Yamaha Slider - FoXiK

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tuní sa Slider

#326 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Júl 22, 2009 10:33 pm

celkom pekne si to spravil no taká zelená sa mi moc nemlúbi :D bola tam zelená metalíza no ten j*bko to strekol čiernym sprejom čo sa dalo aj karbonový blatníček za 40€ aj plexi na rajdoch za 50€ proste total keket... proste inak sa to nedá powedať plasty prevŕtané a zaviazané na uzol so šnúrou na prádlo.. proste sila. :cry:

chudák skúter... a ten druhý čo bude séria na tom sa vybláznim so sprejmi :D dam ho kamarátovi popísať čo robí grafity po celom svete.. PariS :D:D
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

mizu
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
Skúter: yamaha slider

#327 Príspevok od užívateľa mizu » St Júl 22, 2009 10:54 pm

chudák scooter :cry: to bol ten stých . to je dobre to sa pridrôtuje hlavne že to ide. :%)
podpis som si este nenastavil

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#328 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Júl 23, 2009 11:01 pm

presne tak len aby to držalo. vidlica búchaná s kladivom jeden tlmič ide ťažšie len preto že asi sa mu zdala krivá alebo čo .. tak som to rozobral a vyčistil namastil a uvidíme no je to toršku lepšie.. ešte aj moje tak zrepasujem :D to bolo 1h času :D
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#329 Príspevok od užívateľa mizu » St Aug 26, 2009 9:44 pm

fokxik podla tej fotky čo si si zmenil to vypadá veľkolepo :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#330 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Aug 27, 2009 10:42 pm

chystám sa na maxipríspevok :D v mojej téme :D

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#331 Príspevok od užívateľa mizu » Št Aug 27, 2009 10:52 pm

:Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!:

Redline
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Júl 31, 2008 2:58 pm

#332 Príspevok od užívateľa Redline » Ne Aug 30, 2009 10:01 am

foxik nenatahuj nas xD

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#333 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Aug 31, 2009 12:12 am

Nejdú mi uploadnúť na imageshack viac ako 12 obrázkov resp. keď ich uploadlo ukázalo iba 12 a keď som ich chcel uploadnúť znova, tak to nešlo :( Potom pridám fotky aj ostatné.. dík za pochopenie

No takže môj megapríspevok je tu aj keď nie s úplne úplne finálnymi fotkami, takže tolerujte napr. oranžovú krytku b.k. alebo skrutky na prednej brzde, chýbajúcu nakopávačku a pod.

Kúpený skúter - Takže ako viete kúpil som druhého slidera v dosť dezolátnom stave - zadretý motor, predná maska celá polámaná, všetky plasty, karbónový blatníček a drahé červené plexi streknuté sprejom za 5€. Jednoducho powedané mal to totálny Magor., ktorý nabúral do jednej baby ( kamarátky ) ktorá mu skočila do cesty so smiechom a krikom že stój stój. No nestihol to samozrejme ubrzdiť. Takže preto sú polámané plasty a ohnutý aj krk riadenia.
Avšak rozhodol som sa pre kúpu tohto "šrotu" ako vraví tato preto, že má papiere. Pôvodne bol skúter v krásnej tmavozelenej metalíze avšak po predaji ho mal istý Magor, ktorý spôsobil našemu miláčikovi veľkú ujmu na zdraví :cry: Skúter som kúpil za nenormálnych 545€ ale zase kde kúpim slidera? Pamätal som si ho inak a čakal som že bude v lepšom stave, no čo už. Pripomeniem prevŕtané plasty a zaviazané so šnúrou na prádlo alebo radšej 10 podložiek ako si nájsť kratší šróbik. Polámané celé plasty, odtrhnutý sytič - zostala len polovica lanka od volantu, plynové lanko roztrhnuté a spojené s drôtom z bowdenu proste nepopísateľná hrôza !

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Plán prestavby - Poskladať z dvoch skútrov jeden na značkách poriadny ako má byť a druhý len na vozenie po dedine a pod. Rozhodol som sa teda oba skútre úplne rozobrať, okrem motora. Rám a karoséria ( teda sedadlový plast nad nádržou, ktorý každý vidí keď otvorí kufor, ten má štítok s Vinkom, pochopiteľne som musel dať ten, ktorý je na značkách a motor je rovnaký typ, takže v tom nebol problém ) boli zo skútra čo som kúpil v zlom stave avšak z môjho som si prehodil aj sedadlo pretože bolo lepšie a dorobil som malé úchytky, ktoré boli poodlamované. Takto som sa pustil do nekonečného vyberania tých správnych a lepších vecí a tie navzájom poskladať tak aby bolo všetko na jednotku.

