tato možnosť ma viac PROTI ako PRE
Yamaha Neos by Gianmarco- predané
Moderátor: Moderators
- gianmarco1
- st. skútrista

- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
Re: Neos Tuning
Slovensko je tak skorumpovaný štát, že sa dá vybaviť všetko.... ale zbytočne provokovať sa mi tiež nechce, preto rozmýšľam o zapisani rozmeru do techničaku.... preto som chcel aby mi tuto prvú možnosť (diely z aeroxa) niekto logicky vytlačil z hlavy

- deltoro5784
- motorkár

- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Veď ja som nepovedal že sa to nedá vybaviť na STK (mňa prejdenie stálo 10 € do vrecka), len som upozornil že mne to kontrolovali.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- gianmarco1
- st. skútrista

trochu som sa nudil...
vyfuk si zaslúži starostlivosť, tak som ho umyl, očistil od mastnoty a prebytočného oleja (?) hned pri vychode z výfuku a na koncovke sa tvoril nejaký sajrajt, predpokladam že olej...
použil som teplu vodu, potom W5 z Lidlu na čistenie motorov, ošmirgloval cely výfuk (okrem tlmiču of corse), očistil tehnickým benzínom a nakoniec nastriekal dvoma vrstvami čiernej farby odolnej do 650°C.
nakoniec to necham vypaliť pri naštartovanom motore.
zatial foto pred, večer by mal byť výfuk hotový.
EDIT: v krúžkoch su označene tie časti od oleja... išlo to ťažko dole...
vyfuk si zaslúži starostlivosť, tak som ho umyl, očistil od mastnoty a prebytočného oleja (?) hned pri vychode z výfuku a na koncovke sa tvoril nejaký sajrajt, predpokladam že olej...
použil som teplu vodu, potom W5 z Lidlu na čistenie motorov, ošmirgloval cely výfuk (okrem tlmiču of corse), očistil tehnickým benzínom a nakoniec nastriekal dvoma vrstvami čiernej farby odolnej do 650°C.
nakoniec to necham vypaliť pri naštartovanom motore.
zatial foto pred, večer by mal byť výfuk hotový.
EDIT: v krúžkoch su označene tie časti od oleja... išlo to ťažko dole...
- Prílohy
-
- IMAG0053.jpg
- (41.2 KiB) 417 stiahnutí
-
- IMAG0052.jpg
- (88.2 KiB) 417 stiahnutí

- modreOKO
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
tak tak , presne toto iste riesim prave aj ja .. uz je vysmirglovany , caka sa len na poskladanie kartra a nastriekam to a necham vypalit na nastartovanom ... te olej co sa ti usadzal, mam presne podobny problem na mojom reverse, ta koncovka bola tak nestastne otocena ze sa to usadzovalo na tele vyfuku, .. ako som odmontoval cely tlmič a pootocil som ho o jednu dierku dalej, teda aj cely tlmic .. a vlastne vyfukuje mi to inde a ani sa to nedotyka tela vyfuku .. prikladam foto ..
- Prílohy
-
- 050520102149.jpg
- Takto sa mi to uz olupovalo ked som to cistil .. potom som to otocil
- (100.17 KiB) 414 stiahnutí
-
- 051120101258.jpg
- ..pootocena koncovka , a vyfukuje to "dohora"
- (177.65 KiB) 414 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- gianmarco1
- st. skútrista

dobre vymyslene
sice trochu na úkor designu, ale účelné.
zatiaľ to riešiť nebudem, nakoľko výfuk striekam každý rok po zime...
zatiaľ to riešiť nebudem, nakoľko výfuk striekam každý rok po zime...

-
frantisek290
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
- Skúter: Malaguti F12 LC
ked sa tu uz bavite o vyfukoch neviete kolko by mohlo byt teoreticky stupnov na tych skrutkach co sa prichytava vyfuk?
podpis som si este nenastavil
- m4rk0
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
ak si vezmes ze vyfukove plyny maju okolo 600 °C
-
frantisek290
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
- Skúter: Malaguti F12 LC
jo to vieem ale zas ked je ta skrutka vo valci kde je vsade okolo kvapalina a ta nema viac ako 100stuppnov kedze sa nevary tak co mysliss? vydrzal by tam tekuty kov do 120 stupnov?
- rspeed
- motorkár

- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... vraciam sa k teme - pokial viem tak od oka sa rozmer medzi 12 a 13 palcom nerozozna a rozmer je len na pneu - a z nej sa da odstranit ... takze som za motor z roxa ....
- gianmarco1
- st. skútrista

no tak teraz si mi naložil a hlavne nečakane, nakoľko si bol vždy proti mojim napadom...
už som to aj začal pomaly zamietať, nakoľko treba predné koleso dopasovavať a sústružiť valčeky...
fakt sa neviem rozhodnúť...
už som to aj začal pomaly zamietať, nakoľko treba predné koleso dopasovavať a sústružiť valčeky...
fakt sa neviem rozhodnúť...

- gianmarco1
- st. skútrista

takže výfuk dokončený. s výsledkom som spokojný, je to určite lepšie ako nechať výfuk hrdzavieť.
pridávam nejaké foto...
PS: všimnite si dokonale využitú podložku pri fotení v podobe Spišskej hrušky
nič lepšie po ruke nebolo.
pridávam nejaké foto...
PS: všimnite si dokonale využitú podložku pri fotení v podobe Spišskej hrušky
- Prílohy
-
- IMAG0059.jpg
- (50.64 KiB) 334 stiahnutí
-
- IMAG0060.jpg
- vyčistená koncovka od oleja
- (58.54 KiB) 334 stiahnutí

- modreOKO
- motorkár

jop, very nice .. kolko si daval vrstiev ? .. uz to vypalujes?
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- gianmarco1
- st. skútrista

dal som 2 vrstvy dufam že to bude stačiť, ale ak ma niekto lepšie skúsenosti a povie že je lepšie dať viac tak ešte pridam, nakoľko som výfuk ešte nenahodil. leží doma na vykurovanej podlahe 

- modreOKO
- motorkár

vyzera pekne na dve vrstvy .. odmastoval si to nejako specialne pred nastrekom?
- gianmarco1
- st. skútrista

nie nič extra. použil som technicky benzín. na ten olej, čistič brzd. rozmýšlam nad treťou vrstvou... uvidim ako sa mi bude chcieť, ale aj po dvoch je to velmi pekne.

- deltoro5784
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
Myslím že stačia dve vrstvy, len to nezabudni vypáliť. Menej je niekedy viac.
- modreOKO
- motorkár

tiez si myslim ze dve bohate stacia .. hlavne to treba riadne vypalit.. inak ciste teoreticky je moznost aj takeho tretieho nastreku uz po vypaleni ? Ci to uz je blbost ?
- deltoro5784
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
Aj v návode k spreju čo sme s Matúšom striekali písali že po niekoľkých hodinách od streknutia prvej vrstvy treba streknúť druhú vrstvu a vypáliť pri 160 stupňoch.
- gianmarco1
- st. skútrista

