Yamaha Aerox R - modreOKO

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
fifais
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
Skúter: Gilera Runner 125VX
Kontaktovať užívateľa:

Re: Yamaha Aerox R

#351 Príspevok od užívateľa fifais » Ne Jan 10, 2010 3:26 pm

to spravis aj doma :D ...staci trochu casu dobry material a ides na to :x
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#352 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Jan 10, 2010 5:23 pm

mam rad ked sa uz niecoho pustim nech to stoji za to :D .. ale viem ze do tohoto keby som sa pustil, a rezal a brusil a meral a rezal a brusil, ze to stale nebude vyzerat podlamojich predsatav,,vresp. ako vyrobene strojom .. ale clovek nikdy nevie ked mi skonci skuskove budem mat cas sa do toho pustim :) mozno, mozno ..

..kazdopadne dik za podporu ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

modreOKO
motorkár
motorkár

#353 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Jan 10, 2010 11:38 pm

aky material by to mal byt ? .. nejaky dost tvrdy, nech sa to neohyba, ale zase aj dostatocne mäkky nech to dokazem ohnut v domacom prostredi, a ked to ohnem v 90° uhle aby sa to nezlomilo, vresp.nepopukalo, nepopraskalo...

dalo by sa ist aj na nejake vrakovisko, srotovisko, ale zber surovin a tam najst nejaky kus zeleza a ten si opracovat ?? ci radsej najst specializovanú kovovýrobu??
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

mizu
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
Skúter: yamaha slider

#354 Príspevok od užívateľa mizu » Po Jan 11, 2010 12:00 am

skus hliník na šrotovisku a vyleštiť a nech ti ho dajú za šrotovú cenu a ak poznáš akéhosi klampiara tak nech ti to ohne za tu minútku ohnutia hádam nezoberie nič poprípade :beer:
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#355 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 10:21 am

yop, dik :).. a som kukal v jednej teme chlap to mal vyrobene z nerzu , hrubka cca 2mm...myslis ze te sa to bude tazko ohybat ??

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#356 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Jan 11, 2010 10:44 am

Bežný hliník je pomerne mäkký a ide ohnúť ľahko, aj doma spraviť prípravok z dvoch dosiek z tvrdého dreva ...Ale ak je plech duralový tak zvykne praskať pri ostrom ohybe ...treba ten ohyb robiť na väčšom polomere.A stým je už problém. Samozrejme na ohýbačke sa to dá nastaviť.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

modreOKO
motorkár
motorkár

#357 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 10:54 am

ja rozmyslam ze spravim jednu taku vec,, zoberiem nejaky bud karton alebo daco co sa mi bude lahko tvarovat, a spravim si z toho normalne drziak (formu, predlohu) ,, zozeniem si material , vyrezem si to do pozadovaneho tvaru, potom si tu predlohu zoberiem niekde ku klampiarovi a poprosim ho ci by mi to neohol do takeho tvaru (predtym este zmeriam napr. uhly v akych to ma byt a presnemu poviem) .. potom prirovnam ku scootu, opracujem, vylestim, nastriekam namontujem, dam ŠPZ a ideme .. :) [+este osvetlenie-a tu mam jednu otazku, ci to musi byt silou mocou homologovane osvetlenie, ci mi staci tam pripevnit 2biele diody , zaliat do nejakeho silikonu nech su nepremonave a umiestnit tam?]

