Ak ano tak ake ?

Moderátor: Moderators
maximálne tak zadreš...4BALL napísal:Su niejake veci ktore sa mozu pokazit po odblokovani ?
Ak ano tak ake ?
ved ked to zabehnes tak nic by si nemalo /aspon myslim/4BALL napísal:Su niejake veci ktore sa mozu pokazit po odblokovani ?
Ak ano tak ake ?
Zle si myšlíš, lebo napr. na mojom skutriku ked som ho odblokol, motor začal chodiť do otáčok kt. pred tym nikdy nedosahoval, tryska prestávala stíhať, sviečka biela jak matroš na zrkadle a po 20min. jazdy na 3/4 plynu sa už začínal zakusaváť.FastHaly napísal:ved ked to zabehnes tak nic by si nemalo /aspon myslim/4BALL napísal:Su niejake veci ktore sa mozu pokazit po odblokovani ?
Ak ano tak ake ?
Mne nikto nič neodblokoval, od začiatku som si všetko robil sám. 4T majú jedinú blokáciu na karburátore. V jeho veku je taký šrobik kt. bráni plnému otvoreniu šupátka a otáčky sa dostanú na max. 6000alcatelko napísal:biela sviecka...motor zacina vynechavat....take ze ide a na sek. ako keby zdochol podom sa na chvilu rozbehne zase chcipne...alebo na plny plyn klesnu otacky...a 2scart...ked ti odblokli tak ti asi nedali vacsiu trysku...to je ta chyba...
Poznám.....0-40km/h pri 6000rpm zrýchluje v pohode, potom výkonová diera asi do 50 a dalej už len pomalé zrýchlovanie na 65-70/6500rpm. Je to spôsobené príliš ťažk. valčekmi. Daj tam 5.6-5.7g a posunie sa ti to na 8000. Vačšina 50cc 4T motorov má totiž najvačší výkon v rozmedzí 7500-8000rpm a tvojou ulohov je dostať otáčky motora od začiatku až po maximálku čo najbližšie k tymto otačkam. Kedže však vo výrobe nikto nerátal s tým, že motor bude niekedy odbloknutý alebo bude bežať na maximálny výkon prispôsobovali tomu aj trysku. Preto je vhodné pre pokojný spánok trysku radšej vymeniť za vačšiu a mať tak istotu, že sa motor ani po dlhšej prevádzke na maximálnom výkone nebude prehrievať.Scarp napísal:scrat
No ja sa pytam preto lebo ked napr idem na plny plyn mama asi 6500 otacok zo 7000 pustim plyn uplne a zas pridam a skoro nic to nespravi vobec nezrachluje potrebuje to asi 10 sek kym zacne zaberat tak ako predtym kym som to pustil . Inak mam ho odblokovany
jasan máš pravdu ale azijské 50cc 4T majú kruťak aj max. výkon v tej istej úrovni. Vela manualov totiž píše, že maximal kruťak je pri 6000 a výkon pri 8000, niektoré dokonca, že 8000 a 8000, ale z vlasnej skúsenosti a svojich testov viev, že motor znatelne ožíva až po presiahnutí 7300, takže tých mojich 7500-8000 je také optimumalcatelko napísal:scrat...trosku by som ta opravil...motor ma pracovat v pasme najvyssieho krutiaceho momentu...ako je najvyssi krutiaci moment by mala zabrat spojka a variator udrziavat v tomto rozmedzi otacky...vtedy je max. zrychlenie a stupavost(tah)...max. vykon je len na dosiahnutie max. rychlosti...takze asi tak...ked je to nastavene na max.vykon je to lenivejsie a nevladze to do kopca...a zbytocne to zerie...lebo min.specificka spotreba je pri otackach max. momentu a potom uz len stuuuuuuupa
čakaj, že sa v tom budeš rýpať ešte aj bud. leto. Každé riešenie totiž tvorí nový problem. Dáš lahšie valčeky, asi po 1000km zistíš, že sa ti začal maximálne opotrebovávať remeň, lebo kontrastka to nedostatočne pritláča vo vyšších otáčkach. Dáš teda silnešiu kontrastku a remen vymeníš za kevlar, lenže zmenou kontrastky sa meni aj váha valčekov, kevlar remen je o 1cm dlhší a rovnako široký ako bol origo pri kúpe, takže sa trošku zase zmenia prevody a ty budeš musieť použiť iné spojkové pružinky. No a ked sa raz rozhodneš pre kit, budeš tu kontrastku a valčeky meniť znova...Scarp napísal:scrat
Velke dik cez zimu skuter caka par zmien hadam k lepsiemu
no tak variator by som nemenil ako prvy urcitePACOU8 napísal:aha sorry no tak ja nemam ale bratranec ktory nema net, tak pisem zanho, ma CPI Oliver 50 Sport vsetko originaltheruck napísal:podla toho aky mas skuter co si samozrejme nespomenul