[Preview/recenzia] Lacný BT interkom - dojmy a skúsenosti

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

#26 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Júl 29, 2010 11:48 am

duky5 napísal:jj vcera som objednal balenie banditovy a tiez mi bloklo na ucte zatial 79e aj nejake drobne :) este usetri hnusak jeden :)
heheeeeee :D Tento topic som sledoval aj na dovolenke (dnes som sa vratil) a som riadne nazhaveny na tuto vecicku... :Yahoo!: Rozpravat sa pocas jazdy a nepouzivat pri tom nemotorny jednocestny system vysielaciek, to bude parada... :good: :Yahoo!:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#27 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Aug 01, 2010 12:54 am

EDIT k vydrzi ... pridane v prvom prispevku
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Aug 01, 2010 9:23 am

Každú chvíľu očakávam túto hračku že mi príde poštou. Dúfam, že stihne prísť pokiaľ odídem do Kováčovej.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Aug 01, 2010 9:48 am

moja dvojsada je od piatka uz u dukyho doma, (ne)trpezlivo cakam, kedy mi ju posle (peniaze som mu uz poslal :)), tak verim, ze do Kovacovej pojdeme s bratom uz komunikacne... :D :beer:

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Aug 01, 2010 9:56 am

Ako je možné že jemu to už prišlo a mne ešte nie? :shock: Veď som to objednával v ten istý deň, dúfam že to príde čo najskôr.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Aug 01, 2010 10:01 am

duky to objednal 20-teho (utorok vecer, v Hong-Kongu asi streda nadranom), ty 21-ho (streda rano az dopoludnia, v Hong-Kongu asi streda popoludni az vecer), tak mozno preto... :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Aug 01, 2010 10:12 am

Aha tak potom to môžem očakávať možno už zajtra.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Aug 03, 2010 11:20 am

Tak dnes som sa konečne dočkal a balík z Hong Kongu mi prišiel v poriadku. Všetko je tak ako už písal Duky.
Pri montáži slúchadiel do helmy som však narazil na dosť závažný problém. Nakoľko prilbu mám dosť na tesno, sluchátka mi veľmi tlačia na uši.
V podstate až tak veľmi že po 10 km jazde to bolo neznesiteľné a musel som ich vybrať von. Urobil som dakde chybu? Podľa popisu v manuále ich
treba umiestniť presne na stred kde mám ušný kanál. Tak som aj urobil a v mojej prilbe toto miesto vyšlo na polystyrén medzi dvoma mäkkými výplňami.
Zrovna v tom mieste však výplň prilby nieje. tak som to nalepil na ten polystyrén. Sluchátka však dosť vytŕčajú a to spôsobuje nepríjemné tlačenie.
Moja otázka hlavne na Dukyho : ako si to riešil ty? Jediné čo ma napadá je urobiť dutinu do polystyrénu a tam vsadiť sluchátka. Ale najskôr sa chcem poradiť, ako
by som si mal zničiť prilbu.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#34 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 03, 2010 11:33 am

Asi tá diera to istí....inak to tam neschováš tak aby to netrčalo a netlačilo....Ja by som si spravil nejaký korunkový vyvrtávací vrták z plechu alebo dačo ako plechovka - stočený plechový pásik dokola,na vyrezanie PS po obvode a potom to nejak odtial vylámať opatrne von...Alebo len trafopájkou nejak upraviť hrot do vhodného tvarua tak vypáliť vhodnú priehlbinku.... :good:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Aug 03, 2010 12:24 pm

Len ma tak napadlo, neznížim alebo neporuším bezpečnosť prilby?
Ešte dnes budem skúšať nejak umiestniť to slúchadlo inak keď aj nie na stred ucha či to nebude lepšie.

duky5
motorkár
motorkár

#36 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Aug 03, 2010 2:55 pm

ja v mojej prilbe mam miesta dost v oblasti ucha, nemam problem. brat ma ale novy prilbu a tiez je tesnejsia a nema tam tolko miesta, tiez to bude riesit dlabanim do polystyrenu...ale este skusime ine sluchatka.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Aug 03, 2010 3:14 pm