Postup práce - V jeden deň keď som mal voľno v robote som vstal o 8mej ráno a po naraňajkovaní som sa pustil do práce ktorú som robil okrem jednej obedovej prestávky až do polnoci !!! :oops: V ten deň som stihol zhodiť všetky veci z jedného rámu, vyčistiť a jemne prebrúsiť rám, ktorý som následne strekol so sprejom proti hrdzi a navrch čiernym sprejom. Bolo mi ľúto že rámu ktorý som mal doteraz na skútri som sa takto venoval dva týždne no tu asi 2 hodiny.. potom som musel rozobrať krk riadenia, pretože ako som predpokladal bol ohnutý. Predpoklad sa potvrdil, aj keď sa ho tato pokúšal narovnať , nepodarilo sa, je to moc silné :D tak ja som všetko musel rozobrať, teda aj moje riadenie a použiť ho na druhý rám. Všetko som dôkladne vyčistil, a znovu natrel s novou vazelínou a následne zložil. Našťastie rám asi nieje krivý, aspoň nevyzerá :D
Postupne som teda začal vyberať tie najlepšie veci a postupne ich skladať na skúter... stihol som nahodiť všetky potrebné veci, ako je napr. elektrika motor a lanká, avšak nemal som dosť a tak som do polnoci skladal ešte všetky plasty :D . Motor sa len vystriekal zvonku s wapkou a prehodil sa celý ako bol.

Obrázok

Motor - ponechaný s úpravami z minulého roku z oranžového skútra Zuzka

Rám - z čierneho skútra vyčistený, prebrúsený a nastriekaný + volant a krk riadnia s okulármi z druhého skútra

Komponenty - prepínače na volant boli ponechané pôvodné, olejová a benzínová nádržka + predný brzdový systém z oranžového skútra - chystám ešte jemné opravy.

Plasty - zadné bočné plasty, stúpacie plasty pre spolujazdca a podlaha s bruchom sú z čierneho skútra, pretože boli v lepšom stave ostatné plasty okrem sedadlového plastu sú z oranžového skútra. Kapotážové plasty boli brúsené šmirgľami do jemnosti 800. Následne boli gitované ( jeden plast pred kolenami ) a streknuté šedým základom. Potom som plasty šmirgľoval, samozrejme pod vodou zase jemným šmirgľom (800) a strekli sa znova ale to už len tak popráškovali aby sa zatmavili stopy po väčšom vybrúsení, potom sa plasty striekali, kvalitnou lesklou bielou farbou. Cena bola 60€ - striekanie, všetky farby a robota, teda šmirgľoval som ich sám, takže to si nepočítam. S plastami som spokojný až na jednu chybu, ktorú urobil lakyrník. Predná maska ma stekance smerom dozadu skútra pri pohľade z boku z troch špárových dier na každej strane. Niesú až tak vidno ale rukou ich cítiť. Predný blatníček bol po márnych pokusoch odstránenia náteru prešmirgľovaný a streknutý sprejom a následne potiahnutý karbónovou fóliou. Takisto Slidery po stranách skútra boli vyšmirgľované, nastriekané a oblepené.
Plasty na druhý skúter ešte nemajú vybratú ani farbu ani niesú poopravované, pretože na to doposiaľ nebol čas. No prednú masku som trochu zrekonštruoval.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Svetlá - použil som paraboly MR11 ktoré som používal aj doteraz avšak na vašu radu som zatmavil ich pozadie plastov aj obímky. :twisted: dúfam, že sa páči. Krytky som tam dopošiľ nedal ale budem dávať kvôli chlpatým :) no keby bol nejaký problém s prihlasovaním, že predné svetlá niesú schválené, jednoducho nahodím origo masku a je to.

Obrázok

Pokusy - Skúšal som ešte nejaké tie klapky, pretože na kúpenom skútri boli tiež nejaké tuningové avšak asi boli príliž mäkké pretože skúter mal dosť vysoké otáčky a pomaly pridával aj keď som mal pustený plyn, možno stačilo len doladiť. Nechcelo sa mi s tým srať kedže som nemal čas. No viem že jeden je o dosť vyššie ako ten druhý aj iný sklon klapiek tam je takže možno to niečo spraví aj na reakcií plynovej rukoväte, s tým menším by sa mal dať airbox, s tým čo teraz používam sa dá len open, lebo mi zavadzia zadný tlmič, teda nie mne ale airboxu.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Podoba finále :D

