal. Na ten stroj co mam sa zatial nemozem stazovat. I ked uz mam pripravene veci tiez na vyssi vykon. Keby si si precital zopar tem urcite by si nasiel na tieto tvoje otazky odpoved. Viem kazdy chce, ale na rychlo odpoved. Ty co su tu uz dlhsie na tieto odpovede sa im nechce pisat odpoved vynimka potvrdzuje pravidlo vid vysie :)

PS: Mozna si treba precitat prestavby koli comu to ludia robili a tam najdes aj odpoved :( vela som neporadil
uz 10600km tak zase jazdim ;) tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Št Aug 27, 2009 3:20 pm

Ak by si ešte dokázal došetriť nejakých 20 tisíc tak by si mohol kúpiť aj nového 2T taliana a to by išlo aj do kopca vo dvojici bez tuningu. Je to na tebe ale číne sa vyhni, lebo tá lacná cena na začiatku ťa môže v skutočnosti výjsť 2 x tolko.

Alebo druhá možnosť kúpiť značkový skúter od niekoho kto ho kúpil a nevládze to splácať tak vtedy sa dá skoro nový za dobrú cenu zohnať cca 50 tisíc.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Aug 27, 2009 3:51 pm

za 52-tisic (51817Sk) sa predava Yamaha Neos (myslim tym novy normalne v predajni Yamahy, rocnik 2008), ale neviem, ci je to 2T alebo 4T, a ci je to silne a vhodne aj pre dvoch, iba davam na znamost... :)
Obrázok

Alebo za 49-tisic Sk Yamaha Jog R (dvojtakt vzduchac)
ObrázokObrázok

Alebo za 53-tisic Sk Yamaha Jog RR (dvojtakt vodnik)
ObrázokObrázok

(vsetky tu mnou spominane scootre su cistonove nejazdene kusy od oficialneho predajcu Yamahy)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#8 Príspevok od užívateľa Mitko » Št Aug 27, 2009 9:26 pm

asi tak ku skutru: normalne sa s 50ccm skutrom počita že budeš jazdiť sam a aj to len kratke trate popripade len mesto....čiže dosť skutrov ako napr. aprilia sr street, yamaha aerox piaggio NRG patria k trošku športovym skutrom kde sa da "nudzovo" zviesť povedzme lahši kamarat alebo frajerka....čo sa komfortnej jazdy týka tak jednoznačne gilera runner je naj naj čo sa zvezenia dvoch ludi týka a nehovoriac že je to jeden z top trojky skutrov vobec na svete čo už v serii po odbloku su schopne jazdiť 85-90km/h. ten neos čo Ti tu ponukaju je dobrý v tom že ma velke sedadlo ale ma nevyhodu že je to vzduchom chladeny motor čo do kopcov vo dvojici velmi nie je...ale je to dobry skut len si treba pytať 2T verziu to je ta lacnejšia v akcii stala 1720eur v Yamaha predajni. 4T neos stal 2100euro. poviem Ti zo svojej skusenosti mal som činaka aj ja a velmi dobre potuneneho....išiel dosť dobre ale investoval som velmi velke peniaze za ktore som mohol mať s prehladom "možno" dva jazdene Aeroxy. viem že cena je v dnešnej dobe rozhodujuca a limitná pre vela ludi ale pozri sa na to takto: je už aj tak koniec sezonyneplaš sa s kupovanim skutra radšej došpor a kup nejak v januari niečo možno budu aj zimne zlavy v značkovych predajniach...budu sa dopredavať staršie modely skutrov treba len popozerať popripade si pokukať inzeraty a ten svoj skuter si najdeš len nebud do kupovania velmi hrrrr ako som aj ja bol ked som kupoval činu a tiež mi "alcatelko" tak radil ako Tebe a nedal som na jeho rady....teraz mam apriliu a som spokojny.

selfade
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Aug 10, 2009 5:09 pm
Skúter: YAMAHA NEO`S 2007
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa selfade » Pi Aug 28, 2009 10:08 am

ja som kupil za 1000E jazdeneho 2T neosa rok 2007 a jazdim na tom s priatelkou.. ked je kopec moc dlhy a pomerne prudky,klesa rychlost na 40km/h.. pod 40 to neklesne.. na rovinke tahame 60 - 65 - niekde medzi tym..

a sam idem skoro 70..

a to mam este vyfuk v ktorom je katalyzator,cize supnem sportovy a ratam ze vykon zdvihnem o aspon 5 - 10km/h..

edit:
jo a co sa tyka toho motowell magnet RS tak to bude dost vykonna masina a navyse 2T vodnik, urcite vas to utiahne, akurat ze znacka motowell je na trhu rok a znacka Aprilia alebo Yamaha je na trho 20r.. chapes, to je casom overena kvalita..

a keby teda mam brat nejaku lacnu/cinu tak berem Kymco Agility a investujem do tuningu hned zo zaciatku..

Tomek
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Sep 05, 2006 6:18 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Tomek » Pi Aug 28, 2009 7:04 pm

To Mitko: Ja by som nepovedal ze Gilera Runner je pre dvoch to najidealnejsie a naj komfortnejsie. Vozil si sa uz ako spolujazdec viac ako 50km na Runneri ? Lebo ja hej. A ver mi ze som povedal ze radsej idem domov peso.

To selfade: Ked som ja kupoval scooter tak som mohol vybrat z Motowell Magnet a CPI Aragon GP, Motowell som nepoznal tak som kupil Aragona a dobre som robil. Teraz som bol v predajni a hovoril mi ze stym Motowellom su len problemy. Ze uz mal strasne vela reklamacii nato.