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#358 Príspevok od užívateľa mizu » Po Jan 11, 2010 12:45 pm

ja som kúpil toto dá sa to pekne zašrobovať priamo na ten plastoví rámik na ŠPZ cca do 10E ak to chceš leštiť tak to vyleští skôr než to ohneš ušetríš si tím hooodne nervov :D
Prílohy
0118204600C_hi.jpg
(21.41 KiB) 111 stiahnutí

modreOKO
motorkár
motorkár

#359 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 1:15 pm

fuuha, fajne fajne .. . zajtra mam skusku tak hned potom sa do toho hadam pustim , ale uz vidim tu kopu problemov, no nevadi nejako bolo nejako bude.. to osvetlenie nevyzera zle, ale aj tak ma zaujima ze ci tam mozem dat tie dve diody :D je to stale lacnejsie a bude to nenapadnejsie , popripade som rozmyslal ze zo zadneho svetla len obratim nejake 2 diody smerom na znacku nech svietia a kedze ona je reflexna a dal by som na tie diody nejake to tienidlo, nech to svieti BODOVO by to vyzeralo super.. asi to tak aj spravim a keby daco bolo to tak odvyroby ..hadam mi nebudu chlpatí na mieste rozoberat svetlo.. ;-)

modreOKO
motorkár
motorkár

#360 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 1:42 pm

akurat som to bol pozerat.. nevyzera to az tak tazko :) .. len trafit sa do predneho tvaru , ale to by sa tiez dalo vyriesit ;-) ,,chytim flexu a idem na to ..

Tie pôvodné drziaky co si tam mal na SPZ to si surovo odrezal dole ? :D ..lebo eko neviem bude mi to luto dat prec, ale tak nenecham to tam trcat, to urcite nie ..

A zistil som ze hadam mi to budue osvetlovat aj to pôvodne svetlo z brzdoveho to by bola pecka :)

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#361 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Po Jan 11, 2010 2:44 pm

modreOKO napísal:[+este osvetlenie-a tu mam jednu otazku, ci to musi byt silou mocou homologovane osvetlenie, ci mi staci tam pripevnit 2biele diody , zaliat do nejakeho silikonu nech su nepremonave a umiestnit tam?]
Vieš ako, zelení keď budú chcieť, tak si vždy niečo nájdu. No, vždy je menšia pravdepodobnosť, že Ťa zpindajú/dajú pokutu keď ju budeš mať v strede ("v osi motocykla") a osvetlenú, hoc aj dvoma ledkami v silikóne, ako keď ju budeš mať neosvetlenú a pomaly šúchajúc po zemi. :wink:
Aj keď je pravda, že keď dáš homologizované svetlo na ŠPZ tak to bude zase iné, ale oni si niečo nájdu. :good:

EDIT: HA, "zpindať" to nepozná.. :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#362 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 4:07 pm

ano bamma suhlasim setbou ..ale ja o vyriesim jednoducho, bude aj osvetlena tak ako ma , a aj bude vstrede tak ako ma :D .. pretoze som UZ BOL KUPIT 200X400 NEREZOVY PLECH o hrúbke 2mm !!!
Bol som trochu prekvapeny cenou :D [10e] .. ale tak aspon to bude drzat ..ma to asi 1kg :shock: ..
zajtra po skuske sa do toho pustim, nejaky ten tvar vymysliet a veci .. atd .. pytal som sa a ze mi to TAM aj ohnú takze ohnut si to tiez pôjdem tam dat.. ;-)
Prílohy
IMG_5826.jpg
(31.51 KiB) 102 stiahnutí
hrubka nerezu.JPG
(41.92 KiB) 102 stiahnutí
Naposledy upravil/-a modreOKO v Po Jan 11, 2010 4:38 pm, upravené celkom 1 krát.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#363 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Po Jan 11, 2010 4:26 pm

Tak šup flexu do ruky a rezááť :D keď to tak "naperforuješ" ako na tom obrázku, tak to bude mať tak 400g ak nie menej :wink:

P.S.: som "bamma" :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#364 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 4:41 pm

jop jop, sorry :)
..rezat budem zajtra, aby som mal na to cas a nebol v strese, nakolko mam teraz par hodin do skusky a keby som teraz zacal nedopadlo by to dobre .. takze zajtra sa stym idem vyhrat ;-)

...inak nevies ako by som vyhladil take malinke ryhy..potom ako nejaku dodatocnu upravu spravil na tom nereze, lebo viem ze tam este urcize vzniknu a nebude to vyzerat pekne .. nejako vylestit, alebo len natriet niecim??