Po skúšaní všetkého možného aj nemožného, som bol nútený kúsok polystyrénu odrezať. Urobil som to klasickým vreckovým nožíkom nakoľko to bolo na kraji a iba kúsok.
Všetkú kabeláž som schoval pod výstelku, takže ani nieje vidno že je niečo v prilbe. Zvuk je dobrý. Budem to intenzívne testovať a pridám svoje dojmy a určite aj otázky na Dukyho.
P.S ospravedlňujem za za zlú kvalitu fotiek, ale mal som iba mobil s foťákom pri sebe.
Prílohy
Snímka067.jpg
(50.36 KiB) 219 stiahnutí
Snímka068.jpg
(52.71 KiB) 219 stiahnutí
Snímka069.jpg
(50.25 KiB) 219 stiahnutí

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Aug 03, 2010 4:44 pm

tak mne dnes rano pani postarka doniesla balicek odosielany vcera 1. tiredou z Bratislavy (duky, velmi pekne dakujem za ochotu :good:), a v nom bol balicek odosielany z HongKongu... :) Pristroje som dal ihned do nabijaciek, nabitie trvalo 2 hodiny... medzitym som mal nejake povinnosti, takze montaz do prilieb musela ist bokom. Brat si vsak svoj pristroj nahodil do svojej JETky bez nejakych problemov, o to vacsie problemy ma(l) so sparovanim so svojou Nokiou 5230 (Symbian). Pri sparovani nepytalo kod, ale potom sa v sluchadlach nic neozyvalo... ba sa jeho HF dostal do stavu, ked sa akoby ani zapnut nedal.

Moj HF som si s mojim hlupym SE W910i sparoval bez problemu presne podla postupu, aj kod pytalo, a nie je problem ani s hovormi ani s prehravanim MP3. O to vacsi problem som mal narvat sluchadla a mikrofon do mojej integralky Lazer Vertigo. Totiz presne tam, kde mam usi, mi z integralky vychadzaju popruhy... na nosenie je to velmi pohodlne, ale kam umiestnit sluchadla??? Vyskusal som viacero alternativ, ale bud mi to tlacilo na usi, ze som nevydrzal ani 20 sekund (usi su na tvrde predmety sakramentsky citlive), alebo bola hlasitost nizka/nedostacujuca. Napokon som volky nevolky musel ciastocne rozparat calunenie prilby a strcit reproduktory do calunenia rovno pod vyvod popruhov. Idealne riesenie i preto, lebo je to dokonale skryte a vobec to netlaci, pretoze medzi uchom a reproduktorom mam caluneny popruh prilby... :) Hlasitost je viac nez dostatocna...

Takisto som sa na mojej integralke potrapil s uchytenim HF, ten skrutkovaci drziak mi prilis vo vnutri trcal do prilby a nemohol som zasunut calunenie... tak som sa nanho vykaslal a pouzil som nalepovaci drziak, ktory je bez problemov a dufam, ze vydrzi, verim v kvalitu 3M pasky... :)

Co sa tyka prevadzky, v realnej premavke sme to este nemali, ale ako interkom do bez problemov fungovalo na 50 realnych metrov (dalej sa ist nedalo, plot). Kolko sa mozem vzdialit od telefonu, som neskusal, pre mna nedolezite, telefon mam vzdy pri/na sebe... :)

Brat potom vyskusal svoj HF sparovat so svojim SE W810i (ak dobre pamatam model), sparovanie bolo bez problemu, i telefonovanie, ale MP3 sme neprinutili prehravat cez sluchadla... tak to este dospekulujeme... :)

Tesim sa na test v realnej premavke. :)

Jo a obcas sa mi stane, ze moj SE W910i nechce prehravat MP3 v sluchadlach, napr. ked som odmietol hovor cez prilbu. Potom sa mi po stlaceni Phone tlacidla nepustila hudba, iba sa ozvalo tuut. A ak som pustil hudbu cez mobil, hrala z mobilu (inac zacne hrat cez sluchadla). Vidim to vsak na chybu mojho mobilu, on je to taky trosku zmatok. :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Aug 03, 2010 4:55 pm

