Yamaha Aerox R - modreOKO

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Yamaha Aerox R

#1251 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Št Feb 24, 2011 6:53 pm

sytic nemas zapnuty alebo ti nevisí? ja ked som kupil scoot tak sa mi kakal vzduch :) plny plny a brmmmbmmm m m mmm kaput nakopnem ide setko ... a zas plny plny a brmm m m m m ... dosteloval som vzduch prelepil dieru na airboxe a slo setko dobre ... ale sviecka dost cierna bohatost asi velmi dobra :) ale zalezi aj ako si siel ...najlepsie je vyladit ked ides plny plny aspon 5km nech ju poriadne vypali a hned vytiahnut a pozriet, nie ked scoot trosku potrcal alebo na pol plyne vtedy je aj moja cierna :unknown:
Srdcom TuneR

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#1252 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Feb 24, 2011 9:00 pm

nie nie, sytic urcite nie je aktivny ked idem ..
ako si to dosteloval ? .. lebo ja a ladenie karbu to ako posadit blondinu do F1... myslis ze by to bolo vzduchom ? akoze vela ci malo ? ..

no plny plny aspon 5km este nejdem riskovat , predsa len "zabeh" , no ale ako vravim neverim ze by vydrzal 5km plny plyn tlacit , :(
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

#1253 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Št Feb 24, 2011 9:06 pm

ono 2T ak je chladno tiez nejde najlepsie...moze zmatkovat...skus ubrat vzduch alebo prelepit polku filtra co spravi ... experimentuj :) maximalne len zadries das vybrus a ficis dalej :D
Srdcom TuneR

matrixko

#1254 Príspevok od užívateľa matrixko » Št Feb 24, 2011 9:12 pm

modreOKO napísal:nie nie, sytic urcite nie je aktivny ked idem ..
ako si to dosteloval ? .. lebo ja a ladenie karbu to ako posadit blondinu do F1... myslis ze by to bolo vzduchom ? akoze vela ci malo ? ..

no plny plny aspon 5km este nejdem riskovat , predsa len "zabeh" , no ale ako vravim neverim ze by vydrzal 5km plny plyn tlacit , :(
s tu blondinu si to zabil :ROFL: :ROFL:
inak co sa tyka toho chcipnutia deltoro mal toto na focusovy tiez zabiehal a alci hovoril nieco ze ten valec je este surovy nezabehnuty a pri plnom vykone moze toto spravit.

modreOKO
motorkár
motorkár

#1255 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Feb 24, 2011 10:46 pm

dakujem, chalani ukludnili ste ma .. nejdem uz velmi jazdit ,, pockam na teplejsie pocasie a budem testovat a "experimentovat" .. hadam to bude vpohode :)
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

nigdais02
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D

#1256 Príspevok od užívateľa nigdais02 » Št Feb 24, 2011 11:31 pm

ja to plánujem stále že to budem ladiť keď bude teplo ale keď vidím ten scoot v garáži a viem že nejde tak ako má tak to človek proste musí :D
....To ťa musí baviť....

KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.

EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.

modreOKO
motorkár
motorkár

#1257 Príspevok od užívateľa modreOKO » Pi Feb 25, 2011 12:27 am

no hej , len uz som si za tych niekolko mesiacov jazdenia uvedomil ze sa to jednoducho neoplati, pretoze mu viac ublizujes ako pomahas a tym padom ublizujem aj sebe pretoze to ide jednak do penazi, jednak je dost kosa a jednak uz mi zacinaju vadit tie pohlady tych ludi ked okolo nich prebehnem co i len 30tkou ze co za "monstrum" to ide v tej minuseovej teplote okolo nich :D:D (narazam na zvuk :D)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#1258 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Feb 25, 2011 9:05 am

Ako už matrixko spomenul, mne sa to stalo na liatine poliny, že mi to takto vyplo pri plnom plyne. Stalo sa to 3 krát zakaždým to išlo nastartovať no 4 krát už bol osudový. Tak neviem či je to aj tvoj prípad, alebo máš len zle naštelovaný karburátor :unknown:
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

modreOKO
motorkár
motorkár

#1259 Príspevok od užívateľa modreOKO » Pi Feb 25, 2011 9:08 am

osudovy si zadrel :shock: ? ..ah moj boh, ja neviem co je s karbikom ja som stym fakt nic nerobil cez zimu ziadne srobicky som nekrutil, len som ho jednoducho vycistil a zlozil naspäť..

a deltoro kde bola chyba uteba , prišiel si na to ?