Obrázok
Obrázok
Obrázok

Galéria TU - stačí si skopčiť link ( fotené za šera, preto to nieje taká kvalita, ale bude aj to :) )
http://img188.imageshack.us/gal.php?g=p8210642r.jpg

Chystám sa - Prihlásiť vynovený skúter s vynoveným menom - SuZy - na značky, možno dokúpiť zadné diódové svetlo so smerovkami a drahý podsedadlový plast + ak by sa bude dať vyrobiť predstavec na rajdy skúsim tie z Yamahy YZ250F k tomu by šiel nový rýchlopal a DH prepínače s nejakým koso rýchlomerom s otáčkomerom a pod., Opieskovať kolesá aj prednú vidlicu. Doladiť karburátor ale aj vizuálne doplnky, ktoré som nepostíhal, kvôli práci.

Zatiaľ nieje prihlásený, pretože kamarát bol na dovolenke a jeho brata chytili na skútri (slideri), modrej farby ktorý nebol na značkách ale mal moju značku a moje papiere pretože som si ich neprevzal kvôli tomu že som skúter potreboval prerobiť a potom on prepíše farbu a odhlási a ja by som to prihlásil. Avšak niekto ho asi nahlásil že je skúter kradnutý a poslali ho na expertízu s mojimi papiermi, ktoré nie sú vôbec z toho skútra a tá trvá MIN. 3 mesiace. Takže si ešte počkám a zase nič z toho nebude. Teraz idem na výšku do brna a mám zase po celej sezóne, kedy som sa mohol legálne voziť. Smutné no :(

Poradťe... - mám na bielo nastriakť ten plast ktorý je nad baterkou na podlahe a siaha až pod sedačku alebo len zboku spolujazdcove nášľapy? + Vidlicu na bielo a karbónovú fóliu alebo na čierno a bez fólie? Okuláre dám asi na čierno. Čo vy na to? :)

Redline
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Júl 31, 2008 2:58 pm

#334 Príspevok od užívateľa Redline » Po Aug 31, 2009 12:42 am

ja by som veruze nic nemenil takto je to uplne super :good:

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
Kontaktovať užívateľa:

#335 Príspevok od užívateľa lacosta » Po Aug 31, 2009 12:45 am

okulare jednoznacne black, nechaj to v ciernom ako je baterka je tam celkovo dost vela bielej ...
Hail to the king baby !
Obrázok
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...

ApriliaSR50
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
Skúter: Aprilia sr50 r

#336 Príspevok od užívateľa ApriliaSR50 » Po Aug 31, 2009 6:17 pm

waa nadhera ja chcem slider wrr hned by som ho bral no dal si mi chrobaka do hlavy a uz viem co bude u mna nove he

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#337 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Aug 31, 2009 9:46 pm

Ja by som slider druhý krát nekúpil .. takže takého chrobáka ti dám.. Pretože jednak má vertical motor a aj preto že nikdy tam nebudú sedieť pekne plasty ... :D keď vidím nejaký napr. speedfight 2 jak má kamarát také pekné tam je všetko ale zase toto je úplne iné aj na ovládanie nieje to také neohrabané a vysoké, rajdy nemáš na kolenách a pod.. proste je to cítiť že to je iný scooter ale otázka je či dobrý alebo nie :D a každopádne je ich ale 10 na slovensku. Tak som rád že niesom tuctový :D

vela bielej tam je asi preto že aj ten plast čo je pred nohami som dal nabielo.. ale biela je pekná tak čo nieje ošúchateľné ako napr. podlaha poťahujem nálepkami karbónu :D

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#338 Príspevok od užívateľa mizu » Po Aug 31, 2009 9:53 pm

krása foxik mne sa paci patrim aj ja k tím 10

ApriliaSR50
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
Skúter: Aprilia sr50 r

#339 Príspevok od užívateľa ApriliaSR50 » Ut Sep 01, 2009 11:13 am

foxik a preco by si uz do toho nesiel druhy krat moc ma to zaujima lebo fakt by som nejakeho slidera chcel splasit

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#340 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Sep 01, 2009 9:47 pm

foxik .. ved bud hrdina a prerob na lc z horizontalom :D ako ja :D

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#341 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Sep 02, 2009 2:36 pm

no to som ešte nechcel prezrádzať ale počas výšky asi nebudem mať na takéto veci čas teda budem v Brne tak asi preto :D ale inak prečo myslíš že budem mať ešte jeden slider len sériový? aby som ho mohol neskôr spraviť LC horizontal na prestavbu na race to bol moj sen :D ( alebo si spravím total j.. keby boli prachy, tak taký že by šiel 170 :D, kamarát tak predával na závody zipa za 50litrov eče Sk a šiel 170 :D ) proste pôjdeš po ceste na aute a len vrrm a skúter ťa obehne a ty pulec vypulený budeš kukať :D ale sny sú pekné... cel by som jeden mať ten čo mám a ten druhý by šiel na prestavbu s iným motorom no :)