Utešene nám pribúda používateľov tohoto super vynálezu. Aspoň budem mať s kým prediskutovať prípadné problémy. Ja som zatiaľ narazil na tieto:
1. Keď počúvam mp3 neviem prepnúť ďalšiu skladbu (v návode som sa nič nedočítal, tak predpokladám, že sa to ani nedá :( ).
2. Čakal som že tam bude hlasité vytáčanie no žiaľ ani to som tam nenašiel. V návode sa spomína iba vytáčanie posledného volaného čísla, no mne sa to nepodarilo zrealizovať
3. Mám pocit, že po vypnutí a zapnutí prístroja sa hlasitosť nastaví na predvolenú úroveň, takže si ju vždy musím upraviť.
4. Mám problém s uchytením prístroja na priateľkinu prilbu (má oblý tvar a tá samolepka tam nedrží) na mojej to drží pevne.
Ak by ste vedeli nejaké triky na body 1 až 3 prosím napíšte :)

peeter
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
Skúter: Burgman 400 K9

#40 Príspevok od užívateľa peeter » Ut Aug 03, 2010 5:02 pm

W810i nepodporuje A2DP, cez BT hudbu neprehras.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Aug 03, 2010 5:12 pm

peeter, moze byt... ale kto by to cakal, ma(lo) to vymakany Walkman :) Tak bude musiet rozbehat tu Nokiu... heh. :)

deltoro:
1.) na to som ani ja neprisiel, zrejme sa neda... ale myslim/dufam, ze mi to chybat nebude... :)
2.) hlasite vytacanie som tiez neskusal, telefonujem malo, a ak by mi uz bolo treba niekomu inemu, nez posledne volanemu, tak si zastavim pri krajnici a vytocim rucne (telefonovat samozrejme cez prilbu)
2.) vytocit posledne volane cislo funguje bez problemov, ak si to cislo pred jazdou vytocis na mobile... skus...
3.) to som si nevsimol... nevylucujem, ale ani nepotvrdzujem... :)
4.) nastastie s nalepkou ani ja nemam problem, inac by som bol v koncoch... :D

edit: este ku kvalite zvuku - na hovor cez telefon resp. interkom je v pohode, ale na hudbu je to tragedia :D, najma ak som zvyknuty na Koss PortaPro... :D Nateraz neriesim, ale casom by som mozno dokalicil nejake tie Porty za ucelom namontovania do prilby... :) Alebo skusim pohladat, mozno niekde na NETe predavaju prave takyto dvojset do prilieb: sluchadla s mikrofonom na ohybnej palicke... :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Aug 03, 2010 5:43 pm

pridavam par fotiek :)

bratova JETka, na obrazku vlavo sa iba zda, ze mikrofon vychadza z antenky :):

Obrázok Obrázok

kablik do HF este skusime poriesit... ale zatial je to funkcne i takto:

Obrázok Obrázok

moja integralka, drziak HF je nalepeny:

Obrázok Obrázok

zelenou som naznacil, ze som musel nastrihnut latku... ale o to lepsie je to v mojej integralke zamaskovane... :) Mikrofon mam rovno pred ustami, ale od ust prijemne daleko...

