Zábeh alebo nie?
Moderátor: Moderators
Zábeh alebo nie?
Potreboval by som nejako poradit. Sice som uz dostal odpoved na tuto otazku ale chcem zistit, ci ma niekto s tym skusenosti. Kazdu chvilu cakam novu Yamahu Aerox 50 a rozmyslam o tom, ze ju hned odblokujem. V Yamahe mi kamos poradil, ze nech necham vyfuk blokovany a vario mozem odblokovat. Nie som s tym velmi spokojny tak sa vas pytam....Ingnorovat zabeh alebo najazdit poctivych 500km? a popripade ake to moze mat nasledky, ak ten zabeh ignorujem... Dakujem
- misho
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Máj 09, 2006 5:26 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
ss
ja by som na tvojom mieste zabehol a to bez akych kolvek uprav, ved 500km spravis ani nevies ako, a predsa ak to je nove stoji ti to zato.
a este ktomu aerox
inak pri nespravnom zabehu, mozes mat mensiu maximalnu rychlost, jednoducho tie veci vo vnutri si musia na seba zvyknut ak ich ovsem nebudes menit...
a este ktomu aerox

inak pri nespravnom zabehu, mozes mat mensiu maximalnu rychlost, jednoducho tie veci vo vnutri si musia na seba zvyknut ak ich ovsem nebudes menit...
YAMAHA BWS 50
raz som sa tu na to pytal skus http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=156 snad ti to pomoze 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nieje zábeh ako zábeh ak má scooter a to nové 2takty padiny mávajú skoro všetky NICASIL valec tak zabehávať moc netreba ale aj tak radšej pomalšie zo začiatku ako ho hneď honiť naplno a ak má Liatinový valec čo zas mávajú viac 4takty alebo staršie 2takty napr. runner125ka tak je ten zábeh potrebný lebo liatina má uplne iný povrch a ten zábeh potrebuje. samozrejme také tie zábehy že prvých 500km do 30km/h a potom dalších 300km do 45km/h ako to býva u podaktorých čínskych scootrov jhe už moc pritiahnuté za vlasy ale nikdy to nieje naškodu ak sa scooter zo začiatku trochu šanuje. aj tak ak je bloknutý tak viac ako cca 50 nepôjde. HOWK. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

takze roxika som dnes dotiahol. Mam odblokovany vario ale vyfuk ostal povodny. Ide to pomaly pri rozbiehani ale do tych 70 to taha (podla tacha). Mechanik v Yamahe mi poradil, nech s tym vyfukom pojazdim tych 500km a potom nejaky ten ladak. Takze je to este blokovane ale ide to aspon do tych 70. Este pomeram s autom, ci je to pravda alebo to zle ukazuje. Dakujem za nazory.
Nazdar
Mam jednu otazku.Mam skuter ale je uz odblokovany a ma pomaly vsetko racing alebo sport od firmy Malossi.Moj problem je ten ze ja som ho pripiekol ale kupil som novy valec kit.Ako ho spravne zabehnut a hlavne aky olej pouzit, lebo zo zabehavanim mam bohate skusenosti ale skuter teraz prvy krat tak mi prosim poradte ak by nahodou.Dakujem
tak ten stage6 nie je nejak moc trvanlivy na racing kite musis kazdych 2000 km menit piest A>B>C>a potom novy nikasil a dookolaVLADY napísal:Samozrejme že NICASIL je fantastický vynález, ale má len jednu zlú vlastnosť, že ak sa kúsne tak sa nedá urobiť výbrus , ale je to na výmenu.Ale ak sa nekúsne tak vydrží skoro doblba....
...najlepsie je zobrat minachrom od toperfomace a vydrzi ti aj 10000-20000km a mozes aj vybrusit /a nema ostre casovanie/