dnes som sa opäť trochu nudil a tak som sa rozhodol, že si vyrobim pomocníka pri demontáži spojkového zvonu. netrvalo to veľmi dlho a bol na svete. nehral som sa na dizajnéra, išlo mi o funkčnosť a z toho mála materialu čo som doma mal sa mi podarilo vykúzliť aspoň čo to.
účel to splnilo, zvon sa mi podarilo dať dole. je trochu hrdzavý, nie práve v najlepšom stave. farby od fialovej po hrdzavú hnedu. ma zmysel kupovať nejaky nový zvon? viem, že na výkone to nepridá, ale stary bude asi rovnako funkčný ako nový, alebo sa mýlim? ide vraj o chladenie, na sériu asi zbytočnosť dávať niečo drahé...
spojka v podstate použitelná, ale mám objednanú novú Motorforce M-Type + pružinky. vymením asi aj kontru, nech je nové všetko.
remeň nevykazuje známky opotrebenia, ostáva Malossi kevlar.
vario je... no posudte sami na fotkách... predna polremenica značne opotrebovana používaním, je objednaná nová od Motorforce.
to iste vario... remeň doň vyryl jemnú drážku. zatial nechávam staré vario, pojdu nové valčeky od Stage6. staré su ohlodané z každej strany.
čo ma trochu znepokojuje, je drhnúci valček ktorý ide stredom varia. na začiatku keď bolo vario nové, išlo všetko ľahko. takisto vodítka drhnú. bude potrebná asi výmena. čo s tým valčekom?
sviečka má krásnu tehlovú farbu a to som nepotreboval pretryskovať karburátor po výmene výfuku...
karter je špinavy... zajtra prejde očistou.
potrebujem pri naštarovani skútra nahodiť spojku a vario? alebo len stači nasadiť dekel kartru s nakopávačkou? potrebujem vypáliť výfuk a nechcem to nahadzovať všetko dovnútra.
účel to splnilo, zvon sa mi podarilo dať dole. je trochu hrdzavý, nie práve v najlepšom stave. farby od fialovej po hrdzavú hnedu. ma zmysel kupovať nejaky nový zvon? viem, že na výkone to nepridá, ale stary bude asi rovnako funkčný ako nový, alebo sa mýlim? ide vraj o chladenie, na sériu asi zbytočnosť dávať niečo drahé...
spojka v podstate použitelná, ale mám objednanú novú Motorforce M-Type + pružinky. vymením asi aj kontru, nech je nové všetko.
remeň nevykazuje známky opotrebenia, ostáva Malossi kevlar.
vario je... no posudte sami na fotkách... predna polremenica značne opotrebovana používaním, je objednaná nová od Motorforce.
to iste vario... remeň doň vyryl jemnú drážku. zatial nechávam staré vario, pojdu nové valčeky od Stage6. staré su ohlodané z každej strany.
čo ma trochu znepokojuje, je drhnúci valček ktorý ide stredom varia. na začiatku keď bolo vario nové, išlo všetko ľahko. takisto vodítka drhnú. bude potrebná asi výmena. čo s tým valčekom?
sviečka má krásnu tehlovú farbu a to som nepotreboval pretryskovať karburátor po výmene výfuku...
karter je špinavy... zajtra prejde očistou.
potrebujem pri naštarovani skútra nahodiť spojku a vario? alebo len stači nasadiť dekel kartru s nakopávačkou? potrebujem vypáliť výfuk a nechcem to nahadzovať všetko dovnútra.
- Prílohy
-
- 240120111230.jpg
- zvon
- (54.45 KiB) 212 stiahnutí
-
- 240120111232.jpg
- spojka
- (50.56 KiB) 212 stiahnutí
-
- 240120111231.jpg
- vario, polremenica, valček
- (62.53 KiB) 212 stiahnutí
-
- IMAG0063.jpg
- farba sviečky
- (38.13 KiB) 212 stiahnutí
-
- IMAG0062.jpg
- dekel kartru
- (53.38 KiB) 212 stiahnutí
-
- IMAG0064.jpg
- náradie na zvon
- (51.32 KiB) 212 stiahnutí

- modreOKO
- motorkár

zvon podlamna vpohode, .. okefuj ho kusok, prebehni smirglikom bude vporiadku ..ten dekel, nedrhla sa ti nakopavacka ? ..v tom zmysle ze ti ostavala visiet nevracala sa ? .. lebo mne to robilo a mal som to podobne spinave ako ty ..
- gianmarco1
- st. skútrista

hej hej ostava visieť dole... pisal som si o tom s Alčim, vravel že by stačilo pre začiatok kompletne vyčistit karter od bordelu+ WD40 na to a malo by to fungovať. ak nie, tak bude v riti volnobežka.
štartovať možem bez varia a spojky?
štartovať možem bez varia a spojky?

- ujopato
- kolobežkár

- Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 5:04 pm
- Skúter: Yamaha Neos
Podobnú špinu na kartry od remeňa som mal aj ja,vyčistil som to,olej strekol do nakopávačky,vyčistil malé koliesko(pastorok)a teraz to chodí jak jazz 
Gilera Runner SP 50
- Luthar
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
na tom variu je este rezerva pozeram, ze by remen mohol ist vissie. ci sa mylim ?
- Aerox1999
- st. skútrista

- Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
- Skúter: Yamaha Aerox :)
Ja starrujem tak ze dam ten zadny pritlacny pliesok varia,Ten "valcek" a prednu polremenicu + samozrejem slniecko so vsetkym.
- gianmarco1
- st. skútrista

niekde som čital, že len u piaggio motorov vyjde remeň až na kraj polremenice. u minarelli nie.
idem to nakopnuť
idem to nakopnuť