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#365 Príspevok od užívateľa fifais » Po Jan 11, 2010 4:47 pm

ja by som lestil...a do vnutra toho materialu spravil neaky vzor ako mas na tom obrazku co som ti ukazoval...ked tam bude dostatocne plny material o sirke 15 cm tak to aso bohwie ako vyzerat nebude :D ...a co mam ja skusenosti s umiestnenim znackou-zatial ma len napomenuli aby som ju dal inam...a osvetlena neni... :)
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár

#366 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 4:50 pm

noo, lestit, ale ako .. :unknown: ..vzivote som to nerobil ..da sa to spravit aj nejako v domacich podmienkach??myslim bez zbytocnych investicii..

no a o tvare uz mam nejake IDEI 8) ..budete prekvapkaní :D ..a mozno aj ja :D

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#367 Príspevok od užívateľa fifais » Po Jan 11, 2010 7:36 pm

no som zvedavy :D ...a tak sa mi zda ze chudar to robil smrglami zacal neakou mozno 80 a siel asi po 100 alebo 200 vyssie az po cca 5000...tak sa mi zda...a na dolestenie pouzil unipol pasty...ja osobne mam alu-nwm co :D kupil som to v tuning obchode a tiez to funguje na dolestenie... :wink:
Už je väčší ;)

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#368 Príspevok od užívateľa fifais » Po Jan 11, 2010 8:10 pm

inak mohol by si mi cvaknut a povedat aku mas v prednom svetle ziarovku?...ja by som chcel origo lebo teraz mam tuningovanu H4 :)
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár

#369 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 11, 2010 8:56 pm

hh, asi ti moc nepomozem .. mam tam tuto ,,akurat jemne do modra :)

..pozeral som aj v manuali , ale konkretny typ sa tam nepise..
Prílohy
Ultra_White_H1_and_H3_white.jpg
(12.74 KiB) 78 stiahnutí

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#370 Príspevok od užívateľa fifais » Po Jan 11, 2010 9:53 pm

taku mam aj jadiky :) ...ale sa mi zda ze by tam mala ist neaka s paticou alebo ako sa to vola ba20d :pardon:
Už je väčší ;)

matrixko

#371 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Jan 11, 2010 10:17 pm

modreOKO:kde si kupil tu ziarovku presne taku zhanam.vopred dik za info inak je to h4 ze?

modreOKO
motorkár
motorkár

#372 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Jan 12, 2010 12:03 am

fifais: ano, urcite s päticou, to co tam mam ja je upravena pôvodne na inu ziarovku, podobnu ako H4 len bez toho "prstenca" no a ja tam mam este upravenejsiu päticu na tuto H4 :D

matrixko: ano mala by to byt H4-ka..a kupil som ju unas v specializovanom obchode pre motorky,scootre,4kolky a vsetko.. neviem ako sa vola ale aj normalne u nejakom auto prislusenstve, auto-mototechna, pobehaj a urcite najdes. Myslim ze tato stala okolo 13e.

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#373 Príspevok od užívateľa fifais » Ut Jan 12, 2010 3:32 pm

ja to mám tak isto...ked ju tam chcem dať tak musím poohýbať tie výčnelky a strčím si ju do svetla :)
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár

#374 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Jan 13, 2010 10:10 pm

mnoo, hosi .. drziak je vpodstate hotovy :) ..vyzera to zaujimavo ;-)

..len sa chcem spytat, robil som to z toho nerezu a potreboval by som to potiahnut este nejakou vrstvou "NIEČOHO" čo zakryje malé ryhy a škrabance spôsobené pri opracovávaní a ohýbaní atd.. ako sa to volá? dakujem ..

mizu
st. skútrista
st. skútrista

#375 Príspevok od užívateľa mizu » St Jan 13, 2010 10:14 pm

daj foto :roll:

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"