Obrázok

duky5
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Aug 03, 2010 6:18 pm

deltoro5784 napísal:Utešene nám pribúda používateľov tohoto super vynálezu. Aspoň budem mať s kým prediskutovať prípadné problémy. Ja som zatiaľ narazil na tieto:
1. Keď počúvam mp3 neviem prepnúť ďalšiu skladbu (v návode som sa nič nedočítal, tak predpokladám, že sa to ani nedá :( ).
toto nejde, riesim to vytvorenym playlistom a zvolenim nahodneho vyberu pesniciek
2. Čakal som že tam bude hlasité vytáčanie no žiaľ ani to som tam nenašiel. V návode sa spomína iba vytáčanie posledného volaného čísla, no mne sa to nepodarilo zrealizovať
ak nemam aktivny rezim stereo nahlavnej supravy, tak mi hlasova volba funguje rovnako ako pri BT HF za ucho, co sa pouziva v aute....vytocenie posledneho hovoru podla manualu sa mi nepodarilo...je tam upozornenie ze to nejde na kazdom mobile
3. Mám pocit, že po vypnutí a zapnutí prístroja sa hlasitosť nastaví na predvolenú úroveň, takže si ju vždy musím upraviť.
nevsimol som si
4. Mám problém s uchytením prístroja na priateľkinu prilbu (má oblý tvar a tá samolepka tam nedrží) na mojej to drží pevne.
Ak by ste vedeli nejaké triky na body 1 až 3 prosím napíšte :)
na jednu prilbu som pouzil ten klip, na dalsie 2 helmy sme to nalepili
kurnik, nejak sa to tu rozbehlo a neviem na co skor odpovedat :)

banditko, neni za co. co sa tyka bratovho symbianu...ja mam HTC s windows mobile a pri parovani si to tiez nepytalo kod, ale mne vsetko funguje....ano, sluchatkam chybaju basy, to som tusim pisal uz v prvom prispevku, ale o to zrozumitelnejsi je interkom a hovor...
kedze ja som tiez rozmlsany sluchatkami koss the plug, jedny kossy tusim za 10e som kupil, rozobral a preletoval, zalezitost 10 minut. rozdiel vo zvuku je citelny, hlavne teda tie basy...

duky5
motorkár
motorkár

#44 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Aug 03, 2010 6:33 pm

EDIT 2
Dnes sme boli s bratom na Babe a samozrejme sme skúšali dosah. Opäť nastalo príjemné prekvapenie. Pokiaľ som sa stratil z dohľadu iba za jednu zákrutu, zvuk bol stále čistý, bez rušenia...ak som šiel ďalej, vtedy začalo drobné vypadávanie signálu, za druhou zákrutou to bolo ešte horšie, ale stále sa dalo rozoznať slová....po ešte väčšom vzdialení napokon spojenie padlo...akonáhle sme sa k sebe priblížili, spojenie sa automaticky opäť nadviazalo (bez nutnosti čokoľvek mačkať). Myslím že pri bežnom cestovaní vo dvojici, kde sa dodržiava bežný odstup aj pri cestovaní v kopcoch, bude dosah postačovať.

Vodotesnosť
Viem, že na nejaký záver je ešte skoro, ale dnes sme si vyskúšali aj pekný lejačik, či skôr prietrž mračien...zariadenia fungovali úplne bez problémov a zatiaľ vydržali :).

este par slov k interkomom....celu cestu na babu sme s bratom sporadicky prekecali...o interkomoch, pocasi, roznych prkotinach..uz neviem kolky krat to pisem, aleje to naozaj navykova vec :)
cestou spat v tom dazdi, mi zrazu piplo v sluchatkach a stratil som s bratom spojenie (isiel za mnou asi 100m), snazil som sa ho opatovne nadviazat, ale jednotka sa nedokazala pripojit...uz som nadaval, ze to urcite kvoli vode a venoval som sa radsej jazdeniu...za asi 5 minut spojenie naskocilo, rychlo sa pytam brata ze co sa stalo....mal hovor, tak ho prijal, vybavil, zlozil a automaticky sa nam opat nadviazalo spojenie :) takze vsetko OK :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Aug 03, 2010 6:44 pm

parada... :) Ja som zvedavy na dosah mojich pristrojcekov, pretoze v dome to po par stenach dost prerusuje... ale zasa je tu kopec elektroniky a tie mury su tiez nejake zelezobetony, tak snad mimo to bude OK :) Dnes sa vozit uz nejdeme, ale do konca tyzdna mam v plane Kosice, takze otestujeme :).

Bratovi sa podarilo orzbehat aj MP3-jky z Nokie, hovory uz idu bezne... ale niekedy ta hudba ide, niekedy nie, je to take sporadicke... ten Symbian este nemame zmaknuty... :D

Petom
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
Skúter: BMW K1200 LT

#46 Príspevok od užívateľa Petom » St Aug 04, 2010 7:44 am

teraz neviem s tym symbianom to hra ci nie?
Bandit pise, ze brat ma(l) problemy s pripojenim - podarilo sa nakoniec?
ma niekto telefonko so symbianom a skusenost s tymto intercomom (myslim telefonovanie)???
Mne sa stratil podpis, aj vám?