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1260 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Feb 25, 2011 9:13 am

Áno to 4 té vypnutie bolo jeho posledné, môžeš pozrieť v mojej téme
Ja sa domnievam že to bolo spôsobené ladeným výfukom a k tomu zle nastaveným karburátorom + že sa to neuchladilo, ale skutočnú príčinu sa už asi nedozviem.
Nemohol u teba nastať problém s obehom vody? Tuším si už mal s tým problémy.

modreOKO
motorkár
motorkár

#1261 Príspevok od užívateľa modreOKO » Pi Feb 25, 2011 12:11 pm

viesco v tychto teplotach sa nedostanem cez 40° , max 45, teplomer mam funkcny a teplotu si nonstop sledujem , tak neviem.
Cital som si tvoju temu a anubis tam radil zdvihnut segerku (teda ihlu nizsie) , co sa tym dosiahne ? Pôjde pri plnom plyne menej paliva do valca ?

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1262 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Feb 25, 2011 7:41 pm

Mňa skôr zaujímalo či ti cirkuluje voda v systéme. Lebo optikovi sa zrejme kvôli zavzdušňeniu zadrel valec pri prvých kolách na iceovi. Tá segerka reguluje tuším reakciu plynu, ale to je taký malý rozdiel že to nemôže spôsobovať tvoje problémy. To slúži na doladenie.

modreOKO
motorkár
motorkár

#1263 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Feb 26, 2011 1:53 am

no tak to je ale dost nebezpecne , odvzdusneniu som sa nikdy nejak velmi nevenoval, vzdy som len postlacal hadicky kazdu jednu poriadne , ..az kym neprestalo v expanzke bublotat a dolial som destilku po rysku. Aj minulu sezonu som to tak isto riesil a da sa povedat ze ziadny problem nenastal. No idem to pozriet ako som pozapajal tie hadice od chladica, vresp.VP k valcu a porovnat so starymi fotkami, no myslim si ze ked som uz najazdil aj nejaku tu stovku na "novom setupe" (valci po výbruse) a neprehrial sa, ani teplota nejak extremne nestupala, jednoducho nic, vsetko super, vpohode slape , aj ked som sa cely den vozil behal domesta a tam zo hodinku jazdil a nevyplo mi nic, .. no akonahle som sa dostal na krizovatku a idem obiehat, chvilocku plny a bum mm mm mmm m .. offline, ja len dufam ze to bude nejako tou zimou a ze je v zabehu , poprip.skusim este ten OF prelepit a nech menej dycha .. uvidime, cakam uz len na teplejsie pocasie ako na spasenie :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#1264 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Feb 26, 2011 8:34 pm

no tak páni, dnes krasne pocasie, doobeda som sa snim este kusok hral a doťahoval drobnosti a po vybornom obede, volam kamaratovi s derbi, ze ci sa nejdeme dakam previest, tak sme sli taky kopcek, na vyhlad cesta tam uplne super, no ideme uz naspäť , vyndem na cestu ze idem startovat, elektrickym som si vravel nehrozilo, ale tak ze reku skusim , zoplo relatko, zacal sa krutit starter A ZRAZU NEEEPEKNE ZVUKY zacali vychadzat zdola, hned som prestal, kukam ci je vsetko vporiadku,

skusil som prekopnut ale stale proste take chrapcanie, pistanie, alebo keby sa nieco o nieco skrelo ale riadne riadne...nepokusal som to , zisiel som na volnobehu az dole na hlavnu cestu a na pumpe som to odstavil , nebolo mi vsetko jedno , dom som mal cca 8km hore kopcom, ajajajajjj..

aspon ze skusim pozriet pod dekel, odsroboval som to, dam dole dekel a este len som ho mal tak 2cm odtianuty od kartra a uz sa namna vysypali asi tri kusy niecoho PLASTOVEHO , polamaneho.. otvoril som to a ako nahle mi vypadol aj valček , aky sa nachadza vo volnobezke , hned mi bolo jasne ktora bije.. volnobezka rozbita , vsade kusocky plastu , starter neviem ci to prezil, ten som radsej uz neskusal, pokukal som ci vsetko drzi a nie je uvolnene , skusil som pretocit poloremenicou a slo to kvazi vpohode . Precistil som to handrickou, dal prec vsetok polamany plast

Tak som zalozil dekel naspatek , len tak na 4 ci 5 srobov, prekopol a na prvu supu hned krasne chytil ..
Nechapem ako sa mohla rozbit volnobezka , doteraz proste vpohode vsetko vsade, a teraz toto. No aspon ze som to ozivil . Mam chut zlozit cele vario, vybrat celu vonlobezku zistit kde bola chyba hodit tam nejaku podlozku dat prec starter a nakopavat, aj tak mi elektrickym chytilo mozno 2 krat z 10-tich.