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#342 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Sep 10, 2009 12:33 am

no takže asi ich bude aj 20sať lebo som sa dozvedel,že už asi 10 sliderov je v HC :D pitche :D

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#343 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Okt 01, 2009 8:08 pm

Tak pridávam nejaké sľúbené obrázky ešte cez deň.. som skoro stále v Brne, takže nemám kedy dať ani opieskovať tlmiče a steknúť okuláre tlmičov ani olej v nich nieje :D ... ako vidím takéto detaily si nechám na zimu :)
Ale som rád, že som konečne vyladil karb. :Yahoo!: Hodil som tam trysku 80tku tuším z toho čínskeho karbu a Open filter som obmedzil kobercom na poťahovanie reprobední... zvonku aj zvnútra som obtočil jednu vrstvu :) .. ťah zostal a spotreba dúfam klesla
Doleštil som cca 87% krytu varia .. dúfam že to trošku vidno :D teda vidno že na konci nieje úplne doleštený asi nejakých 8cm od konca.. aj držiak open filtra som trošku vytunil nech vyzerá krajšie.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#344 Príspevok od užívateľa mizu » Št Okt 01, 2009 8:45 pm

:good: very nice :good:

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Po Jún 01, 2009 8:50 pm
Skúter: Yuki 125 Hawk
Kontaktovať užívateľa:

#345 Príspevok od užívateľa Tronic » Ne Okt 04, 2009 2:36 pm

Krasny je, taky alienware štýl mne sa to moc páči bravoo :)

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#346 Príspevok od užívateľa FoXiK » So Feb 13, 2010 4:58 pm

Dnes som vytiahol všetky diely čo mi zostali z druhého scootra a taktiež polovica ide nová :D

Takže pridávam pre alčiho nejaké foto kľuky.. čo myslíte bude použiteľná? Vario tam drží no keď dávam ložiská kit a i. veci nové tak nechcem zase riskovať.

Fotene mobilom, ale v pohode :-)

http://img21.imageshack.us/gal.php?g=fotografia0478.jpg

LUBO123422
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jan 16, 2010 4:53 pm
Skúter: yamaha neos 50 2t

#347 Príspevok od užívateľa LUBO123422 » Po Feb 15, 2010 7:47 pm

fakt very nice scoot a tie svetla jedna báseň :good: :Bravo:

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
Skúter: Gilera Runner 125VX
Kontaktovať užívateľa:

#348 Príspevok od užívateľa fifais » Po Feb 15, 2010 8:12 pm

nakopavačka ninčen ? :D ...ja by som nemal odvahu bez nej jazdit
Už je väčší ;)

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#349 Príspevok od užívateľa FoXiK » Po Feb 15, 2010 10:02 pm

Nem nem ninčen :D šak odkedy mám kolieska do elektrického štartéra tak len na tom frčím :D ale bude.. len som vyberal lepšie segmenty a valček čo ho drží a pod. aby to tam neklepalo tak hádam to bude dobre :) .. lebo mám tak zo dva tri kusy teraz z každého tak som vybral tie lepšie a dal ho to Zuzky ...

Vješ ja sa nebojím pretože ak si to zložíš sám a vieš čo si si tam dal tak si môžeš veriť :D nikdy ma ešte nikdy nenechal :) aj keď chudátko ešte nemá papiere .. hádam budú.. svetlá ešte inak doladím... aj kontra pôjde tvrdšia nejaké lepšie blinkre a ak sa podarí vyrobiť predstavec tak aj rajdy z Yamahy YZ250F 2006 :D to bude masaker

Inak v prestavbe sa dá ešte pokračovať nakoľko mám skoro vždy rozvrh len do stredy v brne takže štvrtok piatok sa maká ešte na doladení tohto scootra a potom ideme na ďalší slider :D ten už čaká v pivnici rozložený do šróbika :)

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
Skúter: neuvedený

#350 Príspevok od užívateľa Quiksilver » Ut Feb 16, 2010 6:18 pm

len dufam ze ten dalsi nebude zas v bielej lebo kazdy co tu robi alebo robil slider tak len v bielom...

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"