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Aug 04, 2010 8:37 am

Včera večer som sadu testoval so spolujazdkyňou a tú sú moje prvé dojmy:
Najskôr sme skúšali dosah intercomu bez motorky u nás doma. Keď sme sa vzdialili asi na 70 metrov na viditeľnú vzdialenosť, intercom v pohode fungoval. Viac sa nám nepodarilo, lebo sme boli limitovaný pozemkom. Potom sme skúsili rozhovor aj s prekážkami. Ja som zostal v garáži a priateľka išla otvoriť bránu. Vzdialenosť cca 40 metrov no v ceste stál dom. Zdá sa že toto je pre intecom neprekonateľná prekážka, lebo spojenie spadlo približne na polceste hneď ako sa priateľka ocitla za domom.
Následne sme skúšali rozhovor pri normálnej jazde v meste, t.j 50 km/h. Tu prebiehal rozhovor bez problémov. Vyšli sme za mesto a skúšal som rôzne rýchlosti.
rýchlosť 60 km/h - to isté čo v meste
rýchlosť 70 km/h - čiastočne počujem hluk motorky, paradoxne z priateľkinej prilby, ale rozhovor bez problémov
rýchlosť 80 km/h - zlomový bod, kedy na mňa začína silno fúkať a aerodynamický hluk začína rušiť náš rozhovor. Nakoľko mám motorku s malým plexisklom všetok prúdiaci
vzduch smeruje na moju prilbu. Pridávam mierne na hlasitosti intercomu a stále rozumiem rozhovoru.
rýchlosť 90 km/h - maximálka čo som schopný dosiahnuť s ladvinkou. Hluk je príliš veľký a rozumiem veľmi zle. Dávam intercom na maximálnu hlasitosť. Veľmi to nepomohlo,
lebo kvalita slúchadiel nieje na maximálnu hlasitosť dimenzovaná. Uberám preto o jednu úroveň a snažím sa rozumieť. Už to nieje na pohodlný rozhovor
ale na stručné informácie to postačuje.
Tu vidieť veľký rozdiel medzi jazdou na maxiskútry a motorkou. Na motorke to proste poriadne fučí.

Odprevádzam priateľku domov a dohadujem sa s ňou, že ešte vyskúšame kvalitu telefónneho hovoru. Akonáhle odchádzam priateľka mi volá. Nechám intercom nech automaticky príjme hovor. Som prekvapený že mu to chvíľu trvalo (subjektívne mám pocit, že to bolo viac ako 5 sekúnd), čo považujem za výhodu aspoň budem mať dostatok času prípadný hovor zamietnuť. Po prijatí hovoru však nič nepočujem. Mal som rýchlosť len 50 km/h. Spomalujem preto asi na 30 km/h a počujem slabé útržky slov. Pridávam teda na hlasitosti a znovu zisťujem, že intercom si upravil hlasitosť na predvolenú úroveň (neviem prečo to stále robí). Po pridaní hlasitosti sa zrozumiteľnosť zlepšila, ale je výrazne horšia ako komunikácia medzi intecomami. Nakoľko je už dosť neskoro rozhodujem sa že telefonovanie otestujem inokedy.
Je možné že problém je v mojom telefóne, lebo v poslednom čase trošku blbne. Inak si neviem vysvetliť zlú kvalitu hovoru. Napadá ma ešte či nemôže mať vplyv na spojenie medzi intercomom a mobilom dážď, ktorý zrovna bol. Ale na druhej strane mp3 išlo bez problémov. Prípadné zistenia zverejním neskôr.
Ešte k počúvaniu hudby. Považujem kvalitu za dostatočnú a dokonca najlepšiu zo všetkých činností, čo tento intercom dokáže. Hudbu počujem dobre aj pri rýchlosti 100 km/h. Ako som už spomenul intercomu chýba funkcia prepínania skladieb, takže som odsúdený počúvať, čo mi môj mobil namixuje.