... :pardon:
..zase raz som bol rad ze som to skladal spolu s kompetentnymi a viem hned aspon priblizne kde sa môze dany problem nachadzat a zapomoci môjho "skromneho" naradia ho namieste riesit .. :D ..no nebolo mi vsetko jedno
Prílohy
260220112073.jpg
(120.21 KiB) 234 stiahnutí
260220112075.jpg
(103.19 KiB) 234 stiahnutí
260220112076.jpg
(123.37 KiB) 234 stiahnutí

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

Yamaha Aerox R

#1265 Príspevok od užívateľa Davidian » So Feb 26, 2011 8:40 pm

Podla mna to bude tym, ze si sa s nim doobeda kusok hral.. :) :)

P.S.
Seriove startery vs. Malossi Sport = nerovny to boj..
Ja som 2 vypiekol a potom som to zrusil..

modreOKO
motorkár
motorkár

#1266 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Feb 26, 2011 9:00 pm

hej hej to viem , ukazoval si mi aj v Kovačovej ako ti štarter pekne točí :D , ale nie nie, to ze som sa snim hral nema toto za nasledok, ja som si spravoval tacho, riesil nejake nalepocky, kolesa, expanzku atd .. ale s motorovou castou nothing :)

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#1267 Príspevok od užívateľa Luthar » So Feb 26, 2011 9:40 pm

Davidian napísal:Podla mna to bude tym, ze si sa s nim doobeda kusok hral.. :) :)

P.S.
Seriove startery vs. Malossi Sport = nerovny to boj..
Ja som 2 vypiekol a potom som to zrusil..
divne ja som podedil Davidov valec a zo startovanim nemam ziadny problem, zatial klop klop...

modreOKO
motorkár
motorkár

#1268 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Feb 27, 2011 11:20 am

no ja ti neviem , ale ak to mam porovnat stou minulou sezonou, tak sa startuje horsie , mozno to ma za nasledok ten vybrus a novy piest atd ..

len skôr by ma zaujimali vase postrehy na tu rozbitu volnobezku, s ktorou netusim co je ani preco sa to stalo a ci to ma zmysel nejako riesit, ci len proste zabudnut na starter a nakopavat , hm ?
Bojim sa toho aby ma kôli pokazenej volnobezke aerox niekde nenechal cez sezonu :/

modreOKO
motorkár
motorkár

#1269 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Feb 27, 2011 8:14 pm

.. tak, páni a dámy , chlapci a dievčatá, predstavujem Vám moju celú zimu robenú YAMAHU ,
Yamahu AEROX R /´00/

Toto je finálna podoba ktorá sa už zásadnym spôsobom túto sezónu meniť nebude. Som s výsledkom veľmi spokojný, dúfam že Vám učaruje a načerpáte nové inšpirácie.
Ďakujem za akékoľvek pozitívne ohlasy, ale ďakujem aj za kritiku, nič nie je dokonalé. Kochajte sa, množte sa. Musíme plechovky vytlačiť z ciest 8)
Prílohy
1.jpg
(479.4 KiB) 127 stiahnutí
IMG_6077.JPG
(149.53 KiB) 127 stiahnutí
IMG_6079.JPG
(112.04 KiB) 127 stiahnutí

modreOKO
motorkár
motorkár

#1270 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Feb 27, 2011 8:23 pm

popripade dalsie foto .. ;)
Prílohy
IMG_6082.JPG
(144.11 KiB) 119 stiahnutí
IMG_6071.JPG
(171.65 KiB) 119 stiahnutí
IMG_6069.JPG
(192.44 KiB) 119 stiahnutí

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

Yamaha Aerox R

#1271 Príspevok od užívateľa Davidian » Ne Feb 27, 2011 8:25 pm

Jeeej, skuter mesiaca!! :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#1272 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Feb 27, 2011 8:26 pm

..ale ňo :oops:

9393andy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
Skúter: Yamasaki ym150t

#1273 Príspevok od užívateľa 9393andy » Ne Feb 27, 2011 8:27 pm

Ta prvá fotka je jasny skúter mesiaca.. je to pekna práca ale keď som videl zadok..Ten skútr sa mi zda strašne krásne elegantny ale ten motiv na podsedadlovom plaste tam vôbec nepasuje.Jedina kritika ktoru mám inak krása :)
:good:
podpis som si este nenastavil

11erzo11
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
Kontaktovať užívateľa:

#1274 Príspevok od užívateľa 11erzo11 » Ne Feb 27, 2011 8:28 pm

no paradička fakt klobuk dole.natot sa neda povedat zle slovo...krasa a velmi ale velmi pekna praca.pači sa mi že je celkom jednoduchy a nie prečačkaný.krááááááásny
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#1275 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Feb 27, 2011 8:31 pm

snazil som sa zachovat jeho prirodzenost ale zaroven nieco nove donho vniest, drobnosti, malickosti, ale tie poväcsine zaberali vzdy najviac casu a usilia , dakujem

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"