Zábeh alebo nie?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
G

Zábeh alebo nie?

#1 Príspevok od užívateľa G » Ut Aug 01, 2006 8:26 am

Potreboval by som nejako poradit. Sice som uz dostal odpoved na tuto otazku ale chcem zistit, ci ma niekto s tym skusenosti. Kazdu chvilu cakam novu Yamahu Aerox 50 a rozmyslam o tom, ze ju hned odblokujem. V Yamahe mi kamos poradil, ze nech necham vyfuk blokovany a vario mozem odblokovat. Nie som s tym velmi spokojny tak sa vas pytam....Ingnorovat zabeh alebo najazdit poctivych 500km? a popripade ake to moze mat nasledky, ak ten zabeh ignorujem... Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Aug 01, 2006 9:25 am

a to je v navode k yamahe napisane ze zabehavat sa ma 500 km?
lebo ked si kupis malossi sport kit tak tam je napisane ze zabehavat 40-60km co je teda miestami az 10x menej

G

#3 Príspevok od užívateľa G » Ut Aug 01, 2006 10:03 am

to tak odporuca predajca, tych 500km. Stretol som sa s tym uz pri viacerych skutroch zn Yamaha. Po tych 500 km mas potom odblokovanie zadarmo a v ramci zaruky. Navod este nemam, lebo ten skuter mi dojde v priebehu tohto tyzdna.

misho
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Máj 09, 2006 5:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

ss

#4 Príspevok od užívateľa misho » Ut Aug 01, 2006 10:05 am

ja by som na tvojom mieste zabehol a to bez akych kolvek uprav, ved 500km spravis ani nevies ako, a predsa ak to je nove stoji ti to zato.

a este ktomu aerox :wink:

inak pri nespravnom zabehu, mozes mat mensiu maximalnu rychlost, jednoducho tie veci vo vnutri si musia na seba zvyknut ak ich ovsem nebudes menit...
YAMAHA BWS 50

G

#5 Príspevok od užívateľa G » Ut Aug 01, 2006 10:06 am

ked som mal ten Stage 6 Pro sport valec na neoskovi, tak som to ani nejako nezabehaval a teraz to Jarkovi90 ide paradne. Tak preto mi skrzla v hlave myslienka, ci je ten zabeh az tak potrebny. Aj auta ked som zabehaval, tak som ich vytacal ako sa dalo a teraz tie motory idu pekne....

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Aug 01, 2006 10:12 am

500 km na zabeh je ajtak moc ne? to co hovori predajca je jedna vec a to co hovori vyrobca je vec druha aj ke dnetvrdim ze v tom navode to nemoze byt ale zda sa mi to fakt vela

jarko90

#7 Príspevok od užívateľa jarko90 » Ut Aug 01, 2006 10:39 am

raz som sa tu na to pytal skus http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=156 snad ti to pomoze :wink:

virgill

#8 Príspevok od užívateľa virgill » Ut Aug 01, 2006 11:14 am

Ja mam v navode tiez 500 km.
Ja by som ti radil, vydrz tych 500 km. Uz len koli tej zaruke...... 8)

Brano
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Júl 16, 2006 11:46 pm

#9 Príspevok od užívateľa Brano » Ut Aug 01, 2006 3:22 pm

Ja sa pripajam, ze by si mal vydrzat ten zabeh. Nic tym urcite nepokazis a za vikend ho mas zabehnuty :wink: Urcite je to lepsie ako ho hned zatazit naplno
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 01, 2006 6:12 pm

Nieje zábeh ako zábeh ak má scooter a to nové 2takty padiny mávajú skoro všetky NICASIL valec tak zabehávať moc netreba ale aj tak radšej pomalšie zo začiatku ako ho hneď honiť naplno a ak má Liatinový valec čo zas mávajú viac 4takty alebo staršie 2takty napr. runner125ka tak je ten zábeh potrebný lebo liatina má uplne iný povrch a ten zábeh potrebuje. samozrejme také tie zábehy že prvých 500km do 30km/h a potom dalších 300km do 45km/h ako to býva u podaktorých čínskych scootrov jhe už moc pritiahnuté za vlasy ale nikdy to nieje naškodu ak sa scooter zo začiatku trochu šanuje. aj tak ak je bloknutý tak viac ako cca 50 nepôjde. HOWK. :lol:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

G

#11 Príspevok od užívateľa G » Ut Aug 01, 2006 9:04 pm

takze roxika som dnes dotiahol. Mam odblokovany vario ale vyfuk ostal povodny. Ide to pomaly pri rozbiehani ale do tych 70 to taha (podla tacha). Mechanik v Yamahe mi poradil, nech s tym vyfukom pojazdim tych 500km a potom nejaky ten ladak. Takze je to este blokovane ale ide to aspon do tych 70. Este pomeram s autom, ci je to pravda alebo to zle ukazuje. Dakujem za nazory.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

snake

#12 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Aug 01, 2006 9:08 pm

dat este okrem zmiesavaca poldecak oleja do nadrze a 200-300km to trosku posetrit ...neist na plny plyn 10km v kuse ale len 2km

misho
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Máj 09, 2006 5:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa misho » Ut Aug 01, 2006 9:17 pm