duky5
motorkár
motorkár

#48 Príspevok od užívateľa duky5 » St Aug 04, 2010 9:43 am

u mna je tych 80-90 km/h tiez zlomovych, kedy aerodyamicky hluk velmi narasta a musim si zvysit hlasitost. ale staci o 1-2 dieliky a je to zase OK. co sa tyka telefonovania, nepostrehol som rozdiel v hlasitosti, resp. moze byt nizsia ako mp3, ale je to tak maly rozdiel, ze som si to neuvedomil..

brat mal tiez zo zaciatku problem, mp3 mal v dobrej hlasitosti, hovor bol trosku slabsi a ked sme si dali interkom, tam ma takmer vobec nepocul ani na maximalnej hlasitosti...chyba bola v umiestneni sluchatok...ked ma velmi tesnu helmu, sluchatka nemal na usiach, ale tam kde mal polstrovanie volnejsie, asi 3 cm za uchom...na mp3 do dostacovalo, lebo hudba sa ozyvala akoby z celej helmy, ale ako vyslo najavo,na interkom to nebolo vhodne...nakoniec teda zadlabal trosku do polystyrenu a dal sluchatka presne na usi a uz nema problem...

isli sme asi 40 minut v dost silnom dazdi a ziadny problem sme oproti suchu nezaznamenali, brat vedy aj prijal hovor.

urcite by som si overil umiestnenie sluchatok a mikrofonu, sluchatka musia byt na usiach a mikrofon tesne pred ustami...kazde ine umiestnenie zhorsuje kvalitu zvuku..

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Aug 04, 2010 9:54 am

2 Petom: brat prve, co skusal po sparovani (pricom nepytalo kod), bolo prehravat MP3, a to je kamen urazu na jeho Nokii, pretoze cas pesnicky bezal, zvuk nikde, a potom mobil hlasil odpojenie a komunikator zamrzol (bolo treba tuknut reset, potom sa dal v pohode opat zapnut). Ak sme sa vykaslali na MP3-jky, tak telefonovanie, prijimanie hovoru fungovalo bez problemov.

Mensi zadrhel je, ze ked da cez komunikator vytocit posledne volane cislo, tak nemoze komunikatorom prerusit vytacanie (s mojim hlupym SE to ide), ak si to rozmyslel... Ale kolkokrat ste si doteraz rozmysleli, ze volat napokon nechcete? :) Je to len male minus, pretoze i tak je najpohodlnejsie a najistejsie zastavit na krajnici a vytocit si to rucne na mobile, kedze volat tak mozete hocikoho zo zoznamu, nielen posledne cislo.

A ako som uz tusim pisal, napokon sme rozbehali aj MP3, len je potrebne po sparovani pustit ich tlacidlom na komunikatore, a nie cez telefon.

Dnes, ak nebude bude pocasie proti, pojdeme komunikatory otestovat na cesty... :)

2 deltoro: a mikrofony mate schovane v prilbach, nefuka vam priamo na ne? Mate ich blizko ustam? Kdesi som cital, ze by sa mala pena mikrofonu takmer dotykat pery... otestujem, mna brat pocul nahlas a to mam par centimetrov pred ustami. Som zvedavy z realnej premavky, na prilbu mi takmer nefuka a navyse mam mikrofon skryty nad bradovym deflektorom... :) Horsie brat, ten ma JETku a o nieco malo mensie plexi na Xcitingu... Uvidime, podelime sa o nadobudnute vedomosti... Jo a aky telefon mas?

duky5
motorkár
motorkár

#50 Príspevok od užívateľa duky5 » St Aug 04, 2010 10:05 am

brat si zobral na jawu JETku z lidlu a ziadny problem s vetrom ani pri 90tke. ta helma ma plexy dost nizko, myslim ze az pod bradu a ked mas mikrofon pred ustami, tak to su take 3-4 cm a vtedy vietor nema sancu praskat do mikrofonu...

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"