PS: Ale ze aj na Aragona mal reklamaciu :D ze nestartuje nestartuje, donesie to tam hadicka na olej sucha :ROFL: Ale hlavne ze liter oleja pod sedadlom :%)

pbelusko

#11 Príspevok od užívateľa pbelusko » Pi Aug 28, 2009 10:03 pm

Vdaka pani za rady a postrehy,
v nedelu idem pozriet a hadam aj zobrat inzerovanu Apriliu SR50, rv2003, dufam ze to bude dobry a bezporuchovy stroj.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Aug 28, 2009 10:26 pm

2003...ak to je ditech striekacka radsej ruky prec...a 2003 je prechodovy rocnik...ak to ma morini motor tiez nie zrovna vyhra...ale ak to ma uz piaggio motor tak super vyber

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#13 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Pi Aug 28, 2009 11:03 pm

mam neosa a aj ked je to vzduchac tak nemam problem s chladenim. dnes som siel z Trencianskych Teplic do Kosic v 30 stupnovych horucavach a daval som mu vyžrat stale plny plyn. 360km s 2 prestavkami na dotankovanie paliva. Chcem tym len povedat zeaj so vzduchacom si mozes dovolit dlhe vzdialenosti bez strachu z prehriatia.
Stav na overene znacky a kup nieco znackove (Gilera, Aprilia, Yamaha). Urcite neolutujes. Mam najazdenych 12000km a menil som len brzdove platnicky, dolieval olej a benzin. Klop klop
Obrázok

pbelusko

#14 Príspevok od užívateľa pbelusko » Ut Sep 08, 2009 10:50 pm

Tak pani, uz ho mam,
Aprilia SR50 LC rv2003.
Ditech to nastastie nie je, ale Morini motor to ma. Trochu ma sklamalo, ze vzadu to nema kotucovu brzdu.
Taha vsak perfektne, je to velmi zive. Sam dam 70kmh, cakal by som viac od tohto stroja, ale po meste, kde jazdim je to viac nez dostatocne.

k prihlaseniu...
vraj mi staci ist na DI v Bratislave, tam mi skontroluju VIN cislo a daju stempel a potom uz len s papierom pridem do PD vystat soru na znacky.
Celkom salamunske riesenie, nemusim sa trepat domov :).

Vdaka za rady a postrehy.

jurajc
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T

#15 Príspevok od užívateľa jurajc » Ut Sep 08, 2009 10:53 pm

Tak nech taha ako ma a vela stastnych km. :good:
uz 10600km tak zase jazdim ;) tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

macher2404
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 8:48 am
Skúter: Simson S51 Electronic Tuned

#16 Príspevok od užívateľa macher2404 » So Sep 26, 2009 6:20 pm

A ak sa možem spitať že ako zistim rozdiel na Aprilii SR v motoroch. napr. ako rozoznam morini od minareli alebo od pia???. DAKUJEM.

vivids
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 4:09 pm

#17 Príspevok od užívateľa vivids » Ut Sep 29, 2009 4:20 pm

dobry den, rad by som si kupil skuter ale nemam s tym zaidne skusenosti zatial, precital som si tu na fore par veci a dal som na radu ze radsej kupit jazdenu znacku ako novu cinu, hladal som teda v roznych bazaroch na internete a ntrafil som na jeden co ma zaujal, http://peugeot-ludix.autobazar.eu/50-sn ... 45787.html mozte mi pls napisat vas nazor na ten inzerat,motorku..
moje poziadavky su cena max do 1000eur, 49cm3, a aby na tom mohli ist 2ja

za vsetky odpovede vopred dakujem

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Sep 29, 2009 4:23 pm

Vitaj. Neviem, ja som akosi proti Peugeotom, aj ked su pekne (sice tento az tak nie).
Hadam skor Yamahu alebo Apriliu, ale to uz bude ina cena

vivids
chodec
chodec

#19 Príspevok od užívateľa vivids » Ut Sep 29, 2009 5:04 pm

no ten skuter neni moc pekny, ale hlavne ma zaujala ta cena, keby som nasiel Yamahu alebo Apriliu v dobrej cene/stav scootra tak by to bolo fajn

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Sep 29, 2009 5:07 pm

ale do 1000 € jedine nejaky starsi

vivids
chodec
chodec

#21 Príspevok od užívateľa vivids » Ut Sep 29, 2009 5:12 pm

hej hej s tym ratam, ale nechcel by som strasi ako 2004 rok vyroby,aj ked neviem aku maju zivotnost skutre, ale nechcel by som keby musim po case vymienat takmer vsetko..

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Sep 29, 2009 6:02 pm

kludne si kup aj 99 rocnik a to co vystane do 1000 eur daj do obnovy nejakych dielov

cuore212
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Po Máj 18, 2009 7:27 pm
Skúter: piaggio fly 50 2t chudinka
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa cuore212 » Ut Sep 29, 2009 10:02 pm

ja mam napredaj nove piaggio fly 2t niaky ten tuning je nanom porobeny podsvietnie rok vyroby 2009 marec za 1100 cervene viac info ss

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Sep 29, 2009 10:10 pm

Lepsie ako cina, je to znacka, za prijatelnu cenu. Tato ponuka sa mi pozdava, mozes ju zvazit.

Ale co znamena tuning ? Len to podsvietenie ?

cuore212
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Po Máj 18, 2009 7:27 pm
Skúter: piaggio fly 50 2t chudinka
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa cuore212 » Ut Sep 29, 2009 10:32 pm

nie nieje tam drziak znacky taky sedy plast podsvietenie parkovacka tuningova zapalovanie dell orto nova zavodna sviecka bosch meneny olej v prevodovke nalietane 4200km servisna knizka 2 kluce manual vsetko ako ma byt skuter ide ais 70km s dvomi 65
Prílohy
13092009.jpg
prerobil som uchytenie znacky bol tam taky nevkusny sedy plast
(285.17 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"