[quote="... ten ladak. Takze je to este blokovane ale ide to aspon do tych 70. Este pomeram s autom, ci je to pravda alebo to zle ukazuje. Dakujem za nazory.[/quote]

yamahy maju celkom dobre tacho, moj ukazuje dokonca pri 82km/h iba 80, a kamos co ma roxa je na tom podobne... :wink:
YAMAHA BWS 50

G

#14 Príspevok od užívateľa G » St Aug 02, 2006 9:02 am

misho: takze to potom ide celkom slusne. Sa mi nechcelo verit, ze pri odblokovani varia to pojde az takto. Po rovinkach to dava cez 60 a dole kopcom aj 70. Takze to uz len vybehat nech to fici

midži

Nazdar

#15 Príspevok od užívateľa midži » Pi Aug 25, 2006 7:25 pm

Mam jednu otazku.Mam skuter ale je uz odblokovany a ma pomaly vsetko racing alebo sport od firmy Malossi.Moj problem je ten ze ja som ho pripiekol ale kupil som novy valec kit.Ako ho spravne zabehnut a hlavne aky olej pouzit, lebo zo zabehavanim mam bohate skusenosti ale skuter teraz prvy krat tak mi prosim poradte ak by nahodou.Dakujem

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa lil_b » Pi Aug 25, 2006 7:34 pm

olej podla válca, ak máš MHR tak musíš dať hustý olej , napr REPSOL COMPETETION, alebo podobné, ak máš nejaký 70alu sport kit, tak ti stačí obyč. REPSOL SCOOTER 2t

midži

#17 Príspevok od užívateľa midži » Pi Aug 25, 2006 8:09 pm

mam 70 sport kit Stage6 ale neviem ci ma nicasilovu vlozku alebo je hlinikovy, lebo by mi mal az zajtra prist.A napr.:Esso pre skutre ale ten drahsi kvalitnejsi??????

maxipayne

#18 Príspevok od užívateľa maxipayne » Pi Aug 25, 2006 8:09 pm

liatinu posetrit 200-300km a a nikasil 100-200km
moze ist aj plny ale kratko a v dvojici prvych 200km radsej sexovat ako sa vozit

maxipayne

#19 Príspevok od užívateľa maxipayne » Pi Aug 25, 2006 8:10 pm

stage6 robi len hlinik a kazdy hlinik ma nicasilovy povrch inac by ti vydrzal len 20km

VLADY
spammer
spammer

#20 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 25, 2006 8:14 pm

Samozrejme že NICASIL je fantastický vynález, ale má len jednu zlú vlastnosť, že ak sa kúsne tak sa nedá urobiť výbrus , ale je to na výmenu.Ale ak sa nekúsne tak vydrží skoro doblba....

maxipayne

#21 Príspevok od užívateľa maxipayne » Pi Aug 25, 2006 8:19 pm

VLADY napísal:Samozrejme že NICASIL je fantastický vynález, ale má len jednu zlú vlastnosť, že ak sa kúsne tak sa nedá urobiť výbrus , ale je to na výmenu.Ale ak sa nekúsne tak vydrží skoro doblba....
tak ten stage6 nie je nejak moc trvanlivy na racing kite musis kazdych 2000 km menit piest A>B>C>a potom novy nikasil a dookola
...najlepsie je zobrat minachrom od toperfomace a vydrzi ti aj 10000-20000km a mozes aj vybrusit /a nema ostre casovanie/

VLADY
spammer
spammer

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 25, 2006 8:23 pm

JA som skorej mal na mysli origoš továrenský a nielen na scootroch ale tak všeobecne aj v záhradnej technike a pod.

maxipayne

#23 Príspevok od užívateľa maxipayne » Pi Aug 25, 2006 8:24 pm

VLADY napísal:JA som skorej mal na mysli origoš továrenský a nielen na scootroch ale tak všeobecne aj v záhradnej technike a pod.
pozn.vacsina origo kitov na 50ccm ak nie vsetky je liatina

midži

#24 Príspevok od užívateľa midži » Pi Aug 25, 2006 8:24 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: Fuuuuuuuu to tie agregatiky len tolko malo km vydrzia?????????????

maxipayne

#25 Príspevok od užívateľa maxipayne » Pi Aug 25, 2006 8:26 pm

midži napísal::shock: :shock: :shock: :shock: Fuuuuuuuu to tie agregatiky len tolko malo km vydrzia?????????????
stage6 pro je vraj podstatne trvanlivejsie ako racing/to da rozum/

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"